Tündérvár - Körösrév - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Vadu Crisului - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Bihar megye

Tündérvár - Körösrév

A Királyerdő-hegységben található Körösrévtől délre helyezkedik el a Révi-szoros, a Sebes-Körös sziklafalak közé szűkült szakasza. A középkorban itt élénk tutajforgalom zajlott, itt szállították a sót és a fát Magyarország felé. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***
Néhány kép: Az őrtorony a barlangból Az őrtorony Itt kell letérni a sínekről Tündérvár Felirat Őrtorony megmaradt falai Tündérvár Egykori őrtorony Itt lehet felmászni a toronyhoz A torony ablakai Sebes-Körös... *

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Tündérvár Körösrév rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
42883 Koporsó alakú tumba. Élesd lakosai mintegy 300 éve temetkeznek a város északi részén lévő lejtős domboldalra. 43147 Fatemplom. Királyhágó nevét 1808-ban említették először az oklevelek, Bucsa néven. 55974 Fehérkő-hasadék. 57380 Stanu Carnului kilátópont. 57958 Berettyó forrása. A Berettyó egy Romániában eredő és Magyarországon a Sebes-Körösbe torkolló folyó neve. 58206 Farcu-bánya kristálybarlangja. A Rosia patak szurdokvölgyében több kisebb, érdekes barlang található. 59575 Hodrancusa-csúcs. 61597 Valkó vára. Valkó vára Valkóváralja határában, a Berettyó és a Halastó patak által határolt sziklán, a Várhegyen áll. 62351 Bulz-kő. 62791 Vida-tó. Régóta szerettem volna eljutni a Vida-tóhoz. 65318 Piciorul Porcului-csúcs. 70367 Vízimalom. A 19. 71303 Csucsa. Csucsa látnivalói a Boncza-kastély, valamint a kastély parkjában található 16. 73652 Czárán Gyula-barlang. A mézgedi Czárán Gyula-cseppkőbarlang egyike a Romániában található, elsőként karbantartott, valamint hosszú idők óta nyilvántartott leghosszabb barlangoknak. 79800 Dragan-völgyi gát. A Nagy-Sebes (Dragan) völgy és a Kis-Sebes völgy találkozásánál épült a Dregan-gát.

Természeti értékek - Bihar megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Tündérek sziklafala 0.16 km-re. RH4551 Tündérek sziklafala Körösrév
Zichy-barlang
A festői szépségű, 3 km hosszú Révi-szorosban található a révi Zichy-cseppkőbarlang.
Zichy-vadászkastély 4.09 km-re. RH1579 Zichy-vadászkastély Vársonkolyos
Hodoaba-völgy vasalt mászóút
A Hodoaba-völgy vasalt mászóútja Románia legrövidebb, egyben legkönnyebb hivatalos vasalt mászóútja.
Ökrök-vízesés 10.78 km-re
RH3394 Ökrök-vízesés

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


  Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.