Pixel

 

Ojtoz vára

Ojtoz vára


Kézdivásárhelytől Moldva felé az ojtozi szoroson keresztül visz az út. Bereck után áthaladunk az Ojtozi-hágón, majd szerpentineken ereszkedünk be az ojtozi szorosba. Áthaladva Ojtozon, a falu után 3 km-re, a Rakottyás nevű hegy aljában találjuk a környék forrását, a helyiek által A csók kútjának nevezett Vár-kútját. A forrás feletti alacsony dombon található a hagyomány által, valószinűleg tévesen, II. Rákóczi György építkezésének tulajdonított vár romja.

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.

Néhány kép a Ojtoz vára képtárból:

Ojtoz vára 2
Ojtoz vára 2
Ojtoz vára 3
Ojtoz vára 3
Ojtoz vára 4
Ojtoz vára 4
Ojtoz várának romjai
Ojtoz várának romjai
Ojtoz vára 5
Ojtoz vára 5
Ojtoz vára 6
Ojtoz vára 6

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Ojtoz vára rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Rejtekhely android alkalmazás

A Rejtekhely-keresés Erdélyben android alkalmazása nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
Honvéd-kő
Honvéd-kőRH4586
Tölgyes-vízesés
Tölgyes-vízesésRH4587
Gyilkoskő
Gyilkoskő A Gyilkos-kő a Gyilkos-szorosban, Kovászna és Bákó megye határán található.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei

Pixel
 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordinátáinak és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


  Néhány hozzászólás

  Pixel
  • Ásatás - Ez a geodoboz valóban mélyen volt elrejtve, A leomlott falrész teljesen betemette...
  • Új geodoboz új rejtekben - Mivel a visszajelzések alapján értesültem róla, hogy a geodoboz meg van repedve, és az utunk itt vezetett el, megálltunk ellenőrizni és karbantartani a geodobozt...
  • Határvár - A Vár-kúttól másztunk fel a várhoz...
  • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!  A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.09 másodperc