Ojtoztelep település (Kovászna megye) Központ: Bereck. Közeli települések: Bereck (Bretcu) 7.24 km-re, Lemhény (Lemnia) 9.02 km-re, Kézdimartonos (Martanus) 9.39 km-re, Poiana Sarata 9.54 km-re, Kézdialmás (Mereni) 11.89 km-re. Ojtoztelep román elnevezése: Oituz.
Szállás

Szállás Ojtoztelep (Oituz) - Bereck, Kovászna


Keress szállást Ojtoztelep közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés

Ojtoztelep (Kovászna megye) és környéke turisztikai látnivalói

Ojtoz vára 1.98 km-re. Kézdivásárhelytől Moldva felé az ojtozi szoroson keresztül visz az út. Bereck után áthaladunk az Ojtozi-hágón, majd szerpentineken ereszkedünk be az ojtozi szorosba.
Honvéd-kő 2.3 km-re. Honvéd-kő
Tölgyes-vízesés 3.13 km-re. Tölgyes-vízesés
Gyilkoskő 3.79 km-re. A Gyilkos-kő a Gyilkos-szorosban, Kovászna és Bákó megye határán található. Itt mészárolták le 1788-ban a törökök a székely helyőrséget.
Kalaszló vízesése 3.92 km-re. A Kalaszló vízesése egy két lépcsőből álló, összesen körülbelül 5 m magas zuhatag, amely a Kalaszló-patak Ojtoz folyóba történő beömlésénél alakult ki.
Erzsébet királyné emlékoszlopa 4.78 km-re. Bereck után az Ojtoz-tető felé menet, az országút 77 és 78-as kilométerkövei között, bal oldalon egy obeliszk emelkedik. A helyet Körültájnak hívják.
Leány-vár 6.15 km-re. Az Ojtuz fele tarto muut jobb oldalan, a Leanyvar arka es a Kicsi Csura patakok kozott, 711 m magas kopasz hegyen emelkedik az a varteto amit a helybeliek Leanyvarnak neveznek.
Venetúrné vára 6.33 km-re. Berecktol eszak-keletre a Micskeberc nevezetu helyen, szabalyos negyszog alaku folderoditmeny all. Ez az eroditmeny az egykori romai provincia keleti hatarat es az ott elvezeto kozlekedesi es hadi utat vedo romai taborok egyike volt.
Angustia római kasztrum 6.42 km-re. A patak közelében vannak az Angustia római kasztrumhoz tartozó fürdők nyomai.
SZNM 1 Bereck 7.26 km-re. Székelyek Nagy Kincskeresése - 1-es stáció - Bereck - Gábor Áron szobra
Katolikus templom 7.42 km-re. 1426-ban Zsigmond király kiváltságokat ad Berecknek, hogy a határ menti helységbe települőket csábítson. Ekkor szászok is települnek ide, ami bizonyossá teszi, hogy temploma is van, mert a szászok mind katolikusok voltak.
Hajdúk vára 7.54 km-re. Hajdúk vára - Lemhény
[ Fel ↑ ]
A Fekete-ügy völgyében Felsőlemhény felett 8.34 km-re. Felsőlemhényből indulva, a Fekete-ügy patak völgyében felfele gyönyörű erdőben sétálhatsz a patak mentén.
Kézdimartonosi feredő 8.44 km-re. A Martonosi-patak völgyfőjében édes-kénes, gyógyhatású ásványforrások vannak.
Farkasvár 8.83 km-re. Keresunk egy dombszeru kiemelkedest.
Bucias-vízesés és szfinx
Bucias-vízesés és szfinx
Dofteana-szurdok - Magyar-Nemere-csúcs
Dofteana-szurdok - Magyar-Nemere-csúcs
[ Fel ↑ ]
* Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.
Turisztikai látnivalók Jacota - Turisztikai látnivalók Catrunesti - Turisztikai látnivalók Salageni - Turisztikai látnivalók Scarisoara
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.