Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Sóskútfürdő - Rejtekhely-keresés - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Sóskútfürdő

Sóskútfürdő | Hol van ez a hely?

Sóskútfürdő egy szabadon használható gyógyfürdő. A kászoni medence szélén, Kászonújfalu és a Nyerges–tető között található. A forrás környékét a helybeliek kiépítették, saját erőforrásból.

A forrás különleges összetételű, ként és egy kevés sót tartalmaz. Kiváló különböző betegségek gyógyítására, fürdőként vagy ivókúraként, a cukorbetegség kezelésére.

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: A forrás Szoval itt bujkalsz! Hód rágás Hód gát Kupola Kereszt Hód vár Kuszma Fürdő :( Kis medence Csak levelek úsznak a medencében. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Sóskútfürdő fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Sóskútfürdő! Érdemes regisztrálni!

Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Sóskútfürdő közelében?
Határvadászok keresztje a Bellő-tető alatt. 5.6 km-re. Úgy tartják, hogy a Kászon-patak völgyében, a Gombás-bérc alatt álló várban lakott Katrosa vezér és Bellő nevű lánya. A pusztában - A parancsnoki bunkertől jöttünk ide, egy fakitermelő gépek által alaposan összetört, sáros úton, melyet az otthagyott ágak miatt ki sem lehet kerülni. (látnivaló és geodoboz)
Bunker maradvány 2 Bellő-tető. Bunker maradvány 2 - Bellő-tető.
Parancsnoki bunker Kászon-völgye. A közelében fából ácsolt kettős fakereszt található. Bunker 3 - Ezt a bunkert sikerült elsőre megtalálni a három közül. (itt geodobozt is lehet keresni)
Római katolikus templom Lázárfalva. Lázárfalva az Alcsíki-medence egyik félreeső települése a Tusnád- és a Hí-patakok völgyében. Lázárfalva - Sikerült bejutnom a templomba is. (látnivaló és geodoboz)
Második világháborús bunker Katrosa határában. Kászonjakabfalvától délnyugatra emelkedik a 906 méteres Bellő-tető. Bunker 2 - Na, ezt is megtaláltuk. (látnivaló és geodoboz)
Cseppköves bunker Kászon-völgye. 6.4 km-re. Csak a geodoboz volt otthon - Bár a cseppköves bunkert én találtam meg, és dokumentáltam elsőnek ezen a játszótéren, a geodoboznál a harmadik helyre érkeztem. Cecele. A Cecele (1173 m), a Csíki-havasok déli csúcsa.
Római katolikus templom Csíkkozmás. A Kozmás-patak mellett elterülő Csíkkozmás igen régi alapítású település. Gomba - A körtefa üregét sajnos belepte a gomba, ezért nem lehetett a dobozhoz hozzáférni.
Katolikus templom Nagykászon. 1333-ban a pápai tizedjegyzék Kazun, Kasim néven említi. Főhajtva - Fáradtan de lelkesen kapaszkodtunk fel a szeptemberi elejei hőségben a sétányon.

Sóskútfürdő románul - in limba romana: Baile Fantana Sarata


Természeti értékek - Hargita megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Sóskútfürdő gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

 • Hódvolt, hódnemvolt - Nem láttunk hódokra utaló nyomokat a patakon, de az is lehet, hogy csak nem volt szemünk hozzá...
 • Sóshódfürdő - Későre jöttem rá, hogy nincs (doboz) mit keresni...
 • Lakodalom - Többször eljártunk a fürdő mellette, többször meg is álltunk, de most egészen más volt a cél...
 • Hód gát - Útban Kovászna felé mindig megállunk a kútnál...
 • Ujrarejtve - A Nyergestetőről Kászonújfalu fele az út mentén “Több mint gyógyvíz cukorbetegeknek...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Sóskútfürdő? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Hősök Sírja
Hősök Sírja
Az 1848–49-es szabadságharc utolsó csíki csatájára emlékeztet.
Kászonújfalu temetője
Kászonújfalu temetője
A Kászoni medencébe érve a legelső település Kászonújfalu.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Eddig több mint 3.550 kihagyhatatlan helyszínt mutattunk be.

A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.