Geotrekker
Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Harangláb - Pottyand - Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Harangláb - Pottyand

Harangláb - Pottyand | Hol van ez a hely?

A pottyandi harangláb országos műemléki védettséget élvez. A harang 1975 óta nem szólal meg reggelente. Ma már csak nagy vész idején szól, vagy ha Pottyandnak halottja van...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Pottyandi harangláb - 1 Lépcső Szent Antal-kereszt Műemlék-együttes A harangláb Eddigi megtalálók nevei Pottyandi harangláb - 2 Csengettyű Pottyandi harangláb - 3 Pottyond Csendélet. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Harangláb Pottyand fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22741 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel Pottyand és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Harangláb! Érdemes regisztrálni!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A legközelebbi település Pottyond, 0.28 km távolságra található.
Szállás

Szállás Pottyond - Hargita vármegye


Keress szállást Pottyond közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Fotóalbum, 9.56 km-re levő látnivalókkal: Szépvízi víztároló - Szénás út (10 kép).
14714757041100
14714757051101
14714757231102
14714760601103
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Harangláb Pottyand közelében?
Xántusz-kastély romjai. 4.9 km-re. A hagyomány szerint Xántusz Keresztes alcsíki királybíró Hosszúaszóban lakott. (látnivaló és geodoboz)
Xántusz-kápolna. A Xántusz-kápolna Fitód és Hosszúaszó települések középútján, a fenyves erdő szélén áll, a Hosszúaszó-patak völgyében. Meseszép hely - K (látnivaló és geodoboz)
Bükk feje Hargita megye. Csíkmindszent felől a Hosszúaszóba vezető út közepén, a Bükk feje gerincén állva, nem tudtuk eldönteni, hogy mit mihez tódtak. A keresztfánál - Kiértünk a Bükk fejére és megálltunk a keresztfánál.
Kolos-tető. A Kolos-tető két nyugati hegylába, a Kurta-Koszorú és a Szalonka-tető. A Szénás-úton a Kolos-tető felé - A Szépvízi-víztároló mellől induló Szénás-úton közelítettem meg a helyszínt. (itt geodobozt is lehet keresni)
Bükkfa a Kolos-tető mellett. A Kolos-tetőtől északkeletre található a környék legidősebb bükkfája, kerülete 3,6 m. (látnivaló és geodoboz)
Pósa-hegy Nagyboldogasszony-kápolnája. 6 km-re. Csíkszentgyörgy Csíkszeredától 22 km-re terül el, a Fiság völgyében (ez a Csíki-havasokból, Szellő hegy és a Gyürke tető - 1369 m - közelében ered), 757 m tszf. EKE-tábor 2015 - Az EKE táborból ezen a napon egy szép kirándulást tettünk a Nagyboldogasszony kápolnájától a Nyerges tetőig.
Katolikus templom. Egyike a legrégibb csíki falvaknak. Mind szentek - Na, ez a rejtekhely majdnem megfogott.
Csíkszentgyörgyi panoráma. Csíkszentgyörgyi panoráma - Csíkbánkfalváról indulva, a Szentegyházas-pataka völgye mentén haladva, jó mínőségű, kaviccsal borított úton közelítettem meg a tetőt, kocsival. Kerekeger feredő. Sokadjara - Nem is tudom, hogy mar hanyadjara jarok is itt. Erődített katolikus templom. Megközelíthető Csíkszereda felől előbb a 12-es országúton, a Nagymezőn át, majd ebből a balra elágazó 123C megyei úton. Megtaláltuk - Sikerült a templomba is bejutni.
Csíkbánkfalva 2. Erre utal egy helyi mondás: Hegyen-völgyön kápolna, minden héten egy bucsucska. Temetőkápolna - Megtaláltuk.
Árnyék oldala. Csíkmindszent és Kotormány között egy hegygerinc található, mely kelet-nyugat irányban helyezkedik el. Szép hely - Kellemes hangulatú völgy.
Remete-patak völgye. Gyönyörű és tiszta piknikezőhely a Remete-patak völgyében, nem messze Csíkcsomortántól.
[ Fel ↑ ]

Történelmi-kulturális értékek - Hargita megye
* A történelmi háttér és kulturális jelentőség részletei regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

  • Hozzászólás és bejelentés
  • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
  • Utolsó megtalálások és hozzászólások
  • Harangláb adatlapjának követése
  • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
  • Pottyand térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
  • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
  • Navigálás valós időben a terepen!

Néhány hozzászólás

  • Különleges ácsolási megoldások - Már messziről mutatós a kis harangláb, közelről meg csak ámultam- bámultam a különleges szerkezeti megoldásokon...
  • Mindkét geodoboz a helyén - A Fenyővize-patak völgyében jártam, a Kolos-tető alatti Farkasvész sarkának nevezett oldalon...

Sikerült eljutni Pottyand környékére? Tetszett a Harangláb? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8224 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Fenyővize tanösvény
Fenyővize tanösvény
A Fenyővize tanösvény hossza: 800 m.
Katolikus templom
Katolikus templom
Csíkménaság Csíkszeredától 25 km-re, a 12-es főúttól 12 km-re terül el, a 123C országút mentén, 822 m magasságban.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3600 helyszínt mutattunk be.

[ Fel ↑ ]
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.