Cycle Map, környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe

Homoródfürdő - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Homoródfürdő

Homoródfürdő

Homoródfürdő a Nagy-Homoród és a Fürdő-patak völgyében fekszik, 740-760 magasságban, 18 km-re Székelyudvarhelytől, a 13 számú műúton...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.

***

Néhány kép a Homoródfürdő képtárból:

499
499
Homoród
Homoród
Csatatér
Csatatér
Tobzodó növényvilág
Tobzodó növényvilág

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Homoródfürdő rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Érdekes helyek a közelben:
* Pokolláz 2.36 km-re - Székelyudvarhely és Homoród  között, az út melletti fasorban van egy kőkereszt. * Homoród-tető 2.94 km-re - Homoród-tető, Kápolnásfalu felett. * Katolikus templom 3.32 km-re - A Csíkszeredát Székelyudvarhellyel összekötő országúton alig hagyjuk el Szentegyházát, máris Kápolnásfaluban vagyunk, de csak érintjük a falu déli részét. * Vármege bükkfái 3.51 km-re - Máré várától lefele, a meredeken ereszkedő ösvényt követve, a Vármege elnevezésű helyen, az erdőben egy vastag, legalább 3 m kerületű bükkfára bukkantam. * Angyaljárás Szentegyházán 3.83 km-re - Tisztelt címzett: Szőcs István, és családja. * Jócsorgó-kővályú 5.74 km-re - Jócsorgó-kővályú. * Szelterszfürdő 6.53 km-re - * Nagy-aratás 7.14 km-re - A Pokoláztól tovább az út elhagyatott katonai radarok mellettt visz tovább, a szemétfeldolgozóig. * Fenyédi láz 7.83 km-re - * Mágneses-szikla 8 km-re - Zetelakától a Küküllőmentén felfelé haladva, már messziről feltűnik Zetevára, vagy ahogy másként is nevezik, a Deság gombja. * Király kútja 8.18 km-re - Feliratos, epigráfiai emlékekre bukkanhatunk még az erdők mélyén is. * A hivatkozások regisztrált felhasználók számára elérhetőek, bejelentkezés után.

Néhány székely szó jelentése:
Sikoltyu = Csiga a szövőszéken. Siritteni = Például cigarettát, pofont. Sirül = Elég hirtelen fordul. Sirülő = Kanyarulat víznél, vagy útnál. Forduló, kanyar. Siska = Serény. Solló = Sarló, arató eszköz. Somfordál = Sompolyog. Gúnyos, megvetést érdemlő erkölcsi tartalom van benne. Sorkolat kinyér = Karéj kenyér. Sörömpöl = Jő-megy. Süfütölés = Készülődés, sifitelés.

Turisztikai látnivalók a közelben


Ördög-tó
Ördög-tó
Szentegyháza határában fekvő vulkáni fennsíkon két igen érdekes természeti képződmény található, két állandó jellegű, nem időszakos tó.
Forrás a Cekend-tető alatt
Forrás a Cekend-tető alatt
Székelyudvarhelyről Csíkszereda felé tartva, Máréfalvát elhagyva, a 13A jelzésű műúton, mielőtt kezdődnének a szerpentinek, az út jobb oldalán egy kiépített forrást találunk.
Sziklakilátó
Sziklakilátó
Kápolnásfalu északnyugati részén, a Homoród-tető délkeleti oldalában, a település felett, egy sziklaperem húzódik.
Alagút-bükkfa
Alagút-bükkfa
Máréfalva keleti kijárata közeléből egy aszfaltút ágazik ki, mely a Patakvölgyében, a Fenyéd vize mentén halad előbb kelet, majd észak-kelet felé.
Máré vára
Máré vára
Ott, hol a havasias jelleget öltő Fenyéd vize keleti irányát megváltoztatva, északra fordul, a jobb partján, szemben a Czekend tetővel egy kiszökelő hegyfok van, melyet Várnyak foknak hivnak.
Vármege szörnye
Vármege szörnye
A Patakvölgyéből, a Fenyéd vizével párhuzamos, keskeny aszfaltúttól kapaszkodtam ki a meredek domboldalon, a Máré vára felé, amikor egy szép legelőre bukkantam az egyik teraszon.
Vashámor
Vashámor
Az egykori Vlahicai Vasipari Vállalatnak egy egyedi ipartörténeti érték volt a birtokában, a 19-dik században épült szentkeresztbányai vashámor.
Moly-tó
Moly-tó
Szentegyháza határában fekvő vulkáni fennsíkon két igen érdekes természeti képződménnyel találkozható, éspedig két állandó jellegű, nem időszakos tó.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • Dzsungel az út mellett - A koordináták szerint a fenyőtönköt megtaláltuk...
 • Nyelvhasználat, geojátszóterek rejtései, androidos alkalmazások - Úgy gondolom, hogy annak a gyakorlatnak, amikor egy nép vagy közösség kizárólag a saját nyelvét hajlandó használni, vannak előnyei és hátrányai is...
 • Egy az egyben - A kicsi dobozok elvihetők, arra az esetre, ha a megtaláló szeretne dobozokat rejteni, és csak egy előkészített doboz hiányzik a rejtéshez...
 • Három az egyben - A rejteket keresve gyöngyvirágot találtunk az erdőben...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.