Geotrekker
Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Fenyőkközti-tó - Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Fenyőkközti-tó

Fenyőkközti-tó | Hol van ez a hely?

Bár a Retyezát majdnem száz glaciális eredetű tavának nagy többsége 1900 és 2200 m közötti magasságokban található és nyílt terepen, a Fenyőkközti-tó 1740 m-en jött létre, a fenyőerdő közepén...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Mesebeli erdő Újabb meseerdő-szelet Reggel a fenyvesben Világító gomba :) Pszichedelikum? A tó látképe. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Fenyőkközti-tó fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22746 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Fenyőkközti-tó! Érdemes regisztrálni!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Szállás

Szállás a közelben


Keress szállást Fenyőkközti-tó közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Fotóalbum, 12.82 km-re levő látnivalókkal: Zejku-barlang - Retyezát-hegység (47 kép). A Zejku-barlang a helybéliek által már régebbről ismert, egy Zejku nevű rabló nevét viseli, aki itt rejtőzködött.
14714758531100
14714758581101
14714758591102
14714758601103
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Fenyőkközti-tó közelében?
Zergebak-csúcs. Zergebak-csúcs, románul Varful Tapului.
Papusa-csúcs. Erdély hegyeinek ékköve, ahol a kárpáti táj teljes díszlettára megtalálható. Ezen a csúcson már másodszor jártam - De ezúttal se bántam meg. (itt geodobozt is lehet keresni)
Csurila-nyereg. Csurila-nyereg, románul Saua Ciurila.
Lolája-tó. Lolája-tó, románul Lacul Lolaii.
Pelága agyarai. Pelága agyarai, románul Coltii Pelegei.
Pietrele-tó. Lolája-vízesés. A Déli Kárpátok szivében emelkedő Retyezát egyike a Kárpátok leglátványosabb hegytömegeinek. Másodszorra meglett - Majdnem egy éve kerestem ezt a dobozt és akkor nem sikerült megtalálnom. (látnivaló és geodoboz)
Pelága-csúcs. A Déli Kárpátok szivében emelkedő Retyezát egyike a Kárpátok leglátványosabb hegytömegeinek. Csak így tovább - Gratulálok én is! Várom a következő bejelentéseidet. (látnivaló és geodoboz)
Pelága-tó. Pelága-tó, románul Lacul Peleaga vagy Taul Ghimpele.
Észak-Lolája-csúcs. Észak-Lolája-csúcs.
Bukura Kusztura-csúcs. 3.7 km-re. A custura román szó, magyarul kiejtve kusztura (bukuréj), sziklás, hegyes, fogazott hegygerincet jelent.
Sztenisóra-tó. Sztenisóra-tó (Esztena-völgyi-tó).
Bukura-nyereg.

Fenyőkközti-tó románul - in limba romana: Taul dintre Brazi

[ Fel ↑ ]

Természeti értékek - Hunyad megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Fenyőkközti-tó adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Néhány hozzászólás

 • A Mohos kistestvére - Az előző bejegyzést megerősíthetem, valóban a Mohos és a Szent-Anna-tó emlékét idézte fel bennem...
 • Meghatódva a Fenyőkközti-tónál - Én is ott voltam a rejtésnél...
 • Ott voltam a rejtésnél - Szép kis tó, olyan, akár egy tengerszem a Mohosban...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Fenyőkközti-tó? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8224 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Gáles-tó
Gáles-tó
A Gáles-tó a Gáles glaciális völgyben található.
Pietrele-vízesés
Pietrele-vízesés
A Retyezát-hegység északi részének leggyakrabban használt megközelítését ajánljuk.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Hunyad megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3614 helyszínt mutattunk be.

[ Fel ↑ ]
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.