Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Homoródfürdő - Rejtekhely-keresés - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Homoródfürdő

Homoródfürdő | Hol van ez a hely?

Homoródfürdő a Nagy-Homoród és a Fürdő-patak völgyében fekszik, 740-760 magasságban, 18 km-re Székelyudvarhelytől, a 13 számú műúton. Csíkszeredától 34, Szentegyháza várostól, melyhez tartozik, 6 km-re található.

Homoródfürdő Régen hegyaljai kis település, helyi érdekű szénsavas meleg-hidegvizes szénsavas fürdővel, ma országos jelentőségő ifjúsági üdülőtelep, bő vizű borvizforrásokkal (Lobogó, Mária, Csorgó, Homoród, Ilona, Fenyves források). A legbővebb ásványvizforrás a Lobogó- forrás vagy Kápolnás-forrás, napi 7200 liter vizhozammal. A fenti forrásokra jellemző a mikroelemek (Li, Mn, Br, J, Mg, Fe, Al, Ca, K, CO2) viszonylag magas aránya.

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: 490 499 Homoród Csatatér Tobzodó növényvilág Házikók Ezt találtuk Teleki virág Nyugalom. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Homoródfürdő fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Homoródfürdő! Érdemes regisztrálni!

Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Homoródfürdő közelében?
Lobogófürdő Szentkeresztbánya. 3.8 km-re. Az 1900-as évek elején még működött, majd a források nagyrészének a bányamunkák miatt eltűnt a vize.
Vármege szörnye Máréfalva. A Patakvölgyéből, a Fenyéd vizével párhuzamos, keskeny aszfaltúttól kapaszkodtam ki a meredek domboldalon, a Máré vára felé, amikor egy szép legelőre bukkantam az egyik teraszon. (különleges hely geodobozzal)
Angyaljárás Szentegyházán. Áldott karácsonyt! Ami kötelez - Vasárnap reggel félre tettetem minden egyéb teendőt, gondot és elindultam a Zsemle kutyám társaságában, hogy végre megkeressem az elmaradt karácsonyi ajándékot.
Vashámor Szentkeresztbánya. Omladozik - Valamikori szép, ma már múzeumi érckályhák készültek itt? Most már csak csupasz falmaradványok meredeznek a felhők fele. (turisztikai hely geoládával) Lobogó-borvízforrás Szentkeresztbánya. Ördögútja Rákos-Homoród Szén-Homoród. Az Ördögútja székelyföldi töltésvonulat Rákos-Homoród pataktól Szén-Homoród patakon át terjedő szakasza.
Dobogófürdő Szentkeresztbánya. Dobogófürdő (Székelyfüred, Ugron fürdő) Szentkeresztbánya délnyugati szélénél, a Kis-Homoród völgyében, Lobogófürdőtől délre található.
Moly-tó Szentegyháza. 4.3 km-re. Szentegyháza határában fekvő vulkáni fennsíkon két igen érdekes természeti képződménnyel találkozható, éspedig két állandó jellegű, nem időszakos tó. A Moly-tó halacskája - Szentegyháza két tavát több mint 2 km választja el egymástól. (látnivaló és geodoboz)
Ördögútja Nagy-Fenyéd Rákos-Homoród. Az Ördögútja székelyföldi töltésvonulat Nagy-Fenyéd pataktól Rákos-Homoródig terjedő szakasza.
Ördögútja Málnavész-tisztás Homoródi Bükk. Az Ördögútja székelyföldi töltésvonulat Málnavész-tisztástól a Homoródi Bükk gerincéig terjedő, kápolnásfalusi szakasza.
Iskolamúzeum Lövétebánya. A lövétebányai Iskolamúzeum a Gábor Áron Iskolaközponthoz tartozik. (látnivaló és geodoboz)
Rókaváros Szentkeresztbánya. Rókaváros (Vasbánya, Lövétebánya, Bányatelep) - Szentkeresztbánya.
Jócsorgó-kővályú. Jócsorgó-kővályú.
Szentegyháza Gyöngye. Szentegyháza Gyöngye termál strand. Magas rejtés - Nem volt épp 25 fok meleg (na nem a víz).
Ördögútja Kis-Fenyéd Nagy-Fenyéd. 6.2 km-re. Kis-Fenyéd - Égettvész - Kis Tamás legelő - Ördögrontás-árok - Csonka-patak száraz árka - Nagy-Fenyéd.
Testvérfenyők Csere bérce. Ahogy kiérünk a tetőre, néhány kettős fenyőfa hívja fel magára a figyelmet.
Ördögborozda Szentkeresztbánya. A székelyföldi töltésvonulatot Szentegyháza és a Szurduk közötti részen hiába keresték, de jól kimutatható a Cserebérc - Saták-kútja - Vaskapu útvonalon.
Hollókő Homoródkeményfalva. A hozzá fűződő legendáról Orbán Balázs a Székelyföld leírásában is említést tesz. Sötétedés előtt, ebédidőben - Nem itt vezetett el az utam, de Homoródfürdőtől egy kis kitérővel kocsival is megközelíthető a hely.
Székely Selters borvízforrások Szeltersz. 6.5 km-re. Ízben és gyógyhatásra megegyezik a híres németországi, niederseltersi sósízű borvízzel. Még egyszer felkerestem - Még egyszer felkerestem a rejtekhelyet, hátha több szerencsém lesz.
Csere bérce kilátópont Szeltersz.

Homoródfürdő románul - in limba romana: Baile Homorod


Természeti értékek - Hargita megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Homoródfürdő gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

 • Dzsungel az út mellett - A koordináták szerint a fenyőtönköt megtaláltuk...
 • Nyelvhasználat, geojátszóterek rejtései, androidos alkalmazások - Úgy gondolom, hogy annak a gyakorlatnak, amikor egy nép vagy közösség kizárólag a saját nyelvét hajlandó használni, vannak előnyei és hátrányai is...
 • Egy az egyben - A kicsi dobozok elvihetők, arra az esetre, ha a megtaláló szeretne dobozokat rejteni, és csak egy előkészített doboz hiányzik a rejtéshez...
 • Három az egyben - A rejteket keresve gyöngyvirágot találtunk az erdőben...
 • Újszülött medvék Homoródfürdőn - Nőstény medvének és nemrég született bocsainak kerítettek el egy erdős részt Homoródfürdőn, az esetlegesen arra tévedő természetjárók testi épségének védelme érdekében...
 • Nagy doboz - Gondolom, hogy itt véletlenül nem fogják megtalálni...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Homoródfürdő? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Római őrtorony
Római őrtorony
Érdekes hely, nagyon hasonlít a környéken fellelhető maradványokra, mint amilyen a lövétei Várhegyen, vagy a bágyi várnál látható.
Pokolláz
Pokolláz
Székelyudvarhely és Homoród  között, az út melletti fasorban van egy kőkereszt.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Eddig több mint 3.550 kihagyhatatlan helyszínt mutattunk be.

Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.