Csomortán település (Kovászna megye) Központ: Kézdialmás. Közeli települések: Kézdialmás (Mereni) 1.29 km-re, Esztelnek (Estelnic) 2.21 km-re, Kurtapatak (Valea Scurta) 3.14 km-re, Bélafalva (Belani) 3.56 km-re, Lemhény (Lemnia) 3.77 km-re. Csomortán román elnevezése: Lutoasa.
Szállás

Szállás Csomortán (Lutoasa) - Kézdialmás, Kovászna


Keress szállást Csomortán közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés

Csomortán (Kovászna megye) és környéke turisztikai látnivalói

Csomortán 0.75 km-re. Csomortán falu Kézdivásárhelytől 11 km-re északkeletre található, a Szent Mihály-hegy nyugati lábánál. Közigazgatásilag 2004 óta Kézdialmáshoz tartozik.
Esztelnek és Csomortán közötti kereszt 1.43 km-re. Esztelnek és Csomortán közötti kereszt
Krisztus lábnyoma 1.59 km-re. Az Almás rétről az Olvasó pusztán keresztül felmásztunk az Avas-tetőre. Mostanában keresztet állítottak a tetőn, ahonnan látszik a lemhényi Szent Mihály templom, a Nyavajka, Lemhény és Kézdialmás.
Katolikus templom 1.85 km-re. Az esztelneki templom, melyet Szent Simon és Júdás tiszteletére szenteltek fel, eredetileg legkésőbb a pápai tizedjegyzék korában már állott. Ezt az 1958.
Csomortáni Péter vára 2.72 km-re. Kézdicsomortántól észak irányában a Csuklyán tetőn, az Aszalvány és a Várpatak között találjuk Csomortáni Péter várát.
Szent Mihály-templom 2.94 km-re. A római katolikus vártemplom középkori eredetű, Kézdialmás és Lemhény között a Szent Mihály-hegyen áll. A középkori templom összeomlott és 1510-ben újat kellett építeni helyette, 1777-ben barokk stílusban átépítették, védőfalai 17.
Nagy-Lemhény-patak 3.16 km-re. Almásrétről a Almási vár fele haladva, újévi sétánk alkalmával, a Nagy-Lemhény-patak mellett felfele haladva.
Farkaspataki Büdös-víz 3.48 km-re. Almás rétjén Kézdialmás határában, a Büdös kút egy igen hideg vizű forrás, 8-9 fokos a vize, kéndioxidot tartalmaz, innen jön a neve is. A környékbeliek reumatikus panaszok enyhítésére használták a múltban.
Almás vára 4.18 km-re. Almás várának romja Lemhény falutól északra, Kézdialmás határában, a Várerősségének nevezett hegyfokon áll. Valószinűleg a 12.
Hódtanya a halastóban 4.51 km-re. Hódtanya vagy halastó? Lemhény határában nemrég halastó létesült.
[ Fel ↑ ]
Dofteana-szurdok - Magyar-Nemere-csúcs
Dofteana-szurdok - Magyar-Nemere-csúcs
Bálványosvár - Bálványosfürdő
Bálványosvár - Bálványosfürdő
[ Fel ↑ ]
* Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.
Turisztikai látnivalók Gelence - Turisztikai látnivalók Popesti - Turisztikai látnivalók Orzoaia de Sus - Turisztikai látnivalók Rasca
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.