Geotrekker
Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Tanyavilág - Csobános - Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Tanyavilág - Csobános | Hol van ez a hely?

Csobános Hargita és Bákó megye határán kettészakított falu. Állandó lakosai kevesen vannak, gyakorlatilag erdőkitermelő munkatelep. Két irányból is meg lehet közelíteni...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Tanyavilág Csobános fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22741 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel Csobános és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Tanyavilág! Érdemes regisztrálni!

A legközelebbi település Csobányos, 0.12 km távolságra található.
Szállás

Szállás Csobányos - Hargita vármegye


Keress szállást Csobányos közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Fotóalbum, 14.36 km-re levő látnivalókkal: Bükkloka, Piposz tanya, a Tatros forrásai (10 kép).
14714742641100
14714742651101
14714742661102
14714742671103
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Tanyavilág Csobános közelében?
Kotumba-hegy. (érdekes hely geoládával) Csinód Hargita megye. Adminisztratív szempontból Egerszékhez tartozik, mely 1950-ig Csíkszentgyörgy részét képezte.
Minimum Party. Az Uz völgye fele vezető út mellett, a Tiszás patak torkolatánál, ott ahol csak a madár jár, a 19. Kászon 2 - Második állomásunk a táborhely volt. (látnivaló és geodoboz)
Szellő-tető csúcs. Ám a Szellő az ismertebb, a könnyebben elérhető. Lengedező - Felkapaszkodtunk a tetőre, kicsodálkoztuk magunkat, és kerestünk, kutattunk de a tető alatt semmit sem találtunk. (itt geodobozt is lehet keresni)
Hegyi menedékhely. (turisztikai látnivaló geodobozzal) Csinódi bükkfák. Csinód Csíkszentmárton közelében, az Uz patak völgyében fekvő, eldugott kis csángó település, ahol 2015-ben rönkkápolna épült. Egyedül jöttem, egyedül mentem - Régóta tervezem, de nem sikerült még Csinódba eljutni.
Naszály-vízesés. Mohás gyökerek - Leereszkedtünk a meredek oldalon, megcsodáltuk a vízesést, vissza, át a hídon és a sétányos oldalról is megközelítettük. Hágóbérce tanösvény Hargita megye. A menetidő 7-8 óra.
Farok Orra alatti forrás Bákó megye. A kis forrás 15 percnyi járásra található a Farok Orra névre fordítható, románul Botul Farcului elnevezésű csúcs alatt, a Nemere kék sávval jelzett főgerincén.
Foroja-tó. Forozsa-tó - Ágas község. A három melltartó tava - A rejtekhelyet legkönnyebben a Foroja-patak mentén lehet megközelíteni, Diaconesti nevű faluból, ott ahol a Foroja-patak és a Tatros találkozik.
Tatros-forrás. A Tatros-folyó forrásának felderítésére indult el baráti csapatunk a szépvizi közbirtokosság támogatásával. Amikor futnak a nők utánad, jobb ha megállsz - Ma volt a második alkalom az idén, amikor megpróbáltam eljutni (újra) a Tatros forrásaihoz.
Szent István-borvízforrás. A fehérkői Szent István-borvízforrást 2014 augusztusában újították fel, alapítványok támogatásával, valamint Kászonaltíz község tanácsának, közbirtokosságának, és helyi önkéntesek segítségével. Volt, nincs - A Tömlőhozó ösvényen indultunk felfele, s benéztünk ide is friss vízért, A doboz nincs már meg sajnos, és nem volt nálunk másik hogy pótoljuk.
Tömlőhozó-ösvény. A Csíki-havasok gerincére a Tömlőhozó-ösvényen - Miután a Szent István-borvízforrásnál újrarejtettem a felújítás alkalmával eltűnt geodobozt, az ösvényjáró kocsival :-) kikapaszkodtam a Csíki havasok főgerincére, a Csutakos-csúcstól nem messze található rejtekig. Motorsirülő. Támfal - Egyik, a legkönnyebben megtalált doboz.
[ Fel ↑ ]

- Hargita megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Tanyavilág adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Csobános térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Néhány hozzászólás

  Sikerült eljutni Csobános környékére? Tetszett a Tanyavilág? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8224 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

  Turisztikai látnivalók a közelben

  Honvédsírok az Úz völgyében
  Honvédsírok az Úz völgyében
  Az Úz-völgyi emlékhelyen augusztus 26-án, az Aklos- és Magyarós-tető alatti völgyben emlékeznek arra a napra, amikor tizenéves leventekatonák átestek a tűzkeresztségen.
  Kápolna az Úz völgyében
  Kápolna az Úz völgyében 8.14 km-re
  RH1778 Kápolna az Úz völgyében

  Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3600 helyszínt mutattunk be.

  [ Fel ↑ ]
  Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.