Prelucs település (Bákó megye) Központ: Ágas. Prelucs román elnevezése: Preluci.
Regisztráció --> Turisztikai látnivalók - Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben teljeskörű hozzáférés esetén.

Prelucs (Bákó megye) és környéke turisztikai látnivalói

Alagút felett

Alagút felett Lóvész 29,69 km-re
Amíg a vonat a vasúti alagútban haladhat, mi az alagút felett sétálhatunk az Utusaly vasúti megálló és a lóvészi állomás között.

Szent Mihály-templom

Szent Mihály-templom Lemhény 43,37 km-re
A római katolikus vártemplom középkori eredetű, Kézdialmás és Lemhény között a Szent Mihály-hegyen áll - a középkori templom összeomlott és 1510-ben újat kellett építeni helyette. Lépcsőn a holtakhoz - Ha már a doboz vár, nem illik megvárakoztatni, így hát megtaláltam. Vártemplom - Gyönyörű helyen van ez a vártemplom. Csalán gyüjtés.... - Mindent sikerült gyüjtögetni, csalánt is főzeléknek és ládát is az élvezetért.

Kájoni János mellszobra

Kájoni János mellszobra Ferences kolostor Csíksomlyó 35,59 km-re
A csíksomlyói ferences kolostor udvarán állították fel 1972-ben, a szerzetes rendház egykori tudós papjának Kájoni Jánosnak (1627 - 1687) a mellszobrát. Bevonultunk és bezártak a kolostorba - Tíz perccel este 8 óra előtt érkeztünk, szerencsére a ferences kolostor bejárati ajtaját nyitva találtuk. Kolostor - Az igazság, hogy nem lehetett felhőtlenül keresgélni, mert tényleg sok az ablak meg aztán szombat lévén, eléggé forgalmas volt a hely.

Fa harangláb

Fa harangláb Hidegség 29,58 km-re
Az Urunk színeváltozása római katolikus harangláb a dombon, Hidegség temetőjének közepén emelkedik az ég felé. Temető - Amint közelebb kerültem a haranglábhoz, már messziről látszott, a deszka alatt.

Keresztelő Szent János templom

Keresztelő Szent János templom Csíkdelne 35,89 km-re
A Csíkszeredából Csíkszépvizre vezető országút bal oldalán, Csíkdelne magasságában, gyenge ívelésű dombon, szántóföldek között magányosan áll a Szent János-templom. Megkeresztelkednék, ha még nem lennék - Az ember fia-lánya kedvet kap itt a keresztelkedéshez. Aranyos kislány - Egy aranyos 11 éves kislány vezetett körbe minket, kisebb történelem órát tartva, a templom és környékéről. Egymagában - Szimpatikus templom a dombon.

Csonkatorony

Csonkatorony Csíkszenttamás 40,53 km-re
A 11 méter magas Csonkatorony a Csíki-medencében, Felcsíkon,Csíkszenttamás fölött jelzi az idő múlását. Alkonyati találat - Esti sétának választottuk. Őszi napfényben - A múltkor elpáholt a zápor, irtózatos égzengés miatt elhúztunk. A szerencse nem volt velem - Bizony, én ott kezdtem keresni ahol előre gondoltam.

Torzó Bálványosfürdő 45,56 km-re
Torzó - Bálványosfürdő

Lina-kanyar

Lina-kanyar 44,69 km-re
Az igazi Lina-kanyar egy kisebb, de lejtős kanyar a Csíkszeredából Székelyudvarhelyre vezető főúton, a csibai letérővel szemben, ahol Lina kocsmája is állt. Találó segítő információ - A forráshoz közeledve már sejtettem, hogy mit jelent a segítő információ. Erdekes rejtekhely - Kaum zu glauben, aber das stecke der Cache. Utolsó - Ez lett a nap utolsó kalandja.

Sziklavilág

Sziklavilág Setétpataka 26,71 km-re
Sötétpatak az Erős-hegy lábánál található, a Gyimesközéplokhoz tartozó falut szórványos házcsoportok alkotják. Elhanyagolt fürdő - A Vojkahavastól visszafele jövet megkerestük ezt a helyet is. Setét nem volt, patak igen s doboz is felette - Felmásztunk a sziklákhoz, Imecs kivadászta a dobozt a rejtekből. Setétpatak - Gyimesbükkről visszafele megkerestük ezt a dobozt is.

Felső-mező

Felső-mező Hagymás-hegység 45,08 km-re
A Felső-mező a Fehér-mező felső, keleti részében található. Felhők között - A borús idő miatt választásunk ma a Hagymás-hegységre esett.

Katolikus templom

Katolikus templom Göröcsfalva Csíkrákos 38,53 km-re
Csíkrákos központjában keletre kanyarodva, a 124-es megyei úton közelíthető meg. Kicserélve - Megtaláltuk a geodobozt a földön. Én köszönöm - Bár a rejtő feladata a rejtését karbantartani, a sérült geodobozt kicserélni, szép és ajánlatos dolog egymásnak segíteni. Zöld Péter - Ez a templom nem csak a tornyával különleges, hanem a loggiás bejáratával.

Katolikus templom

Katolikus templom Esztelnek 41,04 km-re
Az esztelneki templom, melyet Szent Simon és Júdás tiszteletére szenteltek fel, eredetileg legkésőbb a pápai tizedjegyzék korában már állott. A talpam a földig ér - Jöttünk, láttunk, találtunk, bejegyeztünk. Kerítés - A rejtek, az megvan, de a doboz nem került elő. Télen nem olyan, mint nyáron - Miután megkerestem a berecki földvárak rejtéseit, hazafelé tartottam.

Vasas-forrás Bálványosfürdő

Vasas-forrás Bálványosfürdő 45,64 km-re
Bálványosfürdő Kézdivásárhely felőli bejáratától balra található a Vasas-forrás, és egy új ökumenikus kápolna. Ceruza meghegyezve - A nagy kőről nekünk is más elképzelésünk volt :) akárcsak az előző bejegyzést tevőnek. Bálványos II - Miután leereszkedtünk a hegyről, meglátogattuk ezt a forrást, és a mellette levő kápolnát. Hely, ahol a hölgyek letolják a nadrágot - A Jajdon-völgyébe indultunk, útközben röviden megálltunk a Vasas-forrásnál.

Régi mozdony a Gyimesi szorosban

Régi mozdony a Gyimesi szorosban 16,9 km-re
Természeti szépségei mellett, a Tatros völgye felső medencéjénél, egy fontos földrajzi pontot találunk. Csokitojás-héj geodoboz a mozdonyban - Amikor megérkeztem turisták voltak a közelben, így elmentem egyszer megkeresni a közeli sáncvár geodobozát. A kifáradt gőzös - Útba esett a rozsdás gőzmozdony is. Rozsdatemető - Na, ez a mozdony régóta nem volt ennyire végigtapogatva.

Ámbrás cet-szikla a völgykatlanban 15,19 km-re
Ámbrás cet-szikla a völgykatlanban

Kárpátok őre Csíkcsomortán 33,17 km-re
A Kárpátok őre köztéri szobor Csíkcsomortánban található, az általános iskola előtti parkban.

Zsögödi régi temető

Zsögödi régi temető Csíkzsögöd 38,05 km-re
Zsögöd egy 1930 óta Csíkszeredához tartozó település. Temető - Megvan ez is. Új doboz az új temetőhöz - A régi rejtést is megtaláltam, de ez több kihívást jelentett (de nem föltétlenül kreatívabb mint az előző;) A legjobban viszont azt sajnáltam, hogy kivágták azt a kefe sűrű orgona bozótot, amiben olyan baljósan sejlettek a régi sírkövek. Egy kis hezitálás után - A képtárnál eldöntöttük, hogy ide jövünk és nem a Kis Vár dombjára.

Panoráma a zsögödi szorosra

Panoráma a zsögödi szorosra Zsögödfürdő 37,98 km-re
Zsögödfürdő Csíkszereda déli kijáratánál található, a város egyik, szépen rendben tartott szabadtéri, ásványvizes fürdője. Itt nehezebb dolgunk akadt - Az egész oldal tele volt kivágott fenyőkkel. Az oldalban - Hát igazán nem volt okos dolog kivágni a fenyőcskéket, de azért egy kis keresés után elékerült a doboz. Keresés a domboldalon - Többször jártam erre felé, nem tűnt különösebben nehéznek a feladat, miután gps-el felfegyverkezve indultam felkeresni a rejteket, annál inkább lelombozódtam, miután hosszasabb keresgélés után sem sikerült felfedezni a rejteket, pedig kivágott fenyőcske is, kő is akadt nem egy, ilyenformán párosítva is.

Régi székelykapu Csíkszépvíz 32,05 km-re
A székely népi építészet különleges emléke az 1799-ben készült csíkszépvízi székelykapu.

Sólyomkő-kilátó

Sólyomkő-kilátó Gorzafalva 36,71 km-re
Az Aknavásár közelében levő Gorzafalva feletti hegyoldalon homokkő sziklák találhatók. Kőszínpad - Különleges kőalakzatokkal tűzdelt körutat köszönhetünk a játékvezetőnek.

Katolikus templom

Katolikus templom Kézdikővár 45,21 km-re
A középkorban a falu délebbre, a Cékáspatak völgyében feküdt, a helyet ma is Faluhelynek nevezik. Kovar - Nem tudom, hogy ti hol is kereshettetek a leiras elegge vilagos. Újra kell telepíteni a geodobozt - Bár könnyen megtörténhetik, hogy a geodoboz ott van még a helyén, a rejtekhelyet átalakítottam érdekes hely típusra. Kőkerítések között - Különleges falu.

Szentlélek-kápolna

Szentlélek-kápolna Széphavas 27,17 km-re
Vándor, aki a műúton robogsz le a százéves határig, szállj ki, és gyalogolj fel ide - a hely kultikus hangulatának élményét elképesztő körpanoráma egészíti ki. Lefele megáztunk - A rejtekhely-találkozó színhelyével szemben volt ez a Széphavas, ami mégsem volt szép havas, viszont annál szebb volt innen a kilátás. Rejtekhely találkozó - A hatodik rejtekhely-találkozó alkalmából jártunk itt. Köd - Mire felértünk, teljesen ködbe burkolózott a kápolna, észre se vettük volna, ha nem tudtuk volna, hogy hol van.

Lucs-kő

Lucs-kő 49,79 km-re
A Kis-Békás keleti oldalán húzódó domuki hegyvonulat gerincén kiemelkedő, impozáns sziklaalakulat a Lucskő. Háromkút felől a Lucs-kőhöz - A Súgó-szorossal szemközti felszíni kőfejtő felől próbálkoztunk először a megközelítéssel.

Nepomuki Szent János-kápolna

Nepomuki Szent János-kápolna Csíksomlyó 35,66 km-re
A Nepomuki Szent János-kápolna a csíksomlyói kegytemplom előtti templomkert bal oldalán áll, a kerítőfalba építve. Kápolna - Nem is tudtam, hogy ez egy rejtekhely. Hol lehet? - Hiába keresgéltünk a szószék alatt, a ládának (vagy füzetnek) hírét sem láttuk.

Dofteana Arborétum

Dofteana Arborétum Doftána 24,41 km-re
A Dofteana-szurdok felkeresése előtt érdemes megtekinteni ezt az értékes arborétumot.

Szegények feredeje

Szegények feredeje Tusnádfürdő 47,04 km-re
Szegények feredeje - Tusnádfürdő. Ha már itt jártunk - Utólag jöttünk rá, hogy a kőfal vége az nem az elején van, hanem a végén. EKE-tábor 2015 - Hát ez tényleg a szegények feredeje, ha egyáltalán a szegények is igénybe vették valaha. Feredő - Hát eléggé lerobbant egy hely.

A százkarú bükkfa

A százkarú bükkfa Farkasvész sarka 25,62 km-re
A Csíki-havasok piros kereszttel jelzett túraútvonalából, a Kolos-tető és a Sándor dombja között, a Farkasvész sarkától észak-keletre, egy meredek oldalvölgy ereszkedik alá a Fenyővize-patak völgyébe.

Négy ismeretlen magyar honvéd sírja Hegyes-havas 22,38 km-re
Négy ismeretlen magyar honvéd sírja - Hegyes-havas, 1944 augusztus-szeptember.

Kakukkhegyi erdészház 49,05 km-re
Közvetlenül a Kakukk hegy alatt található ez azerdészház, egy kis erdei tisztáson, ahonnan nagyszerű kilátás nyílik Erdővidékre. Honismereti tura - Az erdovidekiek altal szervezett honismereti turan rejtettuk el a ladat.

Szent Kinga-templom

Szent Kinga-templom Szécseny 40 km-re
A reménység szimbólumává vált deszkatemplom Borbély Gábor nevéhez fűződik - 2003 július elején az átrendezés miatt költöztették a Szécseny nevű dűlőbe, a Hargita lábához. Zárt deszkatemplom, üres rejtek - Ezt a rejtést már rég meg kellett volna keressem. Újrarejtés a Rejtők napja alkalmából - Ma május elseje, a Rejtők napja a játszóterünkön.

Mária oltár

Mária oltár Büdös-hegy 45,21 km-re
A Büdös hegy oldalában nagyon sok a látnivaló - Érdemes bejárni alaposan a környéket, van érdekesség bőven. Szűz - Megtaláltam,elég sokat kellett várnom míg egyedül maradtam,de aztán tiszta lett a levegő. Ahol meg nem jartam - Nagyon sokat jartam a barlanghoz fel, de meg ezen az uton nem. Üres zacskó - Sokszor voltunk a barlangnál, és a Mária-oltárhoz közelítve úgy tűnt ez rövidebb út a barlanghoz, mint a megszokott.

Krisztus lábnyoma

Krisztus lábnyoma Avas-tető 41,08 km-re
Az Almás rétről az Olvasó pusztán keresztül felmásztunk az Avas-tetőre. Kerozin és Natur Radler - Van egy frissen ledöngölt, kavicsos út, amelyen ki lehet jutni a tetőre. Újrarejtve - A doboz újrarejtve szemléli a kilátást a Nyavalykára, az Olvasó pusztára, a Szent Mihály hegyre, és az Almás várára. Összekevert helynevek - A világhálón Avas-tetőként említett csúcs a térképeken különböző, megtévesztő és összekevert elnevezés alatt jelenik meg.

Martonosról Ozsdola fele 49,27 km-re
A Felsőháromszék legfelső csücskében vándorolva megcsodáltuk a medencét Kézdimartonos és Ozsdola között félúton. Elso tobbek kozott - Na meg ilyent, hogy elso legyek egy haromszeki rejteknel.

Úrkápolna

Úrkápolna Csíkszentkirály 37,12 km-re
Csíkszentkirálytól délre eső temető közepén egy elég nagy kápolna áll, kőkerítéssel körülvéve. Isti túra 3. láda - Nagyon pofák voltak azok a régi kőkeresztek, amiket az orgonabokrok bevettek. Kakukk-hegyi barangolások IV - Mielőtt negivágtunk volna a kakukkhegyi túrának, elmentünk borvízet tankolni. Nagyon könnyen megtaláltuk - A koordináta nagyon pontos, a füzet szerint hatodik bejegyzők vagyunk.

Sziklavilág

Sziklavilág Szent Anna-tó 47,64 km-re
A Csomád hegytömb déli részén, Közép-Európa egyetlen épen maradt vulkáni kráterében keletkezett csapadékvizből a Szent Anna-tó. V. - A Szent Anna-tó környékén ez volt az ötödik és egyben utolsó láda, amit megtaláltunk. Szép kőfolyam - A Szent Anna kápolna után indultunk ezt a ládát megkeresni. A letöltött rejtekfotó segített - Az itt elrejtett geodoboz már több alkalommal eltűnt, és több újrarejtés is volt már.

Biális-kúria

Biális-kúria Csíkszentmihály 34,04 km-re
A Biális-kúria Csíkszentmihály faluban található, a 254 A szám alatt - a 19-dik század elején, az 1800-as években épült.

Koncsag borvíz

Koncsag borvíz Tusnádfürdő 46,34 km-re
A Koncsag borvíz a tusnádfürdői állomás feletti, az Olton átívelő vasúti híd jobb oldali részén található borvízforrásások egyike. A hazak mogott - A hazak mogott hatramentunk a borvizhez azelott egy par nappal meg voltam ott de akkor sajnos elfelejtettem megnezni hogy vane geodoboz. Tusnádfürdői séta - Mivel csak utólag olvastam el a leírást, így nem tudva a segédpontról sem, az erdei útról közelítettük meg. Tusnádfürdői kirándulás 8 - Az Olt hídjával egyenesen szemben levő utcán mentünk ki az erdőbe.

Borvízforrás

Borvízforrás Zsögödfürdő 38,23 km-re
Zsögödfürdő, a Borszékkal egyidős fürdőtelep, Csíkszereda déli kijáratánál, az Olt jobb partján található. Legyen egy ilyen rejtés is - Én már többször is ellenőriztem a rejtést, és a geodoboz mindig a helyén volt. Végre megvan - Sokadjára keresem. Ládaellenőrzés - Ma este kibicikliztem Zsögödfürdőre, a borvízforráshoz.

Vízimalom

Vízimalom Gyimesközéplok 25,58 km-re
A gyimesközéploki vízimalom a XIX-dik században épült, magánterületen található.

Katolikus templom

Katolikus templom Kézdiszárazpatak 43,24 km-re
1620-ban Peselnek helyett Szárazpatak az anyaegyház, ami feltételezi, hogy temploma volt azelőtt is. Sírbolt - Mivel útba esett, megkerestük. Szárazpatak - Gyakran suhanunk vagy biciklizünk át a falun. Út mellett - A sírboltot megtaláltuk, de a dobozt nem.

Zúgó-vízesés

Zúgó-vízesés Jávárdipataka 32,76 km-re
A Gyimesek egyik különösen szép vidéke Jávárdipataka, ahol a jellegzetes hegyi faházak közt csörgedező patakot a természet vízeséssel teszi még szembetűnőbbé. Másfél ág üzemel, most csak takarékon - A doboz meglett, a Zógó üzemelt, de csak takarékon. Felejthetetlen élmény volt - A Szent Antal kápolnától tovább haladtunk az úton nyugat fele. Nem sikerült megtalálnom a dobozt - Ahogy láttam nagyon forgalmas hely.

Katonasír az Áldomás-pataka aljában 18,96 km-re
Négy magyar honvéd sírja felett felállított emlékkereszt.

Kerek-kő

Kerek-kő 49,5 km-re
A Kerek-kő a Hagymás-hegység vonulatának egyik legimpozánsabb sziklaóriása. Geomarcipán, avagy meglepetés a csúcson - Meghívást kaptam egy Háromkúton és környékén, túrázással és rejtéssel eltöltendő hétvégére.

Alsóbogáti-forrás

Alsóbogáti-forrás Csíkrákos 40,59 km-re
A bogáti kápolna alatt több borvízforrás fakad, egyik forrás vizét az 1938-ban közadakozásból épített melegített borvízfürdő hasznosította.

Pásztorbükk

Pásztorbükk Csíkszentdomokos 38,57 km-re
Csíkszentdomokos határában, a Pásztorbükk nevű csúcs alatt 1816-ban emlékkeresztet állítottak, mely szomorú történelmi eseményre emlékeztet. Nagy hóvihar - Az Antalok patakától indulva, a Hármaskő és a Kondra kereszt érintésével zarándokoltunk a Pásztorbükkre. Nem volt beírás - Én voltam az elsö. Volt még bejegyzés a füzetben? - Gratululálok Gábor.

Bükkfa a Kolos-tető mellett

Bükkfa a Kolos-tető mellett 25,37 km-re
A Kolos-tetőtől északkeletre található a környék legidősebb bükkfája, kerülete 3,6 m.

Berecz asztala

Berecz asztala Kézdiszentlélek 46,34 km-re
A Perkő délnyugati oldalában egy sziklacsoport vonja magára a figyelmet. Sokszor jártunk már itt - Sokszor jártunk itt, s nem sejtettük hogy kincstalálat lesz a vége. Asztal - A rejteket többször is körbejártam.

Bálványosvár

Bálványosvár Bálványosfürdő 44,92 km-re
A Bálványos-hegy kúp alakú csúcsán népvándorlás kori székely vár található, melynek keletkezését a történelmi dokumentumok a X-XI-dik századra vezetik vissza. Székely zászló - Miután felmásztam a várhoz, hiába kerestem a dobozt. Ami sok, az sok - Na most mar, ha a Budos hegysegben barangoltunk felkerestuk a legendas Balvanyos varat is. Bálványos I - Elindultunk egy kis bálványosi kirándulásra.

Kőmosó-tó

Kőmosó-tó Csíkrákos 38,69 km-re
A Göröcsfalva közelében levő, benyúló földnyelvvel rendelkező, a rejtő által Nyelves-tónak keresztelt tó, az újabban elhelyezett irányjelző táblákon Rákosi tó elnevezéssel jelenik meg. Rákosi tó - Ez a rejtekhely volt abban a pillanatban a lakhelyemhez legközelebb levő, nem saját, általam még meg nem keresett. Hej halászok - Körbejártuk, nézelődtünk, kavicsbánya, vadkacsa, halász volt a környéken. Az esti séta második állomása - Elég szép a látvány, nem zavart meg senki a keresésben, de sajnos mégsem találtuk meg a dobozt.

[ Fel ↑ ]
Vajas-forrás

Vajas-forrás Homoródfürdő 62,63 km-re. A Vajas borvízforrás a Lobogó vendéglő és panzió épületének háta mögött található, egy betonból és kockakövekből kiépített gödörben.

Lobogó-borvízforrás

Lobogó-borvízforrás Szentkeresztbánya 60,8 km-re. A Lobogó-borvízforrást a házak között, egy mellékutcán lehet megközelíteni.

Jézus Szent Szíve kápolnája

Jézus Szent Szíve kápolnája Gyergyószentmiklós 57,61 km-re. Gyergyószentmiklósnak a Gyilkos-tó felé tartó kijáratánál, a Békény- és a Vár-pataka között, meredek sziklaszirt tetején áll a kápolna. A multiből egy pont van meg - Mivel ezúttal is gyalog (vonattal) voltunk, és a 40 km-es körút sok lett volna a szilveszteri zuhogó esőben. A Gyergyói EKE ládasorozata - Miután egész nap a Gyergyói EKE ládasorozatát kerestük. A láda rendben van - A láda a kápolna közelében rendben van, még egy kicsit álcáztam mert látszott a nejlon zacsko.

Kőmező-patak zuhatagsora

Kőmező-patak zuhatagsora Vargyas-szoros 62,32 km-re. A Kőmező északnyugati részéből ered a Vargyas-patak baloldali mellékpataka, a Kőmező-patak.

Nádasszéki sósfürdő

Nádasszéki sósfürdő Szeltersz 60,33 km-re. Szeltersz egyik nevezetessége a nádasszéki sósfürdő, vagy banyaúsztató - Balázs József- vagy Fekete-fürdő néven is ismerik.

Mária-borvízforrás Darabonta Vargyas 67,55 km-re. A Kormos és Vargyas vize egyesülésénél, a Darabonta nevű helyen fakad fel e térség legjelesebb ásványos forrása, a rákosi borviz, melyet gyakran borszéki gyanánt is hordanak szét.

Csalhó-kolostor

Csalhó-kolostor 62,07 km-re. A Csalhó-kolostort 1992-1993 között építették, és az Urunk színeváltozása jegyében szentelték fel.

Ravaszlik Egres-patak völgye 60,73 km-re. Tortomától csekély távolra a Hermánból Bardóczra vezető út mellett van egy most össze omladozott, Ravaszlik-nak nevezett sziklaüreg, mely régi harczias időkben a vidék lakóinak erőditett védhelyül szolgált.

Katolikus templom Kápolnásfalu 59,43 km-re. A Csíkszeredát Székelyudvarhellyel összekötő országúton hagyjuk el Szentegyházát.

Fingós borvíz

Fingós borvíz Kisbacon 56,39 km-re. Derültséget keltett a forás neve, csalódás volt az állapota. Borvíz - Elég körülményes volt megtalálni a helyet, jó nagyot kell kerülni a sok bekerített magánterület miatt. Kertek hatanal, bujkalva - Hat ami igaz az igaz, ez egy elegge izgalmas rejtes.

Bod Peter mellszobra Csernaton 56,8 km-re. Bod Peter mellszobra Csernaton 2001

Református templom Kisbacon

Református templom Kisbacon 59,36 km-re. Eredetileg Nagybacon filiája volt, 1734-ben lesz önálló és 1794-ben épül mai temploma. Kisbaconi torony - Szép karcsú torony, gondozott templom. Templom - Épp az utolsó pillanatban sikerült bemennünk a templomba.

Asztalkő a Csalhóban 64,28 km-re. Ha Durau-ból megyünk a Toaca csúcs felé, a La Morminte nyeregben az emlékkereszttől nem messze kilátópont található, melyre ha felmászunk a tetején érdekes formációra bukkanunk.

Homokkő képződmények

Homokkő képződmények Homoródalmás 65,4 km-re. Homoródalmás felől a Vargyas-szoros felé vezető út bal oldalán, a domboldalban látványos homokkőképződményeket láthatunk. Térképnéző - Hol lehet megnézni a rejtekhelyeket a térképen?Most csak a gps koordinátákat lehet látni. A Térképek feliratú doboz - Bármelyik rejtekhely ládaoldalán, a jobb oldalon, felül, a Térképek feliratú dobozban levő hivatkozásokra kattintva. Térképnéző - Köszönöm az információt.

Égető kemencék

Égető kemencék Fenyves-patak völgye 50,81 km-re. A Fenyves-patak völgyében, a Buzgó borvíztől 1 km-re északra, az út egy kisebb tisztást kerül meg.

Örmény templom

Örmény templom Gyergyószentmiklós 59,28 km-re. A Gyergyói-medence keleti felében, a Marosba ömlő Békény-patak partján terül el Hargita megye harmadik legnagyobb városa. Sétányt alakítanak ki a templom körül - Területrendezési munkálatok kezdődtek a gyergyószentmiklósi örmény templom fala mellett.

Fekete János főesperes szobra Gelence 57,29 km-re. Fekete János főesperes szobra, 2007 - Gelence.

Felső Vészfarki-forrás

Felső Vészfarki-forrás Homoródfürdő 62,2 km-re. A Felső Vészfarki borvízforrás Homoródfürdő keleti végében található.

Csipkés népi feredő Zabola 61,68 km-re. A Csipkés népi feredő Zabolán, a Csipkés tábor mellett található, 2018-ban építették meg.

[ Fel ↑ ]
© 2005-2024 Rejtekhely.ro. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás és kirándulás. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.