Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Harangláb - Bözsefalva - Rejtekhely-keresés - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Harangláb - Bözsefalva fotó

Harangláb - Bözsefalva | Hol van ez a hely?

A Székelyudvarhely és Székelykeresztúr közötti főútról tábla jelzi a letérőt a település felé, mely egyszerre utca és város, falu. A magyarázat egyszerű. Bár különálló település, közigazgatásilag Székelykeresztúrhoz tartozik, és utcaként jegyzik.

Bözsefalva a közelben levő Erzsébet-kútról kaphatta a nevét. Kezdetben sátorozóhely, majd üdülőtelep, jelenleg 27 házból álló település. Saját utcái (Erzsébet-kút utca, Magánvállalkozók útja, Fináncok útja), terei (Traccs-placc, Szúnyog-placc, Tarcsi-placc), hídja (Böske-híd), harangja, haranglába, panziója, sőt még kilátótornya is van.

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Településjelző táblák Főtér Traccs-placc Kilátó torony 8960 8962 Távolról Lassan járj, tovább élsz! Harangláb Ecetfa Az ecetfa termése. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Harangláb Bözsefalva fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel Bözsefalva és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Harangláb! Érdemes regisztrálni!

Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Harangláb Bözsefalva közelében?
Egykori erődítmény. Nagygalambfalvától három km-re délkeletre, a Vágás-patak völgye felett található a Vártető.
Dianna Levendula Kert. 2023-ban, június 24-én kezdődik a Dianna Manufaktúra levendulaültetvényények hatodik szüretje.
Berde Mózes Unitárius Gimnázium. Petőfi körtefája. 1849 július 30-án Petőfi Székelykeresztúron, a Gyárfás udvarházban töltötte a segesvári csata előtti utolsó éjszakát. Öreg tanú - Rugonfalva után ez volt a következő állomásunk. (látnivaló és geodoboz)
Unitárius és református templom. 1460-ban Fyathfalva, 1478-ban Fyadfalva néven jelentkezik az okiratokban.
Levendulás. A helyszín közelében parkoló a csekefalvi futballpálya mellett van.
Ugron-kúria. A jelenlegi L alakú, manzárdtetős kastély előtt már a 17.
Rez-tetői kilátó. Ide építettek kilátót 2006- ban a sükői közbirtokosság, a helyi vállalkozók, a felsőboldogfalvi önkormányzat, illetve Sándor József közbenjárásával. Lehettem volna első megtaláló, de csak második rejtő lettem - Egyik kedvenc rejtekhely-kategóriám, a Rez-tetőihez hasonló kilátótornyok. (itt geodobozt is lehet keresni)
Székely Nagygyűlés. Székelyek - Ez sem került elé, pedig a szulákot jól letapostam a lépcső mellett. A vágási tölgyek. A patak betéved a hegyek közé; ennek fennebb kitáguló völgyébe fekszik a két Dobó (alsó és felső) és Vágás. (látnivaló és geodoboz)
Református templom. 1510-ben plébániatemploma van, plébánosa, Máté alesperes név szerint is ismeretes, maga a templom régebbi.
Dobó és Vágás. A Nagy-Küküllőbe ömlő Vágás-patak felső, kitáruló völgyében fekszik Dobó.
Likoldala. Székelymuzsnától északra egy meredek, suvadással kopaszra feltárt konglomerát sziklafal, a Likoldala emelkedik, amelynek sziklaodúi a tatárjárás idején menedékül szolgáltak. (látnivaló és geodoboz)
Iszapvulkánok. század vége óta a reformátusok és unitáriusok által közösen használt templom, valamint a falu délnyugati részén található iszapvulkánok. Fehérfalvi vulkánok - Nem annyira látványos, mint amennyire érdekes hely, nem véletlenül szerepel a Székelyföld  7 csodája között.
Unitárius templom. Ezen elnevezés szűz Máriától származik.
Ferde torony. Felújított torony és rejtek - Már régóta tervezem, hogy meglátogatom a sükői ferde tornyot és a közelben található Rez-tetői kilátót.

Történelmi-kulturális értékek - Hargita megye
* A történelmi háttér és kulturális jelentőség részletei regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Bözsefalva térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Harangláb gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

 • Erzsébet? Bözse? - Megkaptam a sebességkorlátozó táblát, a harangot (és a lábát)...
 • Hangulatos hely - Rugonfalváról jöttem jöttem át, felkeresni ezt a nyugis helyet...

Sikerült eljutni Bözsefalva környékére? Tetszett a Harangláb? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Erzsébet kútja
Erzsébet kútja
Székelykeresztúr közelében található Erzsébet kútja.
Református templom
Református templom
A falu csupán 2 km-re fekszik Székelykeresztúrtól és 5 km-re Siménfalva községközponttól.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Eddig több mint 3.550 kihagyhatatlan helyszínt mutattunk be.

Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.