Geotrekker
Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Pietrele-vízesés - Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Pietrele-vízesés

Pietrele-vízesés | Hol van ez a hely?

A Retyezát-hegység északi részének leggyakrabban használt megközelítését ajánljuk. Kőaljaohába településtől indulunk, útvonalunk több nevezetesség közelében halad el...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Tetszett! A vízesés legfelső lépcsője Következő . * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Pietrele-vízesés fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22741 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Pietrele-vízesés! Érdemes regisztrálni!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Szállás

Szállás a közelben


Keress szállást Pietrele-vízesés közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Fotóalbum, 13.37 km-re levő látnivalókkal: Zejku-barlang - Retyezát-hegység (47 kép). A Zejku-barlang a helybéliek által már régebbről ismert, egy Zejku nevű rabló nevét viseli, aki itt rejtőzködött.
14714758531100
14714758581101
14714758591102
14714758601103
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Pietrele-vízesés közelében?
Rossz-völgyi-csúcs. Rossz-völgyi (Valea Rea)-csúcs.
Dél-Lolája-csúcs. Lolája-vízesés. A Déli Kárpátok szivében emelkedő Retyezát egyike a Kárpátok leglátványosabb hegytömegeinek. Másodszorra meglett - Majdnem egy éve kerestem ezt a dobozt és akkor nem sikerült megtalálnom. (látnivaló és geodoboz)
Pietrele-tó. Pietrele-tó (Köves-völgyi-tó).
Pietricele-tó. Pietricele (Kövecskés)-tó.
Lolája-nyereg. Kondorkeselyű menedékhely. Kondorkeselyű-menedékhely, románul Refugiul Condor.
Nagy-tó. Nagy-tó (Lacul Mare) - Rossz-völgy (Valea Rea).
Nagy-csúcs. A jégformálta éles gerincekben, hegyes kárcsúcsokban tetőző hegység domborzati és kőzettani változatosságával a Kárpátok sokszinűségének példaértékű hegyvonulata. Szifonok, geovib...orok és a zoknibavaló - Rendben, egy félszifon, esetleg egy rövid szifon is jöhet. (itt geodobozt is lehet keresni)
Sztenisóra-tó.

Pietrele-vízesés románul - in limba romana: Cascadele Pietrele

[ Fel ↑ ]

Természeti értékek - Hunyad megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Pietrele-vízesés adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Néhány hozzászólás

 • Gyors találat - A tavalyi térkép miatti kudarc után az idén sikerrel jártunk...
 • Rendben - Akkor mostantól odafigyelek erre is...
 • A megtalálások dátuma szerint - A bejegyzéseket a megtalálások dátuma szerint szeretnénk sorba állítani, és nem a bejelentések dátumának alapján...
 • Úgy nem felel meg? - Ha a legördülő menüben az aktuális dátumot választom ki, a megtalálás időpontját pedig belefoglalom a szövegbe? Az értékelést most direkt elvégeztem - tudomásom szerint - minden rejtekhely esetében...
 • A megtalálás dátuma és a rejtekhelyek értékelése - Kérlek a bejegyzéseknél mindig a megtalálás dátumát tüntesd fel és ne felejtsd el érékelni a rejtekhely szépségét, a megtalálás nehézségét, illetve a terepet...
 • Este, fejlámpafénynél - Ezt a rejtekhelyet már este, fejlámpafénynél találtam meg, midőn feladtam a fényképezést...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Pietrele-vízesés? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8224 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Fenyőkközti-tó
Fenyőkközti-tó
Bár a Retyezát majdnem száz glaciális eredetű tavának nagy többsége 1900 és 2200 m közötti magasságokban található és nyílt terepen, a Fenyőkközti-tó 1740 m-en jött létre, a fenyőerdő közepén.
Gáles-tó
Gáles-tó
A Gáles-tó a Gáles glaciális völgyben található.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Hunyad megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3600 helyszínt mutattunk be.

[ Fel ↑ ]
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.