Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Szeszgyár - Csíkszentsimon - Rejtekhely-keresés - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Szeszgyár - Csíkszentsimon

Szeszgyár - Csíkszentsimon | Hol van ez a hely?

Itt a néhai csíkszentsimoni szeszgyár látható, részben romokban. Ezek az épületmaradványok okoztak már emberhalált is.

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Lerobbant épület Sikátor Figyelmeztetés Gyár-maradvány Legelésző tehenek Igazi Csíki Sör címke Nagyon ütős Székely Sör Igazi Csíki Sör. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Szeszgyár Csíkszentsimon fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel Csíkszentsimon és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Szeszgyár! Érdemes regisztrálni!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Szeszgyár Csíkszentsimon közelében?
Szent Margit-kápolna. Margó - Holtbiztos voltam, hogy ezt a dobozt megtalálom. (turisztikai hely geoládával) Katolikus templom Csíkszentmárton. századi fali szentségfülkét beépítve a várfalba; sajnos felső részét letörték. Másodszor - Sajnos úgy történt, hogy elfelejtettük regisztrálni a dobozt aznap, amikor megtaláltuk. (itt geodobozt is lehet keresni)
Csíkcsekefalva. 3.7 km-re. Sarlós Boldogasszony-kápolna Kotormány. 1640-ben épült templomának csak a tornya látszik ki a fák közül. Kellemes kis falu - A geodoboz könnyen megtalálható. (itt geodobozt is lehet keresni)
Szent János kápolna Csíkbánkfalva. Szent János kápolna - Csíkbánkfalva. Ha nincs a fal egyik oldalán, keress a túloldalon is - Közvetlenül a temetőkert bejárata mellett nem találtam megfelelő parkolót, ezért a rejtekhez közelebb parkoltam :-) A kápolnát és a temetőt övező védfal mindkét oldalán emberek voltak, a temetőben két idős néni csevegett ráérősen, a másik oldalon gyerekek gyűjtötték a csigát a fűben. (különleges hely geodobozzal)
Úrkápolna Csíkszentkirály . Nagyon könnyen megtaláltuk - A koordináta nagyon pontos, a füzet szerint hatodik bejegyzők vagyunk. Székely Lehel ajándéka Csíkszentkirály. Érdekes lenne ismerni a szekér történetét.
Régi székelykapuk Csíkverebes. Csíkverebesen megmaradt néhány, majdnem kétszáz éves faragott székelykapu.
Cserépgyári borvízforrás Csíkszentkirály. Alcsík borvízforrásokban leggazdagabb települése, Csíkszentkirály, egyik legforgalmasabb borvízkútja a főút melletti, az egykori téglagyár előtti forrás.
Bors-kúria Csíkszentkirály. Pedig megérdemelné, hiszen tiszteletreméltó kora van. Csíki Sör - Ejj, nem voltunk otthon, pedig jó lett volna kérni belőle.

Történelmi-kulturális értékek - Hargita megye
* A történelmi háttér és kulturális jelentőség részletei regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Csíkszentsimon térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Szeszgyár gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

 • Igazi Csíki Sör? - "A Ciuc, a Bucegi, és az Igazi Csíki Sör képviselői elmennek együtt sörözni...
 • Biciklivel a rejtekig - Miután megkerestem Csíkszentkirály új rejtését az Úrkápolnánál, este fél 9-kor úgy döntöttem, hogy itt az alkalom megkeresni a Szeszgyár geodobozát is...
 • Lerobbant hely - Az állomás felől közelítettük meg a rejtekhelyet...
 • Sikertelen megközelítés - Először gyalog próbálkoztam, az állomás felől...

Sikerült eljutni Csíkszentsimon környékére? Tetszett a Szeszgyár? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

A régi Olt folyó tanösvény
A régi Olt folyó tanösvény
A régi Olt folyó tanösvény - Csíkszentsimon.
Henter-kúria
Henter-kúria
Csíkszentimrén a romos állapotban lévő Henter-kúria előtti évszázados akácfák és vadgesztenyefák mesélhetnének a Henter családról és a település eseményeiről.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Eddig több mint 3.550 kihagyhatatlan helyszínt mutattunk be.

A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.