Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Bedellői-cseppkőbarlang - Turisztikai látnivalók - Bejelentkezés/Regisztráció
 


Bedellői-cseppkőbarlang turisztikai látnivalói

Bedellői-cseppkőbarlang..

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***

Néhány kép a Bedellői-cseppkőbarlang képtárból:

Kilátó
Kilátó
Sárkányok Kapuja
Sárkányok Kapuja
A barlangban 1
A barlangban 1
A barlangban 2
A barlangban 2
Kilátás 1
Kilátás 1

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Bedellői-cseppkőbarlang fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22623 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Bedellői-cseppkőbarlang!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A legközelebbi település Aranyoslonka, 3,14 km távolságra található.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Bedellői-cseppkőbarlang közelében?
- Sipote-vízesés és csorgó - Aranyos völgye 1,4 km-re. A vízesés vize sodronyra függesztett csatornán keresztül át van vezetve az országút mellé. Tömeg - Nagy a népsűrűség errefelé, főleg hétvégén. (turisztikai hely geoládával)
- La Rogoaze forrás 2,4 km-re.
- Lengőhíd - Alsószolcsva 2,8 km-re. Régebb, mikor még közlekedett az Aranyos-völgyi keskeny nyomtávú vonat, a Mokanica, az Alsószolcsvára érkező kirándulók a megállótól egy lengőhídon keresztül rövidíthettek a Szolcsvai búvópatak-barlang felé. A doboz már nem hiányzik - Pótoltam a hiányzó dobozt, de mivel a híd közelében lévő ligetben a csutakok áradáskor víz alá kerülnek, úgy gondoltam, hogy a hídfő betontalpában jobb helyen lenne a doboz, és áradáskor nem mosná el a víz. (különleges hely geodobozzal)
- Bedellői-szoros 3,2 km-re.
- Szilas-patak rezerváció 3,5 km-re. Egy darabig a patakot követjük, majd az út kitér a meder mellől és meredeken halad az erdőben.
- Szolcsvai búvópatak barlangja 1 Alsószolcsva 3,6 km-re. A Ponor viznyelőnél felszin alá tűnt két patakvize 1214 m felszin alatti út megtétele után 90 méterrel alacsonyabbankerül ismét a felszinre. Ez nem sikerült - A gps a nagy sziklafal tövében össze-vissza mutatott.
- Szolcsvai-búvópatak barlangja 2 Alsószolcsva 3,7 km-re. Édesapám egyik kedvence volt ez a barlang, gyerekkoromban nagyon sokszor jártunk itt. Talán a csihány védi? - Nekem is kedvencz likam a Szolcsvai búvópatak, itt kezdődőtt a barlangász "karrierem" :-) és egyszer a végéig is eljutottunk. (látnivaló és geodoboz)
- Szolcsvai víznyelő 4,9 km-re. Kúsztunk, másztunk, s annyi - Lehet, hogy régebb itt vitt az ösvény, de most ez egy félreeső hely, elég meredek oldalon kell sárban, bozótósban kapaszkodni, és az aljnövényzet miatt nem igazán látszanak a sziklák.
- Vidalykő 5,3 km-re. A csúcsról gyönyörű kilátás nyílik az Aranyos völgyére, a Bélavárára, az Öreghavasra, keletre pedig Ordaskőre, Torockószentgyörgyre, az Enyedi szorosra. Második nekifutas - Van amikor az otthoni tervek nem valósulnak meg a helyszínen. (itt geodobozt is lehet keresni)
- A Thoroczkay család vára Torockószentgyörgy 5,5 km-re. Torockószentgyörgy határában, egy észak-déli sziklacsúcson, a Vársziklán található a Thoroczkay nemesi család erődítményének romja, melyet torockószentgyörgyi várnak is neveznek. Holdvilág - A telehold világított már, amikor a vár alá érkeztünk.
- Torockószentgyörgy 5,5 km-re. Torockószentgyörgy Brassai Sámuel szülőfaluja, a falutól nem messze található a torockószentgyörgyi vár. Macerás - Már a várnyeregből lefelé nehézkes, de aztán nagyon bozótós, benőtt, dzsuvás a hely.
- Ordas-kő 5,5 km-re. Az Ordas-kő Torockó vidékének, Erdély e rendkívül népszerű és sokak által látogatott szegletének egy olyan hegye, mely büszkén magasló hófehér szikláival, füves rétekkel tarkított változatos növényzetű vegyes erdeivel csodálatos látványt nyújt. Nyári tábor - Az EKE (Erdélyi Kárpát Egyesület) táborból tett Vidalykő-Ordaskő túrán találtam meg ezt a geodobozt.
- Panoráma-kő 5,9 km-re. A Thoroczkay vártól a kék kereszt, majd a piros sáv jelzésen másztunk ki az Ordaskő alá.
- Podságai-szoros 8 km-re.
- Kis Szent Teréz kápolna Torockó 8,3 km-re. A torockói Kis Szent Terézről elnevezett gyerekotthonban, ahol a Csaba testvér gyerekei laknak, kialakítottak egy kis kápolnát, amit mindenki látogathat, anélkül, hogy a ház lakóit zavarná. Olvasás lecke - A padon az itt lakó gyerekeka vakáció dacára nagy szorgalommal  az olvasást gyakorolták a nevelőnénivel.
- Vízimalom Torockó 8,5 km-re. Ha szeretnénk ellátogatni a vízimalomhoz, a 48-as házszámot keressük, Both Miklós asztalosmester portáját. Forog, nem forog - Sötétben keresgéltünk.
- Kőlyuk Torockói-hegység 8,7 km-re. Székelykő ablakai - Már a vártól kiszemeltük a két, szemnek látszó hatalmas üreget.
- Székelykő Dél 9,1 km-re. Még felkapaszkodnak a főcsúcsra, de aztán irány visszafelé. Torockói túra második találata - Az északi doboz megtalálása után a déli fele folytattuk utunkat a csúcson keresztül.
- Kőközi-szoros 9,2 km-re. Torockó és Nagyenyed között az autóút áthalad a Kőközi-szoroson.
- Mezőségi bánya Torockói-hegység 9,2 km-re. A harmadik katonai felmérés ferencjózsefi térképén több helyen is szerepel az Eisenhammer (Vaskalapács, Vashámor) felirat.
- Székelykő Észak Torockói-hegység 9,7 km-re. Hogy fent is megmozgassuk a tagjainkat, csekély erőfeszítéssel érdemes elballagni a gerincen dél felé. Tüskék védelmében - Kihasználva az új autópálya szakaszt, 30 perccel hamarébb érkeztünk meg a Székelykő alá.
- Nagyponor-hágó 10,3 km-re. A vízválasztóhoz érve pompás panoráma tárul elénk. Kilátás - Enyed - Remete - Bredesty - Nagyponor felől jöttünk.
- ökör kéménye-sziklakürtő 11,3 km-re. Az ökör kéménye-sziklakürtő Bélavár egyik leglátványosabb pontja. Nem ez volt a tervben - Régi tervünk volt, hogy Bélavárat téli köntösben is tekintsük meg.
- Remetei panoráma Torockói-hegység 11,7 km-re. A Felsőenyed - Bucsum közötti 107I jelzésű megyei út áthalad a Torockói-hegységen nagyjából kelet-nyugat irányban, helyenként kb 1000 méteres magasságban. Nyuszika - Remek a panoráma, az út frissen kövezve.
- Ronki-szoros 11,7 km-re. A Ronki-szoros az Aranyos völgyén található. Egy kis séta - A szorosban még jártam, de már nem emlékeztem szinte semmire.
- Bélavár Panoráma 11,9 km-re.
- Bélavár 1 12,4 km-re. A Bélavár a természet remekműve, egy majdnem 800 m-es szintkülönbségben kiemelkedő sziklaóriás, bércek halmaza. Bélával - Mondhatnám, hogy se Bélát se várat nem találtunk, de nem mondom, mert mi vittünk magunkkal egy Bélát, hogy legyen valami sikerünk.
- Remeteiszoros falu 12,7 km-re. Amilyen szép a falu környéke, ép olyan nehezen lehet megközelíteni. Mócházak - A dobozt nem tudtam megkeresni az ottani gyerektől meg leánykától.
- Remetei-sziklaszoros Torockói-hegység 13,3 km-re. A Remetei-sziklaszoros a Torockói-hegység egyik legszebb, bár zord, nehezen megközelíthető sziklaszorosa. Kapu - Sokan élvezték a szoros hűvösségét.
- Kisvasút alagút Borrév 15,1 km-re. A Tordát Topánfalvával összekötő vasút már sok éve nem működik, és sajnos a síneket is részben ellopták, pedig használhatták volna turisták vonatoztatására, a mócok zárt világának bemutatására. Újraindul, vagy nem - A https://www.
- Járaszurdoki barlang 15,2 km-re. Előtte, mindkét oldalon, 1-2 autónak való parkoló is található.
- Csáklya-kő 16,5 km-re. A Csáklya-kő a Torockói-hegység egyik elszigetelt, olisztolitként beágyazódott és szelektiv erózió során felszinre került mészkőcsúcsa. Geokrety-k támogatása - Értem, tehát az utazó nevében szünet van a betűk és a számjegyek között, ezért nem találtam meg én.
- Berkesi-szoros Torockói-hegység 16,9 km-re. Várfalva és Borrév között ömlik az Aranyosba a Berkes pataka, miután átfolyik egy szoroson, több vízesést képezve. Torockó fele - Útban Torockó fele megálltunk, és megnéztük, bejártuk  ezt a szép kis szorost.
- A császár bükkfája Muncsal 17,4 km-re.
- Járabányai mosógép 17,9 km-re. Járabányát nyugat felé elhagyva a DJ107R jelzésű úton, az utolső házaktól körülbelül 300 m-re, van egy nagyon energiatakarékos mosógép.
- Gombostű-szikla Havasgáldi-szoros 17,9 km-re. A gombostűt rejtő nagy szénaboglya - A Havasgáldi-szoros kőgörgetegei felfelé, nekem már elég fárasztóak.
- Sziklakapu Havasgáldi-szoros 18,1 km-re. Egy jelzetlen ösvény is indul felfelé, ezen fel lehet jutni a sziklakapuhoz. Eltűnt ez a doboz is, de rejtettem újat - A Szfinx és a Sziklakürtő után a Sziklakapu következett.
- Sziklakürtő Havasgáldi-szoros 18,1 km-re. A Havasgáldi-szoros monumentális sziklakapujához vezető jelzetlen ösvény elvezet egy kisebb sziklakürtő, vagy kilyukadt zsomboly teteje mellett. Kürtő van, X is, dobozt nem találtam - A Szfinx-től a sziklakapu felé folytattuk az utat.
- Szfinx Havasgáldi-szoros 18,3 km-re. A Havasgáldi-szoros sziklakapujának, valamint sziklakürtőjének megközelítésére alkalmas, többnyire kőgörgetegen kapaszkodó, jelzetlen ösvény felett egy érdekes sziklaalakzat található. Nehéz volt, pedig könnyen is mehetett volna - A játékvezető által rejtett dobozok újra ide csábítottak.
- Havasgáldi-szoros 18,4 km-re. A Havasgáldi-szoros a Torockó-hegységben, a Gáld völgyének középső szakaszán található. Mikulási ajándék - Már rég motoszkált a fejemben egy körtúra a Gáldi-Csáklya részen.
- Mariuta-szikla Csáklya-hasadék 19,2 km-re. A patak itt valósággal kettéfűrészelte az olisztolitot és egy alig 1-2 m széles hasadékot hozott létre, lépcsőzetes vizesésekkel. Eljött az ideje - Amig rászántam magam, hogy bejelentsem a doboz megtalálását eltelt majdnem egy év.
- Ticuiata-szikla Csáklya-szoros 19,2 km-re. A Csáklya-szoros környéke régészeti lelőhely, bronzkori halomsíros temetők találhatók itt. Könnyű megtalálni - Miután visszahelyeztem a "dinoszauruszt" megmásztam a Csáklya hasadék másik szikláját is.
- Molyhos tölgyerdő Miriszló 19,7 km-re.
- Gáldi-szoros 20,2 km-re. A szoros egy adott szakaszon annyira szűk, hogy csak az út egyik sávjának marad hely a patak mellett.
- Csukás vizesés Mészkő 20,8 km-re. A legegyszerűbb megközelíteni a Csukás vízesést Sínfalva vagy Mészkő felől. Egy nagyon forró napon - Egy szólóban megrendezett biciklitúra alkalmával jutottam el a Csukás vizeséshez.
- Szent Emilia római katolikus templom Sinfalva 21 km-re.
- Diákemlékmű Nagyenyed 21,8 km-re. Az 1704 március 16-án a Rákóczi-féle szabadságharc idején elesett 30 kollégiumi diák emlékére 1896-ban állított emlékmű a nagyenyedi városi parkban található, magas lombos fák árnyékában. A nagyenyedi két fűzfa - Ez a doboz sem a méretéről híres.
- Nagyenyedi vár 21,8 km-re. Gyulafehérvártól 30 km-re északra a Maros jobb partján fekszik. Most látom - Most látom, sokan megtalálták már, beírás viszont nem volt, gondolom ki lett cserélve a noteszke.
- Léta-vára Magyarléta 22 km-re. Magyarléta falutól 3 km-re, a Jára völgye fölött emelkedő kősziklára épült Léta-vára, másik nevén a Géczy-vár. Dombok között elrejtve - Impozáns volt, ahogy fentről megpillantottuk a vár romjait.
- Kecskekő vára 22,6 km-re. Csúcsán az egyik legrégebbi vár, a nép által Tündér Ilonáénak tartott Kecskekő várának romjai találhatók. Vannak csodák - Most nem a természeti csodákra gondolok, amikben bővelkedik e hely, hanem arra, hogy előkerült a láda.
- Unitárius templom Mészkő 22,7 km-re. Mészkő látnivalója a középkori eredetű unitárius templom.
- Szászavinc Az elsüllyedt falu 22,7 km-re.
- Kis-Balika-barlang Tordai-hasadék 22,9 km-re. A Balika-barlangok a Tordai-hasadékban, a menedékháztól számítva a negyedik hídnál helyezkednek el, egymással szemben, a bejáratuknál erődítésre épített védművekkel. Tömeg - A rejtekhelyet megtaláltam, de nem volt lehetőségem keresni a rejteket és a dobozt, mert a barlang bejárata mellett nagy tömeg volt.
- Hili-odú Via ferrata Tordai-hasadék 22,9 km-re. Hili magyarpeterdi szolgalegény volt, 1860-ban, húsvét alkalmával a hegytetőről leereszkedett a dúsan zöldelő borsfenyő bokrokhoz.
- Vaskereszt Szind-tető Tordai-hasadék 23 km-re. Rajta két vastábla, melyen a keresztet felállító személyek neve olvasható, illetve a következő felirat román nyelven: Azoknak, akik értik a hegyet. Címkézett fotó - A Kis Balika barlangnál nem volt lehetőségem keresni a dobozt, de nem gondoltam, hogy itt sem lesz.
- Magyarpeterd 23,1 km-re. A reformáció során a katolikus lakosság az unitárius vallásnál állapodik meg. Laura panzió - Mivel itt volt foglalva a szállás, normális, hogy megtaláltam a falut.
- Nagylupsa 23,5 km-re. Nagylupsa látnivalója a gazdag móc néprajzi gyujtemény.
- Templomrom Borosbenedek 23,6 km-re. Ma már beomlottan, nyitottan tátong az ég felé a második világháború utáni évektől.
- Horgásztavak Csürülye 24,5 km-re. Csürülye községközponttól, illetve az autópályától délre, Alsófüle és Sütmeg között, egy több horgásztóból álló tórendszer található. Találgatás - "Egy odvas fa és egy korhadt facsutak, két teljesen különböző dolog.
- Diód vára 24,5 km-re. A szomszédos kerten keresztül lehet bejutni, a tulajdonos engedélyével.
- Szív-tisztás Borosbocsárd 24,6 km-re. Borosbocsárd település észak-nyugati kijáratától körülbelül 3 km-re, az útból egy ösvény indul balra.
- Octavian Felecan kripta Magyarszilvás 25,8 km-re. 1936-ban temették ide Octavian Felecan doktort, azonban ki tudja miért, a kripta jelenleg üresen áll.
- Katolikus templom Felvinc 25,9 km-re. Korai, gótikus korú erődített templom volt - mivel a templom a XIX-dik század elején romladozásnak indult, helyén 1845-1848 között új, nagyobb templomot építettek. Egyedül nevettem... - .
- Veres kastély Magyarszilvás 25,9 km-re. Veres kastély - Magyarszilvás, Kolozs megye.
- Kiépített forrás Magyarpeterd 25,9 km-re. Szent László kútját keresve, Tordatúr közelében, a Koppánd felől Magyarpeterdre vezető út felett egy kiépített forrást láttam. Nem hinném, hogy tévedtem - Nem tudom, hogy a tévedés címszóval a panzióra, vagy rám utalsz.
- Szilvás-patak völgye Magyarszilvás 26,1 km-re.
- Rálátás a Kopasz-Detunátára 26,2 km-re. Rejtettem a Kopasz-Detunáta tövében levő törmelékkel borított mező szélén, ahonnan jól láthatóak a bazaltoszlopok. Kőmező - Gyerekkorom óta nem jártam itt.
- Unitárius templom Szind 26,4 km-re. Hajóját újjáépítették, de a régiből átmentették félköríves kapuzatát.
- Szindi tó 26,5 km-re.
- Szent László kútja Magyarpeterd 26,5 km-re. Vizének gyógyító erőt tulajdonítottak. Te vagy az egyetlen kincskereső, aki gps nélkül keres - Legalábbis nem tudok másról.
- Kőcsorgó Koppánd 26,9 km-re. A közelben van a Vágottkő római kőfejtő.
- Katolikus templom Tövis 27,3 km-re. Amint a templom nyugati kapuja feletti felirat megörökíti, a templomot Hunyadi János építteti 1449-ben: Anno Domini MCCCCXXXXVIIII Johannes de Hunyad regni hungariae gubernator. Nagyon szép - Ezt a templomot meg kell látogatni! Igazán megéri.
- Magyarigeni-tengerszem 27,4 km-re. A Magyarigeni-tengerszem a Torockói-hegység egyetlen nagyobb méretű, természetes képződésű, állandó tava. Új rejtés új helyen - A régi rejtés nem hiszem, hogy megvan még.
- Református templom Tövis 27,7 km-re. A középkori plébániatemplomot a román korban építették, legkésőbb a XIII-dik században, a fenti adat szerint 1293 előtt, amikor már oklevélben szerepel. Tövis - A tövisi református teplomba nem jutottam be.
- Feketéllő-nárciszmező 27,7 km-re.
- Rotunda-csúcs Verespatak 27,9 km-re.
- Régészeti lelőhely Koppánd 27,9 km-re. Rókalik - Láttunk egy szép rókát, de sajnos olyan gyors volt, nem sikerült utolérjük :) A rejtek és a doboz is egy kis mászás után meglett.
- Nagy-tó panoráma Verespatak 28,1 km-re. Panoráma - Körbenéztem és azonnal láttam, hogy a rejtekfotón látott szikladarab nincs a tó partján.
- Túri-hasadék nyugati oldal Tordatúr 28,4 km-re. Fentről szebb - Tordatúrról indultam, és mivel a doboz a nyugati oldalon van, ezért az én választásom is erre az oldalra esett.
- Római katolikus templom Tordatúr 28,4 km-re. A tordatúri Szent Kereszt felmagasztalása-római katolikus templom 1841-42-ben épült.
- Angyal-tó Verespatak 28,4 km-re.
- Túri-hasadék vasalt ösvény Tordatúr 28,7 km-re. A múltban többször is építettek a patak fölé hídakat és pallókat, de ezek nem bizonyultak tartósnak.
- Fenyves-tó Verespatak 28,7 km-re. Tavacska - Jól esett a fenyők árnyéka.
- Régi Aranyos-fahíd Torda 28,8 km-re. Épült 1804-1815-ben, vámot szedtek rajta.
- Református templom Verespatak 28,9 km-re.
- Unitárius templom Verespatak 28,9 km-re. Dominó - Megtaláltuk a dobozt, benne a dominóval.
- A Hollókő aljában Verespatak 28,9 km-re. ..A sziklás hegyoldalakon szinte semmi sem terem. Az ErdélyiSzigethegység mégis rendkivül gazdag. Már a rómaiak is tudták ezt, akikitt aranyat és ezüstöt bányásztak, a folyót Auratumnak nevezték el. Magyar neve is az aranyra utal. A sok kincs mellett lakói mégis nélkülözésben tengetik életüket, egyik napról a másikra..." Új geodobozt rejtettünk a Hollókő tetejére - Egy körtúra formájában kerestük fel rendre Verespatak látnivalóit.
- Szarvaspatak tava Verespatak 29 km-re.
- Hollókő Verespatak 29 km-re. A Hollókő Verespatak egyik jelképe, egy könnyen felismerhető, jellegzetes formájú sziklaképződmény, természeti emlék.
- Katolikus templom Verespatak 29,1 km-re.
- Czárina-tó Verespatak 29,1 km-re.

Bedellői-cseppkőbarlang románul - in limba romana: Pestera de la Poarta Zmeilor


Természeti értékek - Fehér megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

  • Hozzászólás és bejelentés
  • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
  • Utolsó megtalálások és hozzászólások
  • Bedellői-cseppkőbarlang adatlapjának követése
  • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
  • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
  • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

  • Nyári tábor - Az EKE (Erdélyi Kárpát Egyesület) táborból tett Szolcsva - Bedellő túra alkalmával kerestem és találtam meg ezt a geodobozt...
  • A sárga tábla már nincs meg - Az ösztönökre hagyatkozva na meg a JKGÁBOR GPS-re sikerült megtalálni ezt a geodobozt is...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Bedellői-cseppkőbarlang? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8231 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Rejtett látnivalók a közelben

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Fehér megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3727 helyszínt mutattunk be.

[ Fel ↑ ]
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.