Szeszgyár - Csíkszentsimon - Új turisztikai látnivalók - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Szeszgyár - Csíkszentsimon

Szeszgyár - Csíkszentsimon

Itt a néhai csíkszentsimoni szeszgyár látható, részben romokban. Ezek az épületmaradványok okoztak már emberhalált is. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség bejelentkezés után.

***
Néhány további kép: Lerobbant épület Sikátor Figyelmeztetés Gyár-maradvány Legelésző tehenek Igazi Csíki Sör címke Nagyon ütős Székely Sör Igazi Csíki Sör. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Szeszgyár Csíkszentsimon fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel Csíkszentsimon és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Szeszgyár! Érdemes regisztrálni!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és látnivalók vannak Csíkszentsimon közelében?
9778 1434. 3.1 km-re. Csíkszentimrétől nyugatra húzódó mező közepén magányosan egy kis kápolna áll. (látnivaló és geodoboz)
10450 Katolikus templom. Csíkszentmárton középkori templomának emlékeiből megőrizték a XV. (látnivaló és geodoboz)
11580 85. A rajta lévő feliratok arról tanúskodnak, hogy Jézus Krisztus dicsőségére állíttatta a közbirtokosság igazgatósága 1932-ben.
12796 Sarlós Boldogasszony-kápolna Kotormány. Az Akó-kaputól a Fiság völgyébe vezető ut bal oldalán, a dombok között bujik meg Kotormány, az elrejtett falu. (látnivaló és geodoboz)
15188 Szent János kápolna. Szent János kápolna - Csíkbánkfalva. (különleges hely geodobozzal)
15373 Úrkápolna. Csíkszentkirálytól délre eső temető közepén egy elég nagy kápolna áll, kőkerítéssel körülvéve.
15735 Székely Lehel ajándéka Csíkszentkirály. Csíkszentkirály déli kijáratánál, mielőtt elérnénk a temetőhöz, az út túlsó felén, a mezőgazdasági gépeket forgalmazó Agromek vállalat kerítésénél, egy régi szekeret láthatunk.
15942 Csemő rétláp. 5.1 km-re. 16143 Régi székelykapuk Csíkverebes. Csíkverebesen megmaradt néhány, majdnem kétszáz éves faragott székelykapu.
16353 Cserépgyári borvízforrás Csíkszentkirály. 16859 Bors-kúria. A Bors-kúria bejárati kapuja állítólag nem szerepel a műemlékek jegyzékében.
16871 Népi fürdő. 5.4 km-re. Csíkverebesen, egy két medencéből, egy filagóriából, öltözőkből és napozó teraszból álló hagyományos népi fürdő található, melyet 2010-11-ben állítottak helyre.
17047 2691. Csíkmindszent és Kotormány között egy hegygerinc található, mely kelet-nyugat irányban helyezkedik el.
17273 Benes rétláp. Több helyen okkerlerakódások figyelhetők meg.
17744 Nyír kútja pihenő. Egy kőkert jellegű, szikladarabokkal megszórt mező, ahol egy forrást és itatóvályút találunk.
17948 Római katolikus templom. A jelenlegi római katolikus templom melletti hársfasort kivágták, ezért Csíkszentkirályról a település déli kijáratánál levő temető kápolna melletti öreg hársfák mesélnek.
19138 Római katolikus templom. A Kozmás-patak mellett elterülő Csíkkozmás igen régi alapítású település.
19195 Erődített katolikus templom. 19333 4466. Zsögödfürdőről gyalog is megközelíthető, fél óra alatt.
19415 András Pista-borvízforrás. 6.2 km-re. András Pista kútja - Borsáros, Csíkszentkirály.
19437 1676. Erre utal egy helyi mondás: Hegyen-völgyön kápolna, minden héten egy bucsucska.
20024 Borsáros-fürdő Csíkszentkirály. 6.4 km-re. 20479 685. Egyike a legrégibb csíki falvaknak.
21233 Katolikus templom. Nagytusnád a Tusnád-patak kelet-nyugat irányban hosszan elnyúló, szűk völgyében fekszik, Tusnádfürdőtől északra, az országút mellett.
21452 Alszegi borvízkút. Az Alszegi borvízkutat 1960-ban fúrták Tusnád falu alszegi részén.
21650 Kőkereszt. Oh szent kereszt légy oltalmunk, így szól annak a kőkeresztnek a felirata, amely Tusnád falu egyik fontos kereszteződésében, a központból Alszeg felé vezető úton található.
21751 Imets Fülöp Jákó-iskola és emléktábla. A Tusnádon született Imets Fülöp Jákó (1837-1912) kanonok, főesperes, tanár, gimnáziumi igazgató, valamint művelődés- és oktatásszervező tudós pap volt.
22887 Borvízmúzeum Tusnádfalu. A kiállítás tervezését és kivitelezését a Csíki Természetjáró és Természetvédő Egyesület, az Ars Topia Alapítvány vállalja magára, bonyolítja le magyarországi és erdélyi iparművészek, diákok közreműködésével és a helybéli lakosok, mesteremberek részvételével.
23079 4086. 23409 Fenyő-tető. Legnagyobb magassága 901 m, részben erdővel borított domboldal.
23729 Nyírkert-rétláp Nagytusnád. A növénytani rezervátumban megtalálható a törpenyír, a kék csatavirág, a szibériai hamuvirág, valamint más növényritkaságok és jégkorszakbeli maradványnövények.
23792 Varsavész-rétláp. A Varsavész-rétláp védett terület Újtusnádtól észak-keletre, az Olt földrajzi jobb partján terül el, összesen 30 hektáron.
24037 Pósa-hegy Nagyboldogasszony-kápolnája. Csíkszentgyörgy Csíkszeredától 22 km-re terül el, a Fiság völgyében (ez a Csíki-havasokból, Szellő hegy és a Gyürke tető - 1369 m - közelében ered), 757 m tszf.
24172 Sószékfürdő. Csíkkozmás területén ágazik el a Nyerges-tetőn át Kászon felé vezető út.
24501 Bükk feje. Fitód falu neve ugyanis, népies magyarázat szerint abból ered, hogy a Hosszuaszóban lakó fiak egyre tovább tódtak, azaz építkeztek.
25990 4047. Innen tovább a tetőre kikapaszkodva szép kilátás nyílik a völgyre.
26137 Panoráma a zsögödi szorosra. Zsögödfördőn egy 53 kádas meleg fürdő egy fedett medence, egy szauna, és 2 szabadtéri medence van.
26420 Julis-borvíz Újtusnád. A Julis-borvíz Újtusnád Bátord nevű falurészének északi szélén, a vasútállomás felé vezető utca mellett található.
26492 Első világháborús emlékmű. Az emlékmű megörökíti az első világháború 34 hősi halottjának nevét is.
26759 Csukás-tisztás. Fedett asztalokkal és padokkal, mindegyik mellett grillező, katonás sorrendben.

Történelmi-kulturális értékek - Hargita megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


A régi Olt folyó tanösvény
A régi Olt folyó tanösvény - A régi Olt folyó tanösvény - Csíkszentsimon.
Henter-kúria
Henter-kúria - Csíkszentimrén a romos állapotban lévő Henter-kúria előtti évszázados akácfák és vadgesztenyefák mesélhetnének a Henter családról és a település eseményeiről.
Kőkeresztes emlékoszlop
Kőkeresztes emlékoszlop - A csíkszentimrei temető bejáratánál levő kőkereszt az 1700-as évek nagy pestisjárványára emlékeztet.
Katolikus templom
Katolikus templom - A csíkcsatószegi temető útfelőli oldalán egy sor évszázados lucfenyő sorakozik.
Szent Imre katolikus templom
Szent Imre katolikus templom - Csíkszentimre Szent Imre herceg tiszteletére szentelt, római katolikus temploma 1778-ban épült az egyházközség és Henter Ádám költségén.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Csíkszentsimon térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Szeszgyár gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás a térképen

Néhány hozzászólás


 • Igazi Csíki Sör? - "A Ciuc, a Bucegi, és az Igazi Csíki Sör képviselői elmennek együtt sörözni...
 • Biciklivel a rejtekig - Miután megkerestem Csíkszentkirály új rejtését az Úrkápolnánál, este fél 9-kor úgy döntöttem, hogy itt az alkalom megkeresni a Szeszgyár geodobozát is...
 • Lerobbant hely - Az állomás felől közelítettük meg a rejtekhelyet...
 • Sikertelen megközelítés - Először gyalog próbálkoztam, az állomás felől...
 • Sikerült eljutni Csíkszentsimon környékére? Tetszett a Szeszgyár? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.