Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Szarkakő - Székelyudvarhely - Túracélpont-adatbázis és turisztikai tudástár - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Szarkakő - Székelyudvarhely

Szarkakő - Székelyudvarhely | Hol van ez a hely?

Az Udvarhelyi-medencét keretező dombok legmagasabbika, a 886 méter magas Szarka-kő, messziről csak erdővel borított csúcsnak látszik. A tetőre érve viszont egy fából épített pihenő fogad, mellette a csúcsjelző oszlop és a feliratos EKE-kő. A közelben pedig, szédítő magasság felett, egy keskeny, csúszós és veszélyes ösvényen elérhető sziklakilátó...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Nyugatról nézve Fák felett A szikla tetején Kinyúló sziklaorom Kilátás Májusban Juh-nyáj Kerékpárral Esésveszély! A szikla tetejéről Ködös kilátás. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Szarkakő Székelyudvarhely fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22741 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel Székelyudvarhely és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Szarkakő! Érdemes regisztrálni!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A legközelebbi település Patakfalva, 3.37 km távolságra található.
Orbán Balázs - A Székelyföld leírása: Udvarhelytől Homoródszentpálig Vigyázóhegy. Árvádfalva. Patakfalva. Kuruczszeg. Papdomb. Gáronpatoka. Gáronfalva. Kénos. Veresmart. Tihadár. Kénosi Sándor Pál. Gál Ferencz. Bába fergeteg. A Homorod tere. H.-Sz.-Márton. Az unitárium templom. Biró Gábor emléke. Biró család. Sótelepek. Római nyomok. Lokod. Gyepes. Remete. E falu keletkezése. Abásfalva. Keményfalva. Recsenyéd.
Szállás

Szállás Patakfalva - Hargita vármegye


Keress szállást Patakfalva közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Fotóalbum, 0.04 km-re levő látnivalókkal: Szarkakő - Székelyudvarhely (10 kép).
14714743541100
14714743551101
14714743561102
14714743571103
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Szarkakő Székelyudvarhely közelében?
Haberstumpf-villa. Restaurálás után, minden bizonnyal múzeumként fog tovább működni. Kissé rég volt - Egy kis hezitálás után, hogy vajon hol kezdjem, a rejtek mellett döntöttem, így hamar meglett a doboz (pet előforma) :D.
Márton Áron tér. Lépcsők - Szép rendezett a tér. (turisztikai hely geoládával) A tudás kútja. A Modern Üzleti Tudományok Főiskolája fennállásának tizedik évfordulóján rendezett emlékünnepség keretében leplezték le a Kubanek László képzőművész által tervezett emlékművet.
Vasszékely. 4.4 km-re. A Székelyudvarhelyen áthaladó idegeneknek is ismert megállóhelye a Patkó. Megtalaltam - Üdvözletem! Megtaláltam az emlékmüvet.
Árvátfalva. Református templom. Református templom - Székelyudvarhely, Márton Áron tér 11.
Székelytámadt vár. A Székelytámadt vár olyan épített öröksége Székelyudvarhelynek, amely nem csak az udvarhelyieknek, de a székely történelem szempontjából is nagy jelentőséggel bír. Harangkiállítás és Mini Erdély Park - Bár napsütéses vasárnap délután volt, a Székelytámadt vár területén nem voltak látogatók.
Székelyudvarhelyi városmag tapintható dombormű. A Székelyudvarhely történelmi városközpontját méretarányosan bemutató bronz térplasztika a Kossuth utca Városháza felőli sarkán került elhelyezésre.
Vass kalapos ház. A Vass Kalapos ház Székelyudvarhely központjához nagyon közel van, a Vár utcában, volt Ferencesek utcája, a Barátok templomával szinte átellenben.
Kápolna melletti Sóskert-sósfürdő. Már az 1800-as években létezett itt egy fürdő, melyet Sóskert néven ismertek.
Üldözöttek áldozatok emlékműve. Az emlékmű egyszerű, de elgondolkodtató, széttört rácsdarabokon a nyitott bilincs és lánc található. Zárva - Egyáltalán nem látom értelmét, hogy a kerítés zárva van. (itt geodobozt is lehet keresni)
Ferences templom és kolostor. A ferences templom a Vár tér 15, a kolostor a Tamási Áron utca 2 szám alatt található.

Szarkakő Székelyudvarhely románul - in limba romana: Piatra Tarcii Odorheiu Secuiesc

[ Fel ↑ ]

Természeti értékek - Hargita megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Szarkakő adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Székelyudvarhely térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

 • A varos folott - Mindenkinek ajanlani tudom a Szarkako Cekend teto feloli megkozeliteset, kedvezo latasviszonyok mellett nagyon szep panoramakilatasban lehet reszunk az egesz medencerol...
 • Nagyon szép séta volt - A Bethlen negyedből indultunk, az úton gyalog...
 • Sikerült rábukkanni - A harmadik négytörzsű fa után sikerült rábukkanni...
 • A leírás nagyon jó - Ezért nagyon könnyen megtaláltuk a rejteket...
 • Május első napjai - Sok szép emlékkel ajándékoztak meg, köztük az az érzés, amit a Szarkakő 40 m magaból nyújtott...
 • Nem gondoltam volna - Hogy Székelyudvarhelyhez ennyire közel, ilyen jó kirándulóhelyet találunk...

Sikerült eljutni Székelyudvarhely környékére? Tetszett a Szarkakő? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8224 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Kőkép
Kőkép
A Kőkép elnevezésű kőkereszt Székelyudvarhelytől keletre, a Szarka-kőtől északnyugatra található, a 689 m magas Verőfény-tetőn.
A Fehéres-patak vízesései
A Fehéres-patak vízesései
A székelyudvarhelyi Betlenfalva felső végében ömlik a Nagyküküllőbe a Fehéres-patak.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3582 helyszínt mutattunk be.

[ Fel ↑ ]
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.