Geotrekker
Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Zsiliprendszer - Gyulakuta - Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Zsiliprendszer - Gyulakuta

Zsiliprendszer - Gyulakuta | Hol van ez a hely?

A hőerőműhöz vezető csatornák környékén vagyunk, ennyi zsilipet még sehol sem láttam. Most már teljesen el van hanyagolva az egész berendezés, de még így is lenyűgözött a bonyolultságával...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: 713 Zuhatag 716 717 718 719 720 721 722 723 725. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Zsiliprendszer Gyulakuta fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22747 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel Gyulakuta és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Zsiliprendszer! Érdemes regisztrálni!

A legközelebbi település Gyulakuta, 0.86 km távolságra található.
Szállás

Szállás Gyulakuta - Maros vármegye


Keress szállást Gyulakuta közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Fotóalbum, 25.03 km-re levő látnivalókkal: Siklódkő - Görgényi-havasok (8 kép).
14714723091100
14714723111101
14714723141962
14714723171103
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Zsiliprendszer Gyulakuta közelében?
Isteni irgalmasság kápolna. A székelyvéckei Székely Kálvária Erdőszentgyörgytől 15 km-re, festői környezetben, Székelyvécke határában található. Erre születni kell - Vagyis ilyen maflának mint én, születni kell. (látnivaló és geodoboz)
Római katolikus templom. 7.6 km-re. A temetőben érdekes feliratú régi sírköveket lehet látni. Felújított fal - Csendes kis falu. (itt geodobozt is lehet keresni)
Szentgerice. Szentgerice látnivalója az 1670-ból származó, szép kazettás mennyezetű, unitárius templom. Sajnos nincs doboz - Kerestem a dobozt, de sajnos nincs meg.
Civilizáció. Amikor a helyet meglátjátok, látni fogjátok azt is, hogy ez egy gyászos hely, amit mi, emberek tettünk ilyenné. Szeméttelep és illemhely - A mai kincskereső kiránduláson annyira volt még időm sötétedés előtt, hogy megkeressem az itt elrejtett geodobozt. (itt geodobozt is lehet keresni)
Református templom. Lutheránus templom. Tatárpincék a Csereoldalon. Kerékpártúra - Ma egy kb 20-25 fős kerékpártúra alkalmával jártunk erre. (turisztikai hely geoládával) Unitárius templom Nyárádszentlászló. Madárábrázolásos régi sírkövek - A helyszínre érkezve már az alsó kapun beléptem a templomkertbe. Református templom és harangláb. Új geodoboz új rejtekben - A közeli Csereoldal tatárpincéit terveztem felkeresni, de ha már itt voltam, elrejtettem a haranglábnál egy új geodobozt, új rejtekbe. Rava patak homokkő képződményei. 9.9 km-re. A Rava nevű falu Marosvásárhelytől 28 km-re délkeletre a Rava- (Kopasz) patak szűk völgyében fekszik, Gyulakutához tartozik, melytől 14 km-re délkeletre van. Két doboz - Két dobozt rejtettem.
A tó partján Maros megye. Bözödújfalu elpusztult falu Romániában, Maros megyében. POI - A doboz eltűnt.
Levenduladomb. A bözödi levenduladomb a tó keleti végénél, a kőrispataki letérőnél található, különleges helyszínen.
[ Fel ↑ ]

Különleges látnivalók - Maros megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Zsiliprendszer adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Gyulakuta térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Néhány hozzászólás

  Sikerült eljutni Gyulakuta környékére? Tetszett a Zsiliprendszer? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8224 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

  Turisztikai látnivalók a közelben

  Havadtő sírkövei
  Havadtő sírkövei
  Maros megye egyik legjelentősebb sírkőkészítő központja Havadtő.
  Kálvária és kilátó
  Kálvária és kilátó
  Székelyvécke bejáratához közel faragott tábla hirdeti, hogy a közeli dombon kilátó található.

  Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Maros megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3602 helyszínt mutattunk be.

  [ Fel ↑ ]
  Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.