Geotrekker
Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Tanyavilág - Gyürke - Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Tanyavilág - Gyürke | Hol van ez a hely?

Gyürke Csíkszentgyörgyhöz tartozik, személygépkocsival megközelíthetetlen. Menaságtól körülbelül 14 km-re található, ami két és fél óra szekérutat jelent, a Fiság-, majd a Csobányos-patak mentén. Kóstelekre másfél óra alatt lehet eljutni szekérrel...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Tanyavilág Gyürke fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22747 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel Gyürke és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Tanyavilág! Érdemes regisztrálni!

A legközelebbi település Gyürke, 0.27 km távolságra található.
Szállás

Szállás Gyürke - Hargita vármegye


Keress szállást Gyürke közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Fotóalbum, 7.76 km-re levő látnivalókkal: Bükkloka, Piposz tanya, a Tatros forrásai (10 kép).
14714742641100
14714742651101
14714742661102
14714742671103
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Tanyavilág Gyürke közelében?
Tatros-forrás. Bükkloka Szépviz felől indulva a Gyimesi-hágó utáni első völgy jobbra. Amikor futnak a nők utánad, jobb ha megállsz - Ma volt a második alkalom az idén, amikor megpróbáltam eljutni (újra) a Tatros forrásaihoz. (itt geodobozt is lehet keresni)
Hősök keresztje. Kereszt - Megtaláltuk a keresztet. (érdekes hely geoládával) Motorsirülő. A Motorsirülő a Szénás út és a főgerinc találkozásától alig több mint száz méterre található, északkelet felé. Támfal - Egyik, a legkönnyebben megtalált doboz. (itt geodobozt is lehet keresni)
A százkarú bükkfa. A Csíki-havasok piros kereszttel jelzett túraútvonalából, a Kolos-tető és a Sándor dombja között, a Farkasvész sarkától észak-keletre, egy meredek oldalvölgy ereszkedik alá a Fenyővize-patak völgyébe. (különleges hely geodobozzal)
Katolikus templom. E falu őrzi a legkeletibb Árpádház-kori kultikus emlékünket. Kétoldalról zárva - Gondosan zárják a menaságiak a kapukat, még a belső udvart sem tudtuk megnézni.
Bükkfa a Kolos-tető mellett. Harangláb Hargita megye. A harang 1975 óta nem szólal meg reggelente. Különleges ácsolási megoldások - Már messziről mutatós a kis harangláb, közelről meg csak ámultam- bámultam a különleges szerkezeti megoldásokon.
Kolos-tető. Az 1246 m magas Kolos-tető a Csíki-havasok egyik mellékgerincén található, a Sándor dombja és a Piricske-tető között. A Szénás-úton a Kolos-tető felé - A Szépvízi-víztároló mellől induló Szénás-úton közelítettem meg a helyszínt.
Piposz birtok. Csodatanya - Rég készülünk ide, most eljöttünk pár napra. Fenyővize tanösvény Hargita megye. A menetidő 1 óra.
Csinód. Adminisztratív szempontból Egerszékhez tartozik, mely 1950-ig Csíkszentgyörgy részét képezte.
Katonai bunkerek. Az első világháború alkalmával számos katonai létesítményt hoztak létre a tetején.
Saj havasa. Sándor dombja. Vasond völgye tanösvény. A menetidő 3 óra.
[ Fel ↑ ]

Természeti értékek - Hargita megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Tanyavilág adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Gyürke térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Néhány hozzászólás

  Sikerült eljutni Gyürke környékére? Tetszett a Tanyavilág? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8224 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

  Turisztikai látnivalók a közelben

  Szellő-tető csúcs
  Szellő-tető csúcs
  Sokan a Szellő-tetőt tartják a Csíki-havasok csúcsának az 1493 méteres magasságával, pedig a Gyimesekben, a Gyimesközéplokról elérhető Hegyes-csúcsa magasabb, 1517 méter.
  Hegyi menedékhely
  Hegyi menedékhely
  A Szellő-tetőn, a csúcstól körülbelül 250 méterre található menedékhelyet a Hargita Megye Tanácsának Hegyi- és Barlangimentő Közszolgálata állította fel, a Biztonságos hegyi turizmus program részeként.

  Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3613 helyszínt mutattunk be.

  [ Fel ↑ ]
  Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.