Sóskútfürdő - Új turisztikai látnivalók - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Sóskútfürdő

Sóskútfürdő

Sóskútfürdő egy szabadon használható gyógyfürdő. A kászoni medence szélén, Kászonújfalu és a Nyerges–tető között található. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség bejelentkezés után.

***
Néhány további kép: A forrás Szoval itt bujkalsz! Hód rágás Hód gát Kupola Kereszt Hód vár Kuszma Fürdő :( Kis medence Csak levelek úsznak a medencében. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Sóskútfürdő fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Sóskútfürdő! Érdemes regisztrálni!

Milyen fontos látványosságok és látnivalók vannak a közelben?
16670 Sószékfürdő. 17063 Kápolnamező-borvízforrás. (turisztikai hely geoládával) 17728 Határvadászok keresztje a Bellő-tető alatt Hargita megye. (turisztikai hely geoládával) 18451 4844. Bunker maradvány 2 - Bellő-tető.
18501 Parancsnoki bunker. A határvadászok ösvényén, a Bellő-patak baloldali, Töltés és Czikólova gerincén felfelé egy újabb bunkermaradványt találunk, melyre rovásírásos emléktáblát rögzítettek. (látnivaló és geodoboz)
18878 Római katolikus templom. Lázárfalva az Alcsíki-medence egyik félreeső települése a Tusnád- és a Hí-patakok völgyében. (látnivaló és geodoboz)
19612 Második világháborús bunker Katrosa határában. 19763. 19974 Cseppköves bunker Kászon-völgye. A Kászon- és a Bellő-patak közötti hegygerincen húzódik az Árpád-vonal erődrendszerének a kászoni szakasza, melyet a 24/2 székely határvadász század háromszéki katonái védtek.
21343 Cecele. A Cecele (1173 m), a Csíki-havasok déli csúcsa.
21493 Római katolikus templom. A Kozmás-patak mellett elterülő Csíkkozmás igen régi alapítású település.
22577 Katolikus templom Nagykászon. Az oklevelekben három tízes: Kászonaltíz, Kászonfeltíz és Kászonimpér összefoglaló neve, egy községben és egy egyházközségben.
23823 Balási kúria. 7.6 km-re. Az emeleten könyvtár és fegyvertár volt, a levéltár a világháború pusztításának esett áldozatul.
23836 Veszes-patak völgye. A Veszes-patak a Veszes dombja és a Nagy-ponk vagy Honcsukos teteje között folyik.
24137 Borvízmúzeum. 24954 Nádasfürdő. 25450 Katolikus templom. Nagytusnád a Tusnád-patak kelet-nyugat irányban hosszan elnyúló, szűk völgyében fekszik, Tusnádfürdőtől északra, az országút mellett.
25685 Imets Fülöp Jákó-iskola és emléktábla Tusnád. 26009 Kőkereszt. Oh szent kereszt légy oltalmunk, így szól annak a kőkeresztnek a felirata, amely Tusnád falu egyik fontos kereszteződésében, a központból Alszeg felé vezető úton található.
26812 Nyírkert-rétláp. 8.5 km-re. A növénytani rezervátumban megtalálható a törpenyír, a kék csatavirág, a szibériai hamuvirág, valamint más növényritkaságok és jégkorszakbeli maradványnövények.
26907 Alszegi borvízkút. 8.6 km-re. Az Alszegi borvízkutat 1960-ban fúrták Tusnád falu alszegi részén.
27748 Régi székelykapuk. Csíkverebesen megmaradt néhány, majdnem kétszáz éves faragott székelykapu.
27827 Csodálatos bükkfa. Kászonjakabfalva és Katrosa között, a Nagy-ponk vagy Honcsukos teteje csúcstól keletre található a Tisztás dombja.
28756 Julis-borvíz Újtusnád Hargita megye. A Julis-borvíz Újtusnád Bátord nevű falurészének északi szélén, a vasútállomás felé vezető utca mellett található.
29481 Romok. A Bodoki-hegység észak-keleti vége Kézdiszentlélek felé magasodik.
29610 Bálványosvár. A Bálványos-hegy kúp alakú csúcsán népvándorlás kori székely vár található, melynek keletkezését a történelmi dokumentumok a X.
29616 Büdös-barlang Bálványosfürdő Kovászna megye. Egy néhány méter mélységű üreg, amelyből belélegezve mérgező, de a bőrőn át felszívódva vérkeringést serkentő hatású gázkeverék áramlik ki.
29865 Varsavész-rétláp. A Varsavész-rétláp védett terület Újtusnádtól észak-keletre, az Olt földrajzi jobb partján terül el, összesen 30 hektáron.
29887 Csíkcsekefalva. 9.5 km-re. 29937 Katalin-kápolna Kászonfeltíz. Keletkezéséről, építésének idejéről nem maradt fenn írásos emlék.
30116 Első világháborús emlékmű. Az első világháború századik évfordulóján, 1922-ben, Újtusnád népe emlékművet emelt, amely a falu múltjára emlékeztet.
30131 Mária oltár. Érdemes bejárni alaposan a környéket, van érdekesség bőven.
30273 Népi fürdő. 30803 Benes rétláp. Több helyen okkerlerakódások figyelhetők meg.
30935 Apor lányok feredője. Igazi világritkaságról van szó.
31017 Gázfürdő Bálványosfürdő. Bálványosfürdő központi útkereszteződésétől észak felé indulva, körülbelül 300 méterre, egy jelenleg elég rozoga állapotban lévő, de még használható mofettához juthatunk.
31143 Mohos-kilátó. 31212 Torzó Bálványosfürdő Hargita megye. 31460 Gyógyvízforrások. Bár nem tartoznak a Zsombor-patak forrásvidékéhez, közelségük miatt érdemes megtekinteni a szállodától nem messze, Bálványosfürdő irányában levő, közvetlenül az út mellett levő Gyógyvízforrásokat.
31563 Középpatak-rétláp Újtusnád Hargita megye. Növénytani ritkaságok élőhelye.
31573 Öreg bükkfa. A Mohos, időközben összeomlott kilátótornyához közel, egy különleges, öreg bükkfát fedeztünk fel.
31626 Katolikus templom. századi fali szentségfülkét beépítve a várfalba; sajnos felső részét letörték.

Románul - in limba romana: Baile Fantana Sarata

Természeti értékek - Hargita megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Hősök Sírja
Hősök Sírja - Az 1848–49-es szabadságharc utolsó csíki csatájára emlékeztet.
Kászonújfalu temetője
Kászonújfalu temetője - A Kászoni medencébe érve a legelső település Kászonújfalu.
A Pap hegye és környéke
A Pap hegye és környéke - Régi tervem újra feljutni a Pap hegyére, mely része a Csíki-havasok gerincén húzódó turistaútvonalnak.
Nyeregbe
Nyeregbe - A Nyergestetőről leereszkedve, Kozmás felé a völgybe, kitárulkozik előttünk a Csiki medence.
Lázárfalvi Nyírfürdő
Lázárfalvi Nyírfürdő - Lázárfalván a Hí-patak folyik keresztül, s ez találkozik a Tusnád-patakkal.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Sóskútfürdő gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás a térképen

Néhány hozzászólás


 • Hódvolt, hódnemvolt - Nem láttunk hódokra utaló nyomokat a patakon, de az is lehet, hogy csak nem volt szemünk hozzá...
 • Sóshódfürdő - Későre jöttem rá, hogy nincs (doboz) mit keresni...
 • Lakodalom - Többször eljártunk a fürdő mellette, többször meg is álltunk, de most egészen más volt a cél...
 • Hód gát - Útban Kovászna felé mindig megállunk a kútnál...
 • Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Sóskútfürdő? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.