Pixel

Szarkakő - Székelyudvarhely Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Szarkakő - Székelyudvarhely

Szarkakő - Székelyudvarhely


Régi vágyam feljutni az Udvarhelyi-medencét keretező dombok legmagasabbikára, a 886 méter magas Szarkakőre. A várost délről uraló Szent Miklós-hegy mögött emelkedik a távolban az áhított Szarkakő. Egyelőre csak erdővel borított csúcsnak látszik. Elhagyjuk a várost, egyre közelebb kerülünk a célponthoz.

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.

Néhány kép a Szarkakő - Székelyudvarhely képtárból:

Kőkép
Kőkép
Szarka-kő
Szarka-kő
Szarka-kő
Szarka-kő
Szarka-kő
Szarka-kő

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Szarkakő Székelyudvarhely rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben android alkalmazása nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.

Rejtekhely android alkalmazás

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
A Fehéres-patak vízesései
A Fehéres-patak vízesései 1.57 km-re
A székelyudvarhelyi Betlenfalva felső végében ömlik a Nagyküküllőbe a Fehéres-patak.
Református templom
Református templom 3.48 km-re
Patakfalva régi temploma az 1802.
Katolikus templom
Katolikus templom 3.55 km-re
Van egy kicsi falu Székelyudvarhely közelében, de mégis távol tőle, ahová ritkán jár idegen, a polgármester is csak választások előtt látogatja meg.
Elpusztult középkori templom
Elpusztult középkori templom 3.78 km-re
Patakfalva temetőjének keleti részében nemrég régészeti kutatásokat kezdtek.
Egykori szélmalom
Egykori szélmalom 3.8 km-re
Homoródremetén egy XIX.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei

Pixel
 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordinátáinak és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás

Pixel
 • A varos folott - Mindenkinek ajanlani tudom a Szarkako Cekend teto feloli megkozeliteset, kedvezo latasviszonyok mellett nagyon szep panoramakilatasban lehet reszunk az egesz medencerol!Ez alkalommal a Feheres patak medre menten jottem Udvarhelyrol, ami ugyancsak egy latvanyos szep utvonal turazoknak! A dobozzal eleg sokat vacilaltam, a muszer 30 m-es elteressel mutatott, viszont ami megtevesztett, hogy a negy torzsbol, egy kiszaradt csonk, es kulonalloan eltavolodva ki is van dolve...
 • Megtaláltuk - Nagyon szép séta volt...
 • Sikerült rábukkanni - A harmadik négytörzsű fa után sikerült rábukkanni...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.10 másodperc