Pietrele-vízesés - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Nucsoara Salasu de Sus - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Hunyad megye

Pietrele-vízesés

A Retyezát-hegység északi részének leggyakrabban használt megközelítését ajánljuk. Kőaljaohába településtől indulunk, útvonalunk több nevezetesség közelében halad el. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***
Néhány kép: Tetszett! A vízesés legfelső lépcsője Következő ... *

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Pietrele-vízesés rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
7950 Észak-Lolája-csúcs. 7976 Gáles-csúcs. 8365 Rossz-völgyi-csúcs. Rossz-völgyi (Valea Rea)-csúcs. 8773 Dél-Lolája-csúcs. 9222 Lolája-vízesés. A Déli Kárpátok szivében emelkedő Retyezát egyike a Kárpátok leglátványosabb hegytömegeinek. 9621 Pietrele-tó. Pietrele-tó (Köves-völgyi-tó). 9731 Pietricele-tó. Pietricele (Kövecskés)-tó. 9853 Lolája-nyereg. Lolája-nyereg, románul Saua Lolaia. 10400 Kondorkeselyű menedékhely. Kondorkeselyű-menedékhely, románul Refugiul Condor. 10400 Nagy-tó. Nagy-tó (Lacul Mare). 10494 Nagy-csúcs. A Déli Kárpátok szivében emelkedő Retyezát egyike a Kárpátok leglátványosabb hegytömegeinek. 10579 Sztenisóra-tó. Sztenisóra-tó (Esztena-völgyi-tó). 11307 Retyezát-csúcs. 11470 Retyezát-tengerszem. Retyezát-tengerszem, románul Lacul Stevia. 11521 Pelága agyarai. Pelága agyarai, románul Coltii Pelegei. 11549 Pelága-nyereg.

Természeti értékek - Hunyad megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Fenyőkközti-tó
Bár a Retyezát majdnem száz glaciális eredetű tavának nagy többsége 1900 és 2200 m közötti magasságokban található és nyílt terepen, a Fenyőkközti-tó 1740 m-en jött létre, a fenyőerdő közepén.
Sztenisóra-vízesés 1.57 km-re. Sztenisóra-vízesés, románul Cascada Stanisoara.
Csurila-nyereg 1.58 km-re. Csurila-nyereg, románul Saua Ciurila.
Tamás-szikla 2.31 km-re. Tamás-szikla, románul Bordul Tomii - Retyezát-hegység.
Lolája-tó 2.34 km-re. Lolája-tó, románul Lacul Lolaii - Retyezát-hegység.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • Gyors találat - A tavalyi térkép miatti kudarc után az idén sikerrel jártunk...
 • Rendben - Akkor mostantól odafigyelek erre is...
 • A megtalálások dátuma szerint - A bejegyzéseket a megtalálások dátuma szerint szeretnénk sorba állítani, és nem a bejelentések dátumának alapján...
 • Úgy nem felel meg? - Ha a legördülő menüben az aktuális dátumot választom ki, a megtalálás időpontját pedig belefoglalom a szövegbe? Az értékelést most direkt elvégeztem - tudomásom szerint - minden rejtekhely esetében...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.