Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Nyomáti templom - Rejtekhely-keresés - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Nyomáti templom

Nyomáti templom | Hol van ez a hely?

Első ízben oklevélben 1513-ban említik Monyath néven. Az 1567. évi regestrumban Monyat néven 9 kapuval jegyzik.

Ezt igazolja román kori szentélye, félköríves diadalíve, román stílusú ablakai, a lebontott sekrestye befalazott félköríves ajtókerete. A templom ősének, a kápolnának az építését, amelyből a mai templom lett, a hagyomány egy Maniat nevű remetének tulajdonítja. A reformáció előtti korra utalnak az előtünedező falfestmények és maga a Boldogasszonyfalva név, ahogy egykor a falut a templom címe után nevezték.

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Lépjetek be Udvar A szomszédos református templom A templom A harangláb Harang Freskó 1 Freskó 2 Két templom, két harangláb Díszóra A jószívű adakozókat szereti az Isten. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Nyomáti templom fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Nyomáti templom! Érdemes regisztrálni!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Nyomáti templom közelében?
(érdekes hely geoládával) Jedd temetője. Hangulatos temető, habár a régi düledező faragott homokkő sírkövek közé sok beton és márvány költözött. Meg itt is jar a mugli - Babberci vitt fel kocsival. (különleges hely geodobozzal)
Református templom Nyárádszentbenedek. A bencésekkel hozhatók kapcsolatba a Szent Benedekről elnevezett egyházközségek. Mókus? - Marosvásárhely fele menet megálltam megkeresni a nyárádszentbenedeki református templomot, illetve az itt elrejtett dobozkát. (itt geodobozt is lehet keresni)
Erika Levendula Nyárádszentbenedek. A nyárádszentbenedeki Erika levendulásban június 23 és július 2-a között zajlik a levendulaszüret.
Levendula Koronka. Református templom Jedd. 1816-ban kőtemplom épül Jedden, toronnyal. Csak a doboz - A problema ott, a szomszedok. (látnivaló és geodoboz)
Nyárádszeredai Padlásmúzeum. A Padlásmúzeum Nyárádszeredában, a Szakadát utca végén, a 26/A számú házban padlásán található.
Terebics-tető. Három a semmiben - Népes gyereksereggel indultunk el ládázni (is), és "epic failure"-val indítottunk.

Történelmi-kulturális értékek - Maros megye
* A történelmi háttér és kulturális jelentőség részletei regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Nyomáti templom gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

 • Második próbálkozásra - Még kerestem ezt a rejtekhelyet...
 • Köszönöm - Köszönöm a javítást, és a rejtéseket is a közelben, így már itthon is lesz amit keressek...
 • Nyomáti haranglábak és sírkövek - Nyomát háromszögű központjába érve, a két templom, illetve a haranglábak alatt állva, a gps 400 métert mutatott még a rejtekig...
 • Koordináták - Úgy gondolom, hogy tévesen vannak megadva a koordináták...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Nyomáti templom? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Nyomáti sírkövek
Nyomáti sírkövek
A kígyót gazdag jelképi tartalma alkalmassá teszi arra, hogy helyet találjon a sírkövek ábrázolásai között.
Unitárius templom Nyárádszentlászló
Unitárius templom Nyárádszentlászló
1332-ben a pápai tizedjegyzék de Sancto Ladislao néven említi.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Maros megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Eddig több mint 3.550 kihagyhatatlan helyszínt mutattunk be.

A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.