Ökrök-vízesés - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Lorau Bratca - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Bihar megye

Ökrök-vízesés

Ökrök-vízesés Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***
Néhány kép: Ökrök-vízesés... *

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Ökrök-vízesés rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
33862 Tündérvár. A Királyerdő-hegységben található Körösrévtől délre helyezkedik el a Révi-szoros, a Sebes-Körös sziklafalak közé szűkült szakasza. (rejtekhely geodobozzal) 40804 Hodrancusa-csúcs. 40977 Bulz-kő. 45816 Piciorul Porcului-csúcs. 46780 Dragan-völgyi gát. A Nagy-Sebes (Dragan) völgy és a Kis-Sebes völgy találkozásánál épült a Dregan-gát. (rejtekhely geodobozzal) 48927 Csucsa. Csucsa látnivalói a Boncza-kastély, valamint a kastély parkjában található 16. 50855 Berettyó forrása. A Berettyó egy Romániában eredő és Magyarországon a Sebes-Körösbe torkolló folyó neve. 54237 Stanu Carnului kilátópont. 55729 Farcu-bánya kristálybarlangja. A Rosia patak szurdokvölgyében több kisebb, érdekes barlang található. 58596 Fehérkő-hasadék. 59051 Vida-szoros. 60027 Czárán Gyula-barlang. A mézgedi Czárán Gyula-cseppkőbarlang egyike a Romániában található, elsőként karbantartott, valamint hosszú idők óta nyilvántartott leghosszabb barlangoknak. (rejtekhely geodobozzal) 60979 Jadolina-vízesés. 62426 Sebesvár. Oklevelek szerint a várat a tatárjárás után emelték a Borsa nemzetség parancsára. (rejtekhely geodobozzal) 63390 Vízimalom. 63899 Miss-vízesés. 64957 Carligati-csúcs.

Természeti értékek - Bihar megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Hodoaba-völgy vasalt mászóút
A Hodoaba-völgy vasalt mászóútja Románia legrövidebb, egyben legkönnyebb hivatalos vasalt mászóútja.
Zichy-vadászkastély 6.94 km-re. RH1579 Zichy-vadászkastély Vársonkolyos
Fatemplom
Királyhágó nevét 1808-ban említették először az oklevelek, Bucsa néven.
Zichy-barlang
A festői szépségű, 3 km hosszú Révi-szorosban található a révi Zichy-cseppkőbarlang.
Tündérek sziklafala 10.76 km-re. RH4551 Tündérek sziklafala Körösrév

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • Ökrök-vízesés - A Sebes-Körösbe ömlő Boiului patak mentén találjuk az Ökrök-vízesést...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.