Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Kolc-vár - Rejtekhely-keresés - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Kolc-vár

Kolc-vár | Hol van ez a hely?

Kolc-vár a Retyezát-hegység festői környezetének legromantikusabb, valamennyire épségben megmaradt vármaradványa. A Retyezát bejáratát védelmező vár romja Szuszény falu határában, a Malomviz patakának jobb oldalán levő sziklacsúcson emelkedik a magasba.

A szabálytalan alaprajzú vár helyén először csak egy négyzetes alaprajzú, több mint három szintes torony állt. Mivel a vár déli oldalát sziklafal védelmezte, csak a többi oldalon kellett védőfalakkal körbevenni. A következő századok során a várfalat tovább erősítették, illetve a várhoz további négyszögletes tornyokat és egyéb épületeket emeltek.

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Ez a látvány fogad az erdőből kilépvén Tarkabarka Sétány Kolc-vár távolról A vár felé Kolc-vár Kövek és ágak takarásában Kolc-vár 1 Kolc-vár 2 Kolc-vár 3 Kolc-vár 4. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Kolc-vár fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Kolc-vár! Érdemes regisztrálni!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Kolc-vár közelében?
Kondorkeselyű menedékhely Retyezát-hegység. 9.2 km-re. Kondorkeselyű-menedékhely, románul Refugiul Condor.
Fenyőkközti-tó. A Mohos kistestvére - Az előző bejegyzést megerősíthetem, valóban a Mohos és a Szent-Anna-tó emlékét idézte fel bennem. (turisztikai hely geoládával) Észak-Lolája-csúcs Retyezát-hegység. Dél-Lolája-csúcs Retyezát-hegység. Gáles-csúcs Retyezát-hegység. Nopcsa kastély Szacsal. Nopcsa kastély - Szacsal, XIX-dik szazad.

Kolc-vár románul - in limba romana: Cetatea Colt


Történelmi-kulturális értékek - Hunyad megye
* A történelmi háttér és kulturális jelentőség részletei regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Kolc-vár gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

 • Varkastely a Karpatokban - Az egyik legendas varromom az almaimban...
 • Szép volt, talán igaz sem volt - Geoládát találtak a kolozsvári túratársaink...
 • Geoládát nem találtam - De - ha minden igaz - ott voltam az újrarejtésnél...
 • Megtalaltam, de - Az utolso megtalalo legalabb 1 m-re nyomta be a fal belsejebe...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Kolc-vár? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Malajesd vára
Malajesd vára
A Retyezát-hegység északi lábánál húzódó Hátszegi-medence déli szélén, a Szálláspatak vize mellett fekszik Malajesd község.
Lolája-vízesés
Lolája-vízesés
A Déli Kárpátok szivében emelkedő Retyezát egyike a Kárpátok leglátványosabb hegytömegeinek.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Hunyad megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Eddig több mint 3.550 kihagyhatatlan helyszínt mutattunk be.

A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.