Tornyocska kapuval - Új turisztikai látnivalók - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Tornyocska kapuval

Tornyocska kapuval

Tornyocska kapuval Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség bejelentkezés után.

***
Néhány további kép: Tornyocska kapuval 1 Tornyocska kapuval 2 Tornyocska kapuval 3 Oldalnézet Sziklafal Sziklakapu. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Tornyocska kapuval fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Tornyocska kapuval! Érdemes regisztrálni!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és látnivalók vannak a közelben?
10020 Hasadék-nyereg Királykő-hegység. Itt futnak össze a Királykő Tornyáról, a Kis-Királykőről, a Curmatura menedékháztól és a Királykő-hasadékából érkező útvonalak.
10296. (érdekes hely geoládával) 10576 Vladuska-nyereg. A La Table a Kiralyko arnyekaban huzodik meg, a tortenelmi hataron, ami a tolcsvari hagotol tart at a Nagy-Kiralykon neki a Nagy Tamasnak, es ugy tovabb a Fogaras fele. (látnivaló és geodoboz)
10635 Szoros-patak sziklái. A Macska-szoros kijáratához közel, a Szoros-patak völgyében érdekes sziklaalakzatokat fedezhetünk fel. (különleges hely geodobozzal)
10981 Zöld sziklavár Kurmatura-patak Királykő-hegység. A Kurmatura-tisztás után a turistaút belép az erdőbe és a patakmeder felett halad. (itt geodobozt is lehet keresni)
11718 Kurmatura-patak szorosa Királykő-hegység. Amennyiben a kirándulásunk célpontja a Kis-Királykő, illetve a Kurmatura menedékház, és a Botorog-csorgótól indulunk, érdemes oda- vagy visszafelé bejárni a Kurmatura-patak völgyét is.
11973 Sziklatorony. A Kurmatura-patak völgyének a Kurmatura-gerinc felőli oldalában, tehát a patak földrajzi jobb oldalában, egy nagyobb sziklatorony található.
12051 1943. 12419 Zárt tisztás forrás. Vize csorgóval és lappantyúval ellátott fémskatulyába van foglalva, valaki egy fémcsuprot hagyott mellette.
12657 2214. Kelet es eszak felol oriasi sziklafalak hatarozzak meg, mig nyugatrol a Landzsa-szakadekvolgy (Padina Lancii) es delrol meg a Nagy-kofolyas (Grohotisul Mare vagy Horja Mare).
12708 Kilátó Kurmatura-gerinc Brassó megye. 12843 Kijárat a Zárt-tisztásról 2 óránál. Hat bejárata-kijárata is van, mindegyik jelzetlen útvonalon.
13276 Kereszt. A Királykő gerincének vonulata egy fordított L betű alakjához hasonlít.
13533 Vörösöv. 4.3 km-re. A Középöv déli gerinc alatti szakasza, a Nagy-kőfolyástól kezdődően, a Vörösöv vagy Vörös-orom nevet viseli.
13612 Zernyesti-szoros. 4.3 km-re. A Királykő egyik legszebb szurdokvölgye a Zernyesti-szoros, a Kis-Királykő egyik nyúlványa, a Zanoaga-orom és a Toanches-hegy közé ékelődik.
15012 Stanciu barlangja. 15119 Stanciu sziklatornáca. 16162 Hegyimentő állomáshely Királykő-hegység. Hegyimentő állomáshely, Zernyesti-szoros.
17207. 18611 Botorog-csorgó Királykő hegység Brassó megye. A bővizű Botorog-csorgó egy kőkeresztből ontja a vizét.
22831 Denevérek barlangja. 7.3 km-re. A Nagy-barlang nevet is viselő sziklaüreg jurakori mészkőben jött létre, 162 m hosszú, járataiban ritka denevérfajok élnek.
24360 1514. 7.8 km-re. Szikrazo feher sziklafalak, pasztorszallasok elszortan a gyephavason, no meg a sok kutya nyaron.
34967 Lerescu-hágó. Lerescu-hágó, románul Curmatura Lerescu (régebbi térképeken Illerescu).
35598 Gredistye-völgy. A Gredistye-völgy, románul Cheile Gradistei, a törcsvári hágó közelében található, Felső-Moécs település közelében.
36754. 36860 Kilátópont kereszttel. Amennyiben az időnk engedi, a törcsvári Várpanoráma kilátópontjától érdemes fennebb kapaszkodni a hegy gerincén.
37749 4681. Az erdő szélén betonlépcsők vezetnek egy márványtáblához, oda ahol egy ideig Mária román királynő szívét őrizték.
38220 450. A már messziről festői látványt nyújtó, törcsvári várat a brassói polgárok építették a 14-dik század végén.
39460 Vizelde-vízesés Brassó megye. Magassága 15-20 méter.
43257. 52325 Kilátócsűr ablakkal Holbák. A turisztikai látványosság tulajdonképpen egy helybeli által, gerendákból épített csűr, melyben egy ablak formájú nyílást hagytak, különleges rálátással a Bucsecs- és a Királykő-hegységre.
59996 Berevoiescu-menedékhely. Berevoiescu-menedékhely, állítólag használhatatlan.
60957 Ördögmalom-vízesés Brassó megye. 61403 Toronyszék. 62857 A barcarozsnyói vár. Brassótól délnyugatra, a Vidombák-patak partján fekszik Barcarozsnyó, a szász mezőváros.
63334 Barcarozsnyó vára. 63657 Lépcső-csúcs. 65080 Őslénypark. 20.7 km-re. Dél-Kelet-Európa egyik legnagyobb őslényparkja Barcarozsnyón található, a település feletti sziklákon épült középkori parasztvár közelében.
67435 Kecskék párkánya. 68110 A feketehalmi vár. 68220 Pogányok templomocskája. A Pogányok templomocskája egy látványos sziklaalakzat az erdő közepén, hangulatos környezetben, nem messze a Barcarozsnyói barlangtól.
68238. 68260 Török mecset. 68901. 69099 Fundáta-völgyi barlang. A barlang kiterjedése 200 m, összhossza 958 m.

Románul - in limba romana: Turnuletul cu Poarta

Természeti értékek - Brassó megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Thermopüla-átjáró
Thermopüla-átjáró - A Thermopüla-átjáró a Királykő-hegységben, a Középöv ösvényén található.
Anghelide-kanyon
Anghelide-kanyon - Anghelide-kanyon - Nagy Kapu.
Pásztor-csúcs
Pásztor-csúcs 2.22 km-re. RH0065 Pásztor-csúcs Királykő-hegység
Pásztor-csúcs
Pásztor-csúcs - A Nagy-Királykő fűrészfog alakú gerince a Pásztor-orommal vagy Pásztor-csúccsal tetőzik, 2238 méteres magasságban.
Spirla-menedékhely
Spirla-menedékhely - A Spirla-menedékkunyhó a piros sávval jelzett túraútvonalon található, mely a Plaiul Foii-menedékháztól indul.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről Brassó megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Tornyocska kapuval gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás a térképen

Néhány hozzászólás


 • Alsó Öv - A hely az úgynevezett Alsó Öv beszállási pontja...
 • Hűha, látom, nyomjátok az ipart rendesen - Ha jól értettem, nem is először jártok itt...
 • Meredek hegyoldal - Az oldal tényleg meredek, érdemes a lábad alá nézni...
 • Tornyocska kapuval - Szép kis félreeső hely...
 • Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Tornyocska kapuval? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.