Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Szentgerice - Rejtekhely-keresés - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Szentgerice

Szentgerice | Hol van ez a hely?

Szentgerice látnivalója az 1670-ból származó, szép kazettás mennyezetű, unitárius templom.

Neve 1332-ben jelenik meg először a pápai tizedjegyzékben S. Graxia, Sancta Gerecia néven. 1497-ben Zenthgraciaként szerepel.

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Szentgerice Ajtó Templom A temető felől A templom A templom és a temető. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Szentgerice fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Szentgerice! Érdemes regisztrálni!

Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Szentgerice közelében?
Református templom. Székelyvaja a Göcs-patak mellett található falu, mely közigazgatásilag Ákosfalva része.
Református templom. Régi templomának vagy kápolnájának egyik harangja felirata szerint 1614-ból való: Anno Domini 1614 MPN.
(érdekes hely geoládával) Civilizáció. 6.8 km-re. Itt egy parkoló környéke látható, a balavásári hegy Göcs felőli oldalában, amely egy kis erdőfolt mellett helyezkedik el. Szeméttelep és illemhely - A mai kincskereső kiránduláson annyira volt még időm sötétedés előtt, hogy megkeressem az itt elrejtett geodobozt. (látnivaló és geodoboz)
Református templom. Kelementelke a Kis-Küküllő jobb partján, Maros megyében, Szövérd szomszédságában található falu.
Székelybósi panoráma. Kisernye 1580-ban már elpusztult falu a délkeleti völgyben. Költözik a kilátás - Úgy látom, hogy a kivágott fák csutakjai nem hosszú életűek, ezért a beléjük rejtett dobozok élete is hamar véget ér. (itt geodobozt is lehet keresni)
Zsiliprendszer. A hőerőműhöz vezető csatornák környékén vagyunk, ennyi zsilipet még sehol sem láttam.
Levendula. 8.4 km-re. A koronkai levendula a bolgár levendulaként ismert Sevastopolis, az egyik legmagasabb illóolajtartalmú fajta.
Havadtő sírkövei. Maros megye egyik legjelentősebb sírkőkészítő központja Havadtő. Befagyva - Érdekes ez a temető. (látnivaló és geodoboz)
Havadtő. Az építmény északi részén egy felirat is olvasható.
Református templom. 1769-ben lebontották és helyébe újat építettek.
Toldalagi-kastély. A Toldalagi-kastélyt 1830 körül Toldalagi Ferenc építtette a régebbi 17-dik századi kastély helyére, amely 1630-ban már állt.
Református templom. Az 1567. Megkerülve a templomot - Ma újra erre jártam, de most már nem siettem annyira.
Ali pasa halmai. 9.7 km-re. Az évszámból ítélve Ali Csengizade temesvári török pasa lehetett. Kincses utca a kincses dombokhoz - Az elmúlt napok esőzései után, végre kisütött a nap.
Jedd temetője. Hangulatos temető, habár a régi düledező faragott homokkő sírkövek közé sok beton és márvány költözött. Meg itt is jar a mugli - Babberci vitt fel kocsival.
Sapientia Tudományegyetem tava. 10 km-re. Három hektáros területen mintegy 2000 növényfajt ültettek a Sapientia-EMTE marosvásárhelyi kampuszának környékére. Neve-nincs - A tónak nincs neve, a táj-rendezés eleme, halak hol vannak benne, hol nem :-) Nyáron jót lehet lazulni/sétálni a partján.
Református templom és harangláb. Van olyan hely, ahol az idő megállt, úgy tűnik. Új geodoboz új rejtekben - A közeli Csereoldal tatárpincéit terveztem felkeresni, de ha már itt voltam, elrejtettem a haranglábnál egy új geodobozt, új rejtekbe.

Szentgerice románul - in limba romana: Galateni


Történelmi-kulturális értékek - Maros megye
* A történelmi háttér és kulturális jelentőség részletei regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Szentgerice gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

 • Sajnos nincs doboz - Kerestem a dobozt, de sajnos nincs meg...
 • Aprólékosan megvizsgáltuk a rejteket - A belsejét is tükörrel -elemlámpával, de nem találtunk dobozt...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Szentgerice? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Református templom Backamadaras
Református templom Backamadaras
Már 1392-ben jelentkezik oklevélben Bachka Madaras néven.
A református templomkert tujabokrai
A református templomkert tujabokrai 2.31 km-re
RH4816 A református templomkert tujabokrai Backamadaras

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Maros megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Eddig több mint 3.550 kihagyhatatlan helyszínt mutattunk be.

Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.