Somlyócsehi-láp - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Uileacu Simleului Maeriste - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Szilágy megye

Somlyócsehi-láp

A Somlyócsehi-láp természetvédelmi terület a Kraszna folyó völgyében található, Somlyócsehi falutól északnyugatra, Somlyóújlaktól délre. 2000-ben nyilvánították védetté, 18 hektáron terül el. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Somlyócsehi-láp rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
23575 Termálfürdő. Szilágysomlyótól keletre, az Egres-patak mellett, az egykor békaneveldének, békaúsztatónak csúfolt helyen termálfürdőt hoztak létre. 25374 Református templom. A népi emlékezet szerint Szilágyzovány nevének eredete a sovány (terméketlen, mocsaras, lápos) szóból ered. (rejtekhely geodobozzal) 29139 Szilágyperecseni hagymaszobor. 45712 Kraszna. Kraszna 14. 45753 Varsolc tava. 56501 Márkaszék vára. 58241 Református templom. 60096 Református templom. 60269 Valkó vára. Valkó vára Valkóváralja határában, a Berettyó és a Halastó patak által határolt sziklán, a Várhegyen áll. 60407 Fatemplom. Szilágykorond kis román falu, Szilágycsehtől 23 km-re nyugatra fekszik. 74198 Faház. Műemlék faház az iskola udvarán, egykori lakóépület. 77756 Katolikus templom. A Meszes lábánál elterülő Zilah, már a honfoglalás idején lakott település volt. 78086 Református templom. Zilah református temploma eredetileg római katolikus. (rejtekhely geodobozzal) 83527 Református templom Tasnád. A tasnádi református templom az egykori Közép-Szolnok vármegye legnagyobb középkori egyházi épülete. (rejtekhely geodobozzal) 86033 Berettyó forrása. A Berettyó egy Romániában eredő és Magyarországon a Sebes-Körösbe torkolló folyó neve. 90542 Római katolikus templom. A XIII-dik században épült román stílusban, a templom a volt premontrei kolostor keretén belül működött. 93537 Sződemeter. Sződemeter, Kölcsey Ferenc, a Himnusz költojének szülofaluja.

Természeti értékek - Szilágy megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Református templom 1.45 km-re. Somlyóújlak Szilágysomlyótól néhány km-re fekszik.
Szilágysomlyó vára 4.86 km-re. A Krasznamelléki dombvidék területén, a Somlyói Magura déli lábánál, a Kraszna két partján fekszik Szilágysomlyó.
Római katolikus templom 5.1 km-re. RH7375 Római katolikus templom Szilágysomlyó
Báthory várkastély 5.27 km-re. A Báthory-kastély 1592-ben épült.
Református templom 5.32 km-re. RH7377 Református templom Szilágysomlyó

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


  Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.