KincsesládaGeotrekker
Navigálj valós időben a térképen és találd meg az elrejtett kincsesládát!
Lengőhíd - Alsószolcsva - Új turisztikai látnivalók - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Lengőhíd - Alsószolcsva

Lengőhíd - Alsószolcsva

Régebb, mikor még közlekedett az Aranyos-völgyi keskeny nyomtávú vonat, a Mokanica, az Alsószolcsvára érkező kirándulók a megállótól egy lengőhídon keresztül rövidíthettek a Szolcsvai búvópatak-barlang felé. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Néhány további kép: Lengőhíd Ez lenne az? Hídlengető Amikor én még... Lengőhíd Hova is vezet?. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Lengőhíd Alsószolcsva fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel Alsószolcsva és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Lengőhíd! Érdemes regisztrálni!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és látnivalók vannak Alsószolcsva közelében?
22259. 23971 Vidalykő. A csúcsról gyönyörű kilátás nyílik az Aranyos völgyére, a Bélavárára, az Öreghavasra, keletre pedig Ordaskőre, Torockószentgyörgyre, az Enyedi szorosra. (itt geodobozt is lehet keresni)
25305 Nagyponor-hágó. (turisztikai hely geoládával) 25506 Ordas-kő. Az Ordas-kő Torockó vidékének, Erdély e rendkívül népszerű és sokak által látogatott szegletének egy olyan hegye, mely büszkén magasló hófehér szikláival, füves rétekkel tarkított változatos növényzetű vegyes erdeivel csodálatos látványt nyújt. (látnivaló és geodoboz)
25984 A Thoroczkay család vára Torockószentgyörgy. Torockószentgyörgy határában, egy észak-déli sziklacsúcson, a Vársziklán található a Thoroczkay nemesi család erődítményének romja, melyet torockószentgyörgyi várnak is neveznek.
26005 Torockószentgyörgy. 8.3 km-re. A falutól nem messze található a torockószentgyörgyi vár.
27453 Panoráma-kő. A Thoroczkay vártól a kék kereszt, majd a piros sáv jelzésen másztunk ki az Ordaskő alá. (különleges hely geodobozzal)
33350 Az ökör kéménye-sziklakürtő. 34776 Kis Szent Teréz kápolna Torockó Fehér megye. Ugyanis a kápolna az utcára nyíló pincében kapott helyet, és az ajtaja egész nap nyitva áll.
34832 Bélavár Panoráma. 35262 Vízimalom. A század elején még öt vízimalom működött Torockón, ma a falu területén egy maradt fenn.
35604 Kőközi-szoros. Torockó és Nagyenyed között az autóút áthalad a Kőközi-szoroson.
36129. 36371 Bélavár 1. A Bélavár a természet remekműve, egy majdnem 800 m-es szintkülönbségben kiemelkedő sziklaóriás, bércek halmaza.
36873 Remeteiszoros falu. Amilyen szép a falu környéke, ép olyan nehezen lehet megközelíteni.
36980 Mezőségi bánya. A harmadik katonai felmérés ferencjózsefi térképén több helyen is szerepel az Eisenhammer (Vaskalapács, Vashámor) felirat.
37266 Székelykő. 11.9 km-re. Az ötlet, hogy hagyományos ládákat is helyezzünk el, onnan jött, hogy a Székelykő-látogatók, miután feltornászták magukat a kék kereszt jelzésen a Nagy-árokban (innivalót az egész útra érdemes vinni), megtalálták a turistaútjelző táblát, még felkapaszkodnak a főcsúcsra, de aztán irány visszafelé, vagy ugyanazon az úton, ahol feljöttek, vagy pedig a piros jelzésen, északról kerülve meg a hegység tömbjét.
37357 Remetei panoráma. A Felsőenyed - Bucsum közötti 107I jelzésű megyei út áthalad a Torockói-hegységen nagyjából kelet-nyugat irányban, helyenként kb 1000 méteres magasságban.
38343 Ronki-szoros. A Ronki-szoros az Aranyos völgyén található.
39156 Székelykő-Észak. Az ötlet, hogy hagyományos ládákat is helyezzünk el, onnan jött, hogy a Székelykő-látogatók, miután feltornászták magukat a kék kereszt jelzésen a Nagy-árokban (innivalót az egész útra érdemes vinni), megtalálták a turistaútjelző tábláját, még felkapaszkodnak a főcsúcsra.
39583 Remetei-sziklaszoros. A Remetei-sziklaszoros a Torockói-hegység egyik legszebb, bár zord, nehezen megközelíthető sziklaszorosa.
45809 A császár bükkfája. 50052 Csáklya-kő. 1233 m magas csúcsát egy betonoszlop jelzi, mely sűrű bozótosban, erdőben található.
52765 Gombostű-szikla Havasgáldi-szoros. 53273 Sziklakapu. Egy jelzetlen ösvény is indul felfelé, ezen fel lehet jutni a sziklakapuhoz.
53320 Sziklakürtő. A Havasgáldi-szoros monumentális sziklakapujához vezető jelzetlen ösvény elvezet egy kisebb sziklakürtő, vagy kilyukadt zsomboly teteje mellett.
53892 4690. A Havasgáldi-szoros sziklakapujának, valamint sziklakürtőjének megközelítésére alkalmas, többnyire kőgörgetegen kapaszkodó, jelzetlen ösvény felett egy érdekes sziklaalakzat található.
54316 Havasgáldi-szoros. A Havasgáldi-szoros a Torockó-hegységben, a Gáld völgyének középső szakaszán található.
54664 Járaszurdoki barlang. Borrév és Járaszurdok között, a Járamagura felé vezető elágazástól körülbelül 250 m-re Borrév felé, a völgy jobb oldalán egy barlang bejárata látható a hatalmas mészkőben.
55613 Kisvasút alagút. A Tordát Topánfalvával összekötő vasút már sok éve nem működik, és sajnos a síneket is részben ellopták, pedig használhatták volna turisták vonatoztatására, a mócok zárt világának bemutatására.
58523 4839. :)
60847 Mariuta-szikla Csáklya-hasadék Fehér megye. A Csáklyakő mögött eredő Csáklya pataka mentén két hasadék is képződött, amelyek közül a leglátványosabb a Csáklya-hasadék.
60985 Ticuiata-szikla. A Csáklya-szoros környéke régészeti lelőhely, bronzkori halomsíros temetők találhatók itt.
61189 1352. A Berkesi-szoros körülbelül 5 km távolságra található a Tordai-hasadéktól, dél-nyugat irányba.
62599 Szászavinc. 63101 Gáldi-szoros. Felsőgáldról Havasgáld felé menet a 107K jelzésű megyei út áthalad a a Gáldi-szoroson is.
65120 Nagylupsa Fehér megye. Nagylupsa látnivalója a gazdag móc néprajzi gyujtemény.
68892 Kecskekő vára Fehér megye. Gyulafehérvártól észak-északnyugatra, a Királypataka település északi határában nyúlik a magasba az 1090 m magas sziklapiramis, a Kecskekő.
69491. 71096 Léta-vára. Magyarléta falutól 3 km-re, a Jára völgye fölött emelkedő kősziklára épült Léta-vára, másik nevén a Géczy-vár.
73620 Csukás vizesés.

Természeti értékek - Fehér megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Sipote-vízesés és csorgó
Sipote-vízesés és csorgó - Alsószolcsvától körülbelül 3 km-re, Borrév felé az Aranyos völgyében egy vízesés hívja fel magára a figyelmet.
Erkély-tisztás
Erkély-tisztás - Az Erkély-tisztás a Torockói-hegység egyik legkedveltebb sátorozóhelye.
Bedellői-cseppkőbarlang
Bedellői-cseppkőbarlang 2.81 km-re. RH1739 Bedellői-cseppkőbarlang
Szolcsvai búvópatak barlangja 1
Szolcsvai búvópatak barlangja 1 - A Szolcsvai-búvópatak barlangja a Torockói-hegységben található egyetlen védett barlang.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről Fehér megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Alsószolcsva térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Lengőhíd gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás a térképen

Néhány hozzászólás


 • A doboz már nem hiányzik - Pótoltam a hiányzó dobozt, de mivel a híd közelében lévő ligetben a csutakok áradáskor víz alá kerülnek, úgy gondoltam, hogy a hídfő betontalpában jobb helyen lenne a doboz, és áradáskor nem mosná el a víz...
 • Megtalálás igazolása fotóval - A megtalálás igazolását, a megtalálót ábrázoló fotóval, elfogadom...
 • Régi szép idők - TöBBBször is lengtünk ezen a hídon, mikor jártunk likászni a Szolcsvai búvópatakhoz, a mokanyiczával, majd autóstoppal...
 • Leng a híd - Gondolkoztam, hogy miért nem függőhídnak neveztétek, de aztán amikor átmentem rajta, megértettem...
 • Sikerült eljutni Alsószolcsva környékére? Tetszett a Lengőhíd? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.