Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Csarnótető - Csarnóháza - Turisztikai látnivalók - Bejelentkezés/Regisztráció
 


Csarnótető - Csarnóháza turisztikai látnivalói

Bucsát elhagyva, a Jád-völgyi állomás mellett a Jád-patak fut be balról a Körösbe, a mindkét oldalon magas sziklás hegyek közötti nyíláson, a Jád-völgy torkán. A baloldali szöglethegyen, a Csarnó-tetőn, a régi korban Csarnó avar vezér várat építtetett, melynek ma már nincs nyoma...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Csarnótető Csarnóháza fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22626 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel Csarnóháza és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Csarnótető!

A legközelebbi település Csarnóháza, 1,13 km távolságra található.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Csarnótető Csarnóháza közelében?
- Ökrök-vízesés 3,8 km-re. Ökrök-vízesés - A Sebes-Körösbe ömlő Boiului patak mentén találjuk az Ökrök-vízesést...
- Fatemplom Bucsa 4 km-re. Királyhágó nevét 1808-ban említették először az oklevelek, Bucsa néven... Egy-két geodobozt találtam - Bár számos alkalommal jártam errefelé, mindig siettünk valahová, így a dobozkeresés itt valahogy elmaradt... (látnivaló és geodoboz)
- Hodoaba-völgy vasalt mászóút 8,8 km-re. Vársonkolyoson, a Királyerdő hegységben található, a Sebes-Körös bal partján...
- Zichy-vadászkastély Vársonkolyos 9,4 km-re.
- Csucsa 11,8 km-re. Csucsa látnivalói a Boncza-kastély, valamint a kastély parkjában található 16-dik századi fakastély, illetve egy bizánci stílusú mauzóleum...
- Zichy-barlang Körösrév 12,3 km-re. A festői szépségű, 3 km hosszú Révi-szorosban található a révi Zichy-cseppkőbarlang... Barlang és vízesés - Nem lévén látogatási nap, szerencsénk volt, hogy mégis beengedtek a barlangba... (látnivaló és geodoboz)
- Tündérvár Körösrév 12,6 km-re. A középkorban itt élénk tutajforgalom zajlott, itt szállították a sót és a fát Magyarország felé... (turisztikai hely geoládával)
- Tündérek sziklafala Körösrév 12,6 km-re.
- Berettyó forrása Tuszatelke 12,8 km-re. Nevének jelentése: Berekkel szegélyezett folyó... Nagyon szép, békés és tiszta hely - Köszönjük a rejtést, csak ajánlani tudjuk! A bővizü karsztforrás vize kristálytiszta, finom...
- Dragan-völgyi gát 15,2 km-re. Magassága 120 méter, a tetejének a hossza 424 m... (itt geodobozt is lehet keresni)
- Bulz-kő 16,1 km-re.

Természeti értékek - Bihar megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Csarnótető adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában - Csarnóháza térkép
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

  Sikerült eljutni Csarnóháza környékére? Tetszett a Csarnótető? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8231 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

  Rejtett látnivalók a közelben

  Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Bihar megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3730 helyszínt mutattunk be.

  [ Fel ↑ ]
  Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.