Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Ojtoz vára - Új turisztikai látnivalók - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Geotrekker

Ojtoz vára | Hol van ez a hely?

Kézdivásárhelytől Moldva felé az ojtozi szoroson keresztül visz az út. Bereck után áthaladunk az Ojtozi-hágón, majd szerpentineken ereszkedünk be az ojtozi szorosba. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Ojtoz vára 1 Ojtoz vára 2 Ojtoz vára 3 Ojtoz vára 4 Ojtoz várának romjai Ojtoz vára 5 Ojtoz vára 6 Ojtoz vára 7 A csók kútja Romok a várnál Rákóczi várrom. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet az Ojtoz vára fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen az Ojtoz vára! Érdemes regisztrálni!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és látnivalók vannak az Ojtoz vára közelében?
Medve-barlang Sósmező. (érdekes hely geoládával) Leány-vár Bereck. Az Ojtuz fele tarto muut jobb oldalan, a Leanyvar arka es a Kicsi Csura patakok kozott, 711 m magas kopasz hegyen emelkedik az a varteto amit a helybeliek Leanyvarnak neveznek. (különleges hely geodobozzal)
Venetúrné vára Bereck. Ez az eroditmeny az egykori romai provincia keleti hatarat es az ott elvezeto kozlekedesi es hadi utat vedo romai taborok egyike volt. (itt geodobozt is lehet keresni)
Angustia római kasztrum Bereck. A patak közelében vannak az Angustia római kasztrumhoz tartozó fürdők nyomai. (különleges hely geodobozzal)
A Fekete-ügy völgyében Felsőlemhény felett. Románul - in limba romana: Cetatea Rakoczi Pasul Oituz

Történelmi-kulturális értékek - Kovászna megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Ojtoz vára gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás a térképen

Néhány hozzászólás


 • Ásatás - Ez a geodoboz valóban mélyen volt elrejtve, A leomlott falrész teljesen betemette...
 • Új geodoboz új rejtekben - Mivel a visszajelzések alapján értesültem róla, hogy a geodoboz meg van repedve, és az utunk itt vezetett el, megálltunk ellenőrizni és karbantartani a geodobozt...
 • Határvár - A Vár-kúttól másztunk fel a várhoz...
 • Megtaláltuk a Rákóczi vár romjait - Megtaláltuk a várromot a Rakottyás oldalában, jó sok kiadós esős nap után, de mikor a kikandikáló lapos követ kihúztam, egy jó darab leomlott...
 • Sikerült eljutni a környékre? Tetszett az Ojtoz vára? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.


Turisztikai látnivalók a közelben


Gyilkoskő
A Gyilkos-kő a Gyilkos-szorosban, Kovászna és Bákó megye határán található.
Kalaszló vízesése
A Kalaszló vízesése egy két lépcsőből álló, összesen körülbelül 5 m magas zuhatag, amely a Kalaszló-patak Ojtoz folyóba történő beömlésénél alakult ki.
Erzsébet királyné emlékoszlopa
Bereck után az Ojtoz-tető felé menet, az országút 77 és 78-as kilométerkövei között, bal oldalon egy obeliszk emelkedik.
Leány-vár
Az Ojtuz fele tarto muut jobb oldalan, a Leanyvar arka es a Kicsi Csura patakok kozott, 711 m magas kopasz hegyen emelkedik az a varteto amit a helybeliek Leanyvarnak neveznek.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről Kovászna megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Felhasználóink eddig több mint 3.550 természeti értéket és történelmi-kulturális vonatkozású helyszínt mutattak be, a Kárpát-medencében.


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.