Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Gyilkoskő - Új turisztikai látnivalók - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Geotrekker

Gyilkoskő | Hol van ez a hely?

A Gyilkos-kő a Gyilkos-szorosban, Kovászna és Bákó megye határán található. Itt mészárolták le 1788-ban a törökök a székely helyőrséget. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Sziklaalakzat Ugródeszka 1 Ugródeszka 2 Gyilkoskő Kőfej. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Gyilkoskő fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Gyilkoskő! Érdemes regisztrálni!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és látnivalók vannak a Gyilkoskő közelében?
Venetúrné vára Bereck. (turisztikai hely geoládával) Angustia római kasztrum Bereck. A patak közelében vannak az Angustia római kasztrumhoz tartozó fürdők nyomai. (különleges hely geodobozzal)
Leány-vár Bereck. Az Ojtuz fele tarto muut jobb oldalan, a Leanyvar arka es a Kicsi Csura patakok kozott, 711 m magas kopasz hegyen emelkedik az a varteto amit a helybeliek Leanyvarnak neveznek. (különleges hely geodobozzal)
Farkaspataki Büdös-víz. A környékbeliek reumatikus panaszok enyhítésére használták a múltban. (itt geodobozt is lehet keresni)
SZNM 1 Bereck Gábor Áron szobra. Székelyek Nagy Kincskeresése - 1.
Katolikus templom Bereck. 1426-ban Zsigmond király kiváltságokat ad Berecknek, hogy a határ menti helységbe települőket csábítson.
Hódtanya a halastóban Lemhény. Hódtanya vagy halastó? Lemhény határában nemrég halastó létesült.
Farkasvár Bereck. 11.5 km-re. Keresunk egy dombszeru kiemelkedest.
Nagy-Lemhény-patak. Almásrétről a Almási vár fele haladva, újévi sétánk alkalmával, a Nagy-Lemhény-patak mellett felfele haladva.
Románul - in limba romana: Piatra Ucigasul

Természeti értékek - Bákó megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gyilkoskő gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás a térképen

Néhány hozzászólás


 • Tenyleg gyilkosan szuszogtato - Mar reg szandekomban volt e rejtek megkeresese es a SZNMnapjan alkalmam is nyilt ra:  Amig en lihegve kerestem a ,,gyilkoskovet''  addig a csapat egy resze nyugodtan kerodzott lent a parkoloban,  mig a masik fele egyszemelyben rohangalt lennebb a meredek hegyoldalban egy ujabb rejtes remenyeben...
 • Tovább is van - Kiegészítettem a rejtekhely leírását...
 • gyilkosko - Nem tudom, hogy miért gyilkoskő, de gyilkosan szuszogtató és meredek az oda vezető út...
 • Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Gyilkoskő? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.


Turisztikai látnivalók a közelben


Kalaszló vízesése
A Kalaszló vízesése egy két lépcsőből álló, összesen körülbelül 5 m magas zuhatag, amely a Kalaszló-patak Ojtoz folyóba történő beömlésénél alakult ki.
Ojtoz vára
Kézdivásárhelytől Moldva felé az ojtozi szoroson keresztül visz az út.
A Fekete-ügy völgyében Felsőlemhény felett
Felsőlemhényből indulva, a Fekete-ügy patak völgyében felfele gyönyörű erdőben sétálhatsz a patak mentén.
Erzsébet királyné emlékoszlopa
Bereck után az Ojtoz-tető felé menet, az országút 77 és 78-as kilométerkövei között, bal oldalon egy obeliszk emelkedik.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről Bákó megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Felhasználóink eddig több mint 3.550 természeti értéket és történelmi-kulturális vonatkozású helyszínt mutattak be, a Kárpát-medencében.


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.