Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Csomortán - Rejtekhely-keresés - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Történelmi-kulturális érték(általános kép - történelmi-kulturális értékek)

Csomortán | Hol van ez a hely?

Csomortán falu Kézdivásárhelytől 11 km-re északkeletre található, a Szent Mihály-hegy nyugati lábánál. Közigazgatásilag 2004 óta Kézdialmáshoz tartozik. Területe már a bronzkorban lakott volt, ezt bizonyítják a határában emelkedő Várhegyen található sáncmaradványok.

Először 1506-ban Csomortán néven jelentkezik a forrásokban. Az 1567. évi regestrumban 6 kapuval jegyzik.

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Csomortán fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Csomortán! Érdemes regisztrálni!

Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Csomortán közelében?
Almás vára Kézdialmás. Almás várának romja Lemhény falutól északra, Kézdialmás határában, a Várerősségének nevezett hegyfokon áll. Egy óra botladozás után - Szép várhely, helye hasonlít a csíkrákosi Pogányvárra és a csíkcsicsói Csicsóvárra. (látnivaló és geodoboz)
SZNM 2 Lemhény Falukapu. Székelyek Nagy Kincskeresése - 2-dik stáció - Lemhény - Falukapu. Szentföldi kincskeresés - Mi is ezzel a rejtekhellyel zártuk "szentföldi" kincskeresésünket. (különleges hely geodobozzal)
(érdekes hely geoládával) Polyán. A millenium emlékére emelt kereszttől gyönyörű a kilátás - már amikor nincs akkkora köd, mint a rejtéskor volt. Venul az ember - Ez igy van, venul az ember.
Farkasvár Bereck. Ami nem mas, mint egy terasznyelv, amelyet a Sepsiszentgyorgy-Bereck vasutvonal vag keresztul. A hely farkast vár - Bereck földvárait érkeztem megkeresni, az első felkeresett rejtekhely a Farkasvár volt. (itt geodobozt is lehet keresni)
A Fekete-ügy völgyében Felsőlemhény felett. Felfele a sozok utjan - Akkor jartam itt meg mikor kerestuk a sozok osvenyet, ami atvezet Moldovaba, Szalancfurdore. Nyujtódi panoráma. Innen, a Perkőtől a Lemhény és Almás közti Szent Mihály-hegyig ellátsz. Felso Haromszeki portyan 2 - Mar kerestem egyszer de akkor megsotetettem es nem is eroltettem nagyon, hogy hol is van a doboz.
SZNM 3 Nyujtód Hősök emlékműve. SZNM 3 - Meglett az utolso SZNM is nekem, de nem utolso a sorban. Csángótelepi hágó Esztelnek. Nyoma sincs - A doboz rendben. Rakottyás-tető Nemere-hegység. 7.5 km-re. Pásztorszállások, nyári erdei szállásokkal váltakozva. Séta a Rakottyás tetőre - Ezt a ládát már akkor kinéztem, amikor a Nagy-Sándor-ra készültünk.
Katolikus templom Bereck. Bereck főtere - K SZNM 1 Bereck Gábor Áron szobra. 7.7 km-re. stáció - Bereck - Gábor Áron szobra Vashíd - Megvan ez is.
Angustia római kasztrum Bereck. A patak közelében vannak az Angustia római kasztrumhoz tartozó fürdők nyomai. Veni, vidi, vici - A mai napba ez is belefért a többi találat mellé.
A színpad Perkő. Tornyocskák - Mint a mesében. Venetúrné vára Bereck. Berecktol eszak-keletre a Micskeberc nevezetu helyen, szabalyos negyszog alaku folderoditmeny all. Venetúrné átváltozása - A helyszínre érkezve, először a román geojátszótér rejtését akartam megkeresni, mely az egykori római fürdő nyomainak közelében volt elrejtve.
Katolikus temető Kézdiszentlélek. Rájöttem a hibára - Az történt, hogy a Perkő rejtekhely leírásánál a Székelyszentlélek szó linkesítve volt, Székelyszentléleket bemutatandó.

Történelmi-kulturális értékek - Kovászna megye
* A történelmi háttér és kulturális jelentőség részletei regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Csomortán gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

 • Román helységnevek - Csomortán románul Lutoasa...
 • Fogalomzavar... - Nem ertek valamit...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Csomortán? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Esztelnek és Csomortán közötti kereszt
Esztelnek és Csomortán közötti kereszt 0.84 km-re
RH4589 Esztelnek és Csomortán közötti kereszt
Katolikus templom
Katolikus templom
Az esztelneki templom, melyet Szent Simon és Júdás tiszteletére szenteltek fel, eredetileg legkésőbb a pápai tizedjegyzék korában már állott.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Kovászna megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Eddig több mint 3.550 kihagyhatatlan helyszínt mutattunk be.

Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.