Kalaszló vízesése - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Oituz Bretcu - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Kovászna megye

Kalaszló vízesése

A Kalaszló vízesése egy két lépcsőből álló, összesen kb. 5 m magas zuhatag, amely a Kalaszló-patak Ojtoz folyóba történő beömlésénél alakult ki. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***
Néhány kép: Kalaszló vízesése 1 Kalaszló vízesése 2 Kalaszló vízesése 3 Kalaszló vízesése 4 Kalaszló vízesése 5 Kalaszló vízesése 6 8482 8483 8486... *

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Kalaszló vízesése rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
18962 Medve-barlang. 18978 Hajdúk vára. 25707 A Fekete-ügy völgyében Felsőlemhény felett. Felsőlemhényből indulva, a Fekete-ügy patak völgyében felfele gyönyörű erdőben sétálhatsz a patak mentén. 26065 Erzsébet királyné emlékoszlopa. Bereck után az Ojtoz-tető felé menet, az országút 77 és 78-as kilométerkövei között, bal oldalon egy obeliszk emelkedik. 29485 Venetúrné vára. Berecktol eszak-keletre a Micskeberc nevezetu helyen, szabalyos negyszog alaku folderoditmeny all. 29538 Angustia római kasztrum. A patak közelében vannak az Angustia római kasztrumhoz tartozó fürdők nyomai. 29642 Leány-vár. Az Ojtuz fele tarto muut jobb oldalan, a Leanyvar arka es a Kicsi Csura patakok kozott, 711 m magas kopasz hegyen emelkedik az a varteto amit a helybeliek Leanyvarnak neveznek. 32063 Farkaspataki Büdös-víz. Almás rétjén Kézdialmás határában, a Büdös kút egy igen hideg vizű forrás, 8-9 fokos a vize, kéndioxidot tartalmaz, innen jön a neve is. 32574 SZNM 1 Bereck. Székelyek Nagy Kincskeresése. 33036 Katolikus templom. 1426-ban Zsigmond király kiváltságokat ad Berecknek, hogy a határ menti helységbe települőket csábítson. 35363 Hódtanya a halastóban. Hódtanya vagy halastó? Lemhény határában nemrég halastó létesült. 36512 Nagy-Lemhény-patak. Almásrétről a Almási vár fele haladva, újévi sétánk alkalmával, a Nagy-Lemhény-patak mellett felfele haladva. 36568 Farkasvár. Keresunk egy dombszeru kiemelkedest. 37115 Nagy-Sándor-csúcs. A Nemere-hegység a Keleti-Kárpátok külső hegykoszorújának középső részéhez tartozik. 37206 Almás vára. Almás várának romja Lemhény falutól északra, Kézdialmás határában, a Várerősségének nevezett hegyfokon áll. 37799 Krisztus lábnyoma. Az Almás rétről az Olvasó pusztán keresztül felmásztunk az Avas-tetőre. 37963 Kézdimartonosi feredő. A Martonosi-patak völgyfőjében édes-kénes, gyógyhatású ásványforrások vannak.

Természeti értékek - Bákó megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Gyilkoskő
A Gyilkos-kő a Gyilkos-szorosban, Kovászna és Bákó megye határán található.
Tölgyes-vízesés 0.8 km-re. RH4587 Tölgyes-vízesés
Honvéd-kő 1.64 km-re. RH4586 Honvéd-kő
Ojtoz vára
Kézdivásárhelytől Moldva felé az ojtozi szoroson keresztül visz az út.
Pásztor-kereszt 6.01 km-re. RH1539 Pásztor-kereszt Sósmező

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • Zubogó Kalaszló - Hazafele mi is megálltunk itt, megcsodáltuk a vízesést, de a bővizű, zubogó Kalaszlón nem tudtunk átkelni...
 • Szemettelep - Vegre elallt az eso is, elindultunk Ojtoz fele...
 • Itt így is, úgy is meg kell állni - Útban voltam hazafelé...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.