Cycle Map Valea Boros Lunca de Jos - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Hargita megye

Borospataka - Gyimesközéplok - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Borospataka - Gyimesközéplok

Borospataka - Gyimesközéplok

..

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.

***

Néhány kép a Borospataka - Gyimesközéplok képtárból:

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Borospataka Gyimesközéplok rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Érdekes helyek a közelben:
* Vízimalom 3.42 km-re - A gyimesközéploki vízimalom a XIX. * Utusaly-völgyhíd 4.37 km-re - Az Utusaly-völgyhíd 140 m hosszú és 30 m magas, központi része párhuzamos övő, rácsozott, felsőpályás szerkezető, boltozott részekkel. * Négy ismeretlen magyar honvéd sírja 4.44 km-re - Négy ismeretlen magyar honvéd sírja - Hegyes-havas. * Régi sáncok 4.59 km-re - A gyimesfelsőloki régi sáncokat 1701-1702-ben építették a tatár betörések ellen. * Sarlós Boldogasszony kápolna 5.38 km-re - * Magyar és román katona sírja 5.63 km-re - Egy magyar és egy román katona sírja a Buha-patak hídjánál, a 12/a úton, egy építkezési lerakat előtt, Pál Péter földjén. * Egy ismeretlen német katona sírja 5.67 km-re - Egy ismeretlen német katona sírja - Bilibókszer, 12/a főút mellett, a Buha-pataktól kb. * Rudolf Stuter bajor katonatiszt sírja 5.8 km-re - Egy német, valószínűleg bajor katonatiszt, Rudolf Stuter sírja. * Lóvészi állomás és alagút 6.51 km-re - A lóvészi alagút kijárata közelében volt a 17. * Világháborús katonák sírja 6.83 km-re - Ötven, név szerint ismert I.

Néhány székely szó jelentése:
Sörömpöl = Jő-megy. Süfütölés = Készülődés, sifitelés. Sugonyék = Szerény méretű valami. Süllög = Sistereg. Sutu = Papírzsák. Sutu = Nagy hidegben a csizma fejére húzott, posztóból készült alkalmatosság. Szagó bogár = Katicabogár. Száraz koma = Tiszteletbeli koma, aki nem keresztelt. Szemerkél = Permetező, szitáló eső.

- Hargita megye

Turisztikai látnivalók a közelben


Sebő Ödön keresztje
Sebő Ödön keresztje
A térkép szerint egy keresztnek kellett volna következni a gerincen, de bárhogy tekergettem is a nyakam, nem találtam meg.
Sziklavilág
Sziklavilág
Sötétpatak az Erős-hegy lábánál található.
Bagolyvár
Bagolyvár
Görbepataka település Bagolyvár elnevezésű csodálatos sziklaképződménye, impozáns sziklacsúcsa a második világháború idején fontos stratégiai szerepet töltött be.
Egy viadukt a Gyimesekben
Egy viadukt a Gyimesekben
Ládagazda: trekkingklub A gyimesi (vagy csíkgyimesi) vasút megépítésével a Keleti-Kárpátok első vasúti összeköttetése jött létre Erdély és Moldva között.
Bunkerek az Árpád-vonalon
Bunkerek az Árpád-vonalon 4.46 km-re
RH4550 Bunkerek az Árpád-vonalon Gyimesközéplok
Szent Benedek-kápolna
Szent Benedek-kápolna
Görbepataka falu Gyimesfelsőlok községhez tartozik.
Régi zsidó temető
Régi zsidó temető 4.83 km-re
RH4549 Régi zsidó temető Gyimesközéplok
Hármaskő és a Kondra-kereszt
Hármaskő és a Kondra-kereszt
A Hármaskő a Csíki-havasok északi részében, a Kondra-kereszt turisztikai csomópontjától délkeletre található.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • Mintha mézeskalácsból lennének - Sok kicsi mesebeli házikó, meg ne kóstold, nem mézeskalácsból van, és a boszorkány sem leselkedik...
 • Előadás előtt, a kerítés után - A pünkösdi geotúra-geocitrom után a nap utolsó programpontja számomra a Magyar Nemzeti Táncegyüttes előadása volt, melyet a borospataki skanzen színpadán tartottak...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.