Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Tündérvár - Körösrév - Rejtekhely-keresés - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Tündérvár - Körösrév

Tündérvár - Körösrév | Hol van ez a hely?

A Királyerdő-hegységben található Körösrévtől délre helyezkedik el a Révi-szoros, a Sebes-Körös sziklafalak közé szűkült szakasza. A középkorban itt élénk tutajforgalom zajlott, itt szállították a sót és a fát Magyarország felé.

A szoros közepénél levő alagúttól 300 m-re északra, a vasút közvetlen közelében találjuk a Tündérvárat, és az alatta levő kis barlangot. Az egykori őrtorony valamikor vámállomásként működött, a barlangban tárolták a vámként elszedett árut.

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Az őrtorony a barlangból Az őrtorony Itt kell letérni a sínekről Tündérvár Felirat Őrtorony megmaradt falai Tündérvár Egykori őrtorony Itt lehet felmászni a toronyhoz A torony ablakai Sebes-Körös. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Tündérvár Körösrév fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel Körösrév és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Tündérvár! Érdemes regisztrálni!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Tündérvár Körösrév közelében?
Koporsó alakú tumba Élesd. FTF - Ritka latvany. Fatemplom Bucsa. Királyhágó nevét 1808-ban említették először az oklevelek, Bucsa néven. Egy-két geodobozt találtam - Bár számos alkalommal jártam errefelé, mindig siettünk valahová, így a dobozkeresés itt valahogy elmaradt. (látnivaló és geodoboz)
Stanu Carnului kilátópont. Berettyó forrása Tuszatelke. Nevének jelentése: Berekkel szegélyezett folyó. Nagyon szép, békés és tiszta hely - Köszönjük a rejtést, csak ajánlani tudjuk! A bővizü karsztforrás vize kristálytiszta, finom.
Farcu-bánya kristálybarlangja Biharrósa. 18.5 km-re. Magyar idegenvezetés - Egy kisebb csapattal tettünk látogatást a barlangba.

Tündérvár Körösrév románul - in limba romana: Pestera Casa Zmeului Vadu Crisului


Természeti értékek - Bihar megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Körösrév térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Tündérvár gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

  Sikerült eljutni Körösrév környékére? Tetszett a Tündérvár? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

  Turisztikai látnivalók a közelben

  Zichy-barlang
  Zichy-barlang
  A festői szépségű, 3 km hosszú Révi-szorosban található a révi Zichy-cseppkőbarlang.
  Hodoaba-völgy vasalt mászóút
  Hodoaba-völgy vasalt mászóút
  A Hodoaba-völgy vasalt mászóútja Románia legrövidebb, egyben legkönnyebb hivatalos vasalt mászóútja.

  Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Bihar megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Eddig több mint 3.550 kihagyhatatlan helyszínt mutattunk be.

  A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.