Szilágysomlyó vára - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Simleu Silvaniei - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Szilágy megye

Szilágysomlyó vára

A Krasznamelléki dombvidék területén, a Somlyói Magura déli lábánál, a Kraszna két partján fekszik Szilágysomlyó. Első vára Castrum Somlyo, egykor a településtől északra emelkedő Magura tetején állt. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Szilágysomlyó vára rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
15264 Somlyócsehi-láp. A Somlyócsehi-láp természetvédelmi terület a Kraszna folyó völgyében található, Somlyócsehi falutól északnyugatra, Somlyóújlaktól délre. 18787 Református templom. Somlyóújlak Szilágysomlyótól néhány km-re fekszik. 30615 Varsolc tava. 30741 Kraszna. Kraszna 14. 31909 Református templom. A népi emlékezet szerint Szilágyzovány nevének eredete a sovány (terméketlen, mocsaras, lápos) szóból ered. (rejtekhely geodobozzal) 43279 Református templom. 44852 Református templom. 54253 Valkó vára. Valkó vára Valkóváralja határában, a Berettyó és a Halastó patak által határolt sziklán, a Várhegyen áll. 61042 Faház. Műemlék faház az iskola udvarán, egykori lakóépület. 63685 Katolikus templom. A Meszes lábánál elterülő Zilah, már a honfoglalás idején lakott település volt. 64040 Református templom. Zilah református temploma eredetileg római katolikus. (rejtekhely geodobozzal) 65356 Márkaszék vára. 66590 Fatemplom. Szilágykorond kis román falu, Szilágycsehtől 23 km-re nyugatra fekszik. 76528 Berettyó forrása. A Berettyó egy Romániában eredő és Magyarországon a Sebes-Körösbe torkolló folyó neve. 86943 Porolissum római őrhely. Porolissum az ókori Dacia provincia egyik legfontosabb központja Zilahtól 8 km-re keletre Mojgrád település közelében található. (rejtekhely geodobozzal)

Történelmi-kulturális értékek - Szilágy megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Római katolikus templom 0.52 km-re. RH7375 Római katolikus templom Szilágysomlyó
Református templom 0.54 km-re. RH7377 Református templom Szilágysomlyó
Báthory várkastély 0.64 km-re. A Báthory-kastély 1592-ben épült.
Zsinagóga 0.7 km-re. RH7374 Zsinagóga Szilágysomlyó
Termálfürdő 2.71 km-re. Szilágysomlyótól keletre, az Egres-patak mellett, az egykor békaneveldének, békaúsztatónak csúfolt helyen termálfürdőt hoztak létre - románul Broscarie, magyarul Braszkaria vagy Broszkó strandnak hívják.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


  Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.