Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Likaskő - Sepsibükszád - Túracélpont-adatbázis és turisztikai tudástár - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Likaskő - Sepsibükszád

Likaskő - Sepsibükszád | Hol van ez a hely?

Sepsibükszád érdekessége, természeti ritkasága, az Olt völgyében található Likas-kő. A Csomád hegyből lefolyó vastartalmú ásványviz cementezhette össze a folyóterasz egy szakaszát, a mellette levő puha üledéket pedig az erózió lepusztította. Így alakult ki egy sziklafal, melyet az Olt vize átlyukasztott...

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Likas-kõ Likaskő 1 A mára már feltöltödött lyuk Likaskő 2 Likaskő télen A sziklafej A Likaskő távolabbról A Likaskő közelebbről A doboz Likaskő Sikló - 1. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Likaskő Sepsibükszád fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22741 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel Sepsibükszád és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Likaskő! Érdemes regisztrálni!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A legközelebbi település Kárpitus, 0.19 km távolságra található.
Orbán Balázs - A Székelyföld leírása: Tusnádi szoros A tusnádi szoros kapuja. Az új út, a munka hatalma. Alsó-Sólyomkő, az e sziklaormon levő várrom. Likaskő. Az eregetők.
Szállás

Szállás Kárpitus - Hargita vármegye


Keress szállást Kárpitus közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Fotóalbum, 0.96 km-re levő látnivalókkal: Sólyomkő vára, Alsó-Sólyomkő - Sepsibükszád (12 kép).
14714776091100
14714776101101
14714776121102
14714776131103
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Likaskő Sepsibükszád közelében?
GK Hotel Szent Kristof. That is the reason it is placed in Baile Tusnad, very close to the main road, in a safe place. Ha már itt falatoztunk - Tyűha, itt aztán jól főznek! Miután elfogyasztottuk ízletes fotótábori ebédünket, s mielőtt megkezdődött volna délutáni 'fotó szessön', kikértük a ládikót, és kivettük belőle a Little red lambkin névre hallgató vakondot. (itt geodobozt is lehet keresni)
Mofetta. A kezeléseket kizárólag a fürdőtelep szakorvosai ajánlásával, és az általuk megszabott program szerint szabad alkalmazni. EKE-tábor 2015 - Hát tényleg merészség kell a ládáért benyúlni. (itt geodobozt is lehet keresni)
Mikes- és Apor forrás. Isti túra 7. láda - Jó kis tankolási lehetőség egy Szent Anna túra előtt. (itt geodobozt is lehet keresni)
Anna-villa. 2.8 km-re. Villa - Azért jó látni, hogy régi szép épületet rendben tartanak. Tusnádfürdő tiszafája Hargita megye. 2.8 km-re. A Csíki-medence s egyben Hargita megye legdélibb települése a Csomád vulkanikus hegytömb lábánál fekvő Tusnádfürdő. Tiszafa kivulrol - Hat bizony en Biblia bacsihoz nem mentem be mert az udvaron elegge nagy nyuzsges volt igy kenytelen voltam az utrol felfedezni a tiszafat, lattam mar ennel nagyobbat is.
Szegények feredeje. Szegények feredeje - Tusnádfürdő. Feredő - Hát eléggé lerobbant egy hely, még télen is, hát akkor nyáron. (látnivaló és geodoboz)
Csukás-tó. A szoros mélyén csillogó Csukás-tavat az Olt vizéből, 1882-1893 között, mesterségesen alakították ki, körülötte kis szabadidő-központ alakult ki. Zöld tó - A járvány miatt több mint egy évig szünetelt a wellness központ.
Apor-bástya. Egy sétát tervezünk. Emberek és állatok - Tény, hogy a medvék miatt mostanában sokkal izgalmasabb a rejtekhely-keresés.
Szent Anna kápolna Hargita megye. Lázárfalva határában, a hegyek közt rejlő tengerszem partján 1764–1765-ben a tusnádi és kozmási lakosok egy kis kápolnát építenek Kecskés (vagy Kovács) Pál kezdeményezésére. Napsütésben - Szép napos időben érkeztünk a tóhoz.

Likaskő Sepsibükszád románul - in limba romana: Piatra Gaurita Bixad

[ Fel ↑ ]

Természeti értékek - Kovászna megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Sepsibükszád térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Likaskő gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

 • Nem hiszem - Véleményem szerint nem tűnhetett el, mert egyáltalán nem forgalmas hely és nincs szem előtt sem...
 • Ejsze nem tűnt el ilyen hamar - Nincs egy hete, hogy elrejtettem ezt a geodobozt, nem hiszem, hogy ilyen hamar eltűnt volna...
 • Bükszád - Gyergyóba menet megálltam a Likaskőnél, de csak egy régi dobozt találtam, 2013-ban rejtették...

Sikerült eljutni Sepsibükszád környékére? Tetszett a Likaskő? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8224 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Sólyomkő vára
Sólyomkő vára
Sólyomkő vára az Alsó-Sólyomkő sziklacsúcsára épült.
Függőhíd az Olt felett
Függőhíd az Olt felett 1.57 km-re
RH3515 Függőhíd az Olt felett Tusnádfürdő

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Kovászna megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3582 helyszínt mutattunk be.

[ Fel ↑ ]
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.