Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Likaskő - Sepsibükszád - Új turisztikai látnivalók - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Geotrekker

Likaskő - Sepsibükszád | Hol van ez a hely?

Sepsibükszád érdekessége, természeti ritkasága, az Olt völgyében található Likas-kő. A Csomád hegyből lefolyó vastartalmú ásványviz cementezhette össze a folyóterasz egy szakaszát, a mellette levő puha üledéket pedig az erózió lepusztította. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Likas-kõ Likaskő 1 A mára már feltöltödött lyuk Likaskő 2 Likaskő télen A sziklafej A Likaskő távolabbról A Likaskő közelebbről A doboz Likaskő Sikló - 1. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Likaskő Sepsibükszád fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel Sepsibükszád és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Likaskő! Érdemes regisztrálni!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és látnivalók vannak a Likaskő Sepsibükszád közelében?
Szent Joákim-kápolna. A Szent Anna-tó festői szépségű környezetében 2 kápolna épült, a Szent Anna és a Szent Joakim kápolnák. (látnivaló és geodoboz)
GK Hotel Szent Kristof. [EN] GK Hotel Szent Kristof was created to help GeoKrety on their way toward their goal. (látnivaló és geodoboz)
Nelu mofettája. Mofetta. A kezeléseket kizárólag a fürdőtelep szakorvosai ajánlásával, és az általuk megszabott program szerint szabad alkalmazni. (itt geodobozt is lehet keresni)
Mikes- és Apor forrás. 2.5 km-re. Mikes- és Apor forrás, Tusnádfürdő. (látnivaló és geodoboz)
Anna-villa. Tusnádfürdő tiszafája. 2.8 km-re. A Csíki-medence s egyben Hargita megye legdélibb települése a Csomád vulkanikus hegytömb lábánál fekvő Tusnádfürdő.
Szegények feredeje Tusnádfürdő Hargita megye. Szegények feredeje - Tusnádfürdő.
Románul - in limba romana: Piatra Gaurita Bixad

Természeti értékek - Kovászna megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Sepsibükszád térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Likaskő gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás a térképen

Néhány hozzászólás


 • Nem hiszem - Véleményem szerint nem tűnhetett el, mert egyáltalán nem forgalmas hely és nincs szem előtt sem...
 • Ejsze nem tűnt el ilyen hamar - Nincs egy hete, hogy elrejtettem ezt a geodobozt, nem hiszem, hogy ilyen hamar eltűnt volna...
 • Bükszád - Gyergyóba menet megálltam a Likaskőnél, de csak egy régi dobozt találtam, 2013-ban rejtették...
 • Sikerült eljutni Sepsibükszád környékére? Tetszett a Likaskő? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.


Turisztikai látnivalók a közelben


Sólyomkő vára
Sólyomkő vára az Alsó-Sólyomkő sziklacsúcsára épült.
Függőhíd az Olt felett 1.57 km-re
RH3515 Függőhíd az Olt felett Tusnádfürdő
Mini alagút a vasút alatt 1.71 km-re
RH3516 Mini alagút a vasút alatt Tusnádfürdő
Bugyogó-borvíz
A Csomád-Büdös-hegység legismertebb mésztufa lerakodásai a Csomád déli lejtőin, Rakottyás-patak, Bugyogó-borvíz és Tó-patak völgyében alakultak ki, ahol kis szurdokvölgyek képződtek.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről Kovászna megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Felhasználóink eddig több mint 3.550 természeti értéket és történelmi-kulturális vonatkozású helyszínt mutattak be, a Kárpát-medencében.


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.