Geotrekker
Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Mikes- és Apor forrás - Tusnádfürdő - Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Mikes- és Apor forrás - Tusnádfürdő

Mikes- és Apor forrás - Tusnádfürdő | Hol van ez a hely?

Mikes- és Apor forrás, Tusnádfürdő...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Apor forrás Mikes forrás Mikes forrás Apor forrás Medvékre figyelmeztető tábla Útban a láda felé A doboz Logolás Mikes-forrás Apor-forrás. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Mikes- és Apor forrás Tusnádfürdő fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22747 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel Tusnádfürdő és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Mikes- és Apor forrás! Érdemes regisztrálni!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A legközelebbi település Tusnádfürdő, 0.59 km távolságra található.
Orbán Balázs - A Székelyföld leírása: Tusnádi fürdő A tusnádi fürdő, az itt levő források. A fürdő rövid története, mostani berendezése, jövője, vidéke. Csukástó Felső-Sólyomkő, Mikó széke. Toronykövek. Bányász.
Szállás

Szállás Tusnádfürdő - Hargita vármegye


Keress szállást Tusnádfürdő közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Fotóalbum, 0.44 km-re levő látnivalókkal: Apor-bástya, Ludmilla-kilátó - Tusnádfürdő (8 kép). Az egyik első, Tusnádfürdőn kiépített túraútvonal, a piros ponttal jelzett vezet az 1872-ben elkészült Apor-bástya kilátóhoz.
14714747621960
14714747631961
14714747641102
14714747651103
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Mikes- és Apor forrás Tusnádfürdő közelében?
Komlósároki borvíz. 520 m-re. Árokban - Megálltam a beton feliratnál és leereszkedtem a kerítések mentén, mivel tudtam egy forrást egy kicsivel lejjebb. (turisztikai hely geoládával) Mofetta Hargita megye. A kezeléseket kizárólag a fürdőtelep szakorvosai ajánlásával, és az általuk megszabott program szerint szabad alkalmazni. EKE-tábor 2015 - Hát tényleg merészség kell a ládáért benyúlni. (itt geodobozt is lehet keresni)
Sziklaerkély az Olt felett. EKE-tábor 2015 - Bolyongásom közben majdnem belecsúsztam az Oltba. (turisztikai látnivaló geodobozzal) Komlósároki alsóborvíz. A Komlósárok alsó, Oltba szakadása előtti szakaszán több nagyhozamú foglalt és foglalatlan, 12,5 C hőmérsékletű borvízforrás tör fel. Borvizkostolon - Ezt a borvizet is megismertem, elegge zavaros volt talan meg a Nyarad sem volt ennyire.
Szent Anna-sétány. EKE-tábor 2015 - Az idei EKE-tábor ideje alatt jutott időm geodoboz keresésre is. Bányászpataktövi borvíz. Bányászpataktövi borvíz - Tusnádfürdő. Tusnádfürdői kirándulás 7 - Igaz ugyan, hogy először elvétettük a lejáratot a forráshoz, de csak sikerült megtalálni. (látnivaló és geodoboz)
Mini alagút a vasút alatt. Még egy alagút - A függőhídtól délre is, kb. Sólyom-kő. A Sólyomkő növénytani természetvédelmi terület, ezért "mindent a fényképezőgépnek, semmit a kéznek" jelszóval járjunk rajta. A láda könnyen meglett - Sokkal könnyebb ide feljutni mint a Toronykövekhez, itt is szenzációs a kilátás, érdemes korán reggel menni így ellehet kerülni a tömeget, na meg a kilátás is jobb fentről.
A vasúti híd alatt. Új geodoboz a régi rejtekben - Miután a román geojátszótérről jelezték, hogy talán eltűnt a tusnádfürdői vasúti hídnál elrejtett geodobozom, a helyszínen ellenőriztem. Koncsag borvíz. Tusnádfürdői kirándulás 8 - Az Olt hídjával egyenesen szemben levő utcán mentünk ki az erdőbe. Toronykövek. A Toronykövek néhány érdekes, torony formáju andezit szikla Tusnádfürdő szomszédságában, a Bánya-patak földrajzi bal oldalán. Nehéz volt az út - Nehéz volt az út felfelé, de még inkább lefelé, nagyon vigyázni kell! Azért megéri felmenni, klassz hely.
Várvápai borvíz. Érdemes itt vizet tölteni a kulacsokba, mert fent nem találunk forrást. Tusnádfürdő túra 1 - Az első állomásunk ezen a kiránduláson.
Kosztándi borvíz. 1.5 km-re. Érdekes volt megtalálnom. Ez is borviz - Eleg vekonykan csordigalt de azert ennek is a vizet hasznalhatjak azt hiszem.

Mikes- és Apor forrás Tusnádfürdő románul - in limba romana: Izvoarele Apor si Mikes 2 Baile Tusnad

[ Fel ↑ ]

Természeti értékek - Hargita megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Mikes- és Apor forrás adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Tusnádfürdő térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Néhány hozzászólás

 • Isti túra 7. láda - Jó kis tankolási lehetőség egy Szent Anna túra előtt...
 • Tusnádfürdői kirándulás 3 - Ez volt a harmadik állomásunk...
 • A forrasnal - Ez nagyon tetszett mert kellett egy kicsitt keresni is na de meglett...
 • Mérnöki rutinmunka - Az épület "felmérése" után hamar rájöttem, hogy ez a doboz nem a cserepek alatt lesz...
 • Jó borvíz - Könnyen ment miután elmentek a turisták...
 • Mik-es ittunk az Apor forrasbol - A doboz ott lapul a helyén...

Sikerült eljutni Tusnádfürdő környékére? Tetszett a Mikes- és Apor forrás? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8224 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

GK Hotel Szent Kristof
GK Hotel Szent Kristof
[EN] GK Hotel Szent Kristof was created to help GeoKrety on their way toward their goal.
Anna-villa
Anna-villa
A tusnádfürdői volt Anna villa, ma Szent László gyermekvédelmi központ.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3602 helyszínt mutattunk be.

[ Fel ↑ ]
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.