Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Kolc-vár - Turisztikai látnivalók <-- Bejelentkezés
 


Kolc-vár

Kolc-vár turisztikai látnivalói

Kolc-vár a Retyezát-hegység festői környezetének legromantikusabb, valamennyire épségben megmaradt vármaradványa. A Retyezát bejáratát védelmező vár romja Szuszény falu határában, a Malomviz patakának jobb oldalán levő sziklacsúcson emelkedik a magasba...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - teljeskörű hozzáféréssel.

***

Néhány kép a Kolc-vár képtárból:

Tarkabarka
Tarkabarka
Sétány
Sétány
Kolc-vár távolról
Kolc-vár távolról
A vár felé
A vár felé
Kolc-vár
Kolc-vár
Kövek és ágak takarásában
Kövek és ágak takarásában
Kolc-vár 1
Kolc-vár 1
Kolc-vár 2
Kolc-vár 2
Kolc-vár 3
Kolc-vár 3
Kolc-vár 4
Kolc-vár 4

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Kolc-vár fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22819 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Kolc-vár!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A legközelebbi település Malomvízszuszény, 1,26 km távolságra található.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Kolc-vár közelében?
(részletek teljeskörű hozzáféréssel)
Malajesd vára Jót kuncogtunk. Ott voltam a rejtésnél. A várat átépítették. A falakat megerősítették, a tornyot felfalazták és lefedték.
Nárciszrét Felsőszálláspatak
Lolája-vízesés De jo neked hogy ennyit tudsz kirandulni. Hasznald ki, mert ha jol ertettem doktor leszel, es mindjart indul a mandula Marosvasarhelyen. A Lolája-vízesés éjszaka. A legtöbb túrázó északról közelíti meg a Retyezát-hegységet, a Nuksóra völgye mentén, kocsival vagy menetrendszerint közlekedő mikrobusszal érkezve a Carnic menedékházig. De hol a vízesés?. Megtaláltuk, igen ám - gondoltuk magunkban - de hol a vízesés? Hiába leskelődtünk a szikla irányába, zuhatagnak nyoma sem volt. Par gondolat. Amig a vegere jutottam az olvasasnak, vegigfutott bennem egy par gondolat, hogy mi a jo eg lett a vizesessel.
Lolája-tó Retyezát-hegység
Pestere védbarlang Parospestere Felsőszálláspataktól mindössze néhány kilométerre délre, a Paros-patak mellett fekvő község két részből áll - az északra eső Parosból, és a hozzá 2,8 km-re délre fekvő Pesteréből.
Erődítmény Felsőszálláspatak Ott voltam a rejtésnél. Mi több, egy másik doboz véletlenszerű megtalálásánál is, mialatt a megfelelő rejteket kerestem. A doboz jól van. A doboz megvan, igaz 6 éve nem nyúltak hozzá.
Csurila-nyereg Retyezát-hegység
Brazovay-kastély Nagypestény Nagypestény déli részén áll, a főúttól keletre.
Pietrele-vízesés Na ez kemeny dio volt. A gps a patak tulso oldalan mutatta a rejteket. Egy darabig kerestem. Pedig könnyű volt, első körben ugyanis azt állította a GPS, hogy a túl parton van. Na, ezt még meg kell szoknom. Kivettem belőle a TB-t. Köszönöm. Köszönöm a bejegyzést, és a ládakarbantartást.
Sztenisóra-vízesés Retyezát-hegység
Mocsár Nagypestény
Kondorkeselyű menedékhely Retyezát-hegység
Fenyőkközti-tó Ott voltam a rejtésnél. Szép kis tó, olyan, akár egy tengerszem a Mohosban. Meghatódva a Fenyőkközti-tónál. Én is ott voltam a rejtésnél. A Mohos kistestvére. Az előző bejegyzést megerősíthetem, valóban a Mohos és a Szent-Anna-tó emlékét idézte fel bennem.
Észak-Lolája-csúcs Retyezát-hegység
Dél-Lolája-csúcs Retyezát-hegység
Gáles-csúcs Retyezát-hegység
Nopcsa kastély Szacsal
Lolája-nyereg Retyezát-hegység
Gáles-tó Bég Szeme. Ne mond kétszer. Ott voltam a rejtésnél. Azazhogy pontosítok: én a panorámafotózásnál voltam ott, mialatt az Elkövető rejtett a szikla tövében. Az Elkövető és az Elragadó. Ott voltam a fotózásnál. De még mennyire, hogy tetszik. Hihetetlen, legszívesebben most azonnal indulnék oda.
Retyezát-tengerszem Retyezát-hegység
Prelucsel-csúcs Retyezát-hegység
Tamás-szikla Retyezát-hegység
Retyezát-csúcs
Nagy-csúcs Retyezát-hegység Igazad van. Tényleg Pistyulé volt a címzett, rosszul emlékeztem. A nagy Virfú Máré :-). A csúcson úgy fújt a szél, hogy egy-egy szélroham ereje meggyőzőtt volna, hogy tessék visszafordulni. Pityulé névre szóló üzenet. A csúcson úgy fújt a szél, hogy egy-egy szélroham erejétől meg is tántorodtunk volna. Ha nem tevedek. Az uzenet mcfly baratomtol szarmazhat, ha nem tevedek "pistyulé" nevre.
Rossz-völgyi-csúcs Retyezát-hegység
Református templom romjai Fehérvíz
Poienii-csúcs Kőaljaohába
Római híd Kőaljaohába A murvás úton egészen a hídig el lehet menni.
Sztenisóra-tó Retyezát-hegység
Pietrele-tó Retyezát-hegység
Zajkány
Pietricele-tó Retyezát-hegység
Tó-csúcs Retyezát-hegység
Nagy-tó Rossz-völgy Retyezát-hegység
Hunyadi-emlékmű Zajkány A dicső fegyvertény örök emlékéül állíttatá ez oszlopot Hunyadvármegye közönsége a honfoglalás ezredik évében.
Zergebak-tó Retyezát hegység
Zergebak-csúcs Retyezát-hegység
Bukura-csúcs 2 Retyezát-hegység
Papusa-csúcs Retyezát-hegység Ezen a csúcson már másodszor jártam. De ezúttal se bántam meg. Egy remek túra. Amit a társaságból csak én vállaltam. Gyonyoru hely. Mindenkinek ajanlom a Papusa utani Zart kapukat, meg a Nagy-csucsot. A Papusa-csúcsra a Zárt Kapuk felől. Én nem a Portile Inchise felől közelítettem meg ezt a csúcsot, hanem a Zárt Kapuk felől érkeztem.
Pelága-nyereg Retyezát-hegység
Pelága agyarai Retyezát-hegység
Bukura-nyereg Retyezát-hegység
Bukura Kusztura-csúcs Retyezát-hegység A custura román szó, magyarul kiejtve kusztura (bukuréj), sziklás, hegyes, fogazott hegygerincet jelent.
Bukura-csúcs 1 Retyezát-hegység
Pelága-csúcs Már messziről kiszúrtuk a rejteket. Tetszettek a noteszben található bejegyzések. Megkerült a láda. Habár a fél hegyet összemásztam érte. Gratula a talalater!. Nem tudom mi lehet a bibi, 3 meter pontossaga volt a gpsnek mikor bemertem. Pelága-csúcs második próbálkozásra. A Pelága-csúcs nem volt betervezve a mai napra.
Görögkeleti templom Demsus Ortodox. Ez, tényleg egy építészeti kincs.
Iker-tó Retyezát-hegység
Pelága-tó Retyezát-hegység
Stirbu-tó Retyezát-hegység
Kapu-tó Retyezát-hegység

Történelmi-kulturális értékek - Hunyad megye
* A történelmi háttér és kulturális jelentőség részletei bejelentkezés után.
[ Fel ↑ ]

Teljeskörű hozzáférés esetén

 • Hozzászólások, bejelentések
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Kolc-vár adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

 • Megtalaltam, de - Az utolso megtalalo legalabb 1 m-re nyomta be a fal belsejebe. Eredetileg biztosan nem volt igy betolva...
 • Geoládát nem találtam - De - ha minden igaz - ott voltam az újrarejtésnél. Szép a várhoz vezető erdei sétány, de még inkább a bércen álló büszke várrom...
 • Szép volt, talán igaz sem volt - Geoládát találtak a kolozsvári túratársaink. Pedig nem is keresték, és azt sem tudtuk, hogy van más rejtés is ott...
 • Varkastely a Karpatokban - Az egyik legendas varromom az almaimban. Hazafele a Csernabol osztan ezt is megtalaltuk...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Kolc-vár? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8238 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Látnivalók a közelben

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Hunyad megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3753 helyszínt mutattunk be.

[ Fel ↑ ]
A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás és kirándulás. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.