Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Naszály-vízesés - Turisztikai látnivalók - Bejelentkezés/Regisztráció
 


Naszály-vízesés turisztikai látnivalói

Naszály-vízesés ..

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***

Néhány kép a Naszály-vízesés képtárból:

Vízesés
Vízesés
7007
7007
7008
7008
Ferde vízfolyás
Ferde vízfolyás
Lépcső zuhatag
Lépcső zuhatag

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Naszály-vízesés fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22623 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Naszály-vízesés!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A legközelebbi település Úzvölgye, 5,49 km távolságra található.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Naszály-vízesés közelében?
- Úzmezei víztároló 5,1 km-re. A gát - A rejtekhelyről gyönyörű kilátás nyílik a gátra és a tó felső részére.
- Kápolna az Úz völgyében 5,2 km-re. Kápolna - A temetőkertbeli megemlékezésből hazafelé útba ejtettük a kápolnát.
- Honvédsírok az Úz völgyében 5,8 km-re. Az I. Háborúk szele - Részt vettünk a megemlékezésen. (itt geodobozt is lehet keresni)
- Nemere tavai Nemere-hegység 8 km-re.
- Nagy-Nemere-csúcs Nemere-hegység 8,3 km-re.
- Lápos remetelak romjai Dormánfalva 8,9 km-re. A Csíki-havasok hasonló nevű hegye alatt található Lápos-remetelakot egy szerzetes építette 1737-ben, majd 1850-ben egy tűzvész martaléka lett. (látnivaló és geodoboz)
- Kis-Nemere nyerge Nemere-hegység 10,4 km-re.
- Fáraó-szikla Kománfalva 10,8 km-re. Fáraó-szikla - Kománfalva. Fáraó két emberfejjel - Érdemes leereszkedni a patak medrébe is, ahol szintén látványos kőzetrétegek láthatóak, melyek hasonlóak az út mentén levőkhöz. (különleges hely geodobozzal)
- Kőgomba Kis-Nemere 10,8 km-re. A Kis-Nemere körül elszórtan több gomba-, torony- vagy piramisszerű sziklaképződmény található. (különleges hely geodobozzal)
- Saj havasa Csíki-havasok 10,9 km-re. A Saj havasa 1553 m magas, a Csíki-havasok legmagasabb csúcsa.
- Kislépcső-vízesés Kománfalva 11 km-re. A kománfalvi medence, beleértve a várost is, a Csíki-havasok északkeleti lábánál helyezkedik el. A nehezebb megközelítés - Az erdő mélyében levő vízesést több módon is meg lehet közelíteni.
- Magyar-Nemere-csúcs 11,1 km-re. A csúcson egy lapos sziklakilátó található, ahol tiszta időben szép kilátás tárul elénk.
- Dofteana-szurdok Doftána 12,5 km-re. A 1,5 km hosszú szurdokban több, kis vízesés található. Zöld erdő mélyén, kis patak szélén - Ez a rejtekhely egy élmény, a visszahajló kő, a kis vízesések és a nagy erdő adják a hangulatot.
- Szélkapu Nemere-hegység 12,5 km-re.
- Maguricea-domb Dormánfalva 13,1 km-re. A Maguricea-domb Dormánfalva város felett emelkedik, az Úz-Csobányos vízválasztón, az Úznak a Tatrosba történő befolyása közelében.
- Tanyavilág Csobános 13,3 km-re. Csobános Hargita és Bákó megye határán kettészakított falu.
- Tömlőhozó-ösvény Csutakos 13,5 km-re. A Fehérkői Szent István borvíztől tovább a Tömlőhozó ösvényen a köves úton felkapaszkodtunk a gerincre. A Csíki-havasok gerincére a Tömlőhozó-ösvényen - Miután a Szent István-borvízforrásnál újrarejtettem a felújítás alkalmával eltűnt geodobozt, az ösvényjáró kocsival :-) kikapaszkodtam a Csíki havasok főgerincére, a Csutakos-csúcstól nem messze található rejtekig.
- óriás köve Aszó 13,9 km-re.
- Katonai bunkerek Keresztes hegyese 13,9 km-re. Az első világháború alkalmával számos katonai létesítményt hoztak létre a tetején.
- Minimum Party Kászonaltíz 14,6 km-re. Az Uz völgye fele vezető út mellett, a Tiszás patak torkolatánál, ott ahol csak a madár jár, a 19. Kászon 2 - Második állomásunk a táborhely volt.
- Nagy-Sándor-csúcs Nemere-hegység 14,8 km-re. A Nemere a Keleti-Kárpátok külső hegykoszorújának középső részéhez tartozik.
- Dofteana Arborétum Doftána 14,8 km-re. A Dofteana-szurdok felkeresése előtt érdemes megtekinteni ezt az értékes arborétumot.
- Aszó tava 15,2 km-re.
- Szent István-borvízforrás Fehérkő Kászonfeltíz 15,2 km-re. A fehérkői Szent István-borvízforrást 2014 augusztusában újították fel, alapítványok támogatásával, valamint Kászonaltíz község tanácsának, közbirtokosságának, és helyi önkéntesek segítségével. Volt, nincs - A Tömlőhozó ösvényen indultunk felfele, s benéztünk ide is friss vízért, A doboz nincs már meg sajnos, és nem volt nálunk másik hogy pótoljuk.
- Foroja-tó Tarkő-hegység 15,9 km-re. Forozsa-tó - Ágas község. A három melltartó tava - A rejtekhelyet legkönnyebben a Foroja-patak mentén lehet megközelíteni, Diaconesti nevű faluból, ott ahol a Foroja-patak és a Tatros találkozik.
- Kotlott borvíz Kászonfeltíz 16,4 km-re. A Kotlott borvíz forrását jelző táblának csak az alsó sora maradt meg. Megújult forrás - Ritka eset, hogy a leíráshoz képest javult az állapota a helynek.
- Vadles Veres-víz 16,4 km-re. A régi parcella szélén álló vadlesből körülnéztünk. Lesben - Megtaláltam a dobozt.
- Tárnica-tó Berzunci-hegység 18,4 km-re.
- Meleg szellőzőrepedések Tárnica-csúcs 18,7 km-re.
- Katalin-kápolna Kászonfeltíz 18,8 km-re. Keletkezéséről, építésének idejéről nem maradt fenn írásos emlék.
- Asztag-kő Esztelnek 19,8 km-re. 7 év - A geodoboz a helyén volt, a megadott koordinátáknál.
- Csinód 20 km-re. Adminisztratív szempontból Egerszékhez tartozik, mely 1950-ig Csíkszentgyörgy részét képezte.
- Csinódi bükkfák 20,1 km-re. Csinód Csíkszentmárton közelében, az Uz patak völgyében fekvő, eldugott kis csángó település, ahol 2015-ben rönkkápolna épült. Egyedül jöttem, egyedül mentem - Régóta tervezem, de nem sikerült még Csinódba eljutni.
- Tanyavilág Gyürke 20,7 km-re. Gyürke Csíkszentgyörgyhöz tartozik, személygépkocsival megközelíthetetlen.
- Balási kúria Kászonimpér 20,8 km-re. Az emeleten könyvtár és fegyvertár volt, a levéltár a világháború pusztításának esett áldozatul. Kijavitva - "Kászonimpér a legrégebbi település a medencében, először az 1332-es pápai tizedjegyzékben említik.
- Rakottyás-tető Nemere-hegység 20,8 km-re. Havasi tanyavilágban járunk itt. Séta a Rakottyás tetőre - Ezt a ládát már akkor kinéztem, amikor a Nagy-Sándor-ra készültünk.
- Veresszéki borvíz 21 km-re. A múltban a Balásiak tulajdonában volt. A keritesen kivul van - Nincs maganteruleten, a keritesen kivul van.
- Kóstelek határában 21 km-re. Első írásos említése az 1771-ből származik, a falu első telepesei a siculicidium idején, az embernyúzó katonai szolgálat és bírói ítéletek elől elbujdosó székelyek és a Moldva felől érkező görög katolikus román szökevények, szegénylegények, havasi betyárok, akik ezen eldugott havasi rengetegben keresnek menedéket. Sikertelen keresés a patak árterületén - Miután megtaláltam a Rupert Mayer emlékhelynél elrejtett geodobozt, elindultam az emlékmű mögötti szekérúton, a gps által jelzett irányba.
- Rupert Mayer emlékhely Kóstelek 21,1 km-re. Pál Pápa által 1987-ben boldoggá avatott, az első világháború során itt megsebesült P. Az új úton - Most az új úton ereszkedtünk be Kóstelekre, a Szellő tetőről.
- Katolikus templom Nagykászon 21,2 km-re. 1333-ban a pápai tizedjegyzék Kazun, Kasim néven említi. Főhajtva - Fáradtan de lelkesen kapaszkodtunk fel a szeptemberi elejei hőségben a sétányon.
- Kotumba-hegy Csíki-havasok 21,3 km-re.
- Hősök keresztje Kóstelek 21,6 km-re. Kereszt - Megtaláltuk a keresztet.
- Csángótelepi hágó Esztelnek 22 km-re. Nyoma sincs - A doboz rendben.
- Kóstelek 22,1 km-re. Ha még egyszer megrúg a ló, Leszek egy semmirevaló. Új út - Itt is jártunk már, de most az új, közösen, kalákában javított úton csodálkozunk alá a Szellő tetőről.
- Velnica kőbánya vízesései 22,2 km-re. Aknavásár és Ciresoaia települések között, a Velnica kőbányából indulva, a vad és mászkálós terepekhez szokott, tapasztalt, jól felszerelt, és vállalkozó kedvű természetjáró egy igazi vízesés-paradicsomot fedezhet fel. Vízesés rengeteg - A játékvezető egy igazi vízesés rengetegbe kalauzolt el bennünket.
- Régi sóaknák Aknavásár 22,3 km-re. Aknavásáron, a Fetele Targului (A vásár lányai) nevű domb nyugati oldalán, a Valcele-patak közelében, már a XIV-dik században bányászták a sót. Meglepetés a rejtekben - A Kósna-dombi kirándulás után, már csak nagyon kevés időm maradt a sötétedésig.
- Szalánc-erdő kőtornyai 22,3 km-re. A vízesések őrkövei - Közös túránkon, Trekkingklub és a férjem, a jobboldali ágon felmentek a vízeséseket megcsodálva.
- Felfüggesztett kőkocka Szalánc-erdő 22,6 km-re.
- Hajdúk vára Lemhény 22,6 km-re.
- Szetye vára Kászonújfalu 23 km-re. Az ásatások előbb szláv, majd  árpádkori eredetről tanuskodtak. Ujrarejtes - Mivel mar a rokak es a ferfiak elvittek a ladat, ujrarejtettem, de nem oda.
- Almás vára Kézdialmás 23,5 km-re. Almás várának romja Lemhény falutól északra, Kézdialmás határában, a Várerősségének nevezett hegyfokon áll. Egy óra botladozás után - Szép várhely, helye hasonlít a csíkrákosi Pogányvárra és a csíkcsicsói Csicsóvárra.
- Vályúknál Aknavásár 23,7 km-re.
- Medve-barlang Sósmező 23,8 km-re.
- Dák erőd Titelca-domb Aknavásár 23,9 km-re.
- Csodálatos bükkfa Tisztás dombja 24 km-re. Ennek az aljában folyik a Tisztás-patak, mely a Katrosába ömlik.
- Kászonjakabfalvi panoráma 24 km-re. Erdőt kerülgetve, panorámát keresve - Kézdivásárhely felől érkezve, a kászonjakabfalvi eltérő előtt pár méterrel le lehet hajtani az útról, parkolásra alkalmas kis hely van a domboldal aljában.
- Kósna-csúcs Nemere dombvidék 24,1 km-re. Nemcsak a csúcs, hanem annak vállai is, tehát a Kósna-domb is, heves harcok színtere volt az első világháborúban. Kilátás nélkül, de lövészárkokkal - A katonai emlékműtől továbbsétáltam, az alig 500 méter távolságra található csúcs felé.
- A Fekete-ügy völgyében Felsőlemhény felett 24,1 km-re. Felsőlemhényből indulva, a Fekete-ügy patak völgyében felfele gyönyörű erdőben sétálhatsz a patak mentén. Felfele a sozok utjan - Akkor jartam itt meg mikor kerestuk a sozok osvenyet, ami atvezet Moldovaba, Szalancfurdore.
- Sziklavilág Tiszest 24,3 km-re. Egy sziklacsoport alkotja, mely a Tiszest-patak forrásvidékén helyezkedik el.
- Katonai emlékmű Kósna-domb Aknavásár 24,6 km-re. A harcászati térképeken 789-es szintnek is nevezték. Szitás faluból indulva közelítettem meg a helyet - Aknavásártól készültem nekiindulni a Kósa-domb felé, a piros kereszt jelzésen.
- Madonna és a Szörnyeteg Sólyomkő Gorzafalva 24,6 km-re. Ez a hely kiegészíti a Sólyomkő-körtúrát, mely a következő útvonalon vezet végig: Sólyomkő-kilátó - Kalaposkő - Nagy kőüst - Kicsi kőüst - Kőerődítmény - Sólyomkő-tető - Sólyomkó-kilátó. A békés szörnyeteg - A Nagy-kőüst után érkeztünk a hatalmas, de békés Szörnyeteghez.
- Kőerődítmény Sólyom-kő Gorzafalva 24,6 km-re. A Sólyomkő-tetőről nyugat felé beereszkedve az oldalon, egy érdekes kőerődítményre bukkantam. Kővár - A tető irányába mászva a háromszintes védőfallal körbevett vár romjaihoz értünk.
- Kicsi kőüst Sólyom-kő Gorzafalva 24,6 km-re. Mivel nem álltak rendelkezésemre pontos koordonáták, akkor még nem tudtam, hogy megtalálom-e a tulajdonképpeni nagy kőüstöt. Öcsike - Nemcsak a nagy, hanem a kis kőüst is előkerült némi mászás után.
- Nagy kőüst Sólyomkő Gorzafalva 24,7 km-re. Ez a hely része lehet egy Sólyomkő-körtúrának, a következő útvonalon: Sólyomkő-kilátó - Kalaposkő - Nagy kőüst - Kicsi kőüst - Kőerődítmény - Sólyomkő-tető - Sólyomkó-kilátó. Kőüst - A kilátótól az ösvényen továbbhaladva megcsodáltuk a Kalapos-követ, majd rábukkantunk a "kényelmesen belakható" nagy-kőüstre.
- Nagy-Lemhény-patak 24,7 km-re. Almásrétről a Almási vár fele haladva, újévi sétánk alkalmával, a Nagy-Lemhény-patak mellett felfele haladva. Átlagos patakmeder - Az eredeti elképzelésem szerint ezen a délután nem Lemhény környékén terveztem kincset keresni, de mivel vezetés közben elnéztem egy letérőt, úgy döntöttem, hogy ezt a rejtekhelyet, a Büdös-kút rejtését, és a lemhényi tavakat fogom felkeresni.
- Sólyomkő-tető Gorzafalva 24,8 km-re. A Kalaposkő-sziklát keresve, egy adott pillanatban a Sólyomkő tetejére értem. Végre a csúcs - Újabb mászás után túránk legmagasabb pontjára értünk.
- Pásztor-kereszt Sósmező 24,8 km-re.
- Kalapos-kő Sólyomkő Gorzafalva 24,8 km-re. A szikla kalap formája alulról csodálható meg. A kalap tetején - A Kalapos- kő lentről sokkal impozánsabb, ellenben tetejéről gyönyörű kilátás nyílik.
- Csomortáni Péter vára 24,9 km-re. Kézdicsomortántól észak irányában a Csuklyán tetőn, az Aszalvány és a Várpatak között találjuk Csomortáni Péter várát. Nagy csapat - Itt jártunk egy nagy csapattal, összekeresgéltük a rejtek  környéket, és először hihetetlennek tűnt hogy a rejtekfa két év alatt ennyire körbenőtte az odúba tuszkolt követ.
- Sólyomkő-kilátó Gorzafalva 24,9 km-re. A helyet a helybéliek Sólyomkő néven ismerik. Kőszínpad - Különleges kőalakzatokkal tűzdelt körutat köszönhetünk a játékvezetőnek.
- Cece vára 25,3 km-re. Kézdiszárazpataktól 4,5 km távolságra Katrosa irányában, a Kászon vízébe ömlő Várpatak fölött található Váréle nevezetű helyen pihennek Cece várának romjai. Datum - A helyes datum november 4.
- Veszes-patak völgye 25,6 km-re. A Veszes-patak a Veszes dombja és a Nagy-ponk vagy Honcsukos teteje között folyik.
- Kászonújfalu temetője 25,6 km-re. Mint azt neve is sugallja az egyik legfiatalabb település, nevét először 1477-ben említik. Mi sem találtuk - Ezen a helyen itthon vagyunk, így biztosra mentünk, a legutolsó bejegyzést már nem olvastuk el.
- Farkaspataki Büdös-víz 25,7 km-re. A környékbeliek reumatikus panaszok enyhítésére használták a múltban. Igazi rejtett kincs az erdő mélyén - Hát, a leírás egy kissé pontatlan.
- Hágóbérce tanösvény Pottyand 25,9 km-re. A Hágóbérce tanösvény hossza 19 km.
- Kalaszló vízesése 26,1 km-re. A Kalaszló vízesése egy két lépcsőből álló, összesen körülbelül 5 m magas zuhatag, amely a Kalaszló-patak Ojtoz folyóba történő beömlésénél alakult ki. Zubogó Kalaszló - Hazafele mi is megálltunk itt, megcsodáltuk a vízesést, de a bővizű, zubogó Kalaszlón nem tudtunk átkelni.
- Gyilkoskő 26,2 km-re. Itt mészárolták le 1788-ban a törökök a székely helyőrséget. Tenyleg gyilkosan szuszogtato - Mar reg szandekomban volt e rejtek megkeresese es a SZNMnapjan alkalmam is nyilt ra:  Amig en lihegve kerestem a ,,gyilkoskovet''  addig a csapat egy resze nyugodtan kerodzott lent a parkoloban,  mig a masik fele egyszemelyben rohangalt lennebb a meredek hegyoldalban egy ujabb rejtes remenyeben.
- A Pap hegye és környéke 26,3 km-re. Régi tervem újra feljutni a Pap hegyére, mely része a Csíki-havasok gerincén húzódó turistaútvonalnak. A Nyergestető fantomai? - C
- Határvadászok keresztje a Bellő-tető alatt 26,3 km-re.   Attila halála után a hegyek között oltalmat kereső Tolcson és Buta nevű vitézek beleszerettek Katrosa lányába. A pusztában - A parancsnoki bunkertől jöttünk ide, egy fakitermelő gépek által alaposan összetört, sáros úton, melyet az otthagyott ágak miatt ki sem lehet kerülni.
- Viisoara gömbkövei 26,3 km-re. Viisoara falu gömbkövei a településtől körülbelül 700 méterre találhatók, északnyugatra. Madárdalos este - Esti ráadásnak, a Velnica kőbánya vízesései után, még megkerestük a kőgombák geodobozát.
- Szellő-tető csúcs Csíki-havasok 26,3 km-re. Sokan a Szellő-tetőt tartják a Csíki-havasok csúcsának az 1493 méteres magasságával, pedig a Gyimesekben, a Gyimesközéplokról elérhető Hegyes-csúcsa magasabb, 1517 méter. Lengedező - Felkapaszkodtunk a tetőre, kicsodálkoztuk magunkat, és kerestünk, kutattunk de a tető alatt semmit sem találtunk.
- Bunker maradvány 2 Bellő-tető 26,5 km-re. Bunker maradvány 2 - Bellő-tető.
- Cseppköves bunker Kászon-völgye 26,6 km-re. A Kászon- és a Bellő-patak közötti hegygerincen húzódik az Árpád-vonal erődrendszerének a kászoni szakasza, melyet a 24/2 székely határvadász század háromszéki katonái védtek. Csak a geodoboz volt otthon - Bár a cseppköves bunkert én találtam meg, és dokumentáltam elsőnek ezen a játszótéren, a geodoboznál a harmadik helyre érkeztem.
- Hegyi menedékhely Szellő-tető 26,6 km-re. A Szellő-tetőn, a csúcstól körülbelül 250 méterre található menedékhelyet a Hargita Megye Tanácsának Hegyi- és Barlangimentő Közszolgálata állította fel, a Biztonságos hegyi turizmus program részeként.
- Második világháborús bunker Katrosa határában 26,6 km-re. Három-négy kilométert ereszkedünk le a Kászon-vize mentén és elérjük a Kászon és Kézdiszék határát. Bunker 2 - Na, ezt is megtaláltuk.
- Csíkszentgyörgyi panoráma 26,6 km-re. Innen tovább a tetőre kikapaszkodva szép kilátás nyílik a völgyre. Csíkszentgyörgyi panoráma - Csíkbánkfalváról indulva, a Szentegyházas-pataka völgye mentén haladva, jó mínőségű, kaviccsal borított úton közelítettem meg a tetőt, kocsival.
- Parancsnoki bunker Kászon-völgye 26,7 km-re. A határvadászok ösvényén, a Bellő-patak baloldali, Töltés és Czikólova gerincén felfelé egy újabb bunkermaradványt találunk, melyre rovásírásos emléktáblát rögzítettek. Bunker 3 - Ezt a bunkert sikerült elsőre megtalálni a három közül.
- Tölgyes-vízesés 26,7 km-re.
- Bunker maradvány 1 Bellő-tető 26,9 km-re. Bunker maradvány 1 - Bellő-tető.
- Kút az út közepén Szitás 27,1 km-re. Vize nem iható.

Naszály-vízesés románul - in limba romana: Cascada Nasolea


Természeti értékek - Bákó megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

  • Hozzászólás és bejelentés
  • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
  • Utolsó megtalálások és hozzászólások
  • Naszály-vízesés adatlapjának követése
  • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
  • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
  • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

  • Mohás gyökerek - Leereszkedtünk a meredek oldalon, megcsodáltuk a vízesést, vissza, át a hídon és a sétányos oldalról is megközelítettük...
  • Üdítő - Elsőnek találtuk meg ezt a gyönyörű, üdítő helyet...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Naszály-vízesés? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8231 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Rejtett látnivalók a közelben

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Bákó megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3727 helyszínt mutattunk be.

[ Fel ↑ ]
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.