Harangláb - Pottyand - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Potiond Ciucsangeorgiu - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Hargita megye

Harangláb - Pottyand

A pottyandi harangláb országos műemléki védettséget élvez. A harang 1975 óta nem szólal meg reggelente. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***
Néhány kép: Pottyandi harangláb - 1 Lépcső Szent Antal-kereszt Műemlék-együttes A harangláb Eddigi megtalálók nevei Pottyandi harangláb - 2 Csengettyű Pottyandi harangláb - 3 Pottyond Csendélet... *

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Harangláb Pottyand rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
13461 A százkarú bükkfa. A Csíki-havasok piros kereszttel jelzett túraútvonalából, a Kolos-tető és a Sándor dombja között, a Farkasvész sarkától észak-keletre, egy meredek oldalvölgy ereszkedik alá a Fenyővize-patak völgyébe. 13672 Fenyő-tető. A Fenyő-tető Csíkszentgyörgy nyugat szélében, Jenőfalva nevű falurészben található, az Áj-patakoktól északra. 14548 Aracs-patak völgye. Csíkcsomortán keleti határában, az Aracs-patak völgyében, egy tisztás szélén bekerítve áll egy emlékkő. 15308 Xántusz-kastély romjai. A hagyomány szerint Xántusz Keresztes alcsíki királybíró Hosszúaszóban lakott. 15948 Xántusz-kápolna. A Xántusz-kápolna Fitód és Hosszúaszó települések középútján, a fenyves erdő szélén áll, a Hosszúaszó-patak völgyében. 16476 Bükk feje. Csíkmindszent felől a Hosszuaszóba vezető ut közepén, a Bükk feje gerincén állva, nem tudtuk eldönteni, hogy mit mihez tódtak. 16695 Kolos-tető. Az 1246 m magas Kolos-tető a Csíki-havasok egyik mellékgerincén található, a Sándor dombja és a Piricske-tető között. 17245 Bükkfa a Kolos-tető mellett. A Kolos-tetőtől északkeletre található a környék legidősebb bükkfája, kerülete 3,6 m. 18940 Pósa-hegy Nagyboldogasszony-kápolnája. Csíkszentgyörgy Csíkszeredától 22 km-re terül el, a Fiság völgyében (ez a Csíki-havasokból, Szellő hegy és a Gyürke tető. 19000 Katolikus templom. Csíkmindszent Csíkszeredától 8 km-re fekszik a 123B megyei út mentén, a Nagyrét-patak (vagy Mindszent-patak) völgyében. 19076 Csíkszentgyörgyi panoráma. A falu feletti dombok között húzódik meg a borvízfürdő. 19644 Kerekeger feredő. A Somlyó-hegy védelme alatt található égerláp a Természet jótékony erejét testesíti meg. 20391 Erődített katolikus templom. Csíkbánkfalva Csíkszeredától 17 km-re fekszik. 21349 Csíkbánkfalva 2.. Csíkbánkfalván több kápolna is van. 21534 Árnyék oldala. Csíkmindszent és Kotormány között egy hegygerinc található, mely kelet-nyugat irányban helyezkedik el. 21773 Remete-patak völgye. Gyönyörű és tiszta piknikezőhely a Remete-patak völgyében, nem messze Csíkcsomortántól.

Néhány székely szó jelentése:
Belbel = Alszik. Belébüklesz a vízbe = Belebuksz, beleesel. Belékecskekórózik = Belefordul. Beléncs = Bilincs. Belényuvad = Belefullad. Béponyál = Becsavargat.

Történelmi-kulturális értékek - Hargita megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Fenyővize tanösvény
A Fenyővize tanösvény hossza: 800 m.
Katolikus templom
Csíkménaság Csíkszeredától 25 km-re, a 12-es főúttól 12 km-re terül el, a 123C országút mentén, 822 m magasságban.
Vasond völgye tanösvény 2.34 km-re. A Vasond völgye tanösvény hossza 7 km.
Sándor dombja
A Sándor dombja nem egy kiemelkedő, különleges hegycsúcs - inkább csak egy laposabb domb, viszont nagyon jó kilátás nyílik innen körbe, a Csíki havasok közeli csúcsaira.
Hágóbérce tanösvény 3.91 km-re. A Hágóbérce tanösvény hossza 19 km.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • Különleges ácsolási megoldások - Már messziről mutatós a kis harangláb, közelről meg csak ámultam- bámultam a különleges szerkezeti megoldásokon...
 • Mindkét geodoboz a helyén - A Fenyővize-patak völgyében jártam, a Kolos-tető alatti Farkasvész sarkának nevezett oldalon...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.