Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Sziklavilág - Setétpataka - Túracélpont-adatbázis és turisztikai tudástár - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Sziklavilág - Setétpataka

Sziklavilág - Setétpataka | Hol van ez a hely?

Sötétpatak az Erős-hegy lábánál található. A Gyimesközéplokhoz tartozó falut szórványos házcsoportok alkotják. A szép házak jellegzetes, négyszögű beosztású kertjei hosszan felfutnak a meredek hegyoldalakon...

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Sötétpatak fölötti szikla Sötétpatak házai Sötétpatak völgye Borospataka Sziklatorony A török basa Szibériai hamuvirág. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Sziklavilág Setétpataka fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22741 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel Setétpataka és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Sziklavilág! Érdemes regisztrálni!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A legközelebbi település Sötétpatak, 0.63 km távolságra található.
Szállás

Szállás Sötétpatak - Hargita vármegye


Keress szállást Sötétpatak közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Fotóalbum, 2.59 km-re levő látnivalókkal: Bagolyvár - Görbepataka, Gyimes (15 kép). Görbepataka település Bagolyvár elnevezésű csodálatos sziklaképződménye, impozáns sziklacsúcsa, a második világháború idején fontos stratégiai szerepet töltött be.
14714750381100
14714750391101
14714750401102
14714750411103
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Sziklavilág Setétpataka közelében?
Hármaskő és a Kondra-kereszt. 3.8 km-re. Egy hármas tagozódású, triászkori dolomitmészkőből álló sziklaszirt, mely őskori kristályos alapkőzeten áll. Transzgyimes - A Transzgyimes immár örökre beleégett a tudatunkba. (itt geodobozt is lehet keresni)
Sarlós Boldogasszony kápolna. A lourdesi szűz. - Azért az utóbbi időben szerencsére leaszfaltoztak egy-két utcát, itt a Gyimesekben, mert hajdanában, ilyenkor nagyon meg volt olvadva. Bunkerek az Árpád-vonalon. Bunkersorozat - A geodoboz a helyén van. (érdekes hely geoládával) Alagút felett. Amíg a vonat a vasúti alagútban haladhat, mi az alagút felett sétálhatunk az Utusaly vasúti megálló és a lóvészi állomás között. (különleges hely geodobozzal)
Sebő Ödön keresztje Hargita megye. Nem volt vitás, hogy ez a kereszt a térképfelvétel idején még létezett,. Hát az úgy volt, hogy... - Ezen a helyen először radupuscarciuc rejtett, a román nyelvű geotrekking felületen volt bejelentve a rejtés. (itt geodobozt is lehet keresni)
Régi zsidó temető. Apró temető - A doboz a helyén van, és megtalálta jkgabor is! Az apró temető valóban teljesen el van hanyagolva. Régi sáncok. A sáncok az első katonai felmérésen is jól láthatóak.
Lóvészi állomás és alagút Hargita megye. A lóvészi alagút kijárata közelében volt a 17. Királynénk nyomában - Nagy mérnöki alkotás volt az alagút, és korához képest - no meg több "felszabadítás" ellenére - jó állapotban van.
Magyar és román katona sírja. Egy magyar és egy román katona sírja a Buha-patak hídjánál, a 12/a úton, egy építkezési lerakat előtt, Pál Péter földjén.
Egy ismeretlen német katona sírja. Négy ismeretlen magyar honvéd sírja. Négy ismeretlen magyar honvéd sírja - Hegyes-havas.
Ladók- vagy Cifra-völgyhíd. A Ladók-völgyíd a lóvészi állomás közvetlen közelében fekszik, hossza 112,45 m, a völgy legmélyebb pontja felett a pályaszint 31 m. Üres az első hely - Szerénységből meghagytam az üres első helyet, hátha még valakit arra késztet, hogy meglátogassa ezt a szép kőhíd maradványt, mert érdemes.
Rudolf Stuter bajor katonatiszt sírja. Kőkereszt a 12/A út mellett, a jobb oldalon.
Fa harangláb Hargita megye. Urunk színeváltozása római katolikus fa harangláb - Hidegség. Temető - Amint közelebb kerültem a haranglábhoz, már messziről látszott a doboz, a deszka alatt.
Hidegség. Hidegség a Gyimesek második legrégebbi települése a Gyimesi-szorosnál létrejött Sáncpataka után.

Sziklavilág Setétpataka románul - in limba romana: Valea Intunecoasa

[ Fel ↑ ]

Természeti értékek - Hargita megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Setétpataka térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Sziklavilág gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

 • Setétpatak - Gyimesbükkről visszafele megkerestük ezt a dobozt is, a házakig autóval mentünk, de onnan jöhetett a túrázás...
 • Setét nem volt, patak igen s doboz is felette - Felmásztunk a sziklákhoz, Imecs kivadászta a dobozt a rejtekből...
 • Elhanyagolt fürdő - A Vojkahavastól visszafele jövet megkerestük ezt a helyet is...
 • Nagyfőnök? - A nagyfőnök rejtett? Nem...
 • áfa nelkuli szamlat kerek - Elkovetkezendo kirandulasaim alkalmaval mielott elindulnek rendelek joidot...
 • A nagyfőnök rejtese - ...

Sikerült eljutni Setétpataka környékére? Tetszett a Sziklavilág? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8224 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Borospataka
Borospataka 2.44 km-re
RH1565 Borospataka Gyimesközéplok
Bagolyvár
Bagolyvár
Görbepataka település Bagolyvár elnevezésű csodálatos sziklaképződménye, impozáns sziklacsúcsa a második világháború idején fontos stratégiai szerepet töltött be.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3582 helyszínt mutattunk be.

[ Fel ↑ ]
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.