Bedellői-cseppkőbarlang - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Lunca Posaga - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Fehér megye

Bedellői-cseppkőbarlang

Bedellői-cseppkőbarlang Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***
Néhány kép: Az Aranyos völgye Kilátó Sárkányok Kapuja A barlangban 1 A barlangban 2 Kilátás 1 Kilátás 2 A barlang előtti Sárkánykapu... *

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Bedellői-cseppkőbarlang rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
15276 Szolcsvai víznyelő. 16793 Vidalykő. A Torockói hegység északi részén, Vidaly (Vidolm) fölé emelkedő, a DN75-ös országúton Vidalytól Lunca ArieAYului-ig látható sziklacsúcs. 17179 A Thoroczkay család vára. Torockószentgyörgy határában, egy észak-déli sziklacsúcson, a Vársziklán található a Thoroczkay nemesi család erődítményének romja, melyet torockószentgyörgyi várnak is neveznek. 17179 Torockószentgyörgy. Torockószentgyörgy Brassai Sámuel szülőfaluja. 17229 Ordas-kő. Az Ordas-kő Torockó vidékének, Erdély e rendkívül népszerű és sokak által látogatott szegletének egy olyan hegye, mely büszkén magasló hófehér szikláival, füves rétekkel tarkított változatos növényzetű vegyes erdeivel csodálatos látványt nyújt. 18667 Panoráma-kő. A Thoroczkay vártól a kék kereszt, majd a piros sáv jelzésen másztunk ki az Ordaskő alá. 25227 Podságai-szoros. 26134 Kis Szent Teréz kápolna. A torockói Kis Szent Terézről elnevezett gyerekotthonban, ahol a Csaba testvér gyerekei laknak, kialakítottak egy kis kápolnát, amit mindenki látogathat, anélkül, hogy a ház lakóit zavarná. 26577 Vízimalom. A század elején még öt vízimalom működött Torockón, ma a falu területén egy maradt fenn. 27296 Kőlyuk. 28436 Székelykő. Az ötlet, hogy hagyományos ládákat is helyezzünk el, onnan jött, hogy a Székelykő-látogatók, miután feltornászták magukat a kék kereszt jelzésen a Nagy-árokban (innivalót az egész útra érdemes vinni), megtalálták a turistaútjelző táblát, még felkapaszkodnak a főcsúcsra, de aztán irány visszafelé, vagy ugyanazon az úton, ahol feljöttek, vagy pedig a piros jelzésen, északról kerülve meg a hegység tömbjét. 28784 Kőközi-szoros. Torockó és Nagyenyed között az autóút áthalad a Kőközi-szoroson. 29004 Mezőségi bánya. Torockó településről észak felé indulva, számos helyen találkozunk felhagyott vasbányák és vashámorok nyomaival. 30411 Székelykő-Észak. Az ötlet, hogy hagyományos ládákat is helyezzünk el, onnan jött, hogy a Székelykő-látogatók, miután feltornászták magukat a kék kereszt jelzésen a Nagy-árokban (innivalót az egész útra érdemes vinni), megtalálták a turistaútjelző tábláját, még felkapaszkodnak a főcsúcsra. 32370 Nagyponor-hágó. Felső-Szolcsváról Nagyponor irányába, a Malom-patak mentén, a földút kis autóval is járható. 35523 Az ökör kéménye-sziklakürtő. Az ökör kéménye-sziklakürtő Bélavár egyik leglátványosabb pontja. 36609 Remetei panoráma. A Felsőenyed.

Természeti értékek - Fehér megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Erkély-tisztás
Az Erkély-tisztás a Torockói-hegység egyik legkedveltebb sátorozóhelye.
Sipote-vízesés és csorgó
Alsószolcsvától kb.
La Rogoaze forrás 2.37 km-re. RH2086 La Rogoaze forrás
Lengőhíd
Régebb, mikor még közlekedett az Aranyos-völgyi keskeny nyomtávú vonat, a Mokanica, az Alsószolcsvára érkező kirándulók a megállótól egy lengőhídon keresztül rövidíthettek a Szolcsvai búvópatak-barlang felé.
Bedellői-szoros 3.19 km-re. RH1834 Bedellői-szoros

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • Nyári tábor - Az EKE (Erdélyi Kárpát Egyesület) táborból tett Szolcsva - Bedellő túra alkalmával kerestem és találtam meg ezt a geodobozt...
 • A sárga tábla már nincs meg - Az ösztönökre hagyatkozva na meg a JKGÁBOR GPS-re sikerült megtalálni ezt a geodobozt is...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.