Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Sóhát és Sószoros - Parajd - Új turisztikai látnivalók - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Geotrekker

Sóhát és Sószoros - Parajd | Hol van ez a hely?

Parajd belterületétõl délnyugatra fekszik a Sóhát 8 hektár kiterjedésű természetvédelmi területe. Legmagasabb pontja a Sóhegy (576 m). Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Sóiszap feredő 1 Sóiszap feredő 2 Sóiszap feredő - tábla Sókarfiol Sósforrás Sóhát Sóhát Természetvédelmi terület Legelésző tehenek Sóhát 9415. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Sóhát és Sószoros Parajd fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel Parajd és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Sóhát és Sószoros ! Érdemes regisztrálni!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és látnivalók vannak a Sóhát és Sószoros Parajd közelében?
Szikla a Siklódi-kő lábánál. (turisztikai hely geoládával) Siklódi kő. A keményre összecementálódott kőzet ellenállva az időjárásnak látványos, 10-40 m magas falakban, tornyokban maradt meg, több száz méteres hosszúságban.
Kisfenyős-kő Parajd. Rabsonné várával szemben, a Kis-Küküllő másik oldalán, érdekes sziklaképződményeket fedezhetünk fel. (látnivaló és geodoboz)
Fiastetői kilátó. A kilátót 2006 július 22-én avatták fel, ötlete Dr.
Laposlik Korond. A területén található a Bugyogó nevű forráscsoport. (itt geodobozt is lehet keresni)
A temető kápolnája Atyha. .. de az idők változtak. Mára időutazással felérő kaland vár az idelátogatóra. Lelket erősíts, zubbonyt igazíts, irány Atyha, lépés, indulj! (atyha.hu) (itt geodobozt is lehet keresni)
Várnyaka Kápolnásmező. 6.1 km-re. Várnyaka a Parajd és Kápolnásmező közötti utat lezáró töltésvonal neve, a Kis-Küküllő és a Juhod völgyei közötti gerincen található.
Korondi sóskút. Vizének használatát már Mária Terézia idejében szabályozták.

Természeti értékek - Hargita megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Parajd térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Sóhát és Sószoros gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás a térképen

Néhány hozzászólás


 • Új doboz - Rejtettem egy új dobozt a Sószorosban...
 • Deszkákon - Többször jártam a szorosban, de még a tanösvény előtt...
 • Nem volt bozótvágó késünk - A tavasz első kiruccanása volt...
 • Y a köbön - Bár sok az Y, csak néhány korhadt, s az igazi a medvenyomtól mindjárt balra...
 • Sikerült eljutni Parajd környékére? Tetszett a Sóhát és Sószoros ? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.


Turisztikai látnivalók a közelben


Trópusi lepkeház Parajd
A parajdi trópusi lepkeház páratlan élményt kínál a látogatóinak.
Parajdi Sóbánya
Nyugat felől jövet Parajd Hargita megye kapuja.
Fordított házikó
Feje tetejére állt a világ.
Kincses Kodáros dombja
Kincses Kodáros dombja a Sóvidék legendás helye.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Felhasználóink eddig több mint 3.550 természeti értéket és történelmi-kulturális vonatkozású helyszínt mutattak be, a Kárpát-medencében.


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.