Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Fenyőkközti-tó - Turisztikai látnivalók <-- Regisztráció
 


Fenyőkközti-tó turisztikai látnivalói

Bár a Retyezát majdnem száz glaciális eredetű tavának nagy többsége 1900 és 2200 m közötti magasságokban található és nyílt terepen, a Fenyőkközti-tó 1740 m-en jött létre, a fenyőerdő közepén...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - teljeskörű hozzáféréssel.

***

Néhány kép a Fenyőkközti-tó képtárból:

Mesebeli erdő
Mesebeli erdő
Újabb meseerdő-szelet
Újabb meseerdő-szelet
Reggel a fenyvesben
Reggel a fenyvesben
Világító gomba :)
Világító gomba :)

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Fenyőkközti-tó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Fenyőkközti-tó!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A legközelebbi település Nuksora, 9,59 km távolságra található.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Fenyőkközti-tó közelében?
(részletek teljeskörű hozzáféréssel)
A Gáles-tó a Gáles glaciális völgyben található, egyike a Retyezát legszebb tavainak. Tekintélyes mérettel (3,68 ha) és mélységgel rendelkezik, aki látni akarja, annak 1990 m magasságban kell felkapaszkodnia. Ott voltam a rejtésnél. Azazhogy pontosítok: én a panorámafotózásnál voltam ott, mialatt az Elkövető rejtett a szikla tövében. Bég Szeme. Ne mond kétszer. De még mennyire, hogy tetszik. Hihetetlen, legszívesebben most azonnal indulnék oda.
A Retyezát-hegység északi részének leggyakrabban használtmegközelítését ajánljuk. Egy darabig kerestem. Pedig könnyű volt, első körben ugyanis azt állította a GPS, hogy a túl parton van. Na, ezt még meg kell szoknom. Kivettem belőle a TB-t. Köszönöm. Köszönöm a bejegyzést, és a ládakarbantartást. Kőaljaohába településtől indulunk, útvonalunk több nevezetesség közelében halad el.
Rossz-völgyi (Valea Rea)-csúcs.
A jégformálta éles gerincekben, hegyes kárcsúcsokban tetőző hegység domborzati és kőzettani változatosságával a Kárpátok sokszinűségének példaértékű hegyvonulata. Igazad van. Tényleg Pistyulé volt a címzett, rosszul emlékeztem. Pityulé névre szóló üzenet. A csúcson úgy fújt a szél, hogy egy-egy szélroham erejétől meg is tántorodtunk volna. A nagy Virfú Máré :-). A csúcson úgy fújt a szél, hogy egy-egy szélroham ereje meggyőzőtt volna, hogy tessék visszafordulni. A Déli Kárpátok szivében emelkedő Retyezát egyike a Kárpátok leglátványosabb hegytömegeinek.
Nagy-tó (Lacul Mare) - Rossz-völgy (Valea Rea).
Tamás-szikla, románul Bordul Tomii.
Sztenisóra-vízesés, románul Cascada Stanisoara.
Pietricele (Kövecskés)-tó.
Zergebak-csúcs, románul Varful Tapului.
A Retyezát-hegység a Kárpátok délkeleti vonulatának egyik legnépszerűbb, leginkább járt magashegysége. Egy remek túra. Amit a társaságból csak én vállaltam. Gyonyoru hely. Mindenkinek ajanlom a Papusa utani Zart kapukat, meg a Nagy-csucsot. A Papusa-csúcsra a Zárt Kapuk felől. Én nem a Portile Inchise felől közelítettem meg ezt a csúcsot, hanem a Zárt Kapuk felől érkeztem. Erdély hegyeinek ékköve, ahol a kárpáti táj teljes díszlettára megtalálható.
Csurila-nyereg, románul Saua Ciurila.
Lolája-tó, románul Lacul Lolaii.
Pelága agyarai, románul Coltii Pelegei.
Pietrele-tó (Köves-völgyi-tó).
A Déli Kárpátok szivében emelkedő Retyezát egyike a Kárpátok leglátványosabb hegytömegeinek. A Lolája-vízesés éjszaka. A legtöbb túrázó északról közelíti meg a Retyezát-hegységet, a Nuksóra völgye mentén, kocsival vagy menetrendszerint közlekedő mikrobusszal érkezve a Carnic menedékházig. De hol a vízesés?. Megtaláltuk, igen ám - gondoltuk magunkban - de hol a vízesés? Hiába leskelődtünk a szikla irányába, zuhatagnak nyoma sem volt. Par gondolat. Amig a vegere jutottam az olvasasnak, vegigfutott bennem egy par gondolat, hogy mi a jo eg lett a vizesessel. A jégformálta éles gerincekben, hegyes kárcsúcsokban tetőző hegység domborzati és kőzettani változatosságával a Kárpátok sokszinűségének példaértékű hegyvonulata.
A Déli Kárpátok szivében emelkedő Retyezát egyike a Kárpátok leglátványosabb hegytömegeinek. A jégformálta éles gerincekben, hegyes kárcsúcsokban tetőző hegység domborzati és kőzettani változatosságával a Kárpátok sokszinűségének példaértékű hegyvonulata. Megkerült a láda. Habár a fél hegyet összemásztam érte. Már messziről kiszúrtuk a rejteket. Tetszettek a noteszben található bejegyzések. Pelága-csúcs második próbálkozásra. A Pelága-csúcs nem volt betervezve a mai napra.
Pelága-tó, románul Lacul Peleaga vagy Taul Ghimpele.
Észak-Lolája-csúcs.
Bukura Kusztura-csúcs, románul Varful Custura Bucurei. A custura román szó, magyarul kiejtve kusztura (bukuréj), sziklás, hegyes, fogazott hegygerincet jelent.

Természeti értékek - Hunyad megye
* Részletek bejelentkezés után.
[ Fel ↑ ]

Teljeskörű hozzáférés esetén

 • Hozzászólások, bejelentések
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Fenyőkközti-tó adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

 • Ott voltam a rejtésnél - Szép kis tó, olyan, akár egy tengerszem a Mohosban. A környéket is hasonlóképpen vastag moharéteg és áfonya borítja, csenevész fácskákkal.
 • Meghatódva a Fenyőkközti-tónál - Én is ott voltam a rejtésnél. Igaz, én voltam a rejtő.
 • A Mohos kistestvére - Az előző bejegyzést megerősíthetem, valóban a Mohos és a Szent-Anna-tó emlékét idézte fel bennem. Akárcsak a Gálesi-tónál nagyon pontosak a koordináták.
 • Erdelyhez - Ez igy van. Meg a templomokat, falakkal es kapulabakkal is.

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Fenyőkközti-tó? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!

Néhány látnivaló

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Hunyad megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!

[ Fel ↑ ]
A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás és kirándulás. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.