Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Varjúvár - Sztána - Rejtekhely-keresés - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Varjúvár - Sztána

Varjúvár - Sztána | Hol van ez a hely?

Sztána látnivalója a Varjúvár, Kós Károly saját maga által tervezett lakóháza.

1288-ban Zthana, 1391-ben Eztana, 1444-ben Stana, 1630-ban Ztana, 1699-ben Esztana néven jelentkezik az oklevelekben. Templomának alakja, stílusa nagy régiségre mutat. Ezt a megállapítást erősíti meg szentségfülkéje, mely csak reformáció előtti lehet.

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Varjúvár Torony Tető Az erdőből Részlet Ablak 1 Ablak 2 Ablak 3 Varjúvár Varjuvár Varjuvár 2. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Varjúvár Sztána fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel Sztána és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Varjúvár! Érdemes regisztrálni!

Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Varjúvár Sztána közelében?
Almás vár. Almásvár (Almási vár) romjai körülbelül 2 km-re délkeletre találhatók a falutól. Csapatmunkával - Erős csapatmunkával sikerült megtalálni ezt a geodobozt egy jólsikerült biciklitúra alkalmával.
Református templom. Ketesd középkori temploma a gótikus korban épül.
Csáky-kastély. 8.2 km-re. Csáky-kastély romjai - Váralmás, 316.
Református templom. Református templom. Bábony. 1333-ban plébániatemploma van, 1658-tól egy ideig puszta, középkori temploma korán elpusztult.
Kék Lagúna. Itt a Fürj-tető dél-nyugati oldalában van az egykori bogártelki bánya, ahol valamikor kaolint bányásztak. Zöld tó - A tó körül sűrű zöld növényzet van, ennek köszönheti, hogy már nem kék. (itt geodobozt is lehet keresni)
Református templom. Középkori templomáról nincs adat.
Református templom. Magyarkiskapus. Értékei a faragott falikarok, a szentély gótikus hálóboltozata, a gótikus ablakok, a karzat mellvédje és a kazettás mennyezet.
Református templom. Kalotaszentkirály a kalotaszegi faluturizmus központjának számit. Nem került elő - Ugy gondolom, hogy nem egy ördöngösen nehéz rejtés, a dobozka mégsem került elő, tehát több mint valószinű hogy nincs is ott.
Református templom. Magyarvalkó református temploma szép és jellegzetes kalotaszegi templom. Ugyanaz - Szép vasárnapon érkeztünk a helyszinre és nemsokára az istentiszteletnek is vége lett, tehát egy kicsit várni kellett a keresésel, de én is csak ugyanazt találtam mint az előző kereső.
Keresztelő medence. Felsőfüld. Felsőfüld látnivalója az 1727-ben épült román fatemplom, és annak gazdag, bibiliai jeleneteket ábrázoló freskói.
Fatemplom. 16.8 km-re. A magyarzsombori magas tornyú, fazsindelyes, eredetileg görög katolikus fatemplom, 1643-ban épült. (különleges hely geodobozzal)
Zsombory-kúria. Zsombory-kúria, XIX-dik század - Magyarzsombor, 34.
Református templom. 1332-ben plébániatemploma van, félköríves szentélyű temploma ebből a korból származik. (látnivaló és geodoboz)

Varjúvár Sztána románul - in limba romana: Cetatea Varjuvar


Történelmi-kulturális értékek - Szilágy megye
* A történelmi háttér és kulturális jelentőség részletei regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Sztána térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Varjúvár gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

 • War u war - Már régen szerettem volna a Varjúvárhoz eljutni, hogy Kós Károly nyomára találjak...
 • Sztána - Pontosan azt a helyszínt (+ kb...
 • Üres a rejtekhely? - Nézd meg kérlek a rejtekhely fényképét...
 • Csak a helye - A Varjúvárat megtaláltam, de a hátsó részen a (zsindely) tető alatt 1 m magasban hiába keresgéltem...
 • Itt már csak második voltam - Egy szolóban megejtett kerékpáros kirándulás alkalmával találtam meg ezt a geodobozt...
 • Varjúvár rejtek - ...

Sikerült eljutni Sztána környékére? Tetszett a Varjúvár? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Református templom
Református templom
Kispetri középkori templomának építési idejét a XV-dik századra teszik.
Református templom
Református templom
Körösfő 1764-ben épült, kazettás mennyezettel díszített, református temploma az egyik leglátványosabb kalotaszegi templom.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Szilágy megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Eddig több mint 3.550 kihagyhatatlan helyszínt mutattunk be.

Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.