Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Gáles-tó - Rejtekhely-keresés - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Gáles-tó

Gáles-tó | Hol van ez a hely?

A Gáles-tó a Gáles glaciális völgyben található. Egyike a Retyezát legszebb tavainak. Tekintélyes mérettel (3,68 ha) és mélységgel rendelkezik.

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Kék tükör felhőpamacsokkal. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Gáles-tó fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Gáles-tó! Érdemes regisztrálni!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Gáles-tó közelében?
Pelága-nyereg. Pietricele-tó. Pietricele (Kövecskés)-tó - Retyezát-hegység.
Pietrele-vízesés. Gyors találat - A tavalyi térkép miatti kudarc után az idén sikerrel jártunk. (turisztikai hely geoládával) Pelága-tó. Pelága-tó, románul Lacul Peleaga vagy Taul Ghimpele - Retyezát-hegység.
Pelága agyarai. Tamás-szikla. Tamás-szikla, románul Bordul Tomii - Retyezát-hegység.
Pelága-csúcs. Csak így tovább - Gratulálok én is! Várom a következő bejelentéseidet. (turisztikai hely geoládával) (érdekes hely geoládával) Kusztura-nyereg Retyezát-hegység Hunyad megye. Kusztura-nyereg, románul Saua Custurii - Retyezát-hegység.

Gáles-tó románul - in limba romana: Lacul Gales Muntii Retezat


Természeti értékek - Hunyad megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gáles-tó gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

 • A Retyezát legszebb tava - A tó szépsége túltesz bármelyik Retyezát-beli testvérén...
 • Hát persze - Hiszen ezért tettem idézőjelbe...
 • Délnyugat a végekről nézve - Az érdekes az, hogy amíg ott voltam egyetemen Temesváron, 5 évig eszembe se jutott felkeresni ezeket a helyeket...
 • Tudom, melyik végén - Fontolóra venném, hogy egyáltalán érdemes-e visszatérni onnan...
 • Bég Szeme - Ne mond kétszer :-) Én is szívesen visszamennék oda...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Gáles-tó? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Nagy-csúcs
Nagy-csúcs
A Déli Kárpátok szivében emelkedő Retyezát egyike a Kárpátok leglátványosabb hegytömegeinek.
Fenyőkközti-tó
Fenyőkközti-tó
Bár a Retyezát majdnem száz glaciális eredetű tavának nagy többsége 1900 és 2200 m közötti magasságokban található és nyílt terepen, a Fenyőkközti-tó 1740 m-en jött létre, a fenyőerdő közepén.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Hunyad megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Eddig több mint 3.550 kihagyhatatlan helyszínt mutattunk be.

A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.