Ojtoztelep település (Kovászna megye) Központ: Bereck. Ojtoztelep román elnevezése: Oituz.
Regisztráció --> Turisztikai látnivalók - Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben teljeskörű hozzáférés esetén.

Ojtoztelep (Kovászna megye) és környéke turisztikai látnivalói

SZNM 2 Lemhény

SZNM 2 Lemhény Falukapu 10,68 km-re
Székelyek Nagy Kincskeresése - 2-dik stáció - Lemhény - Falukapu. Hazafele - A nap is mar lemenoben. Székelykapu - Megtaláltam a dobozt. Szentföldi kincskeresés - Mi is ezzel a rejtekhellyel zártuk "szentföldi" kincskeresésünket.

Sötét-patak völgye

Sötét-patak völgye 47,86 km-re
Csodálatos természeti környezetben, a Nagy-Murgótól és az uzonkafürdői letérőtől délnyugatra meghúzódó völgy. Megértettem - Köszönöm az információt. Setétpatak völgye sötétedéskor - A Kormos-patak völgyében kirándultam, geodobozt kerestem és rejtettem. A cel a kincses barlang megkeresese volt - Ezt a barlangot mar evek ota keresem, de nem talalom.

Kósna-csúcs

Kósna-csúcs Nemere dombvidék 24,9 km-re
A Kósna-csúcs a Nemere alatti dombvidék legkeletibb csúcsa, 784 m tengerszint feletti magassággal. Kilátás nélkül, de lövészárkokkal - A katonai emlékműtől továbbsétáltam, az alig 500 méter távolságra található csúcs felé.

Kőrösi Csoma Sándor mellszobra Kovászna 30,37 km-re
Kőrösi Csoma Sándor mellszobra, Jecza Péter - Kovászna

Katolikus templom

Katolikus templom Csíkszentgyörgy 43,78 km-re
A régi plébániatemplom a gótikus korban új formát kap, ebből a korból ma is épen áll a szentély csúcsíves ablakaival, csúcsíves diadalívével és egyszerű gyámköveken nyugvó boltozatával.

Felsőtiszáspataki borvizek

Felsőtiszáspataki borvizek Tusnádfürdő 40,71 km-re
Felsőtiszáspataki borvizek - Tusnádfürdő

Felsőtorjai református templom

Felsőtorjai református templom Torja 26,96 km-re
A Torja patak völgyének jobb partján, Altorja folytatásaként alakult ki Felsőtorja - temploma 1332-ben már létezett azon a helyen, ahol ma is áll. Torja vára - Pontosan 5 évvel ezelőtt jártam Torja vára közelében, rejtési szándékkal is. Orvendek - Elkonyvelhettem a sikert. A libák gágognak, fáznak - Megjött a tél, juhuuuuu, megkezdődött a korcsolyaszezon.

Első világháborús emlékmű

Első világháborús emlékmű Újtusnád 40,83 km-re
Az első világháború századik évfordulóján, 1922-ben, Újtusnád népe emlékművet emelt, amely a falu múltjára emlékeztet.

Sarlós Boldogasszony-kápolna

Sarlós Boldogasszony-kápolna Kotormány 45,12 km-re
Az Akó-kaputól a Fiság völgyébe vezető ut bal oldalán, a dombok között bujik meg Kotormány, az elrejtett falu. Eldugott falu - Megtaláltuk. Kiáradás - Újabb lelkes csapatnak sikerült megismertetni a rejtekhely vadászat örömeit. Kellemes kis falu - A geodoboz könnyen megtalálható.

Református templom

Református templom Páva 26,5 km-re
Lakói egykor híres solymászok voltak. Doboz újrarejtve - Visszarejtettük. A fűben - A rejteket nem nehéz megtalálni, lévén az egyetlen üreg a várfalban. Azt hiszem a doboz elfalazva - Nagyon szép kis templom, már amit kívülről láthattunk belőle, mert a kapuja zárva volt.

Vallató-fürdő és mofetta

Vallató-fürdő és mofetta 35,93 km-re
A Mikes fürdőkhöz a piros kereszttel jelzett ösvény visz, a volt tüdőszanatóriumtól. Moffeta - A mai nap utolsó doboza is megvan. Pont és vessző - Kérlek, a pont és vessző után mindig hagyj egy szünetet. Pontos rejtés - Nem volt nehéz megtalálni, az 50 m az tényleg 5 0m nagyon pontos, kicsit feltűnő is volt.

Millennium szálló

Millennium szálló Kézdivásárhely 20,86 km-re
A város egyik legdrágább étterme működött itt, Sinkovits Aurél építette 1895-ben.

Római katolikus templom

Római katolikus templom Lázárfalva 37,65 km-re
Lázárfalva az Alcsíki-medence egyik félreeső települése a Tusnád- és a Hí-patakok völgyében. A káplona árnyékában - Elhatároztuk, hogy végre megkeressük a Nyírfürdőt és egy kis lábáztatást iktatunk be. Csendes hely - Nagyon hangulatos, csendes falu. Lázárfalva - Sikerült bejutnom a templomba is.

Rudi forrás

Rudi forrás Tusnádfürdő 42,06 km-re
Rudi forrás - Tusnádfürdő.

Venetúrné vára

Venetúrné vára Bereck 6,33 km-re
Berecktol eszak-keletre a Micskeberc nevezetu helyen, szabalyos negyszog alaku folderoditmeny all. A berecki Venetúrné vára - A szemben levő Leány várról nagyon jól látszanak ennek az erődítménynek a falmaradványai. Római castrum - Augustia római castrum a fenti castrumhoz hasonló lehetett. Venetúrné átváltozása - A helyszínre érkezve, először a román geojátszótér rejtését akartam megkeresni, mely az egykori római fürdő nyomainak közelében volt elrejtve.

Bányászpataktövi borvíz

Bányászpataktövi borvíz Tusnádfürdő 41,9 km-re
Bányászpataktövi borvíz - Tusnádfürdő. Keresd a jelet - Könnyen megközelíthető helyen, az Olt-parti borvíz közelében található ez a rejtek. Tusnádfürdői séta - Miután Csíkszeredában megnéztük, hogy milyen is az amikor a falu beköltözik a városba, ami amúgy a bukaresti barátainknak nagyon tetszett, hazafele tartva megálltunk még itt Tusnádfürdőn is egy kis sétára, na meg egy kis rejtekhely vadászatra. Tusnádfürdői kirándulás 7 - Igaz ugyan, hogy először elvétettük a lejáratot a forráshoz, de csak sikerült megtalálni.

Erődített katolikus templom

Erődített katolikus templom Csíkbánkfalva 42,9 km-re
Csíkbánkfalva Csíkszeredától 17 km-re fekszik, megközelíthető Csíkszereda felől előbb a 12-es országúton, a Nagymezőn át, majd ebből a balra elágazó 123C megyei úton. Kőmíves Kelemenné sorsa - Hát, nekem úgy tűnik, ez a láda is Kőmíves Kelemenné sorsára jutott (akárcsak az apoldi). Nem találtam meg - Pedig az egész falrészt összekutattam. Megtaláltuk - Sikerült a templomba is bejutni.

Varsavész-rétláp Újtusnád 41,01 km-re
A Varsavész-rétláp védett terület Újtusnádtól észak-keletre, az Olt földrajzi jobb partján terül el, összesen 30 hektáron.

Veres barátok templomának romja

Veres barátok templomának romja 49,59 km-re
Sepsikőröspatak és Kálnok közötti dombon áll a Veres barátok templomának romja, XV-dik századi gótikus templommaradvány, melyet a helybeliek Kápolna néven ismernek. Nyaktörő rejtek - Megtaláltuk, de a rejtek elég nyaktörő, nem mondom. Sajna - A hely nagyon tetszett. A torony még áll - A torony még áll, bár nem valami bizalomgerjesztő az állapota.

Tusnádfürdő tiszafája

Tusnádfürdő tiszafája 42 km-re
A Csíki-medence s egyben Hargita megye legdélibb települése a Csomádvulkanikus hegytömb lábánál fekvő Tusnádfürdő. Tiszafa kivulrol - Hat bizony en Biblia bacsihoz nem mentem be mert az udvaron elegge nagy nyuzsges volt igy kenytelen voltam az utrol felfedezni a tiszafat, lattam mar ennel nagyobbat is.

Ika vára

Ika vára Felsőcsernáton 31,8 km-re
Ika vára a Nagy- és az Ika-patakok által közrefogott Várbércen áll, egyetlen megmaradt zömtorony henger alakú formájában. Baráti séta 1. - Régi barát terepjáróját kipróbálva mentünk fel a várhoz (a kocsival csak a lábához. Láda az oldalban - Nehéz volt megtalálni úgy, hogy senki más ne legyen a helyszínen. A befedett torony - A Malomkertbe igyekeztünk buliba, amikor megpillantottuk a mutatós tornyot az új tetővel.

Régi sóaknák

Régi sóaknák Aknavásár 29,94 km-re
Aknavásáron, a Fetele Targului (A vásár lányai) nevű domb nyugati oldalán, a Valcele-patak közelében, már a XIV-dik században bányászták a sót. Meglepetés a rejtekben - A Kósna-dombi kirándulás után, már csak nagyon kevés időm maradt a sötétedésig.

Hammas-fürdő

Hammas-fürdő Zsombor-patak fürdői 35,51 km-re
A múlt század közepén a Büdös-hegy délkeleti és délnyugati lejtőjén, közvetlenül a Rövid-sarok vízválasztója alatt fürdőtelepeket létesítenek. Székely barnulás - Milyen jó, bár én vagyok a rejtekgazda, én is kereshettem itt geodobozt, megtalálhattam a ládagazda rejtését. Borvíz - Na, ez is megvan. Csak egy csuprot találtam - Sajnos nem találtuk meg, mindenütt néztük ami esőtől védett lehet, csak egy csupor volt felakasztva egy szögre, továbbiakban nekem elképzelésem sincs hol lehet vagy lehetett a láda mert az is lehet, hogy eltűnt.

Várhegy

Várhegy Lécfalva 38,21 km-re
Lécfalvától délre, az árterület fölé emelkedik, a kelet-nyugat irányú 550 m magas Várhegy-domb. Banja nem banja de megvan - Sokszor megjartam ezt a helyet, de most talaltam egy dobozkat is. Drótszamárral - Kihasználva a szép őszi időt, biciklizés közben kerestem rá erre a rejtekre. A tehénpásztornak nincs internetje - GPS nélkül fedeztem fel újra ezt a helyet.

Sepsibesenyői tó

Sepsibesenyői tó 40,38 km-re
A besenyői tó Kovászna megye egyik legnagyobb tava, az 1980-as években létesült. Tenyleg nagy doboz - Szep oszi seta alkalmaval meglett sikeresen. Rendben - A nagy doboz a nagy üregben terpeszkedik. Véletlenül parkoltunk a doboz mellé - Ebédkészítés közben kerestük meg a ládát.

Csere-tető

Csere-tető Lisznyó 48,19 km-re
A Csere-teto, vagy a helybeliek szerint 718 m magas Lisznyo-teto, a Lisznyo-patak es a Beldi-patak festoi kornyezeteben, a Bodzaforduloi-hegyek labanal fekszik.

Református templom Feldoboly 41,98 km-re
Feldoboly látnivalója a festett fastukkóval díszített mennyezetű, 1768-ban épített református temploma.

Patikamúzeum

Patikamúzeum Finta-ház Kézdivásárhely 20,84 km-re
A kézdivásárhelyi Patikamúzeum a Finta faház emeletén található, a 12-es udvartér 1 szám alatt.

Tűzoltó Park Tusnádfürdő

Tűzoltó Park Tusnádfürdő 41,72 km-re
Tűzoltó Park Tusnádfürdő Mini akadálypálya - Személyes kedvenceim az ehhez hasonló mágneses-dobozok. IX. - Egy utolsó, éjszakai pihenő, egy tartalmas nap után. Tusnádfürdői kirándulás 4 - Igyekeztünk feltűnésmentesen megközelíteni ezt a rejtekhelyet, ami nem volt épp könnyű, fényes nappal lévén.

Futásfalvi Pokolvölgy

Futásfalvi Pokolvölgy 33,61 km-re
A Pokolvölgy felső szakaszán, néhány száz méteres körzetben egymást érik a mofetták és a borvizforrások. Pokolbűz - Megtaláltuk az évnyitó dobozt a csutakban, irtózatos pokolbűzben. Sárdagasztó-túra és túlméretezett fürdőkiépítés - A Pokolvölgy három rejtése, a közeli Torja vára, és még néhány rejtekhely útközben, csábított ide.

Csíki Bálványos vár

Csíki Bálványos vár Tusnádfürdő 40,03 km-re
A Csíki Bálványos vár Csík legnagyobb várromja. III. - És amig a Főnök rejtett, bemért, jegyzetelt, és kalibrált, addig én csihányt szedtem. Székelyvár - Egy medvementes kirándulás alkalmával kerestem és találtam meg a dobozt. Tusnádfürdő túra 3 - Túránk harmadik állomása.

Unitárius templom Szentivánlaborfalva 48,41 km-re
A szentivánlaborfalvi unitárius templom 1826 -ban épült.

Céhtörténeti Múzeum

Céhtörténeti Múzeum Kézdivásárhely 20,83 km-re
A kézdivásárhelyi múzeum épülete 1857-ben épült, sokáig a városháza működött benne.

Kosztándi borvíz

Kosztándi borvíz Tusnádfürdő 41,74 km-re
A Kosztándi-borvíz a tusnádfürdői állomás feletti, az Olton átívelő vasúti híd jobb oldali részén található borvízforrásások egyike. Ez is borviz - Eleg vekonykan csordigalt de azert ennek is a vizet hasznalhatjak azt hiszem.

Magyar-Nemere-csúcs

Magyar-Nemere-csúcs 18,51 km-re
A Nemere gerincének a legszebb része a Magyar-, másnéven Kis-Nemere.

Halastó

Halastó Szörcse 32,76 km-re
A Szörcse falu melletti, Feketeügy holtágán kialakított tórendszer jobb sorsot érdemelne. A halasto - Ha mar volt Imecsfalva, lehetett Szorcse is.

Szentkatolnai emlékpark és temető

Szentkatolnai emlékpark és temető 21,69 km-re
Szent Katalinnak ajánlották a katolikus templomot Szentkatolnán, előtte emlékpark áll, a falu szellemét dícséri. Kőkereszt - Miután megtaláltam a fából kinőtt keresztet, már nem volt nehéz betájolni a rejteket. Kacsintgatós üzemmódban, háttal a kőkeresztnek - A geodoboz tényleg a temetőben van elrejtve, és nem az emlékparkban. A dobozt sajnos nem találtuk meg - A 6 évvel ezelőtti utolsó bejegyzés óta a terepet alaposan átrendezték, a leírásban említett fábazárt kőkereszt megvan, de a fának már csak a korulbelul méteres tuskója van meg.

Vasond völgye tanösvény Pottyand 49,39 km-re
A Vasond völgye tanösvény hossza 7 km, a menetidő 3 óra, a szintkülönbség 249 m.

SZNM 8 Eresztevény

SZNM 8 Eresztevény Gábor Áron síremléke 40,6 km-re
Gábor Áron 1849 július 2-án hunyt el a kökösi csatában. Gabor Aron de nem a rezagyuja - Ez mar egy mas nap volt mas rejtekkeresessel, de szinten a SZNM-e nyomaban. V. Állomás - Hol is a hézag? A korábbiakhoz képest eléggé megváltozott az emlékmű környéke, úgyhogy nem találtuk meg sem a hézagot, sem a dobozt. Sikertelenül - Gyakran járok sétálni, bringázni erre a környékre, háromszor is kerestem a dobozkát de nem találtam.

Bodok-csúcs

Bodok-csúcs 38,06 km-re
A Bodoki hegyseg névadó, de nem a legmagasabb csúcsa. Meglepetés a csúcson - Herecz vára és Kincsás vára mellett a Bodoki-tető volt a szintentartó-honismereti túránk célja, ahol a legutóbbi bejegyzések alapján nem számítottunk dobozra. Újra itt vagyunk - Visszajáró lelkek vagyunk itt. A havason - Kicsit fújt a szél, de attól eltekintve szép napot töltöttem fenn a havason.

Kézdimartonosi feredő

Kézdimartonosi feredő 8,44 km-re
A Martonosi-patak völgyfőjében édes-kénes, gyógyhatású ásványforrások vannak. Romantikus házikók és egy csudazöld tavacska - A Nagy Székely Kincskeresésre készülve, rejteni indultunk a Bereck és Kökös közötti útvonalon. Majdnem háromágú fa - Érdekes rejtés, csodaszép hely. Martonostol felfele - Ha mar az igehez kozel kerultunk, ideje volt egy kis furdozesre is gondolni a mindszentek havaban.

SZNM 3 Nyujtód

SZNM 3 Nyujtód Hősök emlékműve 14,09 km-re
Székelyek Nagy Kincskeresése - 3-dik stáció - Nyujtód - Hősök emlékműve Helyén volt - Megtaláltuk. Lobogó - Rendezett az emlékpark és a környéke. SZNM 3 - Meglett az utolso SZNM is nekem, de nem utolso a sorban.

Dac-tó Kézdivásárhely 19,48 km-re
A Dac-tó Kézdivásárhely keleti határában, Oroszfalutól északra található, a Torja-patak mellett, a Józsa Béla utca északi végénél.

Viisoara gömbkövei

Viisoara gömbkövei 31,92 km-re
Viisoara falu gömbkövei a településtől körülbelül 700 méterre találhatók, északnyugatra. Gömbkövek az ösvény mellett, geodoboz a domb tetején - Viisoara faluba, magyarul talán Viszóra, Tatros (Targu Trotus) községból indulva lehet eljutni, 2 km aszfaltozatlan út megtétele után. Madárdalos este - Esti ráadásnak, a Velnica kőbánya vízesései után, még megkerestük a kőgombák geodobozát.

[ Fel ↑ ]
Szeredai fürdő

Szeredai fürdő Csíkszereda 55,72 km-re. A helybeliek által Szeredai fürdőnek nevezett, egykori Katalin-fürdő az Olt jobb partján feltörő langyos források vizére épült.

Csiszér-ház Csíkszereda 55,06 km-re. A Csiszér-ház Csíkszeredában, 1911-ben épült, jelenleg lakóház.

Ravaszlik Egres-patak völgye 58,1 km-re. Tortomától csekély távolra a Hermánból Bardóczra vezető út mellett van egy most össze omladozott, Ravaszlik-nak nevezett sziklaüreg, mely régi harczias időkben a vidék lakóinak erőditett védhelyül szolgált.

Kőhíd teteje Hargita-hegység 50,59 km-re. A Kőhíd teteje, látványos sziklavilág, a Kakukk-hegytől észak-keletre, attól 1,5 km távolságra található.

Unitárius templom

Unitárius templom Felsőrákos 65,13 km-re. Felsőrákosnak középkori gótikus temploma volt, teljesen újjáépítették.

Betonkút az erdőben

Betonkút az erdőben Büdösfürdő 52,93 km-re. Elkerített forrás és betonkút, Büdösfürdőtől 500 m-re délre, a kék sávval jelzett túraösvény mellett.

Borvízforrás

Borvízforrás Zsögödfürdő 52,96 km-re. Zsögödfürdő, a Borszékkal egyidős fürdőtelep, Csíkszereda déli kijáratánál, az Olt jobb partján található. Legyen egy ilyen rejtés is - Én már többször is ellenőriztem a rejtést, és a geodoboz mindig a helyén volt. Végre megvan - Sokadjára keresem. Ládaellenőrzés - Ma este kibicikliztem Zsögödfürdőre, a borvízforráshoz.

Születés szoborkompozició

Születés szoborkompozició Sepsiszentgyörgy 51,86 km-re. A Születés nevű szoborkompozició Sepsiszentgyörgyön, a Császár Bálint és a Nicolae Iorga utcák találkozásánál, tömbházak között található. Hol a szuletes? - Hat igen, megszuletni nem nagy dolog, csak lehet fajdalmas.

Égető kemencék

Égető kemencék Fenyves-patak völgye 50,11 km-re. A Fenyves-patak völgyében, a Buzgó borvíztől 1 km-re északra, az út egy kisebb tisztást kerül meg.

Első világháborús hősök emlékoszlopa

Első világháborús hősök emlékoszlopa Sepsiszentgyörgy 51,42 km-re. Első világháborús hősök emlékoszlopa - Sepsiszentgyörgy Katonai temeto - Az elso vilaghaborus emlekmu a kozos temeto kozpontjaban talalhato, sajnos elgge elhanyagolt allapotban.

Katolikus templom Csíkmadaras 68,04 km-re. Csíkdánfalva és Csíkrákos között, az Olt és a Madaras-patak találkozási pontjánál fekvö Csíkmadaras Felcsík legdélibb települése.

Osztrák-magyar katonák sírja Felső-Szalatna csúcsa 67,74 km-re. Ismeretlen osztrák-magyar katonák sírja Felső-Szalatna csúcsától 150 m délkeletre.

Tortomai halomsirok

Tortomai halomsirok 57,35 km-re. Bardóc és Bibarcfalva közt, a Kerekhegyen és a Csutakos tetőn egy 18 halomból álló, kora bronzkori temető van. Egy erdekes hely - Keso delutan indultunk a sirok fele tele voltam varakozassal. Itt csak lehetett doboz... - Ezt az ureget korbekutattuk, nem is olyan kicsi, konyekig benyultunk de doboz sajnos nincs. Sajnos - Sajnos a dobozt valaki kiemelte.

Német katona sírja Bálványos-pataka 67,96 km-re. Egy német katona sírja - Bálványos-pataka, 12/a főúttól körülbelül 4,5 km.

Római katolikus templom Sepsiköröspatak 50,28 km-re. Római katolikus templom - Sepsiköröspatak

Hamerock strand Csíkszereda 55,59 km-re. A csíkszeredaiak egykori kedvenc strandolási helye, a Hamerock strand, az 1980-as években létesült a vasútállomás közelében, a Brassói út mellett.

Király kútja

Király kútja Virágos Vész 69,57 km-re. Feliratos, epigráfiai emlékekre bukkanhatunk még az erdők mélyén is.

Csihányos Csíkzsögöd 53 km-re. A Csihányos egy délnyugat-északkelet irányban elnyúló hegyláb, amely a Rejtek- és a Szentvér-patak völgye között helyezkedik el, a Várhegytől keletre levő Faragó-domb és Zsögödfürdő között.

Kisvár Keresztvár 58,13 km-re. Brassótól kelet-északkeletre, a Csukás-hegység északi lábánál, a Barcaság síkságának keleti szélén, a Nyén-patak mellett fekszik a körülbelül 6 km hosszan elnyúló Keresztvár község.

[ Fel ↑ ]
© 2005-2024 Rejtekhely.ro. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás és kirándulás. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.