Nyomát település (Maros megye) Központ: Nyárádgálfalva. Közeli települések: Kisszentlőrinc látnivalói 3.03 km-re, Nyárádbálintfalva látnivalói 3.03 km-re, Kebele 3.19 km-re, Nyárádszentlászló látnivalói 3.28 km-re, Nyárádgálfalva 3.49 km-re. Nyomát román elnevezése: Maiad.
Szállás

Szállás Nyomát (Maiad) - Nyárádgálfalva, Maros


Keress szállást Nyomát közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés

Nyomát (Maros megye) és környéke turisztikai látnivalói

Nyomáti templom 0.12 km-re. Első ízben oklevélben 1513-ban említik Monyath néven. Az 1567.
Nyomáti sírkövek 0.29 km-re. A kígyót gazdag jelképi tartalma alkalmassá teszi arra, hogy helyet találjon a sírkövek ábrázolásai között. A legszebb ilyen sírkövek, amelyeken két egymással szembe hajló kígyó domborműves faragása látható, a nyomáti temetőben vannak.
Unitárius templom Nyárádszentlászló 3 km-re. 1332-ben a pápai tizedjegyzék de Sancto Ladislao néven említi. Az 1567.
A református templomkert tujabokrai 3.49 km-re. A református templomkert tujabokrai - Backamadaras
Református templom Backamadaras 3.52 km-re. Már 1392-ben jelentkezik oklevélben Bachka Madaras néven. Az 1567.
Székelybósi panoráma 3.66 km-re. A hagyomány szerint a törökök által elpusztított Kisernye lakói telepedtek Bósba. Kisernye 1580-ban már elpusztult falu a délkeleti völgyben.
Szentgerice 5.21 km-re. Szentgerice látnivalója az 1670-ból származó, szép kazettás mennyezetű, unitárius templom.
Léda Levendula 6.2 km-re. Szabadidő programok és tevékenységek családok és gyerekek számára.
Vácmány 6.57 km-re. Vácmány
Jedd temetője 6.58 km-re. Hangulatos temető, habár a régi düledező faragott homokkő sírkövek közé sok beton és márvány költözött.
Református templom Nyárádszentbenedek 6.59 km-re. I Béla király idején alapított kolozsmonostori apátság (1060–1063) több birtokot kapott és több bencés plébániát alapított. A bencésekkel hozhatók kapcsolatba a Szent Benedekről elnevezett egyházközségek.
Erika Levendula 6.87 km-re. A nyárádszentbenedeki Erika levendulásban június 23 és július 2-a között zajlik a levendulaszüret. Parkolási lehetőség az ültetvénnyel szemben van, a telefonos bolt udvarán.
[ Fel ↑ ]
Nyárádszeredai Padlásmúzeum 6.96 km-re. A Padlásmúzeum Nyárádszeredában, a Szakadát utca végén, a 26/A számú házban padlásán található.
Féreglyuk 7.07 km-re. Féreglyuk hegyi kerékpáros ösvény - Csíkfalva.
Levendula 7.07 km-re. A koronkai levendula a bolgár levendulaként ismert Sevastopolis, az egyik legmagasabb illóolajtartalmú fajta.
Iszulyka völgye - Bekecs-tető
Iszulyka völgye - Bekecs-tető
Vityál vára romjai - Görgényi-havasok
Vityál vára romjai - Görgényi-havasok
[ Fel ↑ ]
* Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.
Látnivalók Erdőcsinád - Turisztikai látnivalók Szövérd - Látnivalók Sajófelsősebes - Látnivalók Cikmántor
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.