Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Márkaszék vára - Turisztikai látnivalók <-- Bejelentkezés
 


Márkaszék vára

Márkaszék vára turisztikai látnivalói

Márkaszék vára..

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - teljeskörű hozzáféréssel.

***

Néhány kép a Márkaszék vára képtárból:

Átkelés a Berettyón
Átkelés a Berettyón
Sánc terasszal
Sánc terasszal
Kutatóárok nyoma
Kutatóárok nyoma
Márkaszék vára
Márkaszék vára
Kapuépítmény feltárása
Kapuépítmény feltárása

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Márkaszék vára fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22819 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Márkaszék vára!

A legközelebbi település Márkaszék, 2,31 km távolságra található.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Márkaszék vára közelében?
(részletek teljeskörű hozzáféréssel)
Megváltó Jézus-szobor Baromlak A kitárt karjaival keresztet formáló műalkotás, a világ legnagyobb Jézust ábrázoló szobrának embernagyságú mása, Rudolf Docolonansky tanító alkotása 1938-ból.
Református templom Szilágyzovány A település első írásos adata a Váradi Regestrumban fordul elő 1249-ben Zwan név alatt: A Libini Zoan apátúr és Ders fia Ders meg Pagh azok között vannak, akik előtt lopással vádolják két kaznacsi jobbágy szolgáját.
Római katolikus templom Érábrány Ma református templom.
Sólyomkő vára Sólyomkőpestes
Somlyócsehi-láp 2000-ben nyilvánították védetté, 18 hektáron terül el.
Református templom Somlyóújlak Somlyóújlak Szilágysomlyótól néhány km-re fekszik.
Valkó vára Valkóváralja Kirabolt rejtek. A várat, valamint a rejteket megtaláltuk, de sajnos ki van rabolva.
Koporsó alakú tumba Élesd FTF. Ritka latvany.
Református templom Margitta Melyik termál strand?. Az általad megadott koordináták a gúgli térképe szerint a mező közepére mutatnak. Termalviz. Pontos mérés. Az itt nem úgy megy. Mi csak akkor vagyunk hajlandók megnézni valamit, illetve elmenni egy helyre, ha geodoboz is van oda rejtve. Azért érdemes megemlíteni. A láda bejegyzés általános jellegű (Margitta), úgyhogy véleményem szerint nem vétek, ha megemlítem a város egyik fő turisztikai objektumát (és természeti értékét), a strandot (N 47.
Termál strand Margitta Inkább palacsintázzunk. Megtaláltam a város közepén, esztétikailag nem volt élményszerű, ami látszott belőle.
Római katolikus templom Szilágysomlyó
Báthory várkastély Szilágysomlyó Látogatható. Látogatható a várkastély, már ami maradt belőle.
Szilágysomlyó vára Első vára Castrum Somlyo, egykor a településtől északra emelkedő Magura tetején állt.
Zsinagóga Szilágysomlyó
Református templom Szilágysomlyó
Új városi strand Margitta Uszoda és strand. Megnéztem a város új strandját is, a város határában van.
Élesd tavai
Termálfürdő Szilágysomlyó
Szilágyperecseni hagymaszobor
Dubricsony-patak Doborcsány
Kraszna
Tündérvár Körösrév A középkorban itt élénk tutajforgalom zajlott, itt szállították a sót és a fát Magyarország felé.
Tündérek sziklafala Körösrév
Berettyó forrása Tuszatelke Forrás. Mivel véletlenül, Kraszna református templomától, a kántor sugallatára kerültünk ide, nem tudtam van-e doboz. Nagyon szép, békés és tiszta hely. Köszönjük a rejtést, csak ajánlani tudjuk.
Kölcsey Ferenc-emlékház Sződemeter Kölcsey nyomában. A Kölcsey Ferenc Egyházi és Kulturális Központ egy üde színfolt ebben az egykor szebb időket látott faluban.
Református templom Sződemeter
Kölcsey Ferenc szülőháza Sződemeter
Zichy-barlang Körösrév Barlang és vízesés. Nem lévén látogatási nap, szerencsénk volt, hogy mégis beengedtek a barlangba.
Református templom Tasnád Tasnádi reformátusság. Tasnádon a református templomnál nagy felújítási munkák folynak 2023 júliusában, nem látogatható.
Varsolc tava
Református templom Krasznahorvát
Szentjobb vára Várának helyéhez úgy jutunk el, ha a Berettyó hídján átmenve az útról jobbra térünk.
Mercurius apát szobra Szentjobb Megvan!. Magát a szobrot alig találtuk meg, hiába volt a főút mellett :) Jó mélyen be kellett nyúlni a növényzetbe, de jó érzés, hogy ezt ládát is én találtam (mi találtuk) meg először.
Faház Csizér
Zichy-vadászkastély Vársonkolyos
Csíkos-tó Váradolaszi
Hegyközszentmiklós Első találat. Első találatom egy szűz láda. Mit mutat meg ez a rejtés?. Most veszem észre, hogy a nagy lelkesedésben, a ládaoldal elkészítésekor kimaradt a lényeg. Jó rejtés, szép kilátás. Tavaly költöztünk a faluba ma kerítettem időt a keresésre.
Hodoaba-völgy vasalt mászóút Vársonkolyoson, a Királyerdő hegységben található, a Sebes-Körös bal partján.
Gyógyfürdő Hegyközszentmiklós
Református templom Magyarkecel
Fatemplom Bucsa Egy-két geodobozt találtam. Bár számos alkalommal jártam errefelé, mindig siettünk valahová, így a dobozkeresés itt valahogy elmaradt. Királyhágó. Megtaláltuk. Erdekes hely. Visszafele megkerestünk ez a dobozt. Érdekes kis temlpom. Váradról jövet megálltunk a nagytemplom elött, hogy megnézzük a kis fatemplomot.
Fatemplom Szilágykorond Bogdándhoz tartozik, melytől 4 km-re nyugatra van.
Csarnótető Csarnóháza A baloldali szöglethegyen, a Csarnó-tetőn, a régi korban Csarnó avar vezér várat építtetett, melynek ma már nincs nyoma.
Stubenberg kastély Székelyhíd Omladozóban. Kapuja nyitva volt, így benéztem a kastély udvarára is, utána pedig kívülről is körbejártam a kastély telkét.
II Rakóczi Ferenc emléktábla Székelyhíd Táborozás. 1703 nyarán itt táborozott Székelyhídon II Rákóczi Ferenc fejedelmünk, miután Bercsényi Miklós vezetésével csapatainak másik része bevette Váradolaszit.
Szűz Mária katolikus templom Székelyhíd Katolikus emlékek Székelyhídon. A római katolikus templom belülről megnézhető a rácson keresztül, az ajtót nyitva tartják.
Nepomuki Szent Janos Szekelyhid Székelyhídi római katolikus emlékek. Érmelléki körtúrán jutottam el a székelyhídi római katolikus templomhoz és a mellette álló Nepomuki Szent János szoborhoz.
Vida-szoros
Petőfi Sándor emléktábla Székelyhíd Petőfi Székelyhídon. Petőfi Sándor 1843-ban szállt meg itt, mint oly sok más helyén is az országnak.
Halász Székelyhíd Szobrászalkotás Székelyhídon. Székelyhídon szombati napon piac volt, emiatt nagy közönség vette körül a szobrot.
Millenniumi emlékmű Székelyhíd Érmelléki körtúrán. Érmelléki autós túra keretében jutottam el Székelyhídra.
Ökrök-vízesés Ökrök-vízesés. A Sebes-Körösbe ömlő Boiului patak mentén találjuk az Ökrök-vízesést.

Történelmi-kulturális értékek - Szilágy megye
* A történelmi háttér és kulturális jelentőség részletei bejelentkezés után.
[ Fel ↑ ]

Teljeskörű hozzáférés esetén

 • Hozzászólások, bejelentések
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Márkaszék vára adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

  Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Márkaszék vára? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8238 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

  Látnivalók a közelben

  Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Szilágy megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3753 helyszínt mutattunk be.

  [ Fel ↑ ]
  A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás és kirándulás. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.