Sziklavilág - Setétpataka - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Valea Intunecoasa Lunca de Jos - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Hargita megye

Sziklavilág - Setétpataka

Sötétpatak az Erős-hegy lábánál található. A Gyimesközéplokhoz tartozó falut szórványos házcsoportok alkotják. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***
Néhány kép: Sötétpatak fölötti szikla Sötétpatak házai Sötétpatak völgye Borospataka Sziklatorony A török basa Szibériai hamuvirág... *

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Sziklavilág Setétpataka rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
13998 Sarlós Boldogasszony kápolna. 14077 Bunkerek az Árpád-vonalon. 14915 Sebő Ödön keresztje. A térkép szerint egy keresztnek kellett volna következni a gerincen, de bárhogy tekergettem is a nyakam, nem találtam meg. 14978 Régi zsidó temető. 15273 Régi sáncok. A gyimesfelsőloki régi sáncokat 1701-1702-ben építették a tatár betörések ellen. 16061 Lóvészi állomás és alagút. A lóvészi alagút kijárata közelében volt a 17. 17697 Magyar és román katona sírja. Egy magyar és egy román katona sírja a Buha-patak hídjánál, a 12/a úton, egy építkezési lerakat előtt, Pál Péter földjén. 17936 Egy ismeretlen német katona sírja. Egy ismeretlen német katona sírja. 17998 Négy ismeretlen magyar honvéd sírja. Négy ismeretlen magyar honvéd sírja. 18112 Ladók- vagy Cifra-völgyhíd. A Ladók-völgyíd a lóvészi állomás közvetlen közelében fekszik, hossza 112,45 m, a völgy legmélyebb pontja felett a pályaszint 31 m. 18652 Rudolf Stuter bajor katonatiszt sírja. Egy német, valószínűleg bajor katonatiszt, Rudolf Stuter sírja. 19104 Fa harangláb. Urunk színeváltozása római katolikus fa harangláb. 19126 Hidegség. Hidegség a Gyimesek második legrégebbi települése a Gyimesi-szorosnál létrejött Sáncpataka után. 21226 Hegyi menedékhely. A Naskalat-csúcs közelében felállított faházikót a fehérmezei és Ördög-tavi hasonló létesítménnyel együtt, 2010 nyarán helyezték el a Hargita megyei tanács programja keretében, önkéntes és hivatásos hegyimentők. 21628 Naskalat-csúcs. A Naskalat a Csíki-havasok kopasz fejű, hullámos hátú nagy öregje. 23038 Széphavas. Szoborállításra készül Szépvíz.

Néhány székely szó jelentése:
Egybe mönyök = Mindjárt megyek. Éha = Rud tartó. Ehejré = Eddig. Ehejt = Itt. Eherré = Errefelé. Eisze = Azt hiszem.

Természeti értékek - Hargita megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Borospataka 2.44 km-re
RH1565 Borospataka Gyimesközéplok
Bagolyvár
Görbepataka település Bagolyvár elnevezésű csodálatos sziklaképződménye, impozáns sziklacsúcsa a második világháború idején fontos stratégiai szerepet töltött be.
Egy viadukt a Gyimesekben
Ládagazda: trekkingklub A gyimesi (vagy csíkgyimesi) vasút megépítésével a Keleti-Kárpátok első vasúti összeköttetése jött létre Erdély és Moldva között.
Vízimalom
A gyimesközéploki vízimalom a XIX.
Szent Benedek-kápolna
Görbepataka falu Gyimesfelsőlok községhez tartozik.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • Setétpatak - Gyimesbükkről visszafele megkerestük ezt a dobozt is, a házakig autóval mentünk, de onnan jöhetett a túrázás...
 • Setét nem volt, patak igen s doboz is felette - Felmásztunk a sziklákhoz, Imecs kivadászta a dobozt a rejtekből...
 • Elhanyagolt fürdő - A Vojkahavastól visszafele jövet megkerestük ezt a helyet is...
 • Nagyfőnök? - A nagyfőnök rejtett? Nem...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.