Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Nyujtódi panoráma - Rejtekhely-keresés - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Nyujtódi panoráma

Nyujtódi panoráma | Hol van ez a hely?

Innen, a Perkőtől a Lemhény és Almás közti Szent Mihály-hegyig ellátsz.

Nyujtód 1332-ben plébániatemplommal rendelkezett, a pápai tizedjegyzék Nachtondnak írja a nevét. A templomot a gótikus korban felújították, s a régi, román kori szentély helyett gótikus szentélyt építettek. A romlásnak indult templom javíttatását Dónáth, nyújtódi birtokos vállalta azzal a feltétellel, hogy reformátusok lesznek.

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Belátás Kilátás Egy a sok közül, ami más A lemhényi Szent Mihály-templom Kézdiszentkereszt Perkő. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Nyujtódi panoráma fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Nyujtódi panoráma! Érdemes regisztrálni!

Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Nyujtódi panoráma közelében?
Református templom Kézdioroszfalu. 1600-ban Oroszfalu formában fordul elő. Felso haromszeki portya - Az unneples mellett meg dobozkeresere is szakitottam idot. (itt geodobozt is lehet keresni)
Hódtanya a halastóban Lemhény. Hódtanya vagy halastó? Lemhény határában nemrég halastó létesült. Talán egy holdfényes éjszaka újra eljövök - Már késő volt, sötétedéskor érkeztem a tavacskákhoz. (látnivaló és geodoboz)
Menekülés Kézdivásárhely. Fortyogófürdő. Kézdivásárhely határában található a Fortyogófürdő nevű, egykori gyógyüdülőhely. Mikor lesz ebből gálickő? - Rettenetesen lepattant hely.
Katolikus templom Polyán. Villámgyors megtalálás - Hát, ezt én sem gondoltam volna, hogy ennyire gyors és könnyű lesz. (érdekes hely geoládával) (érdekes hely geoládával) Szent László-szobor Kézdiszentlélek. Katolikus templom Bereck. Ekkor szászok is települnek ide, ami bizonyossá teszi, hogy temploma is van, mert a szászok mind katolikusok voltak. Bereck főtere - K
Katolikus temető Kézdiszentlélek. Rájöttem a hibára - Az történt, hogy a Perkő rejtekhely leírásánál a Székelyszentlélek szó linkesítve volt, Székelyszentléleket bemutatandó. Céhtörténeti Múzeum Kézdivásárhely. Itt kapott helyet a Céhtörténeti Múzeum, mely 2012-ben vette fel egykori alapítója, Incze László nevét.
Patikamúzeum Finta-ház Kézdivásárhely. A Finta-ház elődje egy körtornácos ház volt, amit 1835-ben építettek, majd 1972-ben lebontanak.
Városháza Kézdivásárhely. A mai kétemeletes polgármesteri hivatal épületét 1907-ben építették, szecessziós stílusban, takarékpénztárnak.
Millennium szálló Kézdivásárhely. 1944-ig működött benne vendéglátó tevékenység, szálloda és étterem.
SZNM 4 Kézdivásárhely Gábor Áron szobra. Székelyek Nagy Kincskeresése - 4-dik stáció - Kézdivásárhely - Gábor Áron szobra. Esti csend és fülemüle - A munka hozott Kézdivásárhelyre, de azért nem hagyhattam ki egy kis keresést, persze csak este, munka után, amikor a fülemüle olyan szépen énekel.
Szerelmi lakatfal Kézdivásárhely. A fal alatt egy kis, ráccsal lezárt gödör található, amelybe a lakatok kulcsait lehet eldobni.
Vigadó Művelődési Ház Kézdivásárhely. Kicsimama utca Kézdivásárhely. A kézdivásárhelyi 43-as udvarteret ma is Kicsimama utcának nevezik.

Természeti értékek - Kovászna megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Nyujtódi panoráma gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

 • Felso Haromszeki portyan 2 - Mar kerestem egyszer de akkor megsotetettem es nem is eroltettem nagyon, hogy hol is van a doboz...
 • Mező szélén - Na, ezt kerestem sokáig, hogy aztán rájöjjek, hogy üti ki a szememet...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Nyujtódi panoráma? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

SZNM 3 Nyujtód
SZNM 3 Nyujtód
Székelyek Nagy Kincskeresése - 3.
Katolikus templom
Katolikus templom
1426-ban, amikor Zsigmond király szabadalmakat ad a Bereckre települőknek, szászok telepednek ide is és alapítják Szászfalut.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Kovászna megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Eddig több mint 3.550 kihagyhatatlan helyszínt mutattunk be.

Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.