Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Sziklavilág - Setétpataka - Új turisztikai látnivalók - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Geotrekker

Sziklavilág - Setétpataka | Hol van ez a hely?

Sötétpatak az Erős-hegy lábánál található. A Gyimesközéplokhoz tartozó falut szórványos házcsoportok alkotják. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Sötétpatak fölötti szikla Sötétpatak házai Sötétpatak völgye Borospataka Sziklatorony A török basa Szibériai hamuvirág. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Sziklavilág Setétpataka fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel Setétpataka és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Sziklavilág! Érdemes regisztrálni!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és látnivalók vannak a Sziklavilág Setétpataka közelében?
Hármaskő és a Kondra-kereszt. A Hármaskő a Csíki-havasok északi részében, a Kondra-kereszt turisztikai csomópontjától délkeletre található. (látnivaló és geodoboz)
Sarlós Boldogasszony kápolna Hidegség. Bunkerek az Árpád-vonalon Gyimesközéplok. (érdekes hely geoládával) Sebő Ödön keresztje Ugrapataka. 4.7 km-re. A térkép szerint egy keresztnek kellett volna következni a gerincen, de bárhogy tekergettem is a nyakam, nem találtam meg. (látnivaló és geodoboz)
(érdekes hely geoládával) Régi sáncok Gyimesfelsőlok. A gyimesfelsőloki régi sáncokat 1701-1702-ben építették a tatár betörések ellen.
Románul - in limba romana: Valea Intunecoasa

Természeti értékek - Hargita megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Setétpataka térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Sziklavilág gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás a térképen

Néhány hozzászólás


 • Setétpatak - Gyimesbükkről visszafele megkerestük ezt a dobozt is, a házakig autóval mentünk, de onnan jöhetett a túrázás...
 • Setét nem volt, patak igen s doboz is felette - Felmásztunk a sziklákhoz, Imecs kivadászta a dobozt a rejtekből...
 • Elhanyagolt fürdő - A Vojkahavastól visszafele jövet megkerestük ezt a helyet is...
 • Nagyfőnök? - A nagyfőnök rejtett? Nem...
 • Sikerült eljutni Setétpataka környékére? Tetszett a Sziklavilág? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.


Turisztikai látnivalók a közelben


Borospataka 2.44 km-re
RH1565 Borospataka Gyimesközéplok
Bagolyvár
Görbepataka település Bagolyvár elnevezésű csodálatos sziklaképződménye, impozáns sziklacsúcsa a második világháború idején fontos stratégiai szerepet töltött be.
Egy viadukt a Gyimesekben
Ládagazda: trekkingklub A gyimesi (vagy csíkgyimesi) vasút megépítésével a Keleti-Kárpátok első vasúti összeköttetése jött létre Erdély és Moldva között.
Vízimalom
A gyimesközéploki vízimalom a XIX.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Felhasználóink eddig több mint 3.550 természeti értéket és történelmi-kulturális vonatkozású helyszínt mutattak be, a Kárpát-medencében.


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.