Lolája-vízesés - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Nucsoara Salasu de Sus - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Hunyad megye

Lolája-vízesés

A Déli Kárpátok szivében emelkedő Retyezát egyike a Kárpátok leglátványosabb hegytömegeinek. A jégformálta éles gerincekben, hegyes kárcsúcsokban tetőző hegység domborzati és kőzettani változatosságával a Kárpátok sokszinűségének példaértékű hegyvonulata. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***
Néhány kép: A háromlépcsős Lolája-vízesés Gyöngyből szőtt pókháló... *

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Lolája-vízesés rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
15298 Észak-Lolája-csúcs. 15593 Nagy-csúcs. A Déli Kárpátok szivében emelkedő Retyezát egyike a Kárpátok leglátványosabb hegytömegeinek. 15976 Rossz-völgyi-csúcs. Rossz-völgyi (Valea Rea)-csúcs. 16479 Kondorkeselyű menedékhely. Kondorkeselyű-menedékhely, románul Refugiul Condor. 16488 Tamás-szikla. Tamás-szikla, románul Bordul Tomii. 16651 Dél-Lolája-csúcs. 17951 Tó-csúcs. 17964 Lolája-nyereg. Lolája-nyereg, románul Saua Lolaia. 18074 Nagy-tó. Nagy-tó (Lacul Mare). 18611 Zergebak-tó. 18733 Pietricele-tó. Pietricele (Kövecskés)-tó. 18840 Pietrele-tó. Pietrele-tó (Köves-völgyi-tó). 19123 Kolc-vár. Kolc-vár a Retyezát-hegység festői környezetének legromantikusabb, valamennyire épségben megmaradt vármaradványa. 19220 Zergebak-csúcs. Zergebak-csúcs, románul Varful Tapului. 19383 Retyezát-tengerszem. Retyezát-tengerszem, románul Lacul Stevia.

Természeti értékek - Hunyad megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Lolája-tó 1.22 km-re. Lolája-tó, románul Lacul Lolaii - Retyezát-hegység.
Pietrele-vízesés
A Retyezát-hegység északi részének leggyakrabban használt megközelítését ajánljuk.
Fenyőkközti-tó
Bár a Retyezát majdnem száz glaciális eredetű tavának nagy többsége 1900 és 2200 m közötti magasságokban található és nyílt terepen, a Fenyőkközti-tó 1740 m-en jött létre, a fenyőerdő közepén.
Csurila-nyereg 3.5 km-re. Csurila-nyereg, románul Saua Ciurila.
Sztenisóra-vízesés 3.92 km-re. Sztenisóra-vízesés, románul Cascada Stanisoara.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • Másodszorra meglett - Majdnem egy éve kerestem ezt a dobozt és akkor nem sikerült megtalálnom...
 • Le a hegyről - Már szokásommá vált, hogy sok diákkal megyek kirándulni...
 • Valoban mi voltunk az egeresek - Legyen ez akkor neked a szerencsehozo vizsga-kabalad! Remelem talakozunk is majd valamikor...
 • Igen bizony, még négy nap van hátra - Elkezdődött a "final countdown"...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.