Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Kisgalambfalva - Rejtekhely-keresés - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Történelmi-kulturális érték(általános kép - történelmi-kulturális értékek)

Kisgalambfalva | Hol van ez a hely?

A falu a Nagy-Küküllő bal partján terül el, a Székelyudvarhelyt Székelykeresztúrral összekötő megyei útról a vasútállomás után kell letérni. A Nagy-Küküllőn átvezető betonhíd után kezdődik Kisgalambfalva.

1506-ban már Kisgalambfalva néven jelentkezik. 1567-ben a regestrum 20 kapuval jegyzi. Középkori templomról nincs adat és bizonyosan nem is volt.

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Kisgalambfalva fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Kisgalambfalva! Érdemes regisztrálni!

Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Kisgalambfalva közelében?
Egykori erődítmény Vártető Nagygalambfalva. Nagygalambfalvától három km-re délkeletre, a Vágás-patak völgye felett található a Vártető.
Sóskút Székelykeresztúr. Székelykeresztúr és Sóskút múltja és jelene összefonódik, ezt régészeti ásatások is bebizonyították. Bükk - Eddig nem hallottam erről a fürdőről, de most meglátogattam. (látnivaló és geodoboz)
Katolikus templom Székelykeresztúr. Székely- vagy Szitáskeresztúr a Székely előnevét onnan nyerte, hogy a lakói székelyek, a Szitás melléknevet pedig arról, hogy itt nagyban folyt a szitagyártás.
Jézuskiáltó Székelykeresztúr. Molnar Istvan mellszobra Szekelykeresztur Cristuru Secuiesc. Dianna Levendula Kert Székelykeresztúr. 5.7 km-re. Berde Mózes Unitárius Gimnázium Székelykeresztúr. Petőfi körtefája Székelykeresztúr. A Gyárfáskert hátulsó részén áll, a ma védett körtefa. Öreg tanú - Rugonfalva után ez volt a következő állomásunk. (itt geodobozt is lehet keresni)
Unitárius és református templom Fiatfalva. Az 1567.

Történelmi-kulturális értékek - Hargita megye
* A történelmi háttér és kulturális jelentőség részletei regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Kisgalambfalva gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

  Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Kisgalambfalva? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

  Turisztikai látnivalók a közelben

  Erzsébet kútja
  Erzsébet kútja
  Székelykeresztúr közelében található Erzsébet kútja.
  Harangláb
  Harangláb
  A Székelyudvarhely és Székelykeresztúr közötti főútról tábla jelzi a letérőt a település felé, mely egyszerre utca és város, falu.

  Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Eddig több mint 3.550 kihagyhatatlan helyszínt mutattunk be.

  Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.