Cece vára - Új turisztikai látnivalók - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Cece vára

Cece vára

Kézdiszárazpataktól 4,5 km távolságra Katrosa irányában, a Kászon vízébe ömlő Várpatak fölött található Váréle nevezetű helyen pihennek Cece várának romjai. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség bejelentkezés után.

***
Néhány további kép: Várpataka Lefele jövet Várfal maradvány Cece vára várélen négykézláb Hova lett a kisegér? Fentről Várélen hazafele. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Cece vára fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Cece vára! Érdemes regisztrálni!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és látnivalók vannak a közelben?
16937 Határvadászok keresztje a Bellő-tető alatt. (turisztikai hely geoládával) 17568 Kászonjakabfalvi panoráma. (érdekes hely geoládával) 18350 Bunker maradvány 1 Bellő-tető. Bunker maradvány 1 - Bellő-tető. (különleges hely geodobozzal)
20762 Romok. Az egyik mellékgerinc legmagasabb pontja, a Fejtető. (itt geodobozt is lehet keresni)
21456 Katolikus templom. 1311-ben Zarazpatak néven jelentkezik az okiratokban.
22734 Rakottyás-tető. Havasi tanyavilágban járunk itt.
23026. 23393 Polyán. A millenium emlékére emelt kereszttől gyönyörű a kilátás - már amikor nincs akkkora köd, mint a rejtéskor volt.
25111 Katolikus templom. 25773 Katolikus templom. 25943. 26426 Csomortáni Péter vára. Kézdicsomortántól észak irányában a Csuklyán tetőn, az Aszalvány és a Várpatak között találjuk Csomortáni Péter várát.
27453 Kászonújfalu temetője. A Kászoni medencébe érve a legelső település Kászonújfalu.
27877 Katolikus templom Kézdikővár. 1349-ben Pesulnuk néven szerepel.
28392 2785. 9 km-re. Közigazgatásilag 2004 óta Kézdialmáshoz tartozik.
28797 Balási kúria. Balási József csíkszéki főkirálybíró 1833-ban, későbarokk stílusban épült udvarháza műemléképületként szerepel Hargita megye műemlékeinek jegyzékében.
29237 Almás vára. Almás várának romja Lemhény falutól északra, Kézdialmás határában, a Várerősségének nevezett hegyfokon áll.
29595 Katolikus templom. Az oklevelekben három tízes: Kászonaltíz, Kászonfeltíz és Kászonimpér összefoglaló neve, egy községben és egy egyházközségben.
30411 Szetye vára. Az ásatások előbb szláv, majd  árpádkori eredetről tanuskodtak.
30414 Nagy-Lemhény-patak. Almásrétről a Almási vár fele haladva, újévi sétánk alkalmával, a Nagy-Lemhény-patak mellett felfele haladva.
31387. 31711 Berecz asztala Kézdiszentlélek Kovászna megye. A Perkő délnyugati oldalában egy sziklacsoport vonja magára a figyelmet.
31833 Szent István emlékkereszt. 31865 Szent István-kápolna. Minden év augusztus 20-án itt tartják a Szent István-napi búcsút, mely a háromszékiek legfontosabb katolikus rendezvénye.
32232 Kotlott borvíz. 32612 Tarnóczy kastély romjai. 32948. 33262. 33466. 33818 Krisztus lábnyoma Avas-tető Kovászna megye. Az Almás rétről az Olvasó pusztán keresztül felmásztunk az Avas-tetőre.
33896 Vadles. A régi parcella szélén álló vadlesből körülnéztünk.
34666 Sóskútfürdő. A kászoni medence szélén, Kászonújfalu és a Nyerges–tető között található.
34923 Katalin-kápolna. A Katalin-kápolna romjai Kászonfeltíz észak-nyugati részén, melyet a helybeliek Pápországának neveznek, a Kászon-patak földrajzi jobb oldalán, a település felé emelkedő dombon helyezkednek el.
35818 Farkaspataki Büdös-víz. A környékbeliek reumatikus panaszok enyhítésére használták a múltban.
37558 Szent Mihály-templom Lemhény Kovászna megye. 37834 Cecele. 12 km-re. 37909 Gorgán-patak völgye. Torja után az első nagyobb völgy jobbra.
39451 Szent István-borvízforrás. A fehérkői Szent István-borvízforrást 2014 augusztusában újították fel, alapítványok támogatásával, valamint Kászonaltíz község tanácsának, közbirtokosságának, és helyi önkéntesek segítségével.
40242 1771. 12.8 km-re. Régen még Szent Márton Torjának is nevezték, a két Torját összekötő magaslatot pedig Szent Ilonának.
40506 A Pap hegye és környéke. Régi tervem újra feljutni a Pap hegyére, mely része a Csíki-havasok gerincén húzódó turistaútvonalnak.
40785 A Fekete-ügy völgyében Felsőlemhény felett. A hely a Fekete-ügy és a Papolna-patak összefolyásától kissé feljebb, a Bécsi-bércre vezető erdei út kozelében található.

Románul - in limba romana: Valea Cetatea

Történelmi-kulturális értékek - Kovászna megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Csodálatos bükkfa
Csodálatos bükkfa - Kászonjakabfalva és Katrosa között, a Nagy-ponk vagy Honcsukos teteje csúcstól keletre található a Tisztás dombja.
Veszes-patak völgye
Veszes-patak völgye - A Veszes-patak a Veszes dombja és a Nagy-ponk vagy Honcsukos teteje között folyik.
Veresszéki borvíz
Veresszéki borvíz - Kászonjakabfalvától 7 km-re  a Borvíz patak völgyében található.
Cseppköves bunker
Cseppköves bunker - A Kászon- és a Bellő-patak közötti hegygerincen húzódik az Árpád-vonal erődrendszerének a kászoni szakasza, melyet a 24/2 székely határvadász század háromszéki katonái védtek.
Második világháborús bunker Katrosa határában
Második világháborús bunker Katrosa határában - Kászonjakabfalvától délnyugatra emelkedik a 906 méteres Bellő-tető.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről Kovászna megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Cece vára gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás a térképen

Néhány hozzászólás


 • Datum - A helyes datum november 4...
 • Időutazás - Most veszem én is észre, hogy jövő szerdán találtátok meg a jkgabor-féle geoládát...
 • Időutazás volt - Valóban, csak nem előre, hanem vissza...
 • Megtalaltuk - Meli és az egér után...
 • Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Cece vára? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.