Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Lavenderland - Nagykend - Turisztikai látnivalók - Bejelentkezés/Regisztráció
 


Lavenderland - Nagykend turisztikai látnivalói

A nagykendi levendulagazdaságot 2015-ben alapították, 1,2 hektáron fekszik, ebből 50 árat levendula borít. Itt szervezik meg minden évben a Lavenderland Feszt levendulás-kulturális fesztivált, gyerekfoglalkozásokkal, koncertekkel, kézműves vásárral...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Lavenderland Nagykend fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22623 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel Nagykend és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Lavenderland!

A legközelebbi település Kend, 1,39 km távolságra található.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Lavenderland Nagykend közelében?
- Református templom Kelementelke 3,7 km-re. Elnevezése minden bizonnyal arról a gazdáról ered, mely megalapította.
- Evangélikus templom Fületelke 5 km-re.
- Isteni irgalmasság kápolna Székelyvécke 5,3 km-re. A székelyvéckei Székely Kálvária Erdőszentgyörgytől 15 km-re, festői környezetben, Székelyvécke határában található. Erre születni kell - Vagyis ilyen maflának mint én, születni kell. (látnivaló és geodoboz)
- Kálvária és kilátó Székelyvécke 5,4 km-re. Az út a 14 székely gyalogkapu mellett, a székely kálvárián keresztül vezet a kilátóhoz. Egyelőre - A régi helyére tettem egy dobozt, a rejtő nevével (fakir), és persze az enyémmel is. (turisztikai hely geoládával)
- Római katolikus templom Székelyvécke 5,5 km-re. A temetőben érdekes feliratú régi sírköveket lehet látni. Felújított fal - Csendes kis falu. (turisztikai hely geoládával)
- Zsiliprendszer Gyulakuta 5,6 km-re. Most már teljesen el van hanyagolva az egész berendezés, de még így is lenyűgözött a bonyolultságával.
- Civilizáció Göcs 6,4 km-re. Itt egy parkoló környéke látható, a balavásári hegy Göcs felőli oldalában, amely egy kis erdőfolt mellett helyezkedik el. Szeméttelep és illemhely - A mai kincskereső kiránduláson annyira volt még időm sötétedés előtt, hogy megkeressem az itt elrejtett geodobozt. (látnivaló és geodoboz)
- Református templom Göcs 7,1 km-re. Régi templomának vagy kápolnájának egyik harangja felirata szerint 1614-ból való: Anno Domini 1614 MPN.
- Evangélikus templom Küküllőmagyarós 7,3 km-re. A Küküllőközi dombvidék területén, a Magyarós-patak mentén fekszik Küküllőmagyarós helység - középkori templomáról nem rendelkezünk okleveles említéssel.
- Havadtő Református templom 7,8 km-re. A 19-dik században építettek meg a település központjában a református templomot.
- Havadtő sírkövei 8 km-re. A határában bőven található sírkőkészítésre alkalmas homokkő. Befagyva - Érdekes ez a temető.
- Evangélikus templom Szénaverős 8,1 km-re. A Küküllőközi-dombvidék területén , a Szénaverősi-patak mellett fekszik Szénaverős község.
- Evangélikus erődtemplom Zágor 9,4 km-re. Az első írásos forrás a XV-dik századból származik, itt még Zagorként olvashatunk róla. Domáld után - Mitán elhagytam Domáldot, eljutottam az evangélikus templomhoz.
- Rhédey-kastély Erdőszentgyörgy 9,9 km-re. Ez az a kastély, amelyben Rhédey Klaudia, Mária brit királynő nagyanyja, II Erzsébet ükanyja felnőtt.
- Református templom Erdőszentgyörgy 9,9 km-re. Erdőszentgyörgy református temploma gótikus, a 13-14-dik század fordulóján épült.
- Református templom Kóródszentmárton 10,2 km-re. 1325-ben Zethmarten, 1412-ben Korogzenthmarthon, 1511-benKorod-Zenth-Marton, 1587-ben Korod Zentt Marthon formában fordul elő. Új ládát rejtettünk - A fotók alapján beazonosítottuk a rejteket, de a ferde fát már kivágták.
- Református templom Székelyvaja 10,4 km-re. A Maros megyei település Marosvásárhely közelében fekszik.
- Szentgerice 10,5 km-re. Szentgerice látnivalója az 1670-ból származó, szép kazettás mennyezetű, unitárius templom. Sajnos nincs doboz - Kerestem a dobozt, de sajnos nincs meg.
- Szászszőlős temploma 11,5 km-re. Szászszőlős közepén egy egyszerű csarnoktemplom áll , félköríves záródású szentéllyel és négyszögletes ablakokkal.
- Rava patak homokkő képződményei 11,5 km-re. A hagyomány szerint a falu először a Kis-Küküllő mellett települt, ahonnan a török pusztítások elöl költöztek fel az erdő mellé. Két doboz - Két dobozt rejtettem.
- Kilátópont kereszttel Hétúr 12 km-re. Jó rálátás van innen a környékre, és a közeli Szívhegy (Herzberg), Sárfő (Scharfenberg), Csorba-tető (Schartenberg) magaslatokra, és a Keménynagyszőlős feletti dombokra (Nagyszőlősi-tető és Magas-tető).
- Református templom Székelycsóka 12,2 km-re. Székelycsóka a Nyárád és a Kis-Küküllő közti dombvidék alsó részén fekszik, a Töm patak völgyének széles részén. Pap, papné - A gerinczről jövet valahogy csak be-bógeneztünk Csókába.
- Chamaecyparis lawsoniana 12,4 km-re. Chamaecyparis lawsoniana - A hamisciprus-erdőt (Chamaecyparis lawsoniana) kísérleti jelleggel telepítették a Hargita megyei Hidegkút település közelébe, tengerszint felett 600 m-re, a bükkerdő szintjének alsó felébe, más fajtákkal keverve.
- László István síremléke Vámosudvarhely 12,7 km-re. A falubeliek hagyománya szerint abban az időben amikor az országhatár itt húzódott, a hősünk átjárt a szomszéd faluba a kedveséhez, amely falu a határ túloldalán volt. A síremlék legalább megvan - Az eredeti koordináta odébb tesz, az erdőbe, és ott semmit sem találtunk.
- Léda Levendula Nyárádszentbenedek 12,7 km-re. Szabadidő programok és tevékenységek családok és gyerekek számára.
- Református templom Backamadaras 12,7 km-re. Már 1392-ben jelentkezik oklevélben Bachka Madaras néven. Megint bodobácsok leptek el mindent - A rejtek körül is sok volt a bodobács, de mégis sikerült egyből a dobozt kitapogatnom anélkül, hogy érintettem volna a bodobácsokat.
- A református templomkert tujabokrai Backamadaras 12,8 km-re.
- Református templom Nyárádszentbenedek 12,9 km-re. A bencésekkel hozhatók kapcsolatba a Szent Benedekről elnevezett egyházközségek. Mókus? - Marosvásárhely fele menet megálltam megkeresni a nyárádszentbenedeki református templomot, illetve az itt elrejtett dobozkát.
- Lutheránus templom Hétúr 12,9 km-re. 1446-ban jelentkező neve (Marienburg) Mária tiszteletére szentelt templomáról tanúskodik, az 1417-ben feltűnő Erenberg szász lakosságra utal. Kő - Hamar megkaptam a rejteket, de sajnos nem tudtam kivenni a dobozt.
- Erika Levendula Nyárádszentbenedek 12,9 km-re. Parkolási lehetőség az ültetvénnyel szemben van, a telefonos bolt udvarán.
- Unitárius templom Nyárádszentlászló 13,3 km-re. A templom mai napig megőrzött stílusjegyei is erre a korra utalnak, román és gótikus vegyesen. Madárábrázolásos régi sírkövek - A helyszínre érkezve már az alsó kapun beléptem a templomkertbe.
- Bolyai János édesanyjának emlékhelye Csatófalva 13,7 km-re. Itt lakott feleségévél, Benkő Zsuzsánnával 1801-től 1804-ig, amikor a marosvásárhelyi református kollégiumba meghívták tanárnak. Megtaláltuk - A csatófalvi evangélikus templomtól már megláttuk a síremléket.
- Levenduladomb Bözöd 14,1 km-re. 2023-ban június 20 és július 9 között szerveztek nyílt napokat, naponta 10-21 óra között.
- A tó partján Bözödújfalu 14,2 km-re. Bözödújfalu elpusztult falu Romániában, Maros megyében. POI - A doboz eltűnt.
- Tatárpincék a Csereoldalon Nyárádszentsimon 14,6 km-re. Ottjártamkor néhány lelkes környékbeli legény és leány éppen kiásott egy beomlott pincét. Kerékpártúra - Ma egy kb 20-25 fős kerékpártúra alkalmával jártunk erre.
- Református templom Bözöd 14,9 km-re. Először 1636-ban említik, de szentélyének formája és a gótikus szamárhátíves ülőfülke a templom korábbi eredetéről vall. Szerintem ez a református templom - Bár erre én is csak akkor jöttem rá, amikor a faluban elhaladtam a másik templom mellett, melyre rá volt írva az Egy az Isten felirat.
- Református templom és harangláb Nyárádszentsimon 15 km-re. .. Pedig, igazából csak egyszerűen nem pörgött fel, ahogy máshol. Ez a hely, ahol az emberek kies völgyekben élik monotonnak tűnő mindennapjaikat, káros külső hatásoktól még mentesen, itt van hozzánk térben közel, de időben mintha valószínűtlenül távol lenne. Ez egy egészen más világ a városi élet nyüzsgő, zajos rohanásához képest. Új geodoboz új rejtekben - A közeli Csereoldal tatárpincéit terveztem felkeresni, de ha már itt voltam, elrejtettem a haranglábnál egy új geodobozt, új rejtekbe.
- Vácmány 15,1 km-re. Üregben - M
- Síratófal Bözödújfalu 15,2 km-re. Bözödújfalu tragédiája az 1980-as években történt. Emlékmű - Az esztelen falurombolás során elárasztott település.
- Nyomáti templom 15,6 km-re. Az 1567. Második próbálkozásra - Még kerestem ezt a rejtekhelyet.
- Erődtemplom Szászörményes 15,6 km-re. A templomot négyszög alaprajzú védőfal keríti, melynek szentély felőli szakaszánál magas védőtorony áll, ennek felső szintjén, a sokszögű gúlasisak alatt faerkély fut körbe, ez alatt pedig lőréseket képeztek ki a torony falában. Lovak legelnek - Minden kapu sajnos zárva volt, pedig valaki rendszeresen bejár az udvarba, a lovait legeltetni.
- Nyomáti sírkövek 15,8 km-re. A legszebb ilyen sírkövek, amelyeken két egymással szembe hajló kígyó domborműves faragása látható, a nyomáti temetőben vannak. Kígyók - Érdekes a sírfelirat, manapság már csak adatokat írnak fel a csilivili márványra, és mindent körbebetonoznak.
- Református templom Nyárádkarácsonyfalva 15,8 km-re. 1444-ben Karachonfalva néven jelentkezik a forrásokban. Megkerülve a templomot - Ma újra erre jártam, de most már nem siettem annyira.
- Unitárius templom Hármasfalu 15,9 km-re. Közigazgatásilag Makfalvához tartozik.
- Régi sírkövek Geges 16,3 km-re. A gegesi református temetőben érdekes, százévesnél régebbi sírkövek vannak.
- Népi iskola Geges 16,5 km-re. Épült 1896-ban.
- Dózsa-Barátosi kúria Hármasfalu 16,6 km-re. A Dózsa-Barátosi kúriát a 18-dik században építették.
- Geges 16,6 km-re. Geges az Abod-patak völgyében fekszik, Marosvásárhelytől 24 km-re kelet-délkeletre, a községközponttól, Havadtól 3 km-re északkeletre. Ez nem egy emlékmű, csak egy sírhely - Miután rejtettem egy új geodobozt Geges református temetőjében, amivel a gegesi régi sírköveket szeretném bemutatni, elindultam megkeresni ezt a rejtést is.
- Rigmány 16,7 km-re. Középkori katolikus lakói, majd a reformáció idején a reformátussá lett hívek Nyárádszentsimonhoz tartoztak. Második alkalommal itt - A helyet már ismertem, 2010 novemberében már jártam itt.
- Kilátás a Nyárádmentére 16,8 km-re. Geodobozt rejtő fa - Marosvásárhelyt a Bodoni utcán keresztül hagytam el, majd a Bodon-patak völgyében Hagymásbodon mellett mentem el, a Nyárádkarácson felé haladó aszfaltúton.
- Bözödi halomsírok 17 km-re. Ezeket Orbán Balázs ismertette először, azonban kutatásokra csak 2009 után került sor.
- Serkes-tó Segesvár 17 km-re. Akik kocsival utaznak át Segesváron talán nem tudnak a Serkes-tóról, hiszen félreesik kissé a főúttól, megközelítése pedig körülményes. Tavirózsák - Elég eldugott utakon lehet eljutni a tavakhoz, sok az indián kunyhó.
- Régi Küküllő-fahíd Segesvár 17,2 km-re. Építésének idejéről nincsenek adatatok, a tordai híd után épülhetett.
- Fatemplom Káposztásszentmiklós 17,2 km-re. 1842-ből van először említés görög katolikus hívekről, fatemplommal a falu végén. Fatemplom - Aranyos kis templom.
- Attila Berg Segesvár 17,3 km-re. Az Attila Berg helynév a régi osztrák térképről.
- Vila Franka Segesvár 17,4 km-re. Középkori hangulatú, zegzugos utcák, régi házak egészítik ki a vár megmaradt tornyait, bástyáit. Sötétben lámpa és gps nélkül - Nagyon sötétedett mire ideértem.
- Református templom Káposztásszentmiklós 17,5 km-re.
- Kőkép Segesvár 17,6 km-re. Állítólag ez az alagút a Medgyes felé vezető országút mellett levő török emléknél végződik. Rövid és hosszútávú megoldás - Több forgatókönyvet is el tudok képzelni.
- Zsidó temető Segesvár 17,6 km-re. Bár a főbejáratán lakat van, és kerítés veszi körül, több lehetőség is van a bejutásra. Mi nem találtuk - A Kőképet megkerülve mentünk le a temető sarkához.
- Székelybósi panoráma 17,7 km-re. Kisernye 1580-ban már elpusztult falu a délkeleti völgyben. Költözik a kilátás - Úgy látom, hogy a kivágott fák csutakjai nem hosszú életűek, ezért a beléjük rejtett dobozok élete is hamar véget ér.
- Levendula Koronka 17,7 km-re. Koronka, Alsó utca 167 szám.
- Dános 17,7 km-re. 1348-ban Danus, 1393-ban Dansdorf, 1504-ben Dones Dorf, Donisdorf, 1532-ben Dunes Dorf néven jegyzik az oklevelek. Sajnos ez is eltűnt - A falu képe ellenben követendő példa minden település számára: tiszta, rendezett, csupa-csupa virág.
- Leprások temploma Segesvár 17,8 km-re. 1575-ben Leprosorium néven ismerték.
- Gógán vára Gógánváralja 18 km-re. A vár helyén mára csak a vár árkai és sánca, valamint a bozótos plató közepén tátongó üreg figyelhető meg. Szép kis várhely - Sajnos dél felől indultunk a dombnak felfelé, jobb lett volna az északi úton elindulni.
- Református templom Koronka 18 km-re. Koronka régi templomát magas védőfalak vették körül.
- Óriások dombja Atosfalva 18 km-re. Az Óriások dombja valamikor Maka várához tartozott, jelenleg a csókfalvi határ legdélibb és legmagasabb csúcsa.
- Bethlen-várkastély Alsóbún 18,1 km-re. A romokat a mai Bún község központjától délre, 1,5 km-re, a Nagy-Küküllő egykori kanyarulatában találjuk. Romos falak - Szeretnék visszamenni vagy 150 évet a történelemben, hogy láthassam ezt a kastélyt ép állapotában.
- Toldalagi-kastély Koronka 18,1 km-re. Az épület több mint 180 éve figyeli az ottani világot, tűrve tehetetlenül a történelem viszontagságait.
- Kapuzáb Fehéregyháza 18,1 km-re. Állítólag Petőfi a fehéregyházi kapuzáb mellől nézte a csatát, az ötvenes években az Ispánkuthoz került, majd a Sárpatak hídja mellé.
- Skariatin emlékmű Segesvár 18,1 km-re. Ebben a csatában esett el (tűnt el) Petőfi Sándor, Fehéregyháza közelében.
- Református templom Gogánváralja 18,2 km-re. Csodálatos kis templom - Sikerült bejutni a templomba, ez külön öröm mindig számunkra.
- Csizmadiák tornya Segesvár 18,2 km-re. A segesvári vár Csizmadiák Tornya 1521-ben épült, 1676-ban tűzvész pusztította, a jelenlegi formáját az 1681-es helyreállítás alkalmával kapta.
- Petőfi Sándor mellszobra Segesvár 18,2 km-re. Petőfi Sándor mellszobra a segesvári vár északkeleti sarkában, a Csizmadiák tornya és a Szent József római katolikus templom közötti kis parkban található.
- Szent József katolikus templom Segesvár 18,3 km-re. A katedrális 1983-ban leégett, majd újraépítették 1984-ben, neoklasszikus és eklektikus stílusban.
- Steiner-ház Segesvár 18,3 km-re.
- György Krauss-ház Segesvár 18,3 km-re. Ebben a házban lakott Krauss György (1607-1679), Segesvár krónikása és történésze, a XVII-dik századi Erdély történelmének szerzője.
- Markus-ház Segesvár 18,3 km-re.
- Kootz-ház Segesvár 18,3 km-re. A Kootz-ház egy XVII-dik században épült segesvári lakóépület, a Bástya utca 9 szám alatt.
- Református templom Segesvár 18,3 km-re. A Küküllő partján - Nagyon könnyen megtaláltam a rejteket, de a dobozt nem sikerült előbányásznom a tuja ágai közül.
- Michael von Melas-ház Segesvár 18,3 km-re. Ebben a házban lakott Michael von Melas (1729-1806), az osztrák hadsereg hadvezére.
- Jakody-ház Segesvár 18,3 km-re. A segesvári Jakody-ház 1772-ben épült lakóház, jelenleg a Fegyverek és Térképek Háza múzeumnak ad otthont.
- Szabók bástyája Segesvár 18,3 km-re. Az 1676-dik évi tűzvész alkalmával elpusztult a felső része.
- Kolping-ház Segesvár 18,3 km-re. Kolping-ház Segesvár.
- Nyárádszeredai Padlásmúzeum 18,4 km-re. Biró Zsigmond Sándor családi háza ez, melynek padlásterében több száz, paraszti használati tárgy, hadászati és világháborús tárgy sorakozik.
- Kellner-ház Segesvár 18,4 km-re.
- Polgármesteri hivatal Segesvár 18,4 km-re. Ezzel az alkalommal lebontották a kádárok tornyát is.
- Richter-ház Segesvár 18,4 km-re. MS-II-m-A-16010.
- Mild-ház Segesvár 18,4 km-re. A XVII-dik század közepén ő építtette a fedett Diáklépcsőt és a Csizmadiák tornya melletti bástyát.
- Szarvas-ház Segesvár 18,4 km-re. Nevezik még Szarvasháznak, illetve Szarvasos háznak.
- Egykori városháza Segesvár 18,4 km-re. A jelenlegi Segesvár szálloda épülete, mely az Iskola utca 4-6 szám alatt található, a XX-dik század első felében városháza volt.
- Virgil Marzea-ház Segesvár 18,4 km-re. MS-II-m-A-15983.
- Kolostortemplom Segesvár 18,4 km-re. Ez egy régebbi templomot feltételez, amelynek építése az 1298-dik évi búcsúengedéllyel eshet egybe.
- Fetter-ház Segesvár 18,4 km-re. Fetter-ház a Városfal utca 11 szám alatt, történelmi műemlék a XVIII-dik századból.

Lavenderland Nagykend románul - in limba romana: Lavenderland Chendu


Természeti értékek - Maros megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Lavenderland adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában - Nagykend térkép
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

  Sikerült eljutni Nagykend környékére? Tetszett a Lavenderland? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8231 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

  Rejtett látnivalók a közelben

  Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Maros megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3727 helyszínt mutattunk be.

  [ Fel ↑ ]
  Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.