Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Földvár - Homoródalmás - Túracélpont-adatbázis és turisztikai tudástár - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Földvár - Homoródalmás

Földvár - Homoródalmás | Hol van ez a hely?

Homoródalmás és Lövéte határánál van a homoródalmási Várhegy, amelyen földsáncok nyomait lehet látni...

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Kilátás Sáncok Gazdaság A geoüveg tartalma Fogarasi-havasok Tavaszi virágok 1 Tavaszi virágok 2 A csúcsjelző kő. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Földvár Homoródalmás fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22741 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel Homoródalmás és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Földvár! Érdemes regisztrálni!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A legközelebbi település Homoródkeményfalva, 2.07 km távolságra található.
Orbán Balázs - A Székelyföld leírása: Lövéte környéke Újváros vagy Szentkeresztbánya, kohói, öntödéi. Lobogója s más ásványos vizei. Alsó fürdő. Róka város. Gábos háza. Lövéte pataka. Poostöve. Lövéte alakulása. Székes Mózes udvarháza, emléke; Csúf-hegy. Várhegy, az itt állott vár. Kilátás. Lövétei láz, Saruta, Vargyas völgye. Keruji fürdő, vidéke, hámora, fonógyár. Sólyomkő. Ipar és művészeti hajlam a székely népnél.
Szállás

Szállás Homoródkeményfalva - Hargita vármegye


Keress szállást Homoródkeményfalva közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Fotóalbum, 7.22 km-re levő látnivalókkal: Vargyas-szoros (15 kép). (2003-06-15, 2003-08-10, 2004-05-01)
1471471018980
1471471030981
1471471032982
1471471053983
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Földvár Homoródalmás közelében?
Gyepes. Érdekes módon, rendkívül kevés leírást lehet találni erről a kis faluról, még Orbán Balázs is csak utal rá nagy művében, a Székelyföld leírásában, pedig rendkívül eredeti, érintetlenségben megmaradt, és ezért is értékes falu. Patakásztunk - Homoródon tanyáztunk, mikor a környék egy részét bebóklásztuk. (különleges hely geodobozzal)
Hollókő. Homoródkeményfalva egyik kevésbé ismert nevezetessége, amelyről a helybeliek is kevesen tudnak, a Hollókő. Sötétedés előtt, ebédidőben - Nem itt vezetett el az utam, de Homoródfürdőtől egy kis kitérővel kocsival is megközelíthető a hely. (látnivaló és geodoboz)
(érdekes hely geoládával) Jócsorgó-kővályú. Jócsorgó-kővályú.
Asszony-bosszantó csárda. 6 km-re. A vendéglátó egység poénos neve ügyesen is meg van választva.
Egykori szélmalom. A kő marad - Vasárnap délben nem lehet kiadósabb túrát tervezni, éppen ezért jól jött ez a közelebbi friss rejtés, ráadásul érdekesnek is tünt, ugy hogy hamar megnyergeltem a drótszamarat, és már a Cekend tetején karikáztam, ki a Szarkakőre, ahonnan beereszkedtem ebbe az eldugott világvégi kis faluba. (turisztikai hely geoládával) Ugron-kúria. Amennyiben Gyepes vagy Abásfalva felől érkezünk Homoródszentmártonba, a gyümölcsfák jótékony takarásában meghúzódó, igen leromlott állapotban leledző kúria mellett megyünk el. Romok - Nem tudtunk közelebb menni, mert a kiskapu zárva, nagykapu is, meg a mellette levő terület bejárója is lakat alatt volt.
Kerekes Julcsa háza Hargita megye. 6.2 km-re. Kerekes Julcsa háza, és annak kapuja - Homoródszentmárton.
Nádasszéki sósfürdő. Szeltersz egyik nevezetessége a nádasszéki sósfürdő, vagy banyaúsztató - Balázs József- vagy Fekete-fürdő néven is ismerik.
Ördögárok. Májális II - A nádasszéki borvíztől indultunk, jó kis erdei séta volt, mire kiértünk a tetőre. Román Viktor szoborpark. Bükkfalva egyik látványossága a Román Viktor szoborpark, ahol a homoródszentmártoni születésű Román Viktor műveinek arányos felnagyításával, testvére, Román Elemér építészmérnök mutatja be a szobrász alkotásait. Szobrok - Végre!!! A mai napon több rejtekhely felkeresése után ez az első megtalált dobozom.
Katolikus templom. Szent Jakab búcsú - Homoródfürdőtől indulva, a Cekenden és a vadonon keresztül közelítettük meg a helyet. Nádasszéki borvízforrás. Szeltersz egyik nevezetessége a nádasszéki borvíz. Borvíz - Na, e mán a kaptató.
Rókaváros. Margit-tárna, Gizella-tárna?
[ Fel ↑ ]

Természeti értékek - Hargita megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Homoródalmás térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Földvár gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

 • Artatlan - Igaz, hogy ures de azert a szegeny geouveg nem tehet rola...
 • Ártatlan és üres geoüveg - Május másodika volt, kint esett az eső, és eszem ágában sem volt, hogy túrázni menjek...
 • Megkésett bejelentés - A gerincen közelítettem meg a helyet ay antenna felöl, és a jó látásviszonyoknak köszönhetően, na meg a kellemes tavasznak szép élményben volt részem...
 • Kiigazitva - Miutan a bor mar atvaltozott vizze a Varhegy elnevezest atkeresztelnem Foldvar nevre...
 • Bor helyett víz - Egy kis keresgélés után kiástuk, viszont az üveg nem volt üres, és ráadásul sajnálatos módon még nem is borral volt tele, hanem vízzel...
 • Álmos vára és borospincéje - Ez a Várhegy most már Lövétéhez tartozik, vagy Homoródalmáshoz? Istvan rejtése innen kétszáz méterre van, a térkép szerint a Várhegy a két település között félúton van, tehát egy és ugyanaz a helyszín...

Sikerült eljutni Homoródalmás környékére? Tetszett a Földvár? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8224 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Várhegy
Várhegy
Szép kilátást biztosító magaslat Lövéte és Almás között.
Kőbánya
Kőbánya 0.4 km-re
RH4455 Kőbánya Homoródalmás

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3582 helyszínt mutattunk be.

[ Fel ↑ ]
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.