Úzvölgye település (Hargita megye) Központ: Csíkszentmárton. Közeli települések: Csobányos (Ciobanis) 8.09 km-re, Goioasa 12.08 km-re, Salatruc 12.65 km-re, Preluci 12.67 km-re, Ciobanus 13.11 km-re. Úzvölgye román elnevezése: Valea Uzului.
Szállás

Szállás Úzvölgye (Valea Uzului) - Csíkszentmárton, Hargita


Keress szállást Úzvölgye közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés

Úzvölgye (Hargita megye) és környéke turisztikai látnivalói

Honvédsírok az Úz völgyében 0.35 km-re. Az Úz-völgyi emlékhelyen augusztus 26-án, az Aklos- és Magyarós-tető alatti völgyben emlékeznek arra a napra, amikor tizenéves leventekatonák átestek a tűzkeresztségen. Az I.
Kápolna az Úz völgyében 0.73 km-re. Kápolna az Úz völgyében
Naszály-vízesés 5.49 km-re. Naszály-vízesés
Saj havasa 5.5 km-re. A Saj havasa 1553 m magas, a Csíki-havasok legmagasabb csúcsa.
Farok Orra alatti forrás 6 km-re. A kis forrás 15 percnyi járásra található a Farok Orra névre fordítható, románul Botul Farcului elnevezésű csúcs alatt, a Nemere kék sávval jelzett főgerincén.
Tanyavilág 8.03 km-re. Csobános Hargita és Bákó megye határán kettészakított falu. Állandó lakosai kevesen vannak, gyakorlatilag erdőkitermelő munkatelep.
Katonai bunkerek 9.44 km-re. Az 1451 m magas Keresztes hegyese a Csíki-havasokban található, Csobányostól észak-keletre. Az első világháború alkalmával számos katonai létesítményt hoztak létre a tetején.
Úzmezei víztároló 10.43 km-re. Úzmezei víztároló
Nagy-Nemere-csúcs 11.07 km-re. Nagy-Nemere-csúcs
Tömlőhozó-ösvény 11.07 km-re. A Fehérkői Szent István borvíztől tovább a Tömlőhozó ösvényen a köves úton felkapaszkodtunk a gerincre.
[ Fel ↑ ]
Dofteana-szurdok - Magyar-Nemere-csúcs
Dofteana-szurdok - Magyar-Nemere-csúcs
Bükkloka, Piposz tanya, a Tatros forrásai
Bükkloka, Piposz tanya, a Tatros forrásai
[ Fel ↑ ]
* Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.
Turisztikai látnivalók Ulmi - Turisztikai látnivalók Coserele - Turisztikai látnivalók Gornet-Cricov - Turisztikai látnivalók Ozsdola
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.