Földvár - Homoródalmás - Új turisztikai látnivalók - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Földvár - Homoródalmás

Földvár - Homoródalmás

Homoródalmás és Lövéte határánál van a homoródalmási Várhegy, amelyen földsáncok nyomait lehet látni. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség bejelentkezés után.

***
Néhány további kép: Kilátás Sáncok Gazdaság A geoüveg tartalma Fogarasi-havasok Tavaszi virágok 1 Tavaszi virágok 2 A csúcsjelző kő. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Földvár Homoródalmás fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel Homoródalmás és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Földvár! Érdemes regisztrálni!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és látnivalók vannak Homoródalmás közelében?
10437 Homokkő képződmények. Homoródalmás felől a Vargyas-szoros felé vezető út bal oldalán, a domboldalban látványos homokkőképződményeket láthatunk.
11342 A lövétei suvadás. A lövétei 1970-es földcsuszamlás károsultjai azóta új utcasort építettek maguknak az ún. (itt geodobozt is lehet keresni)
14717 Gyepes. Érdekes módon, rendkívül kevés leírást lehet találni erről a kis faluról, még Orbán Balázs is csak utal rá nagy művében, a Székelyföld leírásában, pedig rendkívül eredeti, érintetlenségben megmaradt, és ezért is értékes falu. (különleges hely geodobozzal)
15474 Hollókő. A hozzá fűződő legendáról Orbán Balázs a Székelyföld leírásában is említést tesz. (itt geodobozt is lehet keresni)
15521 Papláz. (érdekes hely geoládával) 16739 Jócsorgó-kővályú. 5.3 km-re. Jócsorgó-kővályú.
18984 3242. A vendéglátó egység poénos neve ügyesen is meg van választva.
19019 Egykori szélmalom. Messze környéken nem látni hasonló épületet.
19028 Ugron-kúria. Amennyiben Gyepes vagy Abásfalva felől érkezünk Homoródszentmártonba, a gyümölcsfák jótékony takarásában meghúzódó, igen leromlott állapotban leledző kúria mellett megyünk el.
19449 Kerekes Julcsa háza. Épült a 19.
19490 Nádasszéki sósfürdő Szeltersz. A Vargyas-patak jobb partján elterülő sós lápon alakult ki.
19669 4609. Leginkább a magaslatokra épített várak, erősítések, megfigyelő állások ismertebbek, mint a bágyi Várhegy, a lövétei várhegy, a Hollókő Keményfalván, hogy csak a szűk környezetemet említsem.
20149 Román Viktor szoborpark. A Homoródszentmártonhoz tartozó Bükkfalva újabban művészek tanyája lett.
20209 Katolikus templom. Van egy kicsi falu Székelyudvarhely közelében, de mégis távol tőle, ahová ritkán jár idegen, a polgármester is csak választások előtt látogatja meg.
20253 Nádasszéki borvízforrás. 6.5 km-re. 20394 Rókaváros. Rókaváros (Vasbánya, Lövétebánya, Bányatelep) - Szentkeresztbánya.
20570 Iskolamúzeum Lövétebánya. 6.6 km-re. 20809 166. A déli irányba vezető út bal oldalán emelkedő kis dombon áll az unitárius templom.
20985 4856. 21346 Kerekfenyő-borvízforrás Lövétebánya Hargita megye. 21569 Moly-tó. Szentegyháza határában fekvő vulkáni fennsíkon két igen érdekes természeti képződménnyel találkozható, éspedig két állandó jellegű, nem időszakos tó.
22030 Hegyi menedékhely. 22398 Vándorsólyom via ferrata Kilátópont Vargyas-szoros Hargita megye. Megcsodálhatjuk a kilátást, és a különleges sziklai növényzetet.
22398 Vándorsólyom via ferrata Beszállási pont Vargyas-szoros Hargita megye. 22451 Tatár-kápolna Vargyas-szoros Hargita megye. Itt bújnak meg egy gyertyánfacsoport között a Tatár-kápolna romjai.
22677 Vargyas-patak. A Vargyas-szurdoka, a Persány-Rika hegység északi végénél, a Hargita lábainál kialakult mészkő-szikla szoros, a Székelyföld egyik jelentős, festői természeti szépségekben gazdag karsztvidéke.
23092 Dénes István emlékdoboz. A Dénes István emléktúra a vargyasi kőbányától indult, majd a Súgólik megtekintése után a Gódra karszton folytatódott és a Vargyas-szorosban ért véget.
23214 Sós kút Recsenyéd. 7.4 km-re. Homoródrecsenyéden a sósforrás a falutól keletre, a Bakó-hegy oldalán, a templomtól 2 km-re található.
23230 2998. Az Orbán Balázs-barlangtól nyugati irányban, a vele átellenben, a patak túlsó partján lévő sziklafalban, a Lócsűr-barlang felett körülbelül 15 méterrel található a Tatárlik-barlang, amely egykor mesterségesen rakott, kőfalakkal védett menedékhely volt.
23296 Csala tornya. A monda szerint nagy erővel támadtak a tatárok a környékre, ezért a nép visszahúzódott az elfalazott bejáratú Kőlikba.
23421 5071. A Székely Selters forrásaitól délre, a Bánya-tető keleti oldala alatt, az út mellettt van egy andezit küpübe foglalt borvízforrás.
23490 Orbán Balázs-barlang. 23845 Csudálókő. A Csudálókő, illetve a Széchenyi-szirt kilátópontjának közelében helyeztük el, ahonnan páratlanul szép kilátás nyílik az egész Vargyas-völgyére.
24304 Kőcsűr. A Kőcsűr, mely tulajdonképpen egy boltív a sziklában a Vargyas-szoros alsó végénél található, egy erdős sziklaszál tetején, közvetlenül a patak felett, átellenben a Medvék szigetének nevezett kis hordalékszigettel.
24850 Dobogófürdő. Dobogófürdő (Székelyfüred, Ugron fürdő) Szentkeresztbánya délnyugati szélénél, a Kis-Homoród völgyében, Lobogófürdőtől délre található.
25531 Lobogó-borvízforrás. 25949 1651. Ízben és gyógyhatásra megegyezik a híres németországi, niederseltersi sósízű borvízzel.
26250 Vashámor. Az oda tévedt kíváncsiskodókat Vigyázat, omlás veszély - Vigyázat, veszélyesen mély gödör feliratú táblák figyelmeztetik a veszélyre.
26596 Unitárius templom. 1487-ben Rechenijed néven jelentkezik az okiratokban, 1602-ben már Recsenyéd a neve.
26655 2754. 26690 Déllői borvízforrás Szeltersz. 26790 Református templom. A Nagy-Homorod völgyének legkisebb települése a községközponttól, Homorodszentmártontól 2,5 km-re, a Lókod-patak völgyében húzódik.
26844 Ejtőkő. 26973 Csere bérce kilátópont. A sárga kereszttel jelzett, Szentkeresztbányára tartó túraösvényen lehet kikapaszkodni a Csere bérce délkeleti oldalába.

Természeti értékek - Hargita megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Várhegy
Várhegy - Szép kilátást biztosító magaslat Lövéte és Almás között.
Kőbánya
Kőbánya 0.4 km-re. RH4455 Kőbánya Homoródalmás
Katolikus temető
Katolikus temető - Római katolikus temető a Szármány-hegy lábánál - Homoródalmás.
Sóskút
Sóskút - A homoródalmási Sóskút Lövéte felől a második Sóskút utcai bejárat végében található, a patak partján.
Abásfalva
Abásfalva - Miután elhagyjuk az Ilona völgyét Homoródfürdő felől Szentmárton fele jövet, két falu esik utunkba, Homoródkeményfalva és Abásfalva.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Homoródalmás térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Földvár gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás a térképen

Néhány hozzászólás


 • Artatlan - Igaz, hogy ures de azert a szegeny geouveg nem tehet rola...
 • Ártatlan és üres geoüveg - Május másodika volt, kint esett az eső, és eszem ágában sem volt, hogy túrázni menjek...
 • Megkésett bejelentés - A gerincen közelítettem meg a helyet ay antenna felöl, és a jó látásviszonyoknak köszönhetően, na meg a kellemes tavasznak szép élményben volt részem...
 • Kiigazitva - Miutan a bor mar atvaltozott vizze a Varhegy elnevezest atkeresztelnem Foldvar nevre...
 • Sikerült eljutni Homoródalmás környékére? Tetszett a Földvár? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.