Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Vízimalom - Sebesvár - Rejtekhely-keresés - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Vízimalom - Sebesvár

Vízimalom - Sebesvár | Hol van ez a hely?

Vízimalom - Sebesvár

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: 113739 113750. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Vízimalom Sebesvár fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel Sebesvár és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Vízimalom! Érdemes regisztrálni!

Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Vízimalom Sebesvár közelében?
Vigyázó Kalotaszeg őre. A Vlegyásza csúcs 1836 méteres magasságával a Nagy-Bihar után az Erdélyi-Szigethegység második legmagasabb csúcsa. A magyarok által Erdélyben elrejtett első geodoboz - Nem kerestétek meg véletlenül A világ tetején nevű geodobozt? Információim szerint a Vigyázón van az Erdélyben, magyarok által elrejtett első geodoboz. (különleges hely geodobozzal)
Református templom Magyarvalkó. Magyarvalkón találjuk Kalotaszeg egyik legfestőibb, leglátványosabb, erődített, kettős várfallal körülvett templomát. Ugyanaz - Szép vasárnapon érkeztünk a helyszinre és nemsokára az istentiszteletnek is vége lett, tehát egy kicsit várni kellett a keresésel, de én is csak ugyanazt találtam mint az előző kereső.
Dragan-völgyi gát. Magassága 120 méter, a tetejének a hossza 424 m. (itt geodobozt is lehet keresni)
Fehér-kövek. A Vlegyásza-hegység egyik látványossága a Fehér-kövek, az impozáns, vakítóan fehér, hatalmas mészkőoszlopaival. (különleges hely geodobozzal)
Bábony Református templom. 1333-ban plébániatemploma van, 1658-tól egy ideig puszta, középkori temploma korán elpusztult.
Fatemplom Bucsa. Mivel korábban a Nagyvárad–Kolozsvári út Vársonkolyosig, a Sebes-Körös völgyében haladt, és a tavaszi áradások az utat veszélyeztették, 1780-tól Bucsától kezdve a hegynek felfelé Nagybáród irányába új utat építettek. Egy-két geodobozt találtam - Bár számos alkalommal jártam errefelé, mindig siettünk valahová, így a dobozkeresés itt valahogy elmaradt. (itt geodobozt is lehet keresni)
Református templom Farnas. Református templom Zsobok. Régi temploma, melyről nem tudjuk mikor építették, 1876-ban leég, helyébe 1879-ben újat építenek.
Református templom Körösfő. Körösfő lakói az országút mentén egész évben működő kirakodóvásárból élnek. Régi doboz az újabb helyen - A régi doboz az újabb helyen rendben van.
Berettyó forrása Tuszatelke. Nagyon szép, békés és tiszta hely - Köszönjük a rejtést, csak ajánlani tudjuk! A bővizü karsztforrás vize kristálytiszta, finom. Varjúvár Sztána. 20 km-re. Sztána látnivalója a Varjúvár, Kós Károly saját maga által tervezett lakóháza. War u war - Már régen szerettem volna a Varjúvárhoz eljutni, hogy Kós Károly nyomára találjak.
Ökrök-vízesés. Ökrök-vízesés - A Sebes-Körösbe ömlő Boiului patak mentén találjuk az Ökrök-vízesést. Református templom Kispetri. Kispetri középkori templomának építési idejét a XV-dik századra teszik.
Csáky-kastély Váralmás. Csáky-kastély romjai - Váralmás, 316.
Református templom Váralmás. Váralmásnak a középkorban plébániatemploma is volt.
Almás vár Váralmás. Csapatmunkával - Erős csapatmunkával sikerült megtalálni ezt a geodobozt egy jólsikerült biciklitúra alkalmával.

Természeti értékek - Kolozs megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei

  • Hozzászólás és bejelentés
  • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
  • Utolsó megtalálások és hozzászólások
  • A látnivalók adatlapjának követése
  • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
  • Sebesvár térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
  • Vízimalom gps koordináta letöltés
  • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
  • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

  • Magánterületnek néz ki - A vízimalomhoz vezető út egy bekerített, nekem úgy tűnt, hogy magánterületen keresztül vezetett...

Sikerült eljutni Sebesvár környékére? Tetszett a Vízimalom? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Sebesvár
Sebesvár
Oklevelek szerint a várat a tatárjárás után emelték a Borsa nemzetség parancsára.
Mamutfenyő
Mamutfenyő
A Vlegyásza hegység lábánál, Székelyjó és Havasrogoz határán található bolygónk egyik leglenyűgözőbb fájának, a hegyi mamutfenyőnek egy példánya.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Kolozs megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Eddig több mint 3.550 kihagyhatatlan helyszínt mutattunk be.

Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.