Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Mikes- és Apor forrás - Tusnádfürdő - Turisztikai látnivalók <-- Regisztráció
 


Mikes- és Apor forrás - Tusnádfürdő turisztikai látnivalói

Mikes- és Apor forrás, Tusnádfürdő...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - teljeskörű hozzáféréssel.

***

Néhány kép a Mikes- és Apor forrás - Tusnádfürdő képtárból:

Apor forrás
Apor forrás
Mikes forrás
Mikes forrás
Mikes forrás
Mikes forrás
Apor forrás
Apor forrás
Medvékre figyelmeztető tábla
Medvékre figyelmeztető tábla
Útban a láda felé
Útban a láda felé
Logolás
Logolás
Mikes-forrás
Mikes-forrás
Apor-forrás
Apor-forrás

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Mikes- és Apor forrás Tusnádfürdő fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel Tusnádfürdő és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Mikes- és Apor forrás!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A legközelebbi település Tusnádfürdő, 0,59 km távolságra található.
Orbán Balázs - A Székelyföld leírása: Tusnádi fürdő
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Mikes- és Apor forrás Tusnádfürdő közelében?
(részletek teljeskörű hozzáféréssel)
Bardócz1 GeoKret. Elhelyeztem itt a Bardócz1 utazó vakondot, és az Eskimo's Friend The Birdie TB-t. TB és GeoKret. A geodobozt kérni kell a recepciónál.
A tusnádfürdői volt Anna villa, ma Szent László gyermekvédelmi központ. 100 bentlakó gyerek, 20 napközis, aki ebédre és vacsorára bejár, az ebédet mindennap 150 személyre főzik. Elköltöztettem a geodobozt. Hát, ez a rejtekhely elég bajos volt számomra. Hátha. Meglett. Forrás. N
A Csukás-tó feletti terasz lejtőjén található a felújított Papok vagy Szegények feredejének nevezett, 21,5 fok hőmérsékletű, népi fürdő medencéje. Tusnádfürdői kirándulás 5. Még egy alkalommal jártunk itt, de akkor nem sikerült megtalálni a dobozt, mert sötét volt és nem a megfelelő helyen kerestük. Atmenoben. Utban Csik fele, epp kiszoktem, elszoktem az autobol(tol), es maris a Szegenyek feredejenel voltam. Kár érte. Megtaláltuk, bejegyeztük. Szegények feredeje - Tusnádfürdő. Megtaláltam a dobozkát. Egy kicsit dilémmában voltam, hogy a két közül melyik lehet, de aztán észrevettem a dobozt. Volt még bejegyzés a dobozban?. A hely Tusnádfürdő talán legszebb és legjobban karbantartott parkja.
Aki ide jön, rendszerint gyógyulni jön, vagy ha kirándulni, akkor a cél a Szent Anna-tó vagy a Sólyomkő. A kezdők szerencséje. Mire bekapcsoltam a gps-t, addigra a többiek meg is találták, gps nélkül is. Nem olvastam el a leirast. Eleg nehez megtalalni, 2 masik bukaresti kincsvadasz talalta meg elottem, es igy konnyu volt. Húsvét vasárnapján. Megtaláltam a ládát a feleségemmel együtt. Egy sétát tervezünk, hogy látnivaló is legyen, célpontként irány Tusnádfürdő.
Tusnádfürdő fő vízfolyása az Olt. Csak lazán. C Filmes dobozka. Megtaláltam a filmes dobozkát. Szerencsére. Egy-két nyögdíjas téblábolt csak arrafelé, s ők sem minket néztek. A szoros mélyén csillogó Csukás-tavat az Olt vizéből, 1882-1893 között, mesterségesen alakították ki, körülötte kis szabadidő-központ alakult ki.
A Csíki-medence s egyben Hargita megye legdélibb települése a Csomádvulkanikus hegytömb lábánál fekvő Tusnádfürdő. Tiszafa kivulrol. Hat bizony en Biblia bacsihoz nem mentem be mert az udvaron elegge nagy nyuzsges volt igy kenytelen voltam az utrol felfedezni a tiszafat, lattam mar ennel nagyobbat is. A gyönyörű környezetre alegjobb rálátás a Sólyomkőről adódik, innen gyönyörködött Ferenc Józsefcsászár is a környékben, és adott parancsot a leégett üdülőtelep újjáépítésére.
Turul. Nem sikerült a dobozt megtalálnom. A talapzat mindkét jobb sarka üres volt. Kerestem a geodobozt a talapzat jobb első sarkánál, majd a szemben állva jobbkéz felőli sarkánál is, de egyik helyen sem találtam. Erdély egyik legkedveltebb üdülőtelepének, Tusnádfürdőnek a felső sétányán avatták fel a kis magyar világban, az 1940-es évek első felében, de ekkor turul még nem volt rajta.
A Csukás-tótól délre, a vasút bal oldalán, a laza piroklasztit üledékből tör elő a kis hozamú Rudi forrás 13,5 C hőmérsékletű vize. Rudi forrás - Tusnádfürdő.
Délen Tusnádfürdőt a Komlósárok határolja, melynek baloldalán fakad a Komlósároki borvíz. A fürdőtelep déli végénél, a Komlósárok előtt, egy Stop feliratu tábla található az ut szélén. Bor helyett borvíz. Így jártam, ez a doboz miatt lemardtam a borkóstolóról. Tusnádfürdő 1.. A Szent Anna-tó-tól visszajövet úgy döntöttünk, hogy megállunk és szétnézünk Tusnádfürdőn is. Maradt meg keresnivalo. A nyelvem is logott egy ilyen maratoni vadaszat utan.
A tusnádfürdői mofetta épülete a közelmultban esett át egy felujításon, amely most már megszabott program szerint fogadja a gyógyulni vágyókat. A kezeléseket kizárólag a fürdőtelep szakorvosai ajánlásával, és az általuk megszabott program szerint szabad alkalmazni. A láda nincs a helyén. Az összes sarkot végigkutattam, de doboz, sehol. Rejtekhelyek megtalálása. Ha csak a geodoboz hűlt helyét találod meg, az éppúgy a rejtekhely megtalálásának számít, mintha a geodobozt is megtaláltad volna. A dobozt nem találtam meg. Mint érdekes hely, úgy azt mondhatom, hogy megtaláltam.
Sziklaerkély az Olt, és a szemét :-( felett - Tusnádfürdő. Tusványos 1. Tusványos alkalmából az egyik koncertre várva, megkerestük a dobozkát. Tusnadfurdoi vadaszat 3. A rejtekhely alatt tenyleg zugott az Olt folyo. Az Olt felett. Ahogy a hidat eszrevettuk, akkor mar konnyunek gondoltuk, de megsem lett az.
Komlósároki alsóborvíz - Tusnádfürdő. A Komlósárok alsó, Oltba szakadása előtti szakaszán több nagyhozamú foglalt és foglalatlan, 12,5 C hőmérsékletű borvízforrás tör fel. Borvizkostolon. Ezt a borvizet is megismertem, elegge zavaros volt talan meg a Nyarad sem volt ennyire. A godorben. Itt a godorben dolgoztam ki a kovetkezo rejtekek strategiajat. Nem talaltuk meg. Fel orat kerestuk, teto alatt, mogott, folott, de nem talaltuk. Bizony. Ez nem jött össze.
Bányászpataktövi borvíz - Tusnádfürdő. Visszaálcáztuk. M Tusnadfurdoi vadaszat 4. Ez is megleve de a borviz itt is szerintem nem volt a legkivanatosabb, zavaros es nem volt semmi kifolyasa a betongyurubol. Keresd a jelet. Könnyen megközelíthető helyen, az Olt-parti borvíz közelében található ez a rejtek. A Bányász-patak Oltba való beömlésétől 10 méterre van a Bányászpataktövi borvízforrás, melynek vize alacsony asványi sótartalmú, és 9,5 C hőmérsékletű. Türelem dobozt terem. Megtaláltuk, helyretettük. Tusványos 2. A rejtés nagyon jó, majdnem ki is fogott rajtunk, de aztán megláttam a fényt, akarom mondani a fehér doboztetőt, a mini alagútban. Tusnadfurdoi vadaszat 1. Egy augusztusi napon felkerekedtem, hogy bejarjam Tusnadfurdot. Zúg az Olt vize. Kicsit ingatag a híd, de kárpótolt hogy elsők vagyunk.
A Sólyomkő csupasz tetején fakereszt áll, alattunk szédítő, 200 méteres mélység tátong. Ezt a helyszínt már 1997 óta tervezem. Ekkor jelent meg a Hargita megyei atlasz, benne Apám képeivel. én is megtaláltam.. Az úgy történt, hogy egy táborban voltam Tusnádfürdõn és mivel már rég terveztem elindultam megreresni a kincset. Gps-el talaltuk meg a geoladat. Azaz nem is a ladat, hanem csak a maradvanyait. Innen látható teljes hosszában az Olt szurdoka, velünk szemben pedig a Csomád meredek, sötétzöld oldala. Könyen megtaláltam. Ezt a dobozt elég hammar és könyen megtaláltam. Az első találkozó alkalmával. Az első Rejtekhely-vadászat Erdélyben találkozó alkalmával kerestük meg ezt a geodobozt.
Megcsodáltuk a Várhegyeket . Megtaláltuk, megcsodáltuk a Várhegyeket innen is. A hazak mogott. A hazak mogott hatramentunk a borvizhez azelott egy par nappal meg voltam ott de akkor sajnos elfelejtettem megnezni hogy vane geodoboz. Tusnadfurdoi vadaszat 5. Elegge nehezen ment mert a hazak, kertek felol kozelitettem meg es a kapucskat meg nem talaltam. A Koncsag borvíz a tusnádfürdői állomás feletti, az Olton átívelő vasúti híd jobb oldali részén található borvízforrásások egyike.

Természeti értékek - Hargita megye
* Részletek bejelentkezés után.
[ Fel ↑ ]

Teljeskörű hozzáférés esetén

 • Hozzászólások, bejelentések
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Mikes- és Apor forrás adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában - Tusnádfürdő térkép
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

 • Nagyon ügyes rejtés - A
 • Mikes- és Apor forrás - Masodik nekifutasra megvan. Az elsot az eso akadalyozta.
 • Kutyaszánhúzó verseny után - A tusnádi IV. Kutyaszánhúzó verseny után elindultunk egy kis rejtekhely vadászatra.
 • Első találálkozó - E

Sikerült eljutni Tusnádfürdő környékére? Tetszett a Mikes- és Apor forrás? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!

Néhány látnivaló

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!

[ Fel ↑ ]
A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás és kirándulás. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.