Geotrekker
Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Köpeci szil - Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Köpeci szil

Köpeci szil | Hol van ez a hely?

Az 2011-es év fája Romániában, a köpeci 300 éves szilfa. A győztes fát, a köpeci szilt, a Polgár-Társ Alapítvány nevezte be az Év Fája Európában versenyre. A verseny fő célja felhívni a figyelmet a fák fontosságára, de ugyanakkor a környezet védelmére is...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: A köpeci szil A szil télen A szil a műútról A fa A fa Információs tábla A fa A Fa Irányjelző tábla Pihenőhely Információs tábla. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Köpeci szil fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22747 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Köpeci szil! Érdemes regisztrálni!

A legközelebbi település Köpec, 1.26 km távolságra található.
Orbán Balázs - A Székelyföld leírása: Miklósvár-szék Miklósvárszék szabadalmai, viszonya Háromszékhez régen és most. Köpecz, e falu régi fekhelye. Köpecz Barcsay Ákos alatt és 1848-ban. Baj van Köpeczen. Miklósvár. A régi Castrum S-ti Nicolai. Tortogó vára. E falu katholizálása, régi harangja. Ürmös. Nagy-Ajta, templom-kastély. A Csereiek sirja. A Cserei család. Közép-Ajta. Kakucs fekhelye. Benkő József sirja. Közép-Ajta régi temploma. Tiporcz. Szentemásza. Száraz-Ajta. Zaláni üvegcsűr. Tatárvágás. Sokpatak. Várhegy. Régi maradványok, regék. Apácza. Szászok zsarolása, az apáczai iskola. Apáczai Cséri János emléke, kolostor, toronyerőd. Feketevár. Kakasborozda az apáczai erdőn. Bölön, néveredete. Kircz. Bölön templom-kastélya, ostromok. Farkas Sándor emléke. Várhegy.
Szállás

Szállás Köpec - Kovászna vármegye


Keress szállást Köpec közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Fotóalbum, 4.04 km-re levő látnivalókkal: Kerék-domb alatti vízesés - Persány-hegység (8 kép).
14714768401100
14714768411101
14714768431102
14714768441103
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Köpeci szil közelében?
Református templom. Olasztelek református templomának késő román és átmeneti stílusban faragott kapuzata van. Munkálatok áldozata lett a geodoboz? - A Kormos-patak völgyében kirándultam, hazafelé Olaszteleken vezetett keresztül az utam.
Sündisznó-szikla. Tenyleg sundiszno - Mivel az urmosi templom zarva volt (nem szeretem a zarakat) igy felkerestem a sundisznot, cigany kornyezetben. Likaskő. 6.3 km-re. Olasztelek határában, közel a felsőrákosi úthoz, egy lapos kőkúp tűnik az arrajáró szemébe, mely élénken kiválik a lapos rét füves, zöld színéből. Tisztaság és doboztalanság - A Likaskő környezetét valamikor nemrégiben megtisztíthatták, mert egy darab szemetet sem láttunk, ami nagyon jó hír. (látnivaló és geodoboz)
Tiborc vára. A várból mára csak a falak körvonalai maradtak meg egy lekerekedett töltés formájában. Vakond ki - Egy kis őszi séta alkalmával ujra rákerestem a dobozra, de sajnos eléggé szét volt ázva a tartalma. (itt geodobozt is lehet keresni)
Attila vára. A Persányi-hegységnek az Olt alsórákosi szorosától északra húzódó vonulatát az erdővidéki és homoródmenti emberek Rikának vagy Rika erdejének nevezik. Kereszt - Megtaláltam a dobozt. (látnivaló és geodoboz)
Attila vára. 7.4 km-re. Attila vára a Rika-erdei kora középkori erődítményrendszerhez tartozik, Felsőrákostól 6 km-re északnyugatra, a Sóskút (Nádas) és Rika patakok között, enyhe lejtésű hegylábon helyezkedik el. Attila - Ebben az évben,2016-ban, voltam a Réka váránál meg a sírjánál s persze útba ejtettük az Attila várát is.
Református templom. Bodos a Barót felől jövő főúttól kicsit bennebb,  nyugalmas környezetben, dombok között, egy teknőben fekszik. Kis templom ures likkal - Bodvaj fele utkozben egy kis kitero es mar meg is van a rejtek.
Református templom. 1334-ben jelentkezik villa Wrdach, 1499-ben Wargyas, 1525-ben Vargyas néven. Templom - Ezt a dobozt nappal, szerintem, lehetetlen megkeresni. (itt geodobozt is lehet keresni)
Réka vára. Réka vára a Rika-erdei kora középkori erődítményrendszerhez tartozik, Felsőrákostól 6 km-re északnyugatra, a Sóskút (Nádas) és Rika patakok között, enyhe lejtésű hegylábon helyezkedik el. A vár hídja leszakadt - A doboz rendben van, habár kissé átnedvesedett.
Vargyas tavai. 1954-1989 között, a Vargyas falu közelében végzett bányászati munkák során, itt-ott elérték a talajvizet.
Réka királyné sírja. Útban a Rika-erdei kora középkori erődítményrendszer felé, a Rika-patak völgyében vezető földúton, kelet felől érkezve, először balkéz felől a Réka királyné sírjának nevezett patak parti sziklához érkezünk. Kopjafa - Többször is voltam itt, de csak később tudtam meg, hogy geoláda is van.
Református templom. Borvízes falu - Ezt a rejtekhelyet már jó régen megtaláltam, mint a letöltött képek is bizonyítják, de fogalmam sincs miért nem jelentettem be. Ürmösi Töpe Brassó megye. 8.4 km-re. E hegyóriások oldalaiból szeszélyes alaku sziklaszálok, mint ódon várak festői omladványai, emelkednek. Megcsinaltuk - Mivel ram vart ez a feladat ezt tejesitettem is, igaz egy kisse keson, de jobb kesobb mint soha.
Oroszlános emlékmű. A vargyasi Elesett hősök emlékműve, vagy helybeli név szerint Oroszlános emlékmű, a Fő út és a Temető utca kereszteződésénél található, 50 m-re északra a Polgármesteri Hivataltól.
Ürmösi Töpe barlangjai. Az Olt folyó Ágostonfalva és Alsórákos közötti 10 km hosszú, kiszélesedett szorosában csak kisebb barlangokat hagyott meg az erozió. Sokat bolyongtunk itt - Mar majdnem sotetben botorkaltunk lefele az Urmosi Toperol.

Köpeci szil románul - in limba romana: Ulmul din Capeni

[ Fel ↑ ]

Természeti értékek - Kovászna megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Köpeci szil adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Néhány hozzászólás

 • Ami kivül, az volt belül is - Hogy mi egyéb lehet még itt? Rengeteg minden...
 • Másodikra - Második próbálkozásra meglett...
 • Nem megmondtam! - ...
 • Most már megvan - Ma rátaláltam erre a dobozra...
 • 300 éves szil - Kétszer kerüld meg  a fát jobbről balra, és harmadszorra magától előjön...
 • Megtaláltam a dobozt - Az egyik üregben van, valahol a fán...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Köpeci szil? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8224 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Unitárius templom
Unitárius templom
Felsőrákosnak középkori gótikus temploma volt.
Régi székelyház
Régi székelyház
1235-ben Cormosbach néven szerepel, mely települést Felsőrákos elődjének tekintenek.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Kovászna megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3613 helyszínt mutattunk be.

[ Fel ↑ ]
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.