Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Kisgalambfalva - Turisztikai látnivalók - Bejelentkezés/Regisztráció
 


Kisgalambfalva turisztikai látnivalói

A falu a Nagy-Küküllő bal partján terül el, a Székelyudvarhelyt Székelykeresztúrral összekötő megyei útról a vasútállomás után kell letérni. A Nagy-Küküllőn átvezető betonhíd után kezdődik Kisgalambfalva...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Kisgalambfalva fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22623 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Kisgalambfalva!

A legközelebbi település Kisgalambfalva, 0,15 km távolságra található.
Orbán Balázs - A Székelyföld leírása: Keresztúrtól Nagygalambfalváig Bethfalva. Kis-galambfalvi szoros. Kis-Galambfalva. Galathtető. Galath vára. Most látható maradványok, regék, hagyományok.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Kisgalambfalva közelében?
- Erzsébet kútja Hargita megye 1,1 km-re. Székelykeresztúr közelében található Erzsébet kútja... tiszta forrás - A kútat és környékét rendben tartják, a vize nagyon finom, érdemes felkeresni... (látnivaló és geodoboz)
- Harangláb - Bözsefalva 1,2 km-re. A magyarázat egyszerű... Erzsébet? Bözse? - Megkaptam a sebességkorlátozó táblát, a harangot (és a lábát)...
- Református templom - Nagygalambfalva 2,3 km-re. A rengeteg érték közül említsük meg a Borsai Nagy Clara adományait, az 1789-ből származó festett templomajtót és az 1782-ből datált Úr asztalát...
- Betfalva 2,4 km-re. Betfalva és Székelykeresztúr között ömlik a Nagy-Küküllőbe a Farkaslaka határában eredő Fehér-Nyikó...
- Várféle őrtorony Nagygalambfalva 3,3 km-re. Ezért csak amolyan vár féle...
- Rák-tava Nagygalambfalva 3,4 km-re. Nagygalambfalva mellett, a Rák tava helyén, régen egy ház állott... Száraz ősz - A tó teljesen kiszáradtnak tűnik, vízfelület egyáltalán nem látszik, azért a kilátás szép...
- Bánatos királylány kútja Nagygalambfalva 3,4 km-re. Lélegzetvisszafojtva hallgattuk a mesét, s a szomorú éneket, amit az asszony olyan gyönyörűen énekelt, hogy még a felnőttek is megkönnyezték...
- Református templom Rugonfalva 4,3 km-re. A falu csupán 2 km-re fekszik Székelykeresztúrtól és 5 km-re Siménfalva községközponttól... Feltételezem, hogy három harangja is van a templomnak - Esélyem sem volt a geodoboz keresésén "dolgozni", mivel a harangozó bácsi végig ott volt mellettem... (látnivaló és geodoboz)
- Egykori erődítmény Vártető Nagygalambfalva 4,6 km-re. Nagygalambfalvától három km-re délkeletre, a Vágás-patak völgye felett található a Vártető...
- Sóskút Székelykeresztúr 4,7 km-re. Székelykeresztúr és Sóskút múltja és jelene összefonódik, ezt régészeti ásatások is bebizonyították... Bükk - Eddig nem hallottam erről a fürdőről, de most meglátogattam... (látnivaló és geodoboz)

Történelmi-kulturális értékek - Hargita megye
* A történelmi háttér és kulturális jelentőség részletei regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Kisgalambfalva adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

  Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Kisgalambfalva? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8231 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

  Rejtett látnivalók a közelben

  Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3727 helyszínt mutattunk be.

  [ Fel ↑ ]
  Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.