Mikes- és Apor forrás - Tusnádfürdő - Új turisztikai látnivalók - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Mikes- és Apor forrás - Tusnádfürdő

Mikes- és Apor forrás - Tusnádfürdő

Mikes- és Apor forrás, Tusnádfürdő. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség bejelentkezés után.

***
Néhány további kép: Apor forrás Mikes forrás Mikes forrás Apor forrás Medvékre figyelmeztető tábla Útban a láda felé A doboz Logolás Mikes-forrás Apor-forrás. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Mikes- és Apor forrás Tusnádfürdő fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel Tusnádfürdő és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Mikes- és Apor forrás! Érdemes regisztrálni!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és látnivalók vannak Tusnádfürdő közelében?
1564 Rudi forrás. A Csukás-tótól délre, a vasút bal oldalán, a laza piroklasztit üledékből tör elő a kis hozamú Rudi forrás 13,5 C hőmérsékletű vize.
1633 Komlósároki borvíz. A fürdőtelep déli végénél, a Komlósárok előtt, egy Stop feliratu tábla található az ut szélén. (itt geodobozt is lehet keresni)
1909 Mofetta. Ládagazda: BabBerci A tusnádfürdői mofetta épülete a közelmultban esett át egy felujításon, amely most már megszabott program szerint fogadja a gyógyulni vágyókat. (látnivaló és geodoboz)
2032 Sziklaerkély az Olt felett. Sziklaerkély az Olt, és a szemét :-( felett - Tusnádfürdő. (különleges hely geodobozzal)
2110 Komlósároki alsóborvíz. Komlósároki alsóborvíz - Tusnádfürdő.
2126 Nelu mofettája Tusnádfürdő Hargita megye. 2415 Szent Anna-sétány. 2493 Bányászpataktövi borvíz. Bányászpataktövi borvíz - Tusnádfürdő. (látnivaló és geodoboz)
2958 Mini alagút a vasút alatt Tusnádfürdő Hargita megye. 3203 Függőhíd az Olt felett Tusnádfürdő. 3564 Sólyom-kő. Nem ajánlott a hely a tériszonyban szenvedőknek.
4019 A vasúti híd alatt. 4161 Koncsag borvíz. 4456 Toronykövek. A Toronykövek néhány érdekes, torony formáju andezit szikla Tusnádfürdő szomszédságában, a Bánya-patak földrajzi bal oldalán.
4515 Várvápai borvíz. 1.4 km-re. A tusnádfürdői Várvápai borvíz a kék sávval jelzett, a Vártetőre vezető túraösvény bal oldalán található a Vár-Vápa-patak völgyében.
4685 Kosztándi borvíz. 1.5 km-re. Érdekes volt megtalálnom.
4986 Imets Lázár borvize. 1.6 km-re. Ezek egyike az Imets Lázár borvize.
5417 Molnár Elemér grafikusművész. Molnár Elemér a marosvásárhelyi művészeti középiskolában érett felnőtté.
5514 Vártető II kilátó. 5636. 5683. 5919 Alsótiszástövi borvíz. Alsótiszástövi borvíz.
6023 Csíki Bálványos vár Tusnádfürdő Hargita megye. Ferenczi Sándor történész szerint bizonyosra vehető, hogy még a szkíták előtt, i.
6026 1673. 6362 1331. 7354 4427. 7910 Likaskő. 8070 Szent Joákim-kápolna. 2012 július 21-én, a Szent Anna búcsú alkalmával, a tó nyugati oldalán 1562-ben már állt Szent Joakim kápolna emlékére egy keresztet állítottak.
8663 Szent Anna kápolna Szent Anna-tó Hargita megye. Többször születik újjá romjaiból: 1860-ban, 1925-ben, 1948-ban és legutóbb 1975-ben.
8748 Sziklavilág. A Csomád hegytömb déli részén, Közép-Európa egyetlen épen maradt vulkáni kráterében keletkezett csapadékvizből a Szent Anna-tó.
9527 Tarzán fája. 9878 Mohos tőzegláp. A Szent Anna-tó vizét magába foglaló kráter gerincének túloldalán 1050 m magasságban találjuk a Mohos-tőzeglápot.
10585 Sólyomkő vára. 11448 Öreg bükkfa. A Mohos, időközben összeomlott kilátótornyához közel, egy különleges, öreg bükkfát fedeztünk fel.
11850 Mohos-kilátó. A Szent Anna-tónál, a Mohos melletti dombon, a Nádas-fürdőre vezető úttól balra, már évek óta van egy kilátó.
12544 Bugyogó-borvíz. A Csomád-Büdös-hegység legismertebb mésztufa lerakodásai a Csomád déli lejtőin, Rakottyás-patak, Bugyogó-borvíz és Tó-patak völgyében alakultak ki, ahol kis szurdokvölgyek képződtek.
12730 Kövesponk. Bükszád egy vadregényes hegykebelben fekszik, a tusnádi szoros alsó torkolatában, gyönyörü lombdús hegyektől körülkeretelt fennsíkon, melynek nyugati oldalán mélyen ágyalta be magát az Olt.
15709 Középpatak-rétláp. Növénytani ritkaságok élőhelye.
17653. 18457 Vápa vára. Sepsibükszád határában, a Rakottyás-patak és az Olt közös teraszormán, ez utóbbi jobb parti hegyfokán, a Zsombor-patak beömlésétől északra fekszik, az őskori telepre épült, kora középkori Vápa vára.
18611 Első világháborús emlékmű. Az első világháború századik évfordulóján, 1922-ben, Újtusnád népe emlékművet emelt, amely a falu múltjára emlékeztet.
18849 Vallató-fürdő és mofetta. Az út a magasfeszültségű villanyvezeték mentén ereszkedik le a Zsombor-patakhoz.
19267 Julis-borvíz. A Julis-borvíz Újtusnád Bátord nevű falurészének északi szélén, a vasútállomás felé vezető utca mellett található.
20175 Hammas-fürdő. 20332 Pisztrángos borvízforrás Uzonkafürdő.
Románul - in limba romana: Izvoarele Apor si Mikes 2 Baile Tusnad

Természeti értékek - Hargita megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


GK Hotel Szent Kristof
GK Hotel Szent Kristof - [EN] GK Hotel Szent Kristof was created to help GeoKrety on their way toward their goal.
Anna-villa
Anna-villa - A tusnádfürdői volt Anna villa, ma Szent László gyermekvédelmi központ.
Szegények feredeje
Szegények feredeje - Szegények feredeje - Tusnádfürdő.
Tűzoltó Park Tusnádfürdő
Tűzoltó Park Tusnádfürdő 0.39 km-re. RH1642 Tűzoltó Park Tusnádfürdő
Apor-bástya
Apor-bástya - Egy sétát tervezünk.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Tusnádfürdő térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Mikes- és Apor forrás gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás a térképen

Néhány hozzászólás


 • Isti túra 7. láda - Jó kis tankolási lehetőség egy Szent Anna túra előtt...
 • Tusnádfürdői kirándulás 3 - Ez volt a harmadik állomásunk...
 • A forrasnal - Ez nagyon tetszett mert kellett egy kicsitt keresni is na de meglett...
 • Mérnöki rutinmunka - Az épület "felmérése" után hamar rájöttem, hogy ez a doboz nem a cserepek alatt lesz...
 • Sikerült eljutni Tusnádfürdő környékére? Tetszett a Mikes- és Apor forrás? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.