Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Sziklakilátó - Kápolnásfalu - Túracélpont-adatbázis és turisztikai tudástár - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Sziklakilátó - Kápolnásfalu

Sziklakilátó - Kápolnásfalu | Hol van ez a hely?

Kápolnásfalu északnyugati részén, a Homoród-tető délkeleti oldalában, a település felett, egy sziklaperem húzódik. Az alulról is látványos sziklafal tetejéről remek kilátás nyílik a környékre. Kápolnásfalu házaira, csűrsoraira, zsákutcáira...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: A faluból nézve Kápolnási focipálya Három testvér Sziklakert Bekerített forrás és antenna Kilátás a falura Sziklavilág Dél felé Észak felé Őszi színek Az út felett. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Sziklakilátó Kápolnásfalu fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22741 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel Kápolnásfalu és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Sziklakilátó! Érdemes regisztrálni!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A legközelebbi település Kápolnásfalu, 0.75 km távolságra található.
Orbán Balázs - A Székelyföld leírása: A két Oláhfalu Oláhfalu, fekvése, tanácsa, kiváltságai, néveredete, lakói, adomák, életmód, ipar, kereskedés, fürészek. A Halaság és Vargyas dugái. Malom-vám. Oláhfalu régi telep. Eredete a hagyomány szerint. Földvári fejedelem halastava a Hüvölgyben. Népnevelés, szokások, népviselet.
Szállás

Szállás Kápolnásfalu - Hargita vármegye


Keress szállást Kápolnásfalu közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Fotóalbum, 7 km-re levő látnivalókkal: Málnavész sziklái (18 kép).
14714753561100
14714753571101
14714753581102
14714753591103
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Sziklakilátó Kápolnásfalu közelében?
Lobogó-borvízforrás. A Lobogó-borvízforrást a házak között, egy mellékutcán lehet megközelíteni.
Szentegyháza Gyöngye. Szentegyháza Gyöngye termál strand. Magas rejtés - Nem volt épp 25 fok meleg (na nem a víz). (különleges hely geodobozzal)
Dobogófürdő. Langyos borvízforrások törnek itt fel, amit ma asztali vízként használnak.
Ördögútja. Az Ördögútja székelyföldi töltésvonulat Nagy-Fenyéd pataktól Rákos-Homoródig terjedő szakasza.
Pokolláz Hargita megye. Székelyudvarhely és Homoród  között, az út melletti fasorban van egy kőkereszt. Nárciszillat - A nárciszmező most is gyönyörű és illatos, különösen este és hajnalban.
Alagút-bükkfa. Máréfalva keleti kijárata közeléből egy aszfaltút ágazik ki, mely a Patakvölgyében, a Fenyéd vize mentén halad előbb kelet, majd észak-kelet felé. (látnivaló és geodoboz)
Moly-tó. Szentegyháza határában fekvő vulkáni fennsíkon két igen érdekes természeti képződménnyel találkozható, éspedig két állandó jellegű, nem időszakos tó. A Moly-tó halacskája - Szentegyháza két tavát több mint 2 km választja el egymástól. (látnivaló és geodoboz)
Testvérfenyők. 5.4 km-re. A Déllői-borvízforrás közeléből sárga kereszttel jelzett túraösvény kapaszkodik ki a Csere bércére, másnéven Bükkdombra. (látnivaló és geodoboz)
Kakas csorgó és pihenő. 5.4 km-re. Székelyudvarhelyről Csíkszereda felé tartva, Máréfalvát elhagyva, a 13A jelzésű műúton, mielőtt kezdődnének a szerpentinek, az út jobb oldalán egy kiépített forrást találunk. Mézesek - Mivel a rejtekről fotó volt, nem volt nehéz megtalálni a dobozt.
Ördögborozda. A Vaskapu nevű hely a Lövéte-Kirulyfürdő és a Vargyas-patak menti út találkozásánál helyezkedik el.

Sziklakilátó Kápolnásfalu románul - in limba romana: Belvedere Capalnita

[ Fel ↑ ]

Történelmi-kulturális értékek - Hargita megye
* A történelmi háttér és kulturális jelentőség részletei regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Sziklakilátó adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Kápolnásfalu térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

  Sikerült eljutni Kápolnásfalu környékére? Tetszett a Sziklakilátó? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8224 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

  Turisztikai látnivalók a közelben

  Ördögútja
  Ördögútja
  Az Ördögútja székelyföldi töltésvonulat Málnavész-tisztástól a Homoródi Bükk gerincéig terjedő, kápolnásfalusi szakasza.
  Homoródfürdő
  Homoródfürdő
  Homoródfürdő a Nagy-Homoród és a Fürdő-patak völgyében fekszik, 740-760 magasságban, 18 km-re Székelyudvarhelytől, a 13 számú műúton.

  Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3582 helyszínt mutattunk be.

  [ Fel ↑ ]
  Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.