Esztelnek település (Kovászna megye) Központ: Esztelnek. Közeli települések: Kurtapatak (Valea Scurta) 1.18 km-re, Csomortán (Lutoasa) 2.21 km-re, Bélafalva (Belani) 2.83 km-re, Kézdialmás (Mereni) 3.33 km-re, Kézdiszentkereszt (Poian) 5.63 km-re. Esztelnek román elnevezése: Estelnic.
Szállás

Szállás Esztelnek (Estelnic) - Kovászna


Keress szállást Esztelnek közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés

Esztelnek (Kovászna megye) és környéke turisztikai látnivalói

Esztelnek és Csomortán közötti kereszt 1.6 km-re. Esztelnek és Csomortán közötti kereszt
Katolikus templom 1.65 km-re. Az esztelneki templom, melyet Szent Simon és Júdás tiszteletére szenteltek fel, eredetileg legkésőbb a pápai tizedjegyzék korában már állott. Ezt az 1958.
Csomortán 2.13 km-re. Csomortán falu Kézdivásárhelytől 11 km-re északkeletre található, a Szent Mihály-hegy nyugati lábánál. Közigazgatásilag 2004 óta Kézdialmáshoz tartozik.
Csomortáni Péter vára 2.41 km-re. Kézdicsomortántól észak irányában a Csuklyán tetőn, az Aszalvány és a Várpatak között találjuk Csomortáni Péter várát.
Nagy-Lemhény-patak 3.6 km-re. Almásrétről a Almási vár fele haladva, újévi sétánk alkalmával, a Nagy-Lemhény-patak mellett felfele haladva.
Krisztus lábnyoma 3.68 km-re. Az Almás rétről az Olvasó pusztán keresztül felmásztunk az Avas-tetőre. Mostanában keresztet állítottak a tetőn, ahonnan látszik a lemhényi Szent Mihály templom, a Nyavajka, Lemhény és Kézdialmás.
Almás vára 4.07 km-re. Almás várának romja Lemhény falutól északra, Kézdialmás határában, a Várerősségének nevezett hegyfokon áll. Valószinűleg a 12.
Farkaspataki Büdös-víz 4.81 km-re. Almás rétjén Kézdialmás határában, a Büdös kút egy igen hideg vizű forrás, 8-9 fokos a vize, kéndioxidot tartalmaz, innen jön a neve is. A környékbeliek reumatikus panaszok enyhítésére használták a múltban.
Szent Mihály-templom 5.05 km-re. A római katolikus vártemplom középkori eredetű, Kézdialmás és Lemhény között a Szent Mihály-hegyen áll. A középkori templom összeomlott és 1510-ben újat kellett építeni helyette, 1777-ben barokk stílusban átépítették, védőfalai 17.
Csángótelepi hágó 5.16 km-re. Csángótelepi hágó - Esztelnek
Katolikus templom 5.47 km-re. Katolikus templom - Polyán
Polyán 5.51 km-re. Perkőről Kiskászon felett Polyán felé sétálva. A millenium emlékére emelt kereszttől gyönyörű a kilátás - már amikor nincs akkkora köd, mint a rejtéskor volt.
[ Fel ↑ ]
Rakottyás-tető 5.76 km-re. Havasi tanyavilágban járunk itt.
Hódtanya a halastóban 6.71 km-re. Hódtanya vagy halastó?
Asztag-kő 6.87 km-re. Asztag-kő - Esztelnek
Dofteana-szurdok - Magyar-Nemere-csúcs
Dofteana-szurdok - Magyar-Nemere-csúcs
Bálványosvár - Bálványosfürdő
Bálványosvár - Bálványosfürdő
[ Fel ↑ ]
* Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.
Turisztikai látnivalók Pangaracior - Turisztikai látnivalók Dobreni - Turisztikai látnivalók Dersca - Turisztikai látnivalók Santu Floresti
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.