Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Tornyocska kapuval - Rejtekhely-keresés - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Tornyocska kapuval

Tornyocska kapuval | Hol van ez a hely?

Tornyocska kapuval

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Tornyocska kapuval 1 Tornyocska kapuval 2 Tornyocska kapuval 3 Oldalnézet Sziklafal Sziklakapu. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Tornyocska kapuval fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Tornyocska kapuval! Érdemes regisztrálni!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Tornyocska kapuval közelében?
Curmatura-menedékház. Mosdó - Jól szétnéztem, de fogalmam sincs hol lehet a doboz. Hasadék-nyereg Királykő-hegység. A Hasadék-nyereg a Királykő négy különböző irányból érkező turistaútjának csomópontja. A nyeregben - A hasadékban kellemes hűvösség volt a kánikula ellenére.
Királykő válla. Kiralyko ami egyedi - Egy keveset keson teszem fel (ami mar a multe )  de jobb kesobb mint soha alapon. (érdekes hely geoládával) Vladuska-nyereg Királykő hegység. A hatar expedicionk kereteben eppen ezt a szakaszat jartuk be 2014-ben. (itt geodobozt is lehet keresni)
Szoros-patak sziklái Királykő hegység. A Macska-szoros kijáratához közel, a Szoros-patak völgyében érdekes sziklaalakzatokat fedezhetünk fel. 6 év útán még megvan - Évente mindszentek napja környékén, bizonyos személyes ügyek elintézése végett Brassóba kell látogassunk. (különleges hely geodobozzal)
Zöld sziklavár Kurmatura-patak Királykő-hegység. A Kurmatura-tisztás után a turistaút belép az erdőbe és a patakmeder felett halad. (itt geodobozt is lehet keresni)
Kurmatura-patak szorosa Királykő-hegység. Amennyiben a kirándulásunk célpontja a Kis-Királykő, illetve a Kurmatura menedékház, és a Botorog-csorgótól indulunk, érdemes oda- vagy visszafelé bejárni a Kurmatura-patak völgyét is.
Sziklatorony Kurmatura-patak Királykő-hegység. A Kurmatura-patak völgyének a Kurmatura-gerinc felőli oldalában, tehát a patak földrajzi jobb oldalában, egy nagyobb sziklatorony található.

Tornyocska kapuval románul - in limba romana: Turnuletul cu Poarta


Természeti értékek - Brassó megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Tornyocska kapuval gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

 • Alsó Öv - A hely az úgynevezett Alsó Öv beszállási pontja...
 • Hűha, látom, nyomjátok az ipart rendesen - Ha jól értettem, nem is először jártok itt...
 • Meredek hegyoldal - Az oldal tényleg meredek, érdemes a lábad alá nézni...
 • Tornyocska kapuval - Szép kis félreeső hely...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Tornyocska kapuval? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Homokos-sziklavályú
Homokos-sziklavályú
A Sárga-fal elnevezésű sziklafal aljából, a Calinet-völgyből érkezve, több lehetőség közül választhatunk az utunk folytatására, az egyik a Homokos- (szó szerint) sziklavályúban.
Orlowski-forrás
Orlowski-forrás
Az Orlowski kapitány forrása a Calinet- (ejtsd Kölinec) szakadékvölgyben található, a jellegzetes színezetű Sárga-fal aljában.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Brassó megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Eddig több mint 3.550 kihagyhatatlan helyszínt mutattunk be.

A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.